usher r-1.5

Janne H.

Käyttäjä
Liittynyt
20.12.2008
Viestejä
7 287
Kaupunki
Huittinen
onko muilla kokemuksia? 150w 8ohm A-luokassa! ja painoa 40kg! itellä on tollanen ja oon enemmän kun tyytyväinen mut mitä mieltä muut?
 
here is what nelson pass had to say about the usher amp:
"The output stage is the same as some of the Threshold, but
they look to have stuck an additional gain stage in the middle.

In any case, the patent has expired and belongs to someone
else. Usher doen't appear to be shy about copying popular
circuits, but it's too bad if they run it at half bias, as the
performance was very dependent on full bias."
 
Itselläni on tuo uusin aidosti balansoitu versio ajamassa Martin Loganin Spiren yläpäätä. Hienosti toimii, saundi on kyllä mainio. Ajattelin, että se olisi kohdallani sellainen väliaikaisratkaisu, mutta en kyllä koe tarvetta vaihtaa tuota mihinkään.

Ovat myös maailmalla olleet sitä mieltä, että kyseessä on "ihan oikea"vakavasti otettava peli. Tosin en usko sen käyvän A-luokassa koko tehoalueellaan, koska sen verran viileänä tuntuu rauta pysyvän. Tuohon Pass viittaa yllä olevassa kommentissaan...
 
Mullon kans. Käy viileämpänä kuin monet AB-luokkaiset ja selvästi viileämpänä kuin CA:n XD - osittain tietysti riittävän jäähdytyspinnan vuoksi, mutta ei poikenne kovin paljoa AB-luokkaisista. Mekaanista ylimitoitusta on järjettömästi. Hyvin vähän on tullut ajettua muuten kuin bassokeskarien vahvistimena, joten kokoalueen toistosta en sano mitään. Kaikin puolin stabiilin, kestävän ja luottamusta herättävän tuntuinen laite.
 
mun kyllä lämpeää ihan lahjakkaasti. edellisillä kaiuttimilla (B&W 801 matrix2) se kylläkään ei kovin kuumana käynyt. ne tais olla helppo kuorma vahvistimelle. nykyisillä jamon D870 eli concert 11-kaiuttimilla se tuottaa lämpöä paljon enemmän. niin tai näin,ääni on kaikilta osin aivan mainio! laatuun nähden edullinen vahvari mun mielestä.
 
moi
oikea a-luokan vahvistin lämpenee kunnolla vaikka antaa niiden olla päällä ilman kuormaa. ;)
ter.reiska
 
Täältäkin löytyy...komea möhkäle tosiaan. Yllättävän viileänähän se käy, mutta ääni sen sijaan "lämpenee" vasta kun laite on ollut jonkin aikaa päällä. Tätä nykyä en sammuta sitä ellen ole pidempään poissa kotoa, sen verran rajallisesti on aikaa kuunnella ettei ehdi odottaa kaikkien vehkeiden lämpenemistä tuntitolkulla :)

Kaiuttimina täällä on Usherin BE-718:t. Paras setti mitä itselläni on ollut surkeaa kuunteluhuonetta lukuunottamatta. Menee vähän hukkaan nuo laitteet moisessa bunkkerissa...olin jo vähällä luopuakin mutta katsotaan nyt jos innostuisi lisää akustoimaan.
 
ikis60 sanoi:
oikea a-luokan vahvistin lämpenee kunnolla vaikka antaa niiden olla päällä ilman kuormaa. ;)
Luxin M-05 takana olevat kaksoistuulettimet pitävät kyllä kunnon A-luokkalaisen todella viileänä. Toisiksi suurimmalla teholla päälliosa tuntuu vielä suorastaan viileältä. ;)
 
Joonas Piiroinen sanoi:
Luxin M-05 takana olevat kaksoistuulettimet pitävät kyllä kunnon A-luokkalaisen todella viileänä. Toisiksi suurimmalla teholla päälliosa tuntuu vielä suorastaan viileältä. ;)
Kunnon A-luokkainen viilenee silloin, kun osa lämmöstä menee kaiuttimen puhekeloille. Tyhjäkäynnillä otetaan täydet tehot.
 
moi
'kyllä toi systeemi on parempi ilman tuulettimia ne pitää ääntä.silloinlun ajetaan jotain 4 ohm kuormaa lämpöä tulee hiukan vähemmän kuin esim apogee csintillaa ajattaessa parintunnin jälkeen ei pidä kättä pitkään jäähdytysripojen päällä.
ter.reiska
 
ite olen ostamassa tuon vahvistimen, piakkoin. vaihadan ca:n xd tuohon 1.5 ja mietin sille jossakin vaiheessa etusta, mikä olisi sille sitten hyvä. kommentteja saa laitta ;)

tietty samanmerkin etunen voisi olla ihan hyvä, siinä tota balansoitua ei pääse kokeileen vaa, harmi... :-\

mahtaako se saada päivitystä???

joutuu ainakin aluksi käyttään ca:n 640 v2 etusena..., pikkuhiljaa päivittää :p
 
aarne86:

Kokeilepa putkietusta sitten kun olet päätteen saanut hankittua. Itse vertailin muutamia putkietusia ja Usherin omaa etusta viime keväänä ja pidin ainakin omaan makuuni Usherin laitetta hieman liian kireänä ylärekisteristä. Potkua ja dynamiikkaa kyllä pop/rock osastolle löytyi kivasti.

Tosin Usherin pääte on sinänsä sen verran lämpimän sävyinen ettei putkilaitetta välttämättä kaipaa sen kaveriksi.
 
pitää kokeilla ;)

kunhan tulisi toi pääte, on jo matkalla :)
millanen mahtaa olla toi yamamoto putkietunen? muuta en tie ite tosta kuin,että kauniin näkönen :p

tosin se on kallis ja menisi varmasti ensi kesään, että sen saisi ???

pitää miettii vaihtoehtoja, sitten...
 
Joonas Piiroinen sanoi:
Luxin M-05 takana olevat kaksoistuulettimet pitävät kyllä kunnon A-luokkalaisen todella viileänä. Toisiksi suurimmalla teholla päälliosa tuntuu vielä suorastaan viileältä. ;)
Tuo M-05 imaisee noin 540W tyhjäkäynnillä sekä täydellä teholla. M-05 edustaa aidon A-luokan todellista perinnekytkentää, hyvine ja huonoine piirteineen. Monoksi kytkettynä vehje ottaa saman jatkuvan tehon kuin stereomoodissakin, mutta antaa 440W maksimitehoa, josta A-luokkaista käsittääkseni kuitenkin vain noin 105W-alkupää. Jos on vaikea kuorma kuten Kappa 9 tai Scintilla, niin noita M-05 -värkkejä pitää ajaa monona tai muuten käry käy.

Usher taitaa olla A-luokkaa vain alkupäästä. Muuten tehonkulutus olisi lepotilassa kevyesti yli puoli kW.

t. jjahifi
 
aika vähän löytyy kunnonllisia testejä ym. tästä usherista, vaikka ei niillä lopullista painoarvoa olekkaan, kunhan kiinostuksesta katsoisin onhan niitä aina kiva selailla ja tutkia, kuvia sisältä laitteesta on aika vähän, esim osista..

tukevalta se ainakin näyttää päältä päin.
kannaattaako käyttää balansoitua liitäntää, vaikka siinä on ihan kunnon rca:tkin
esim kummalla se kannattaa liittää esivahvistimeen, usherilla vaan esiasteessa rca ?
 
se on hyvä, no-nonsense -peli.

Kytke balansoidusti, jos mahdollista. Se on sekä sähköteknisesti että mekaanisesti parempi tapa.
 
mietin vaan kun usherin esivahtimessa ei ole balansoitua, mikä esivahvistimeksi, sitten joskus??

mikä sopisi parhainten 1.5:n kanssa? tietty se on niin makukysymys, jos sellai.....mutta ihan kiva kuulla mielipiteitä..

jossakin matkalla, tällä hetkellä se usher, kai se kohta tonne highend studioon tulee. kuukausi sellai siinä menee laivalla tulla taiwanista... :p
 
etunen hommataan aina tarpeen mukaan. Usherilla on hassu tilanne, sillä etunen on balansoimaton, mutta päätteen tuore versio on taas aidosti balansoitu.

Itse käytän bel canton dac 3:sta dac/etusena, koska minulle riittää digi -inputit. Se (bel canto) syöttää balansoituna Usherin päätettä. Toimii hyvin. Kuormana Usherille Martin Loganin Spiren elektrostaattiosa. Bassothan ovat aktiiviset, molemmille bassokanaville on oma 200w pääte.
 
joskus on tullut kuuneltua tuolla highend studiolla, hyvin soi oikeestaan kaikki noi martin loganit, erityisesti isommat mallit.

pitää kai miettii sitten tuota kun ajankohtaista ;)
 
Back
Ylös