USB-kaapelin pituus - Ongelma?

  • Keskustelun aloittaja tp6
  • Aloituspäivämäärä

tp6

Käyttäjä
Liittynyt
22.4.2007
Viestejä
30
Tarkoituksena on ostaa ulkoinen DAC läppärin ja vahvistimen väliin. Fiksuin ratkaisu olisi varmaan vetää data USB-kaapelilla, jolloin läppärin äänikortti joutuisi eläkkeelle. En kuitenkaan halua sijoittaa DAC:ia aivan läppärin viereen, jolloin joutuisin vetämään taas pidemmän RCA:n (joka analogisena on kai herkempi häiriöille kuin digitaalinen USB).

Mikä on siis USB:n maksimipituus? Olen lukenut netistä että 2.0 standardilla se olisi 5m ja 1.1 standardilla 3m. Luvut ovat ilmeisesti täsmällisiä, johtuen formaatissa sovituista viiveistä jne. DAC tulisi olemaan Musical Fidelityn V-DAC. En nopeasti googlaamalla saanut selville onko sen käyttämä Texas Instrumentsin äänikortti/USB-portti 1.1 vai 2.0 formaattia. Läppäristä löytyy myös SPDIF (miniplug-liitäntä), josta saisi liittimen avulla vedettyä koaksiaali-kaapelilla datan DAC:lle, mutta tällöin läppärin äänikortti olisi käytössä ja voisi aiheuttaa häiriöitä. Onko kellään kokemusta USB-kaapelin pituudesta?

Jos joku voisi testata V-DACia 5 metrin USB-kaapelilla, niin sillähän se selviäisi. 3 metrin kaapeli on siinä ja siinä, enkä jaksaisi asennella verkkoja tms. kahden metrin etäisyydelle. Ajatuksia?
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
4,8 metrin kaapeli käytössä ja lisäksi huono usb-hubi rajoittaa nopeuden 1.1 standardin mukaiseksi, koska nopeammat portit on varattu muuhun käyttöön.
 

Ari

Käyttäjä
Liittynyt
19.12.2008
Viestejä
91
Kaupunki
Rauma
5m on maksimi. Ei ole omakohtaista kokemusta miten toimii, mutta on olemassa aktiivisia usb jatkojohtoja, jolla saat pidemmän vedon. Kts. vaikka verkkokauppa.com
 

tp6

Käyttäjä
Liittynyt
22.4.2007
Viestejä
30
5m riittää hyvin. Halusin vain varmistaa että pelittää, koska 3m olisi siinä ja siinä että riittääkö vaiko eikö.
 
Ylös