Uusi Bond-tunnari ja muutenkin Bond-musiikeista.

  • Keskustelun aloittaja op
  • Aloituspäivämäärä

op

Hifiharrastaja
Aluevastaava
Liittynyt
4.11.2007
Viestejä
11 767
Kaupunki
Oulu
Nyt vasta onnistuin kuulemaan tuon uuden Bondin teemabiisin ja olipa aika kauheaa huttua. Vaikka en hirveästi pitänyt edellisestä Chris Cornellin biisistäkään, niin kuulostaa se sentään oikealta kappaleelta. Toisaalta pidän kyllä siitä Madonnan vanhemmasta elektronisesta tunnarista tosi paljon.

Eipä taida olla kuitenkaan vanhoja Bond-tunnareita voittanutta. Nobody Does It Better ja Live And Let Die ovat kyllä omia suosikkejani sen perus Bond-teeman ohella. Tina Turnerin Golden Eye'sakin on hyvää tunnelmointia. Harvemmin nuo Bond-biisit ovat niin huttua kuin tämä uusin. Noita tunnareita tulee aina välillä soiteltua The Best Of Bond -kokoelmalta. Mitäs muut ovat mieltä noista tunnareista? Mikä on suosikkisi?
 
Itse väittäisin toisin. Tuo ei ole oikein Bondmainen, tuo taustalla oleva bassovaimikäseoli on mutta siihen se jää. Cornell oli parempi.
 
Paras tähänastisista. Mun miälest...

Pekka
 
Oudolta kuulostaa kipale. Ei se nyt huonokaan ole, mutta olisivat voineet päättää ennen studioon menoa, kumpi laulaa. Eikä olis juuri haitannut kokonaisuutta, vaikka nuottejakin olisi kirjoitettu hieman useampi. B-osa on tylsä, samoin sanat.

Oma suosikkini Bond-biiseistä, leffoissa ylipäätään soitetuista, on Louis Armstrongin We Have All The Time In The World. Taitaa olla myös ainoa, josta jopa voisin maksaa jotakin saadakseni kuulla sen.
 
Itsekin kuulin vasta nyt uusimman tunnarin ja ihan ok on, sisältää dramatiikkaa ja on bondmainen toisin kuin Cornellin veto jossa ei ole Bond-fiilistä ollenkaan. Kolme ja puoli tähteä uusimmalle. Live and Let Die ja Tina Turnerin Goldeneye ovat vielä parempia mutta kaikkein legendaarisin ja paras on tämä, viiden tähden ylittämätön klassikko:

http://www.youtube.com/watch?v=_7leX_BBcOA

Noi torvet on ihan hurjat. Ja jouset myös.
 
Piti oikein kuunnella toi Cornellin veto juutuubilta ja joo, onhan siinä vähän Bond-fiilistä. Mutta se ei ole tarpeeksi mahtipontinen. Vertaa vaikka tuohon Goldfingeriin, kuuntele nuo kaksi biisiä perätysten juutuubilta, Cornellin biisi on kuitenkin selkeästi tavallinen kitararokkibiisi jossa jouset vain taustalla mausteena. Siksi siinä ei ole tarpeeksi dramatiikkaa verrattuna noihin vanhoihin klassikoihin.

Laulajana Cornell tietenkin on erittäin pätevä tässä kuten aina ennenkin.
 
vanhat klassikot ovat toki ylittämättömiä, ne ovat ihan omassa luokassaan.
 
Cornellin ongelma on, että hänellä on varaa. Sillä äänellä vähän vähempikin riittää. Tarkoitan että hän voi tehdä pelkän muniinpuhaltelu levyn, ja 1) se myisi ja 2) kaikki pitäisivät siitä. Paitsi minä kiukkutelisin kuten tähänkin asti.

Omat suosikkini ovat ehdottomasti niitä upeita kasari-hittejä! Jo pelkästään sanoitusten tasolla mentiin ojaan, ja siitä ei paljon kokonaisuutta ajatellen noustu! Pikemminkin syvestä saveen. Jos joku kehtaa viellä epäillä niin; Duran Duran's "A View To A Kill". Upeeta musiikkia.
 
Bondeista eka jonka näin oli pallosalama ja jotenkin sen tunnari on aina ollut lähinnä sydäntä. Muita hyviä: Live and let die, Nobody does it better sekä tietty Tri No (The James Bond Theme).

Tähän väliin Trivial Pursuit kysymys. Missä Bondissa tunnari oli instrumentaali?
 
kimmosto sanoi:
On Her Majesty's Secret Service

Jees, taisi olla vähän helppo :D

Unohtui sanoa että huonoin bond-tunnari kautta aikain on mielestäni A-han The Living Daylights.
 
Ei ollut liian helppo. Bondit on tullut aikoinaan nähtyä kenties 10 kertaa, mutta lopullinen varmistus piti kuitenkin kaivaa wikipediasta.

The Living Daylights on tosiaan turha joikaus, kuten koko elokuvakin. Maryam d'Abon vakuuttavan näköinen sellon soittaminen ym.
 
Olen varmaan poikkeava, mutta mulle ei ole ikinä yksikään Bond - tunnari uponnut. Ei uudempi, eikä vanhempi? ???
 
Joo, Living Daylights on Bond-tunnarien pohjat, aivan järkyttävä kasarilöllö.
 
Uudet Bond-tunnarit ovat vanhoja parempia, kuten myös itse elokuvat. Tosin Duran Duranin biisi oli aikoinaan varsin hieno.
 
Back
Ylös