Uudet röörit

jhyvarinen

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
1 048
Arvoisat putkiharrastajat. Nykyiset rakkaat etuasteen putket ovat polkunsa päässä, ja ajattelinkin kysyä vinkkiä kokeneemmilta, vaikki hyvin tiedän että näissäkin koko setti vaikuttaa lopputulokseen.

Nykyiset putket ovat Amperex 7308 tyyppiä, ja antavat setissäni potkuisan ja suhteellisen sävykkään alakerran, aika lämpöisen ja realistisen keskialueen, sekä hiukan skarpin yläpään varsinkin aluksi.

Hakusessa olisi putki jossa yhdistyisi tuo varsin potkuisa ja sävykäs alakerta, hieman Amperexia "mehukkaampi/elävämpi" keskialue ja heleä yläpää.

Käytössä on ollu: Siemens Ecc88 ja Cca, Tesla Ecc88 ja NOS, Mullard Ecc88 sekä Amperex bugleboy ja tämä 7308 joka näistä sopivin.

Siemensit liian kontrolloivia, musa ei elä. Teslat samaa sukua Siemensien kanssa, mutta eläväisemmät l. sopivammat. Mullard turhan pyöreä alakerta ja hiukan muhkea keskialue. Bugleboy pyöreä alakerta ja metalliset ja pistävät diskantit.

Tuossa jotain viitteitä em. putkien käyttäytymisestä setissäni.

Olen kiitollinen mahdollisista vinkeistänne.


T.JH
 
Aika vaikea suositella, jossei ole itsellä ollut samaa laitetta ja kokeillut eri putkia siinä. Mikä vehje on kyseessä?
 
Juu, tiedän tuon varsin hyvin, eikä sittenkään voi sanoa mitään varmaa jollei koko setti ole samanlainen.

DK design hybridi+Pena Serenade+ Oracle Delphi mk3/SMe m2/Lyra dorian+ Benz lukaschek. Kuriositeettina Sonneteer byron cd.

Ei tässä ketään teilata koska mikään ei ole varmaa.... vinkkejä vaan jos ideoita tulee :)

T.JH
 
Eikös tuo olekin vastaava tyyppi kuin amerikkalainen 6DJ8? Siitä ainakin löytyy paljon eri NOS merkkejä.

Itse koittaisin ihan piruuttani JJ ECC88 ja Electroharmonixin vastaavan. Ei pitäisi olla kallista ja tulisi niiden saundi tutuksi.
 
Juu kyllä on: muita vastaavia 6922 Ecc88 E88cc 7308 ja ehkä E188cc jossain määrin.

Kiitos vaan.


T.JH
 
Jatkan tähän ketjuun, kun aihe on melkein sama...

eli tuli tilattua rapakon takaa omaan CAV A10:n hybridiin (jonkin sortin Kiinaversio DK Design:n vahvistimesta) Siemenssin E88CC NOSsit ja törmäsin seuraavanlaiseen juttuun vaihdettuani uudet röörit:

Kun laitan laitteeseen virrat päälle, kuuluu kaiuttimista aikas häijyn kuuloinen napsahdus. Vanhoilla/alkuperäisillä kiinaputkilla moista napsahdusta ei kuulunut. Muuten Siemenssit soivat jopa tälläisen puukorvan mielestä erittäin kivasti, mutta tuo napsuminen hieman häiritsee menoa.

Kyselisinkin kokeneemmilta putkiharrastajilta onko moinen normaalia vai pitäisikö minun murehtia asiaa enemmänkin?

tattis.
 
Mulla on tuo DK, mutta millään putkella, mukaanlukien mainitsemasi Siemens malli ei mokomaa pauketta päällekytkettäessä kuulu. Muuta en osaa tuohon sanoa.


T.JH
 
Samuli sanoi:
Kun laitan laitteeseen virrat päälle, kuuluu kaiuttimista aikas häijyn kuuloinen napsahdus. Vanhoilla/alkuperäisillä kiinaputkilla moista napsahdusta ei kuulunut. Muuten Siemenssit soivat jopa tälläisen puukorvan mielestä erittäin kivasti, mutta tuo napsuminen hieman häiritsee menoa.

Todennäköisimmin viallinen putki (luultavasti vain toinen?). NOS-putket on aina yksilöitä, ja etukäteen ei voi tarkkaan tietää mitä saa.
 
Voipi olla että tekköö valokaarta, jos pahasti kylmänä napsahtaa. Suattaapi olla liikoo ilimoo röörilöisessä. Kun ei kylymän röörin pitteis mittee päästää lävi.
 
Putket lähti tänään takaisin Memphisiin, tulee uusi pari tilalle.

Tosiaan vain toinen putki oli viallinen, napsahdus kuului aina siitä kanavasta, jossa ko putki oli.
Nyt saa sitten taas odotella uutta paria tilalle rapakon takaa.

TubeDepot.comin palvelusta on kyllä vaan hyvää sanottavaa, kovin pahoittelivat häslinkiä ja lupasivat heti lähettää uuden parin tilalle.

Sen siitä saa, kun ulkomailta tilailee.....
 
putkiva

Niin, putkia. Pitäisi pari kpl ecc85:ttä saada ja yksi ef86, mistähän noita kannattaisi katsella? Musiikkiliikkeet, joista olen putkeni tottunut noutamaan, eivät noita myy kun ovat instrumenttivahvistimissa vähän erikoisempia. Uraltonelta löytyy EF86, mutta ei ECC85.
 
Jhyvin DK ei taida enää olla ajankohtainen. joten kysynkin mitä kokemusta 12at7 tai vast putkista. Haussa tietty mahd hyvä muttei kovin "putkimainen" soundi.

Määritellään nyt hyvä sanoilla avoin, hyvä/tarkka tilantuntu(jos mahd?) ja sävykäs

Kokeiltu on Ei ja Sylvania.
 
Back
Ylös