Usherin kaiuttimet

vaakko

Käyttäjä
Liittynyt
21.7.2006
Viestejä
9 143
Kaupunki
Vantaa
Pääsin kuulemaan valmistajan kaiutinsarjan kärkipäätä (Dancer BE-20 ja Horn D2) tuossa yhtenä viikonloppuna ja tekivät kyllä aikamoisen vaikutuksen - varsinkin kun hinta otetaan huomioon. Onko kenelläkään kokemuksia valmistajan halvemmista kaiuttimista? Kaikki kokemukset kiinnostaisivat malliin katsomatta.
 
vaakko sanoi:
Pääsin kuulemaan valmistajan kaiutinsarjan kärkipäätä (Dancer BE-20 ja Horn D2) tuossa yhtenä viikonloppuna ja tekivät kyllä aikamoisen vaikutuksen - varsinkin kun hinta otetaan huomioon. Onko kenelläkään kokemuksia valmistajan halvemmista kaiuttimista? Kaikki kokemukset kiinnostaisivat malliin katsomatta.

Foorumin testaamiseksi vastaan etäisesti aiheen vierestä... Eikös Usher ollut se pulju, joka myös toimitti/toimittaa DIY-markkinoille likimain Scan-Speakin kopioita olevia elementtejä? Niiden hinta/laatu-suhdetta ainakin taannoin kehuskeltiin ulkomaisilla foorumeilla, joten kenties sama ylettyy kaiutintuotantoonkin.
 
Kuulin pienempiä Ushereita Los Angelesin Stereophile-lehden messuilla.Ja niitä olikin huone täynnä.Enempää ei olisi mahtunut.Usher päätti esitellä kaikki mallinsa yhtä aikaa.Jokainen kaiutin soi vuorotellen.Äänenlaadusta ei messuolosuhteissa sen enempää.Mutta itse en voinut olla Usherin huoneessa minuuttia kauempaa "soiton äänellisen voiman" takia.Kotikuuntelu antasi enemmän tietoa.Itse en niitä ostaisi ennen kokeilua.
Mistään "jalorotuisuudesta" ei voitane puhua, mutta kyllä niistä rokki irtoaa varsin napakasti.
 
Ainakin nuo itse kuuntelemani Usherit olivat kyllä erittäin "sivistyneitä" musiikin toistajia ja myös yleispäteviä. Toki oheiskalustotkin oli laadukkaita, akustiikka kohdallaan ja ko. malleissa elementit ovat aikalailla huippuluokkaa. Paljon sellaista niistä kuului, mitä ei ole aiemmin tullut vastaan, mutta tiedä sitten noista halvemmista malleista.

Yksi kiinnostava budjettimalli olisi X-929 (2900e), mutta sitä ei taida olla missään kuultavana...
 
Sain viikonloppuna pikaisen testin kahdesta kyseisen valmistajan kaiuttimesta HES:a. Ulkoisesti näkemäni ja kuulemani mallit olivat erittäinkin haluttavan oloisia, kuitenkaan ääni ei aiheuttanut intohimoja, vaikkei huonoa sanomista siitäkään ole. Ulkonäöllisesti uskoin kaiuttimien olevan paljon hintaansa kalliimpia.

t.JH
 
usherin 6311: sta on itellä ainakin kokemusta, kun omistan kyseiset...

ne varmasti jakaa mielipiteitä, kuten monet kaijuttimet....
niissä on aika voimakas alapää...laulu kuulostaa hyvältä...korkeat äänet ehkä ja ylempi keskialue...liian voimakkaalta, joillakin levyillä.. kevyemmällä musiikilla menee mukavasti nuo, itse kun sellasta kuuntelen...

makukysymyksiä nämähän on. itseäni kiinostaa kommetteja muilta käyttäjiltä ja jos joiltakin muilta usherin malleista, ite en oo tota d2 kuullut, mutta vaikuttavan näköinen ilmestys se on..

:)
 
d2 mallin kuunteluun taitaa suomesta löytyä ainoastaan yksi osoite...? Ikis60 varmaan soittaa mielellään demon kun kauniisti pyytää? :D Vaikuttava kaiutin, mutta vaatii oikeat olosuhteet. Ite oon miettiny kaiuttimien vaihtoa ihan päähänpistona joskus heikolla hetkellä, mutta mihin vaihtaa? Esim jos haluaa säilyttää kaikki Be20 mallin kaikki hyvät puolet, mm puhtaimmasta päästä keski/yläpää mitä olen kuulut ja vielä jotain parantaa, paljonko paalua tarttee kaivella esiin???
 
Lupailin toisessa ketjussa kirjoitella kokemuksia Usher Dancer Mini 1 kaiuttimista.

Kaiuttimet ovat tällä hetkellä laminaattilattialla ja ilman aluslevyjä. Ne eivät istu erityisen tukevasti, mutta toimivat ok. Tarkennan mielipidettä kunhan saan aluslevyt paikalleen ja kaiuttimet piikeille. Kirjoitettu siis tässä valossa:

Kaiuttimien diskanttia pidin itse alunperin vähän kysymysmerkkinä. En siedä sibilancea (s-suhahduksia), mutta haluan ehdottomasti sähäkät diskantit, jotta rumpujen pellit pääsee esiin. Googlettamalla jotkut pitivät diskantteja loistavina ja jotkut päällekäyvinä. Tältä osin pelko oli turhaa ja homma pelaa. Diskantti on sähäkkä, mutta ei missään nimessä rasittava. Diskantin taso on ehkä aivan aavistuksen korkeampi kuin System Audio Explorereissa (paljon vaikuttaa suuntauskin) ja tarkkuutta löytyy. Nämä ovat siis Beryllium versiot. Pellit sähähtelee mukavan metallisesti. Kenties rock-materiaalilla jopa paremmin kuin Explorereissa. Eivät tunnu myöskään aivan yhtä suuntaavilta.

Keskiääni ei ehkä ole aivan niin läpikuultava kuin Exploreissa, mutta huono se ei ole missään mielessä. Tosin ei nuo Explotkaan tässä tilassa kovin erottelevasti soineet, mutta entisen asunnon saundista muistin että ne toimivat loistavasti tuolta osin. Voi olla, että näissä on hieman loudness käyrää saundissa tällä asettelulla (huone on haastava betonikoppi), joten ehkä asettelulla tätäkin voisi hioa.

Bassojen osalta aikaisemmat Explorer kaiuttimet jätti tässä huoneessa toivomisen varaa. Ne vain kuulostivat hieman ohuilta / kolkoilta eivätkä vakuuttaneet. Dancer mini 1:ssä tämä puute korjaantui. Bassot ovat napakat, mutta niissä on selkeästi enemmän bodya. Tiedä sitten onko eteenpäin suunnattu refleksiputki helpompi tässä tilassa vai muuten vaan kaiuttimien luonne paremmin soveltuva, mutta nämä soivat bassopuolella paremmin kuin Explorerit. Kuminaa ei ollut kummassakaan, mutta Ushereissa on lihaa luiden ympärillä enemmän. Saundi on lämmin ja tuhti. En ole kovin lujaa näitä soittanut, joten en tiedä kuinka tuossa yhdessä elementissä on kykyjä reservissä, mutta veikkaan että kovempaa soittaessa Explorerit vievät pidemmän korren. Minun kuunteluvolemella kerrostalossa asia on yhdentekevä.

Viimeistely. Kaiutin on livenä erittäin komean näköinen. Kiiltolakattu musta etulevy ja pähkinäviilutettu kaareva kotelo on upea. Nämä näyttää tuplat kalliimmilta kaiuttimilta kuin Explorerit. Näissä on jotain Sonus Faberihtavaa, mutta kun nämä ovat kiinasta niin ei tarvi maksaa italialaista "käsityölisää" järkyttävästi, jotta saa ulkoisesti veistokselliset kaiuttimet.

Kaiken kaikkiaan, olen kaiuttimiin erittäin tyytyväinen. Ajokalustona MHDT Labs Havana DAC ja vahvarina Marantz PM15S1. Kaapeloinnit Taskerin välijohto ja kaiutinkaapelit mitälie 4mm2 letkua.
 
ei ole kiinasta! miten oot sijoittanu noi minit! itellä minikakkoset on aika etäällä toisistaan, välimatka kaiuttimesta toiseen on pidempi kun kaiuttimesta kuuntelijaan, etuseinään noin 20cm jalustan takaosasta. ushereita ei myöskään kannata suunnata kohti kuulijaa vaan lähes seinän suuntaisesti.
 
Ymmärsin, että olisivat olleet made in Taiwan. Eipä sillä niin ole väliä, taitaa System Audion kotelotkin tulla mistä lie alihankkijalta ns. halpamaista, kuten tekee B&W:kin edullisempien mallien kanssa.

En ole kamalasti sijoitusta vielä hionut, kun pelaavat näinkin mukavasti. Minulla ei ole kovin paljoa vapauksia sijoittelun suhteen, joten toinen kaiutin on nurkassa. Toisesta sivuseinään on reilu metri. Kaiuttimien takana on ikkunaa koko seinä. Ovat nyt ehkä 2m etäisyydellä toisistaan ja kuuntelupaikalle on ehkä 3m. Kaiuttimen etulevy on about 55cm päässä ikkunaseinästä.

Epäilemättä tuo diskantin taso vähän laskisi kun kaiuttimia ohjaisi enemmän pään ohi. Nyt ovat kuta kuinkin käännetty kuuntelupaikkaa kohti (auttaa tuon toisen kaiuttimen kanssa, jotta ei niin pahasti peilaa seinän kautta). Kunhan saan nuo aluslevyt paikalleen niin haen paikkaa tarkemminkin. Nytkin pelaa ok.
 
Gretch sanoi:
Ymmärsin, että olisivat olleet made in Taiwan. Eipä sillä niin ole väliä, taitaa System Audion kotelotkin tulla mistä lie alihankkijalta ns. halpamaista, kuten tekee B&W:kin edullisempien mallien kanssa.

Usher taitaa olla ihan alunperinkin peräisin Taiwanista. Joka ei ole Kiinaa nähnytkään, ainakaan v. 1949 jälkeen.
 
^No ei se siitä viimeistelyn laadusta kerro oli sitten tehty Taiwanissa tai Kiinassa. Molemmista saa taatusti hyvää halutessaan. Hyvähän se oikea alkuperämaa on silti aina tarkentaa.
 
isojussi sanoi:
^No ei se siitä viimeistelyn laadusta kerro oli sitten tehty Taiwanissa tai Kiinassa. Molemmista saa taatusti hyvää halutessaan. Hyvähän se oikea alkuperämaa on silti aina tarkentaa.
no ei paitsi ehkä niin että länsimaisissa kaiuttimissa harvoin on noin upeaa viimeistelyä kun ushereissa samassa hintaluokassa. itse näen tuon taiwanilaisuuden positiivisena asiana, tuskin mulla olis ollu varaa ostaa noita omiakaan jos olisivat vaikka jenkit tai saksalaiset.
 
Itselläni ajautuminen Usherin Minidancer 2:iin johtui ikusesta väännöstä subbarin sijoituksesta vaimon kanssa. Aiempina kaiuttimina Kef Reference 201/2 ja REL storm3 subbari. Pohtiessani dilemmaa, olin kaverilla kylässä ja hänellä oli pari Minidancer 1:stä koeajossa. Oli erittäin vakuutava soundi ja kun Yellokin toistui auktoriteeillä, niin kaupaan, jossa kuuntelin 2:set jotka menee vielä sen 10Hz alemmas.

Nyt on vuoden verran ollut nämä soitossa ja kovasti pidän. On hienoa kun voi käydä liikkeissä kuuntelemassa, ilman fiilistä, että tarvitsisi päästä päivittämään. Subbaria en ole enää kaivannut ja kaukana on myös ne subbarin integroitumisongelmat, kun yhdellä äänitteellä saundi juuri kohdallaan ja seuraavalla korostunut tai vajaa. Stereokuva ei ole sama kuin Kefin, mutta silti hyvä. Bassot saa tuunattua kokeilemalla sijoitusta seinän suhteen. Varmasti moni muu kaiutin tekee asioita paremmin, mutta omaan makuun nämä istuu loistavasti. Hintakaan ei ole paha, siihen verrattuna mitä saa.

Plussana vielä kohtuullinen herkkyys, jolloin voi popittaa heikommilla putkivahvistimillakin.
 
Minulla mini 1 ja olen kääntänyt kaiuttimia jonkin verran kuuntelupaikkaa kohti. Ehkä jos diskantista ampuisi suoran viivan, niin se menisi 20cm korvan ohi. Etäisyys etuseinästä 40cm ja kaiuttimien etäisyys on noin sama, mitä matkaa kuuntelupaikalle. Hyvät kaiuttimet, vaikka elektroniikka on vain perustasoa. Pohdin, että jos hommaisi kesemmällä Usherin oman päätteen noille kaveriksi. Kellää kokemusta mitä äänelle tapahtuisi? Nykyinen XTZ:n d3 integroitu ja tuon voisi sitten tuikata etuseksi.
 
go_sub_3 sanoi:
Itselläni ajautuminen Usherin Minidancer 2:iin johtui ikusesta väännöstä subbarin sijoituksesta vaimon kanssa. Aiempina kaiuttimina Kef Reference 201/2 ja REL storm3 subbari. Pohtiessani dilemmaa, olin kaverilla kylässä ja hänellä oli pari Minidancer 1:stä koeajossa. Oli erittäin vakuutava soundi ja kun Yellokin toistui auktoriteeillä, niin kaupaan, jossa kuuntelin 2:set jotka menee vielä sen 10Hz alemmas.

Nyt on vuoden verran ollut nämä soitossa ja kovasti pidän. On hienoa kun voi käydä liikkeissä kuuntelemassa, ilman fiilistä, että tarvitsisi päästä päivittämään. Subbaria en ole enää kaivannut ja kaukana on myös ne subbarin integroitumisongelmat, kun yhdellä äänitteellä saundi juuri kohdallaan ja seuraavalla korostunut tai vajaa. Stereokuva ei ole sama kuin Kefin, mutta silti hyvä. Bassot saa tuunattua kokeilemalla sijoitusta seinän suhteen. Varmasti moni muu kaiutin tekee asioita paremmin, mutta omaan makuun nämä istuu loistavasti. Hintakaan ei ole paha, siihen verrattuna mitä saa.

Plussana vielä kohtuullinen herkkyys, jolloin voi popittaa heikommilla putkivahvistimillakin.

Nostellaas ketjua taas vähän. Itsellä on tällä hetkellä Be-718 kaiuttimina ja vähän on tullut olo, että pitäisi löytää jostain lisää alarekisteriä elokuville ja musiikillekin. Mini 1 kiinnostaisi kovasti, mutta vähän mietityttää, että tarjoaako se "tiny dancereihin" nähden juuri mitään lisää. Onko palstalla ketään, jolla on kokemuksia Be-718 ja mini 1:stä samassa tilassa? Myös subbari on käynyt mielessä, mutta sitä ei oiken saa sijoitettua järkevästi. :( Mikäli jollakulla sattuu olemaan mini 1 tai mini 2 pääkaupunkiseudulla, ja haluaa demottaa, niin minä tuon kaljat tai kahvipullat tullessani. ;)
 
Mini II tarjoaa varmasti tukevampaa toistoa, mutta Mini I:stä en tiedä. Voi mennä aika samoihin basson osalta.
 
Itselläni ollut tinyt ja minit (1) samassa tilassa (30m2+tupakeittiö). Lattiamallit huomattavasti helpommat bassojen puolesta (eivät kumisseet yms...) Ja monisävyisempi alakerta kuin pikkusissa. Omassa käytössäni menivät ainakin riittävän alas. Ei tietenkään rintalastassa tunnu mutta, riittävä (mini 1 siis).

Omasta mielestäni vaihto tinyistä mineihin kannatti. Ja onhan noi mini 1:set satakertaa paremman näköiset kuin tinyt. =)
 
taateli007 sanoi:
Itselläni ollut tinyt ja minit (1) samassa tilassa (30m2+tupakeittiö). Lattiamallit huomattavasti helpommat bassojen puolesta (eivät kumisseet yms...) Ja monisävyisempi alakerta kuin pikkusissa. Omassa käytössäni menivät ainakin riittävän alas. Ei tietenkään rintalastassa tunnu mutta, riittävä (mini 1 siis).

Omasta mielestäni vaihto tinyistä mineihin kannatti. Ja onhan noi mini 1:set satakertaa paremman näköiset kuin tinyt. =)

Olen kuullut muualtakin, että minit (1) on helpompi sijoittaa kuin tinyt, joka on sinänsä erikoista. Olen yrittänyt etsiskellä mittausdataa mineistä kuulopuheiden tueksi, mutta ei oikein tunnu löytyvän mistän käppyröitä. Tinyt on minulla nyt 25-30m2 tupakeittiössä, ja kumina on onneksi aika pientä, joten sen puolesta ei ole ihmeempiä vaihtotarpeita, vähän vaan jaa kaipaamaan lisää potkua ja sävyjä alakertaan. Mini 2 olisi varmaan mahdollinen ja hyvä valinta sekin, mutta kaiuttimien ulkonäkö (korkeus) vähän arveluttaa ja hintakin nousee jo melko korkeaksi käytettynäkin.

Kai se pitää alkaa katselemaan käytettyjen myyntipalstaa vähän tihempään tahtiin, josko vaikka sattuisi joku myymään omat mininsä.
 
Back
Ylös