Uusi epäkaupallinen lehti: HIFICRITIC

issuethumb.jpg


HomePara.jpg


HIFICRITIC has assembled an international line-up of contributors, specialists in their fields including Martin Colloms, Alvin Gold, Malcolm Steward, Chris Binns, Chris Breunig , and Paul Messenger. There will also be music reviews in classical, pop and jazz.

Mielenkiintoista luettavaa arkistosta:

http://www.hificritic.co.uk/downloads/Archive_1.pdf

http://www.hificritic.co.uk/downloads/Archive_2.pdf

Renowned Recording Engineer Tony Faulkner will supervise the release of non-compressed music excerpts for download. These will illustrate aspects of recording and production technique and the effect on sound quality, or relate to topics to be published in forthcoming issues of HIFICRITIC. The download should then be formatted to a standard CDR for replay on your audio system. :

http://www.hificritic.co.uk/music/default.aspx


Ensi numeron sisältö:

http://www.hificritic.co.uk/ci/contents.aspx

EU Subscription Prices
1 year , 6 issues £65
2 years, 12 issues £125
3 years 18 issues £170

Ossi


...elämä on.
 
Pari positiivista asiaa: Kansi on hieno! EU maksu on järkevä. Olen tilannut joitakin brittilehtiä ja usein EU hinta on ihan överi.

Sitten pieni pohdinta epäkaupallisuudesta. Toki se että lehti on mainostajista vapaa merkitsee mutta oltuani itse jonkun vuoden erään alan journalisti tiedän että myös toimittajien sielut on ostettavissa. Ja sitä kauppaa käydään armottomasti. Alalla paheksuttiin ns. sisäpiirissä eräiden toimittajien moraalia tai siis sen puutetta avoimesti mutta toisaalta oltiin kateellisia ns. tähtireporttereille heidän asemastaan. Kaikki halusi saada kaikki roippeet halvalla / ilmaiseksi. Ja juttuja / testejä sorvattiin... eeen minä mutta ne toiset ;)

Eli vaikka houkutus onkin suuri tilata niin annan ensin nyt sen suomalaisen lehden aloittaa jos on aloittaakseen...
 
Tietenkin. Muistan miten Hifinkin alkuaikoina oli suorastaan havaittavissa tiettyä "humaltumista" vallasta. Ja aika sumeilematta käytettiin hyväksi maahantuojien vehkeitten käyttömahdollisuutta pitkäänkin. En halua mennä nimiin ja tapahtumiin tässä - ja kuten Pirkkakin yritti vakuutella, tämä on aina henkilökohtaista. Jokaisella on oma linjansa näissä asioissa.

Mutta on selvää, että pieni maahantuoja jää jalkoihin, kun isompi firma voi luovuttaa vaikka viiden tonnin laitteet vuodeksi käyttöön jne.

PFM:ssä juuri kirjoitellaan siitä, paljonko toimittajalle maksetaan jutusta (aika vähän) ja miten Martin Colloms on pitänyt tiukkaa linjaa lahjoja vastaan ja on aito musiikin ystävä jne.

Ihminen on aina ihminen. Hän EI ole täysin puolueeton. Eikä vissiin tietokonekaan sitä ole..

Ossi

P.S. Mailasin tässä välillä legendaarisen Richard Dunnin (NVA) kanssa ja skannasin hänelle sivun uudesta Stereophilesta, jossa Paul Messenger on kirjoittanut aika pitkästi hänestä ja heidän juttutuokiostaan. Aika henkevä velikulta näyttää olevan tuo Riku.
 
Nythän se ensimmäinen numero sitten saapui. Todella asiallista tekstiä.
 
Laitoinpa tilaten tuon läpyskän - vuoden tilaus sisään *naps*.

Kun Hifi News ja Hifichoice näyttävät numero numerolta muuttuvan yhä tylsemmiksi What Hifin klooneiksi ja Hifi+:aakin vaikuttaisi vaivaavan akuutti tylsyys (Stereophilea ja Abso!ute Soundia nyt mainitsemattakaan) toivoisin saavani tästä lehdestä kiinnostavaa iltalukemistoa 8)

... sillä turha kai toivoakaan, että kukaan toisi Flat Responsen (RIP) tasoista syväluotaavaa audiojournalismia ulottuvillemme any more ;)


'curse of the claw'
 
*naps* myös täällä, katsotaan nyt mikä tää on vai onko mikään, Flat Response se ei ainakaan ole.
 
Hitto noi brittiläpyskät on kalliita. Kertokaa sitten kannattaako sijoittaa.
 
Sullakin menee perjantai-iltaisin tuo summa kurkusta alas kerralla, vuoden lehdet, c'mon.
 
Tawe sanoi:
Sullakin menee perjantai-iltaisin tuo summa kurkusta alas kerralla, vuoden lehdet, c'mon.

Ei mene, olin just 7 viikkoa juopottelematta, poislukien saunaoluet ;-)
 
Hahaa, lehti kolahti tänään postiluukusta... ainakin näyttää hyvältä, täytyy lukea kun ehtii.
 
Perjantai-illan ja viikonlopun ratoksi ensimmäinen HifiCritic... kelpo vihkohan tuo on, aluksi hieman kummeksuin vaisua ulkoasua ja ohkaisuutta, kunnes tajusin (nanosekuntia myöhemmin) että nuo seikat, samoin kuin äkkiseltään korkeahko hinta johtuu tietysti siitä, ettei ole MAINOKSIA :D

Sisältö on hampaikasta, ei pseudokriittistä vaan informatiivista. Tekijöissä vanhat HFN(&RR)-ketut Messenger, Colloms, Kessler, Breunig, Gold, sekä muitakin (mm. HF+:n Binns sekä HifiReview:n Steward).

Kyllä tuota kehua voi. Täytyypä hankkia Tiimarista ihan oma 'asiallinen' lehtilaatikko näitä varten, yhdellä pärjää monta vuotta.

Respektiä.
 
Ja tietysti tätä läpyskää ei löydä hyvin varustetuista lehtipisteistä tai stockmannilta.Eli tilata pitäisi. :mad:
 
punssi sanoi:
Eli tilata pitäisi. :mad:

Kannattaa tilata, ja kun tilaat NYT pääset mukaan heti ensinumerosta alkaen. Lehti on hyvä. Sivuja vain 50, mutta ei yhtään mainosta ja asiaa kannesta kanteen. Ja ulkoasu on koruttoman kaunis ja selkeä, ei mitään ylimääräistä. Jutut vaikuttvat hyvin tehdyiltä. Asenne on nimen mukainen, kriittinen, mutta ei hiusten halkomista, negatiiviset asiat kerrotaan kuten myös positiiviset.
 
Ei kuvia ollenkaan, ainoastaan tekstiä? Vai?
 
Mustavalkoisia kuvia :) ja niitäkin säästeliäästi
 
Ja mikä parasta, lehdessä EI OLE pisteytystä millekkään laiteelle, ei edes levyarvosteluille. Thank God!
 
Tawe sanoi:
Ja mikä parasta, lehdessä EI OLE pisteytystä millekkään laiteelle, ei edes levyarvosteluille. Thank God!

Lehden webbisivuilta tosin löytyy pisteytystaulukoita
 
Back
Ylös