Uudet luurit 200 eurolla

Happy Suicide

Käyttäjä
Liittynyt
27.1.2010
Viestejä
1
Jep elikkä nyt olen muutamia liikkeitä, ja tuttavilla rampannut.
Musiikki makuni on metalli/heavy painotteista, mutta myös silloin tällöin eksyy tarnce/technon pariin, kuulokkeita tultaisiin käyttämään myös melko usein sarja/elokuva käyttöön.
Budjetti 200 euroa.
Nyt siis lista tämännäköinen lista vaihtoehdoista:

AKG k601
- Mukava soundi... periaatteessa, mutta se basso uupuu melko pahasti ja tuo hieman häiritsee sekä korkea impedanssi > tarvitsisi hommata vahvari. Erittäin mukavat päässä

Shure SRH-840
- Näitä suositteli vaihtoehdoksi AKGlle st.paulissa bassoa löytyi mukavasti enemmän, mutta äänet olivat jossain mielin korvaani ahtaat(koska suljetut ?) näitä voisi käyttää myös matkoilla sillä impedanssi myyjän puheiden mukaan oli vain 44ohmia (jos en väärin muista). Onko kertynyt näistä kenellekkään mitään arvioita korviin, sillä käynti oli melko kiireinen ? Muotokin oli melkomukava päähäni.

Denon AH-D1001
- Melko monilta olen näistä kehuja kuullut, ja eivät nämä minustakaan ollenkaan huonolta kuulostaneet korvaani. Mahtavatko nämä pitemmän käytön jälkeen alkaa painelemaan päätä ? vähän olivat mielestäni sen oloiset mielestäni..

Ultrasone HFI 780
-Muuan amerikkalainen ystäväni kehui näitä luureja, ja sanoi olevan hänen korvaansa senkun HD650 tasoa. Näistäkin jotain kun jku. tietäisi olisi kiva, vai mahtaako näitä edes täältäpäin palloa saada ?

?
- Voitte ehdottaa myös jotakin "omaa suosikkianne" kunhan hinta pysyy alle 200 euron
 
Metallille Gradot. Älä ainakaan jätä kuuntelematta ennen ostopäätöstä. SR80 mahtuu hintahaarukkaan ja käytettynä jopa SR225, joka on huippu.

MS-1 on todella kova luu hintaisekseen.
 
AKG K271
Suljetut ja ihan asiallinen soundi noissa luureissa, mikään osa-alue ei häiritse äänessä. Ovat studiokuulokkeen maineen veroiset, eli aika tasainen ja hieman eloton ääni. Sointia saa hieman säädettyä käyttääkö vinyyli- vai veluuripadeja. Johtokin helposti vaihdettavissa jos haluaa tutkia sitä puolta harrastuksessa.

Alessandro MS-1
Avoimet ja hyvät etenkin rockille ja metallimusalle, mutta omaan korvaan Gradot/Alessandrot toimivat kivasti lähes musalla kuin musalla. Eivät ole "oikeaoppiset" ääneltään, mutta tuovat enemmän tunnetta esiin. Näitä suosittelen etenkin parempien Gradojen "bowl-padeilla" jotka avaavat soundia lisää mutta saattaa joillekin herkille korville tuoda liikaa diskanttia esille. Alessandron MS-1:t eivät kuitenkaan ole diskantiltaan läheskään niin "pahat" kuin Gradot.
 
Kyllä noita shureja uskaltaa suositella, hyviä puolia joka musiikkityylillä näillä. Heavy voi olla hieman paksun kuuloista mutta (siitä voi myös tykätä) basson takia mutta ajaa asiansa hyvin paitsi että aivan korkeimman diskantin heleys puuttuu tai on vaimea yms. Trance ja techno hoituu erinomaisesti. Voi kyllä kuulostaa ahtaalta jos ensin kuunnellut avoimia. ja "hyvin" soi myös mp3\puhelimenkin kautta ettei tarvi vahvistinta toisin kuin akg 601 tarvivat sen vahvistimen ja on hyvin hienostunut soinniltaan jos vertaa ns räyhäkkäämpään ja mahtipontiseen shureen.
 
Kysyjän musamaku huomioon ottaen tulee ensimmäisenä mieleen Beyerdynamic. Itse en ole kokeillut, mutta niitä näkee monesti kehuttavan hyviksi sekä kone- että metallimusalle. Esim. DT-770 maksaa uutena n. 150€ ja paljon kehuttu DT-880, ainakin käytettynä, saattaa mennä myös budjettiin.

Sitten minulta itseltäni löytyy sekä Alessandro MS-1:t että MS-2:t. Kummatkin on erittäin hyviä kuulokkeita ja MS-1 on hinta/laatu-suhteeltaan varmaan yksi parhaita.
 
Beyerin DT880 ei toimi metallilla lainkaan. Omistin moiset hyvän tovin. Akustisella musiikilla nuo ovat mainiot, mutta kevyt bassopää ja varsin ilmava esillepano ei toimi räminällä.
 
Oletko vieraillut Headroomin sivustolla ? Siellä taitaa olla mitattuna kaikki nuo mainitsemasi kuulokkeet,
ja vaikka kuulokkeilla mittaukset ei luotettavuudeltaan kaiutinmittauksille pärjääkään, aina ne suuntaa antaa
(bassoilla ainakin, diskanteillahan korvan rakenne on erittäin kriittinen).

Noista mainitsemistasi kuulokkeista neutraalein näyttäisi olevan AKG:n 601, jos bassoissa haluaa korostusta,
pitää harkita muuta kuuloketta. Tuossa AKG:n 601 mallissa matalat bassot on kyllä jonkun verran vaimentu-
neet, mutta ei vielä kovin pahasti. Oletko varma, ettei kuuntelemasi kuulokeliitännän taajuusvaste ole bas-
sopäässä laskeva, ja heikennä bassoa vielä lisää ?

Ainakin omaa käyttöäni ajatellen tuon Shuren basso näyttäisi olevan korostunut käyttökelvottomaksi, voi
tietysti olla, että käytännössä kuulostaa paremmalta - syytä ainakin olisi ! Kaiken lisäksi pahin korostus näyt-
täisi olevan 100 hertsin paikkeilla, eli matalat bassot jää todennäköisesti kunnolla kuulumatta, mutta jos
tuo jostakin kuulostaa hyvältä, niin mitä se minulle kuuluu !

Itselläni on ollut kolmet Gradot (SR 80; SR 225 ja SR 325is) ja kyllä Gradojen basso on hyvä, mutta lähin-
nä laadultaan, ei määrältään. Matalaa bassoa nekin kaipaa lisää.
 
Heitän kommentina sen että K601 bassot tukevoituu kun kuulokkeita sisäänajetaan..
basso monsteri tuo ei kuitenkaan ole..

Sennheiser HD595 vaatiin kyllä ihan väkisin kuulokevahvistimen niinkun niin moni muukin kuuloke.. ellei sitten pidä verhoutuneesta ja epätarkasta bassoalueesta...
 
Tama tulee vahan myohassa(?), mutta ainakin alkuperainen Beyerdynamic DT770 Pro (suljettu 250 Ohm malli) potkii kuin muuli, jos musiikissa on aidosti alapaata.

Raminamusan kanssa en ole testaillut, mutta ilmavan kuulasta esillepanoa ainakin jousien ja vaskien kanssa klasarilla + tuo bassopaa.
 
Voi olla että alkuperäinen palstan avaaja on löytänyt jo omansa mutta heitän ajatukseni ilmoille muille.
Gradot käy hyvin rock musan kanssa. Omani on 325i:t. Nyt on haussa toiset kuulokkeet noiden kaveriksi. Aivan kaikkeen ei varmaan pysty pelkillä yksillä kuulokkeilla. Eli on hyvä aloittaa periaatteessa millä tahansa parin sadan euron mallilla. Mut suosittelen gradoja tai senkkuja vanhana omistajana.
 
Denon D2000 irtoaa tohon hintaan käytettynä, uutena voi mennä muutaman kympin yli. Loistoluurit myös hevanderiin, mutta toimii ihan yhtä komeesti muissa genreissä. Erittäin iso soundi, josta ei bassopotkua puutu. Yläpää on erittäin miellyttävä, ilkeitä kihinöitä ei näillä tule. Yleisemminkin aika miellyttävä luuri, eli ei musatuotantoon välttämättä paras. Itellä niihin hommiin Beyerin DT770:t erikseen. Noissa löytyy kanssa bassopotkua, joka ei ole yhtään niin liioiteltu kuin nettifoorumeilla puhutaan. Ekat kunnon luurit itellä, enkä saletisti myy pois, nää toimii hommassa kuin hommassa, reissussa ja himassa.

Itellä on käynyt kierrossa myös AKG K701 (bassoa ei nimeksikään, ei todellakaan neutraali ton takia) ja Sennheiser HD595 (ilmava soundi, mutta muhjunen botne joka musta parantunut vahvarillakaan oikeestaan yhtään). Eivät olleet nuo mun makuun. Tuli myytyä kuulokevahvarikin pois, kun D2000 ja DT770 toimivat oikein komeasti Apogee Duetin kuulokelähdöstä.
 
jaska67 sanoi:
Heitän kommentina sen että K601 bassot tukevoituu kun kuulokkeita sisäänajetaan..
basso monsteri tuo ei kuitenkaan ole..

Sennheiser HD595 vaatiin kyllä ihan väkisin kuulokevahvistimen niinkun niin moni muukin kuuloke.. ellei sitten pidä verhoutuneesta ja epätarkasta bassoalueesta...
...eikä (yleisesti) korostuneesta bassoalueesta.

Kyllä se vaan on niin, että moni kalliimpi kuuloke vaatii sen erillisen vahvarin alhaisen impedanssin jotta sointi olisi tasapainoista. Jos ei mahista erilliseen vahvariin, niin kappasvaan, saattaakin halvempi kuuloke tarjota parempaa toistoa ja siinä sitä sitten ollaankin ymmällään että mites näin.
 
HD600 jos löydät jostain tuohon hintaan. Itse maksoin 209 euroa uutena Verkkokaupasta ja parempia kuulokkeita en tässä hintaluokassa ole kuullut. Nykyisin hinta on noussut. Gradon suomen hinnoilla ei päästä samaan hinta/laatu -suhteeseen. RS-1:t ja RS-2:t alkavat olemaan samalla tasolla HD600:n kanssa, mutta ihan eri hinnoissa suomessa. Ovat tosin sitten ääneltään vähän menevämpää sorttia. Toimii hyvin rockilla ja metallilla. Noita kannattaa katsoa käytettynä ulkomailta. Denonit ovat ok, mutta eivät ole itseä vakuuttaneet.
 
Patu sanoi:
RS-1:t ja RS-2:t alkavat olemaan samalla tasolla HD600:n kanssa, mutta ihan eri hinnoissa suomessa.

Tämä nyt on tämä ikuisuuskysymys, mutta jottei lukijoille jäisi turhan yksipuolinen kuva niin minusta jo SR225 on hyvinkin "samalla tasolla" HD6x0:n kanssa. Jopa siinä määrin että HD600 lähti ja SR225 jäi. :D
 
Volta sanoi:
Tämä nyt on tämä ikuisuuskysymys, mutta jottei lukijoille jäisi turhan yksipuolinen kuva niin minusta jo SR225 on hyvinkin "samalla tasolla" HD6x0:n kanssa. Jopa siinä määrin että HD600 lähti ja SR225 jäi. :D

No nämä on näitä makuasioita mutta itse en SR225:sta HD600:een rinnasta vaikka kuulokkeen suomen hinta antaa virheellisesti olettaa että ne olisivat samalla tasolla. Hyvä kuuloke SR225 kyllä on ja juurikin se sweetspot Gradon lineupissa. Minun mielikuvituksessani SR-sarja rinnastuu sinne HD5XX-sarjaan, RS-sarja sitten HD6XX sarjaan ja HD800:a voi sitten vaikka verrata Gradon ylihinnoiteltujen PS-luurien kanssa. :)

Sementti sanoi:
Täytyy muistaa että niitä alessandrojakin voi tilailla hiukan huokeamaan hintaa. :p

Joo ei niitä sovi unohtaa. Omat Gradoni olen aina ostanut ulkomailta ja käytettynä. Hyviä diilejä olleet kaikki ja saa omansa takaisin kun myy suomessa eteenpäin. ;)
 
Patu sanoi:
Omat Gradoni olen aina ostanut ulkomailta ja käytettynä. Hyviä diilejä olleet kaikki ja saa omansa takaisin kun myy suomessa eteenpäin. ;)

Samoin. Eipä noita juuri muuten kannatakaan ostella. Joskus löytää kotimaasta käytettynä sopivaan hintaan.
 
Senkulla ei taida olla sellaisia luureja jotka voisi rinnastaa niin hyvään laatuun toistoltaan kuin mitä esim SR225:n on. ;)
 
Back
Ylös