Usher

Mitro’s Sound Factor

Yhteistyökumppani
Liittynyt
24.9.2007
Viestejä
2 901
Kaupunki
Helsinki
Kauan odotettu D´Appolito-malli Usherilta nyt kuunneltavissa Tampereella !

x929

Usher X-929

Ne tarjoavat vastinetta rahalle... yleispätevän äänen lisäksi myös painonsa puolesta... 59kg/kpl 2500€/pr !!

Viimeistely aivan vertaansa vailla.
 
Siullahan rupee olemaan kohta ahasta, kun uusia laitteita pukkaa jatkuvasti :).
 
Moro !

Aivan, nyt on todella kattavasti tavaraa esillä.

Usher X-929 kiinnosti minua jo 3 vuotta sitten. On jotenkin poikkeus koko mallistossa. Herkkyyttä 90db... ajelen nyt sisään Cambridge Audio referenssisettiä, eli 840 etusta ja päätettä. Sitten kun on 150-200 tuntia X-929:ssä sisällä, voi olla että hehkuttelen vielä enemmän. Kuitenkin jo pakasta vedettynä teki vaikutuksen, eikä pelkästään nopean ja alas ulottuvan bassonsa vuoksi. Myös aidosti ilmava keskialue miellytti.
Jos pitäisi valita alle 4000€:n luokassa kaiuttimet, ei minulle olisi epäselvää, mitkä valitsisin. Rahaa jäisi vielä levyihin, tai uutta vahvistinta varten säästöön. Almarro A318B taitaisi olla valintani näillekin kaiuttimille.

Sie et olekaan käväissyt vielä Tampereella morjestamassa. Peku kävi jo toistamiseen vuoden sisällä. : ) Peku on se, jolla on Suomen laajin Hifiharrastajan musiikkimaku, ainakin minun tietääkseni. Kaikkea Palestriinasta Dimmuun ja Dragon Forceen. Ja mies tuntuu vielä tuntevan musiikkia ja musiikin historiaa oikeasti, eikä vain muodon vuoksi sano olevansa kaikkiruokainen. Harmi, että viime käynnillä kuuli omassa setissä käyttökelvottomia levyjä hienolta kuulostavasti... saattaa olla systeemin upgrade:aus lähitulevaisuudessa tms. Siullahan on lähes "lopullinen ratkaisu" siellä. : ) !! Kutsu Peku kylään, voi vaikka tuoda juotavat mukana. Ja sitten menet Mikonsaareen, se se on kulturelli miljöö jos joku. Järnefeldtin jossakin taulussa on kyseinen tila maisemassa. En muista taulun nimeä, kysy Pekulta.

Meikä on sukuloimassa Helsingin Malmilla. En malttanut olla kommentoimatta kun yksi ensimmäisistä ja "nopeimmin edistyneistä" asiakkaistani kirjoittaa tänne. : ) Paljolla myyt baffelisi ? Käypää valuuttaa Ocellia-kaupassa... Rakennan perheelle kuuntelu / katselu / harjoittelutilaa ja pitäisi pykätä kyseiset "ovet" sinne. Olisi vain niin helppoa hankkia ne valmiina, kun on sen tilan kanssa melkoinen aikataulun sovittamisongelma. Kun puljulla on oltava skarppina ja lapsia ryydyttää muutenkin meikän "turha" poissaolo kotoa.

Yritin jo yhdeltä PHY-HP -hiekka-sarana-baffelien omistajalta ostaa niitä, mutta ilmeisesti alkoi ymmärtämään niiden arvon päälle kun meikäläinen yritti ostaa. Tai sitten tarjosin liian vähän.

Ainiin, Usheristahan tässä oli puhe.

Se on sellainen homma, että pitäisi olla isommat tilat. Be-10 ja Be-20 alkavat olla jo suuria tuotteita, puhumattakaan D2:sta. Jos luoja suo, voisi olla mahdollista alkaa demota D2:ia meidän tulevassa studiossa kodin viereisessä piharakennuksessa. Vaimo kyllä varoitteli jo "hifikerhon" syntymisestä. Ehkä sinne tilaan tulee jääkaappi ja muut mukavuudet, mene ja tiedä. : ) Ainakin kemiallinen WC, Kiukas-nimimerkin porukoiden kaupasta.

Nyt tuli pitkä viesti, ja parin Norton Cabernet Savignon -lasillisen jälkeen. Koita / Koittakaa kestää.

-Mitro
 
Highend Studio T:re sanoi:
Usher X-929 kiinnosti minua jo 3 vuotta sitten. On jotenkin poikkeus koko mallistossa. Herkkyyttä 90db... ajelen nyt sisään Cambridge Audio referenssisettiä, eli 840 etusta ja päätettä. Sitten kun on 150-200 tuntia X-929:ssä sisällä, voi olla että hehkuttelen vielä enemmän. Kuitenkin jo pakasta vedettynä teki vaikutuksen, eikä pelkästään nopean ja alas ulottuvan bassonsa vuoksi. Myös aidosti ilmava keskialue miellytti.
Jos pitäisi valita alle 4000€:n luokassa kaiuttimet, ei minulle olisi epäselvää, mitkä valitsisin. Rahaa jäisi vielä levyihin, tai uutta vahvistinta varten säästöön. Almarro A318B taitaisi olla valintani näillekin kaiuttimille.

Arvioit siis, että nuo Usherit sun mielestä päihittää Charismat tai Rebel2/Chara -yhdistelmän? Toki Charismaan on tavallaan vaikea verrata kun toiset on massiiviset lattiakajarit ja toiset pienet jalustamallit. No yhtä kaikki, musiikin kuunteluun on molemmat tarkoitettu.

Minkä hintaisia nuo CA:n etunen ja pääte ovat? Oletko kokeillut Penan kanssa? Toisessa ketjussa kerroit, että CA:n integroidut toimivat ihan mukavasti Rebel2:n kanssa.
 
Ja maalaus on nimeltään Kotimatkalla. (Linkin takana muutakin tietoa)

Visiitti Tampereelle aiheutti taas päänvaivaa ja kaipa se on tässä loppukesästä taikka syksyllä tehtävä päivitystä laitteistoon. Ushereita en tosin osta, sillä toinen merkki myi itse itsensä meikäläisen suosikiksi ilman, että Mitro sanoi sanaakaan. :D

Täällä saa tosiaan tulla pistäytymään, mutta mielellään vasta sen jälkeen, kun olen saanut heivattua noi elottomat kaiuttimet pois ja tilalle jotain kunnollista. Optoma HD800X-demon voin kyllä järjestää, jos kiinnostaa.
 
Voishan tuota tulla Tampereella käymään, kun kesätyöt loppuu. Melkeen noi viikonloput on nykyään huilausta, kun viikolla saattaa olla neljä päivää putkeen herätys siinä 3.30 aikoihin.
 
Huomenta !

Antti,
Tarkoitin lattiakaiuttimia, mutta viestini sisältö jäi näköjään vajaaksi tuon osalta. : )
Charisma on osoittanut kerta toisensa jälkeen "kenttäoloissa", siis normaaleissa asuinhuoneistoissa, olevansa hinta/laatusuhteeltaan aivan lyömätön. Nehän kaivavat informaation varsin pienilläkin kuunteluvoimakkuuksilla. Minulla oli kodin olohuoneessa Charismat suht. monta vuotta, tosin myös Charat ja Charm... Meinasin juuri sanoa, että Charisma menee riittävän alas normi- hieman ongelmallisissa asuinhuoneissa. : )
Olen oivaltanut että yksi syy miksi pidän Charismoista niin paljon, johtuu niiden laajakaistaisuudesta. Jakohan on 5500Hz:ssä. On totta, että CA 740- ja 840 toimivat yllättävän mukavasti Charismoillakin. Kokeilin kerran "herjalla", mutta niin vain kävi. Sen jälkeen olen muutaman Charisma / CA840C/A -setin myynyt. Sami kertoi että olen Suomen eniten Penaudiota myynyt taho. Se lämmittää mieltäni. : )

Nyt lapsukaisille aamupalaa, joudun lopettelemaan kesken, mutta jatkan vaahtoamista myöhemmin.

-Mitro
 
Huomenta Mitro,

mielenkiinnolla odotan "lisävaahtoamista" kunhan saat tenavat ruokittua...

Minähän olen nykyään sen verran kahjo, että olen pieneen koppiin (13m2) ängennyt Charisma Silverit, Charat ja vielä viimeisimpänä ostoksena Charminkin. No kaiuttimien takana on vain kevyt väliseinä ja ehkä siitä syystä systeemi toimii mun korviin mukavasti. Kyllä kelpaa (myös) urkumusiikkia tai massiivisia sinfonioita soitella :)

edit: Sori kun Usher-ketjuun änkeän Penaudio-juttua... :-\
 
Moro,

en sitten ehtinyt koko päivänä vaahtoamaan...
Kävimme Malmilla eräällä kotieläin-tilalla ja sitten tipauti Bella Lunat MrHifiin, jonka jälkeen suunnistimme Korkeasaareen. Sieltä kävin hakemassa tulevan Ocellia-asiakkaan pari vaihdossa tulevaa laitetta ja sen jälkeen ajoimme Hyvinkäälle isälleni. Grillattiin ja otettiin murhalöylyt. Sitten kohti kotia. Lapsukaiset nukahtivat autossa yöunille. Meikä lähetteli päivän kauppojen laskut, ja nyt olen tässä. : )

Charisma, kas siinä helmi ja yksi hyvä syy miksi rupesin hifi-kauppiaaksi. Kaiuttimelle jousisoittimien harmonisten yläsävelsarjojen vaihekoherentti- (ja mitä muuta ikinä onkaan) toisto on ilmeisen suuri haaste. Jotain se Sami on perhana oivaltanut. Toisto on parhaimmillaan kuin taivaasta. Toisaalta elektroniikka joka ei niillä toimi, saa ne kuulostamaan viiltävältä. Onko vika elektroniikassa vai kaiuttimissa silloin ? Mielestäni elektroniikassa. Silti on hassua, että jotkut laitteet jotka eivät Charismoille sovi alkuunkaan, kuulostavat joillain toisilla varsin hyvälle. Ehkä ne toiset kaiuttimet jättävät jotain toistamatta, mene ja tiedä.

Onneksi meillä on valikoimassa useita äänilähteitä ja vahvistimia, jotka saavat Charismat laulamaan upeasti. Oma liiketilani ei kuitenkaan tee oikeutta Charismoille. Pitäisi olla hieman pienempi ja "normaalimpi" tila.
Ei tärykaiku, jota "normaaleissa" tiloissa eiintyy, tee tietenkään hyvää millekään systeemille, mutta vaikka huoneessa olisi moodia 90-200:ssa, se on oikeastaan vain pieni etu Charismoille. Eli Sami on suunnitellut Penaudio-tuotteet juurikin suomalaisiin kivi- ym. huoneisiin, jotka joskus ovat melko pieniäkin.
Suuremmissa tiloissa sitten subwoofer tai Charat avuksi.

Pakko mennä nyt nukkumaan että jaksaa aamulla piikata tulevan kuunteluhuoneen lattiakoolaukset kiinni.
Vaiheessa ollaan, mutta on se vaan hienoa sitten kun tulee valmista.

-Mitro
 
Saakos Mitro noita Ussereita ilman noita rumia puukylkiä vai tuleeko ne väkisin mukana? Kokomustana olis erihinot mun mielestä :).
 
Ootkos nähnyt ne läheltä ?

X-929 on puupaneliensa osalta siroimmasta päästä.
Tietenkin jakaa katsojien mielipiteet, makuasioitahan nämä ovat.
Ainahan panelit voi repiä pois, ja lakkailla 20-kertaisesti jäljet. : )

Kerran kysyin josko Usher V-sarjan tuotteita saisi vaikka tyyliin "Black Ash", mutta taitaa Suomen markkinat olla heille niin pikkuasia että vastaus oli yksiselitteinen "ei valitettavasti onnistu". V-604:sta olisin myynyt 2007 syksyllä kolminkertaisen määrän, mikäli niitä olisi saanut mustana... : ( Kuitenkin sitä piti vaihtaa päikseen mm. Xenonien kanssa. X-929 on jo ihan eri planeetalta jos verrataan V-604:ään, sekä soundillisesti, designillisesti että painollisesti. >:D
 
Joopa joo. Mulle on vaan tuo visuaalinenkin puoli niin tärkeä että vaikka miten hunajaiselta saundaa niin ei pysty ostaan jos design ei miellytä. Ihan kuin olisin pikaisesti googlannut että noita kuitenkin saa kokonaan koivuisenakin. Muita varejä oli vielä ferrarin punainen ja joku ällö keltainen :D. Ja pitää koittaa joskus tulla kuuntelemaan ;).
 
Ne kaiuttimen on oikeasti livenä hienommat kuin kuvissa. Livenä ne on niin massiivisen oloiset, että luulis hinnan olevan 4000-5000€. Järeä olemus saa puukylkien olemassaolon olemaan vähemmän tökkivä. (olipa vaikea lause :D).

Vo muuten olla, että puukylkiä ei voi edes repäistä pois. Dyniksen C2:ssa on samantapaiset sivulevyt ja niillä on akustinen tarkoitus. Koteloa sisältä koverrettu jotta ilma virtaa kotelossa elementtien kohdalla paremmin. Voi olla tässäkin tapauksessa, who knows.
 
alspe sanoi:
Ne kaiuttimen on oikeasti livenä hienommat kuin kuvissa. Livenä ne on niin massiivisen oloiset, että luulis hinnan olevan 4000-5000€. Järeä olemus saa puukylkien olemassaolon olemaan vähemmän tökkivä. (olipa vaikea lause :D).

Vo muuten olla, että puukylkiä ei voi edes repäistä pois. Dyniksen C2:ssa on samantapaiset sivulevyt ja niillä on akustinen tarkoitus. Koteloa sisältä koverrettu jotta ilma virtaa kotelossa elementtien kohdalla paremmin. Voi olla tässäkin tapauksessa, who knows.
No voi olla. En kyllä usko että nuo pieneen koppiin mahtuu bassojen osalta. Voin toki olla väärässäkin :).
 
isojussi sanoi:
No voi olla. En kyllä usko että nuo pieneen koppiin mahtuu bassojen osalta. Voin toki olla väärässäkin :).

Tollanen iso kaiutin _voi_ olla jopa helpompi kuin kaikkein vaikemmat yläbassokorosteiset jalustamallit jos vaan bassot on viritetty alas. Vaste laskee loivasti eikä buumaa niin helposti.
 
Nuo Usherit ovat kyllä komeat. Jo ne v-602:t olivat todella hyvät ja varsin edullisetkin. Melko paljon bassoa vaan tuntui tulevan, mutta silti voisi melkein omat Dynyt vaihtaa niihin. :D
 
No noissa on kuitenkin refleksiputki takana niinkuin Dynyissäkin joten ei noita seinän viereen taatusti laiteta. Olen lueskellut että sitä passoa on ainakin tarpeeksi eli ehkä jopa liikaa jos on pieni huone.
 
Itselläni on nuo Usherin V-602:t Mitrolta hankittuna tuossa tammikuussa ja voin kyllä sanoa, että olen aivan hemmetin tyytyväinen että lähdin tälle tielle enkä ostanut jotain markettikaiuttimia. Todella laadukkaat hintaluokassaan. Näiden kokemusten perusteella mielelläni jatkossakin ostan Usherin tuotteita.

Nuo V-602:t ovat muuten itselläni väriä Mahogany Birch, eli tuollainen tumma punaisen sävy. Komeat :)
 
isojussi sanoi:
No noissa on kuitenkin refleksiputki takana niinkuin Dynyissäkin joten ei noita seinän viereen taatusti laiteta. Olen lueskellut että sitä passoa on ainakin tarpeeksi eli ehkä jopa liikaa jos on pieni huone.
602:ssa ja 604:ssa taas putki on edessä, joten ne varmaan voisikin melko lähelle seinää sijoittaa. Itse asiassa ne eivät kumisseet juurikaan yhtään kun olivat testissä, kun taas Dynyillä on kuminataipumusta, vaikka Usherit toistivatkin selvästi alemmaksi. Dynyissä on vaan tuota yläbassokorostusta sitten enempi. :-\
 
Highend Studio T:re sanoi:
Kauan odotettu D´Appolito-malli Usherilta nyt kuunneltavissa Tampereella !

x929

Usher X-929

Ne tarjoavat vastinetta rahalle... yleispätevän äänen lisäksi myös painonsa puolesta... 59kg/kpl 2500€/pr !!

Viimeistely aivan vertaansa vailla.

Tuo on todella kiinnostava kaiutin. Olen aina pitänyt sitä X-719:n isoveljenä (koko äänialueen versiona), koska siinä on samat elementit, mutta X-929 näyttäisi olevan selvästi herkempi. Pitäisi kuulla tuo peli, sillä pidin 719:ien härkämäisestä voimasta ja luonnollisen kuuloisesta diskantista. Luulenpa kuitenkin, että saman hintaiset Be-718:t soveltuvat paremmin normihuoneeseen?
 
Back
Ylös