Uudet jalustakaiuttimet kotia

Glory

Käyttäjä
Liittynyt
12.8.2007
Viestejä
27
Eli tarkotus ois ostaa uudet jalustakaiuttimet kotiin 2ch systeemiin. Käytössä ois noin 700€ (+-100€). Musiikin osalta kutakuinkin kaikkiruokainen, mutta pääosin tulee kuunneltua rockia ja raskaampaa musiikkia.

Muutamia kajareita kuten B&W 685 ja CM1 oon käynyt kuuntelemassa, mutta esim Dynyistä, Quadeista, Ushereista ei ole omakohtaisia kokemuksia. Eli jos sais teidän omia kuuntelukokemuksia ja suosituksia kyseisen hintaluokan kaiuttimista, jotta voisin tulevaisuudessa etsiä lähimmän liikkeen jossa kuunnella teidän suosittelemia kaiuttimia. Ja lopulta saisin päätettyä mitkä kannetaan kotiin asti.
 
Itselläni on Forvoice 6.1 kaiuttimet ja olen ollut tyytyväinen niihin.Hintakin sopisi tuohon sun budjettiin(ovh.800e).Hifi-maailma 1/07 lehdessä oli testissä Forvoicet ja siinä pidettiin kaiuttimen kontrolloidusta ja tasapainoisesta äänestä jota itsekkin arvostan.Valmistajan sivulla näyttäs olevan maininta uudesta mallista.Forvoice 7.7 esittely Helsingin hifi-messuilla syksyllä.Täytyy itsekkin kuunnella nuo,jos vaikka vaihtas uudempaan malliin.Ja ehdottomasti kannattaa ottaa parhaat vaihtoehdot huolelliseen kotikuunteluun ennen ostopäätöstä.
 
Raskaampaan räimeeseen voisi Dynaudion malleja suositella, Audience 42:set uutena tai käytettynähän myös noita 52SE:tä pyörii 800 euron hintaluokassa. Myös Forvoicet kuulleena pitäisin niitä hieman pätevämpinä kuin CM1:siä.
 
Olen tykännyt alkukesästä hankituista Dynaudio 52 SE -kaiuttimista. Äänessä on munakkuutta ja se toimii hyvin musiikkilajista riippumatta. Bassojen kanssa voi tulla ongelmia pienessä huoneessa ellei akustointi ole ajan tasalla. Käytettynä saa juurikiin tuohon 700 euroon.
 
Jostain luin että Dynaudio A42:set tarvitsee hyvän soittimen ja vahvistimen, että niistä sais jotain irti. Miten on tarviiko Dynyt itseään paljonkin kalliimmat vehkeet, vai soivatko hyvin monissa eri laitteissa?
 
No jos hifimaailman fatman ituben (2x11 W, 400 euroa) testissä todettiin sen soittavan kunnialla A42:sia, niin ei ne mahdottomia vaadi.
 
Glory sanoi:
Jostain luin että Dynaudio A42:set tarvitsee hyvän soittimen ja vahvistimen, että niistä sais jotain irti. Miten on tarviiko Dynyt itseään paljonkin kalliimmat vehkeet, vai soivatko hyvin monissa eri laitteissa?

minä olen kuullut noita dynyjä cambridge audion azur 640 vahvistimella ja soittimella (niillä ensimmäisillä) ja jollain kaiuttimien hintaan suhteutettuna naurettavan kalliilla oheiskalustolla. kyllä ne varsin hyvältä tuolla ca:n setillä kuulostivat ja olisin silloin varmasti kyseisen hintaluokan kaiuttimista ostanut.

kieltämättä ne kuulostivat vielä paremmilta tuolla oikeasti arvokkaalla setillä soitettuna, mutta en näe, että se on ongelma vaan enemmänkin etu. tai siis jos ne soivat halvallakin tosi hyvin, niin ei kai se ketään haittaa vaikka niissä olisi enemmänkin potentiaalia?
 
Back
Ylös