Uudet kaiuttimet Peogeot 307

Daker

Käyttäjä
Liittynyt
10.2.2009
Viestejä
6
Eli siskollani on Peugeot 307 vm. 2002.
Tarkoitus olisi hankkia ehkäpä paremmat kaiuttimet kuin vakiot.
Kyseessä on siis viistoperä ja 4/5 ovinen malli.

Soittimena toimii Sony CDX-GT230 autosoitin. Lisää tietoja esim. http://www.gigantti.fi/product/tv-ja-aani/autosoittimet/CDXGT230/sony-cdx-gt230-autosoitin

Aluksi pitäisi siskolle hankkia uudet kaiuttimet oviin. Saako auton vakiokaiuttimien tilalle asennettua paremmat?
Kertokaapa jotain hyviä/halpoja vaihtoehtoja tähän.

Myöhemmin ehkä tarkoituksena hankkia subbaria ja vahvistina.
Mutta alkuun oviin uudet kaiuttimet.

Kiitos.
 
suosittelen hankkimaan myös pikkasen vahvarin heti alkuun niille uusille kaiuttimille. Ihan peruslaadukkailla kaijuttimilla, hyvillä asennuksilla ja vahvarilla saa jo aika munakasta soundia.
 
Kuinka tehokas vahvistin pitäisi olla ja kuinka monta kanavaa?
Tarvitsisiko myöhemmin ostaa toista vahvaria, jos siltaa subbaria varten kaksi kanavaa?
 
Minkäköhän kokoiset elementit sinne vakiopaikoille uppoaa?

Varmaankin Pösöltä löytyy tiedot, jos heidän edustajalleen soittelet.

Jahka olet saanut tämän tiedon, niin tottahan toki joku laadukas koaksiaali sinne oveen on parempi kuin se originelli.

Vai onko siellä ovessa myöskin erikseen diskantti ja haluat vaihtaa molemmat?

Jos näin, niin sitten jonkun sopivan erillissarjan elementit sinne oviin. En nyt erittele mitään merkkejä, koska voit googlata hakusanalla autohifi ja soittaa liikkeeseen. Kerrot budjettisi ja juonesi, niin he osaavat varmasti jeesata.

Suosittelen kumminkin itse ostamaan vaimennusmattoja jo näin ja heti alkuunsa. Joudut kumminkin irroittamaan ne ovipahvit/mahdolliset peilikolmiot uusia elementtejä asentaessasi ja tällöin pistät samaan hikeen niitä liimapintaisia vaimennusmattoja sinne ulko peltiin. Tämä ottaa sen "kumun" pois alataajuuksilta ja kun ruuvaat ne uudet elementit kiinni tämän yhteydessä, niin ihmettelet, että voihan pojat kun voi vääntää volaa ja ääni pysyy "tiukkana."

Erillistä päätevahvistinta ja subia kun olet lisäämässä, niin parannus äänentoistoon tulee olemaan yhtä dramaattinen, mutta tämä vaatii jo oikeasti duunia. Vaatii aikaa, vaatii norttia ja vaatii parit oluetkin kun hierot siinä ohimoa, että miten v*tussa nää piuhat tuonne ja tänne ja sulake ja piuha ja lattiamatto ja penkki jne. :)

Elikkäs bulkkipaketti Dynamattia, tai halvempaa vastaavaa ja tarvittavat elementit nyt alkuunsa ja soitellen tuolla Sonylla, niin paranee äänenlaatu ja tulee innostusta siihen erilliseen päätteeseen ja subbariinkin.

Jahka erillistä päätevahvaria rupeat miettimään, niin joku peruslaadukas muutaman satasen maksava nelikanavainen vahvistin piisaa. Ajat passiivista erillissarjaa kahdella kanavalla ja siltaat subbarille ne loput kaksi.

Jos vain teet asennukset kunnolla niin homma toimii.

Jollet niin rupeaa hurisemaan ja pätkimään vuoden sisään ja mietit, että pari päivää duunasin aamusta iltaan ja sormet haavoilla ja rautakaupassa käytiin ja silloin toimi vehkeet, mutta nyt ne on v*turallaan jne. :D

Eikun älä ota vakavasti. Oon vaan itse käynyt tämän polun, joten koitan vain neuvoa sen välttämistä.

Elikkäs soita ens alkuun herra Peugeotille ja kysy että mitä kokoa ja miten sinne oviin on laitettu. Tämän jälkeen tule näiden tietojen kanssa takaisin tänne, tai soita johonkin autohifiliikkeeseen, niin katsellaan kumminkin tämän jälkeen vasta niihin orkkispaikkoihin ja orkkispiuhoihin sopivia ratkaisuja. :)

Matti.
 
Eli nyt on kaiutin asia kunnossa.
Seuraavaksi olisi tarkoitus subbaria laittaa.
Elementtinä toimisi Boschmann 10" ja sille suljettu kotelo.

Millainen vahvistin riittäisi sille, jos subbarissa on Tehonkesto MAX/RMS 500W/200W?

Mitä muuta pitäisi ostaa/tietää ennen laittamista?
 
Back
Ylös