Useat kaiuttimet samassa huoneessa

  • Keskustelun aloittaja JWB
  • Aloituspäivämäärä

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
En löytänyt vielä haulla tätä aihetta vaikka sitä eri keskusteluissa on sivuttukin. Osassa hupaillen ja osassa vakavammin. Eli, onko harrastajilla kokemusta ylimääräisten kaiutinelementtien vaikutuksesta ääneen? Itsellä on tällä hetkellä sellainen tilanne, että kuuntelutilassa on kaksi settiä. Toinen vinyylille, jota nyt kokeillaan ja tunnustellaan ja toinen sitten digilähteillä. Syyt ovat laitteistopohjaiset, ja rajoitteena siis lähinnä liitännät. Hellasärö aiheuttaa sen, että joudun yhdistämään setit samaan huoneeseen. Niin ja onhan tuolla vielä yksi 12" Marshallin kitaravahvistinkin. Onko oikeasti mitään vaikutusta ylimääräisillä elementeillä?
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
Äkkiäkös tuota kokeilet ja kärräät toiset kaiuttimet pois ja kuuntelet? Itse sanoisin ettei ole minkään sortin merkitystä ellei aivan mittareilla lähdetä tutkimaan ja kamat ovat sen verran syrjässä ettei ne ole suoraan tulilinjalla diffusoimassa ääntä. Kitaratkin toimii periaatteessa resonaattoreina tiettyyn tasoon saakka (akustiset)...
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
No toki kokeillaan ja kuunnellaan, eikä oma korva juurikaan tuossa eroa huomaa ainakaan aikaisemmilla vastaavilla kokeiluilla, nyt lähinnä tuli mieleen että onko tästä olemassa tosielämän kokemuksia. Tai onko mahdollisesti kaiutinkohtaisia eroja vai pitääkö äänenpaineet olla taivaallisia/helvetillisiä, jotta moinen ilmiö voisi todentua.
 

jarroi

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.4.2009
Viestejä
4 433
Kaupunki
Kalajokilaakso
Olen itsekin jonkin aikaa harkinnut ja välillä kokeillutkin kahta täysin erillistä settiä samaan huoneeseen, koska laitteita on kertynyt aika paljon. Kaiken lisäksi vaihtelu virkistää. Hyvin nuo mahtuvat kaikki samalle seinälle. Laitteet vaativat vierekkäin tilaa noin 150 cm ja niiden molemmille puolille tarvitaan kaiuttimille tilaa noin metri. Suosittelen kokeilemaan.
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
No eikös hifimaailman testikin mennyt musiikin liikkeellä pieleen kun huoneessa oli musikaalisuuden tuhoavia muita kaiuttimia pölyä keräämässä...
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
^juuri näihin tarinoihin viitaten ketjua aloittelin.
 

kronos

Hifiharrastaja
Liittynyt
3.8.2007
Viestejä
5 619
JWB sanoi:
että onko tästä olemassa tosielämän kokemuksia.

On. Ennen kuin roudasin vanhat skobet pois niin ne olivat samassa huoneessa nykyisten kanssa useita päiviä. En huomannut soundissa mitään eroa kun ne lähtivät pois. Eli koko homma on ainakin mun korville ihan pelkkää mytologiaa. Mutta joku toinenhan voi kuulla tarkemmin.
 

anttiruha

Käyttäjä
Liittynyt
17.8.2006
Viestejä
1 957
Kaupunki
Oulu
Ei ehkä ihan perätöntä ole. Merkitys riippuneen huoneessa olevien ylimääräisten kaiuttiminen toimintaperiaatteesta ja sijainnista. Sen verran kokemustakin on, että kun koekuuntelussa olivat Fostexin elementeillä varustetut transmisssiolinjakaiuttimet. Kun kuunneltiin toisia kaiuttimia (NS-1000M:iä) ja Fostexit olivat kytkemättöminä siinä vieressä, niin eiköhän ennen niin tiukkabassoiset NS-1000M:t alkaneet ihmellisesti jumputtamaan. Siirrettiin Fostexit kauemmaksi nasujen vierestä niin jumputus lakkasi. Alkuperäisellä sijainnilla olimme saaneet aikaan bassoresonaattorin huoneeseen. Että semmoinen tapaus.
 
Ylös