Uusi ECM8000

Analog

Käyttäjä
Liittynyt
1.9.2006
Viestejä
3 051
Kaupunki
Pirkanmaa
Hankin juuri toisen ECM8000 mikin vanhaan tulleen vian vuoksi. Järkytyksekseni Behrun muovikotelon päällä olleessa pahvissa oleva vasteen kuvatus on erilainen kuin aiemmin. Nyt kuvan mukaan vaste nousee 2k yläpuolella 6dB !!! kunnes lähtee 12k jälkeen putoamaan.

Kun taas pakkauslaatikon kyljessä oleva vaste taas on oikeinkin nätti ja suora +-1dB kuuloalueella.

Mikä sitten lienee totuus...
 
Riffin Reiska (äänimies Reima Saarinen) noita testasi viimeisimmässä tai sitä edellisessä numerossa ja oli huomannut saman asian. Reiska käyttää nimimerkkiä Reiska muusikoiden.net:ssä (jos haluat kysellä itseltään enemmän noista mikeistä).
 
oletko tehnyt vanhalla mikillä jotain mittausta, joka olisi helppo uusia uudella? Siten näkisit, mennääkö about samaa rataa vai onko uusi vasteeltaan täysin erilainen.
 
En ole vielä verrannut mikkejä. Itseasiassa uusi mikki on vielä täysin kokeilematta. Jälkikasvuosasto ja käynnyfirman sisaryhtiö on vienyt aikaa (ja voimia) harrasteilta :-\ Mikä siinä onkin ettei wanhana enää jaksa 5h yöunilla...??
Voin mitata molemmilla peräkkäin tänään tai huomenna. Lopputulos saataa kyllä ole epätarkka koska vanha mikki on jotenkin rikki. Se ilmeisesti resonoi 1kHz taajuudella koska kaikessa on 1k hitonmoinen piikki.

Muutes vinkiksi, että EMU 0404USBssä tulotason säätö saattaa vaikuttaa vasteeseen n. klo 2 eteenpäin. Kyllä alkoi usko mennä ja käämit palaa ennen kuin tajusin. Eri päivinä kun tuli aivan eri tulokset. Voipi toki olla kyse myös yliohjautumisesta. Pitää tuotakin tutkailla vähän tarkemmin.
 
Tässä uuden ja vanhan mikin vasteet samasta paikasta peräkkäin mitattuna.
Ylempi (suorempi) käppyrä on uusi ja alempi on vanha. Ylempi kuvaa paremmin kuulovaikutelmaa joten ei ihme, että on alkanut mennä usko virittelyyn.
Vanhan (rikkänäisen) mikin vasteessa näkyy 1k kohdalla piikki joka on ilman tasoitus aivan hillitön.

Mittaus olohuoneessa 3m päästä n. 24ms ikkunalla ja tasoitus 1/6 oktaavi.
 

Liitteet

  • ECM8000_2.jpg
    ECM8000_2.jpg
    62,5 KB · Katsottu: 28
Onkos konkkamikeissä elektrolyytti eristeenä kalvojen välissä? Voisiko niissä tapahtua konkkamaista kuivumista mikä selittäisi mahdollisesti tuon yläpään vaimentuman vanhassa mikissä?
 
Back
Ylös