Usher S 520 sisääanjo, onko sitä.

kaksonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
27 675
Kaupunki
Korvessa
Olisin kiinnostunut kuulemaan toisten ko. kaiuttimien omistajien kokemuksia muutoksesta ääneen pidemmällä aikavälillä. Kyseessähän on hieman metallinmakuinen diskantti ja lievästi pidättyväisyyttä sointujen nousussa. Stereokuva ei ole kovinkaan tarkka, mutta suuntaamalla sitä saadaan parannettua. Itse olen ottanut kaiuttimet takaseinästä reilusti ulos ja tuo tekee hyvää äänelle. Kuten Hifimaailman testistä huomasimme on kaiutinta hyvä kääntää sisään, niin että kaiuttimet hieman risteytyvät kuuntelijan edessä.
Monissa testeissä ja ulkomaisissa arvioissa tulee miettineeksi testattavien kaiuttimien ikää. Monet varmaan ovat uusia ja sisäänajamattomia.
Mielestäni mitään pitäviä arvioita ei kaiuttimista voida heittää kun vasta noin vuoden kuuntelun jälkeen. Olisinkin kiinnostunut mitä sen vuoden aikana tapahtuu.
 
Onhan Ushereissa sisäänajo, kun painaa kaasun pohjaan ja katsoo, että ne varmasti jäävät alle :D
 
wellohiha sanoi:
Taidat olla humöörimiehiä, Hibifafa !

Huumoria edustaa myös pelinavaus? Kaiutin on kiinalainen pikkupurkki, ovh. 390€. Tottakai ainakin tuon 13cm:n mittainen bassokeskari vetreytyy käytössä, kuuntelutilan koosta riippuen kenties hyvin nopeastikin.

Seppo Kaksonen, mihin käyttöön olet nuo hankkinut? Kysymyksestä saa sen kuvan, että ovat ykkössetissä ???
 
Kyllä ne olivat ykkössetissä. Mikäli diskantti olisi hieman sivistyneempi, niin ne olisivat pysyneetkin siinä ykkössetissä. Kaiuttimen soinninsta ei kerro mitään minkä kokoinen se on. Kun ostat kaiuttimet, niin sinun tulee sijoituksella hakea sitä parasta paikkaa käyttäen apuna huonetta. Koomistahan tuossa Usher demoilussa oli myös se, että jo kaiutinkaapelit olivat kaksi kertaa kaiuttimia kalliimmat. Pikkukaiuttimia käytettäessä jalusta rakentaa saundia todella paljon. Kannattaa kuunnella kaiuttimet käyttäen jalustassa erilaisia piikkejä ja valita saundiltaan parhaat. Myös se täytetäänkö putki hiekalla, 1mm kivillä, puhallushiekkalla, vai täytetäänkö ollenkaan on myös kuunneltava.

Siinä Usherissa olisi paneelimiehellekin iso ääni, mutta sävyt vaativat työtä. Toki työtä teettää myös paneeleiden soimaan saattaminen. Kuten olen aiemminkin sanonut, olen saanut vaikka minkälaista ääntä halvoista ja kalliimistakin laitteista.
 
seppo kaksonen sanoi:
Koomistahan tuossa Usher demoilussa oli myös se, että jo kaiutinkaapelit olivat kaksi kertaa kaiuttimia kalliimmat.

Tämänsuuntaista arvelinkin tapahtuneen. Mutta hienoa kaima että vielä näet asian samoin :D
Olen itsekin ajatellut jotain tuollaisia pikkunäppäriä purkkeja kiinni keittiön seinään jonkin mikrosarjan jatkeeksi mutta siinä tapauksessa en mieti sisäänajoja kuin johdotuksiakaan.
 
Tuttava kävi kuuntelemassa nuo Usherit täällä ja oli aivan ihmeissään, "hyvin soi", totesi hän. Eihän sillä ole mitään merkitystä minkä kokoinen kaiutin on, vaan kuinka se liikuttaa ilmaa (muodostaa ääntä). Mikäli Usherin ylemmän keskiäänialueen ja diskantin nivoutuminen musikaalisesti (anteeksi tuo termi) yhteen olisi ollut luontevampaa niin, että sointujen nousut ja laskut olisivat pystyakselilla tapahtuneet. Lisäksi diskantin hetkittäin runsaskin särö edellisen lisäksi estää täydellisen tilainformaation syntymisen.
Tuolloinhan kaiutinta joudutaan kääntämään runsaastikin sisään. Parhaan toiston saamiseksi kaiutin tulisi suunnata kuitenkin hieman auki. Noiden virheiden vuoksi lp- toisto ja klassinen kärsii suuremmasta nautinnollisuudesta mitä niiltä olisi odotettavissa.

Musiikin toistumisen saralla kaiutin tiputtaa toistimia huomattavasti korkeammalta. Täytyy muistaa, että monella meistä ei ole mahdollisuutta laittaa suuria summia rahaa laitteistoon ja toisten mielestä ei ole järkevääkään. Panostukset ovat mitä ovat, mutta hyvät nuo Usherit silti on.

g45838zg6bm.jpg


d4927040449.jpg


c85641a6x0l.jpg


Tuossapa muutamamia pläjäyksiä joita sinun Sepi_1 olisi pitänyt käydä täällä kuulemassa.
 
seppo kaksonen sanoi:
Tuossapa muutamamia pläjäyksiä joita sinun Sepi_1 olisi pitänyt käydä täällä kuulemassa.

Löytyy täältäkin 7 kpl Barberin tekeleitä. Ovat teknisesti hyvin tuotettuja vaikka kaikki eivät pidäkään hänen tyylistä.
 
sepi_1 sanoi:
Löytyy täältäkin 7 kpl Barberin tekeleitä. Ovat teknisesti hyvin tuotettuja vaikka kaikki eivät pidäkään hänen tyylistä.

Lisäisin tuohon vielä sisällöllisen taiteellisuuden. Hänellä on aina kova bändi ja pystyy muuntautumaan musiikin mukaan. Monet klassikot saavat aivan uuden luonteen hänen käsittelyssään. Voisin sanoa, että hetkittäin on aistittavissa musikillista hulluutta.
 
Back
Ylös