USB DAC -aloittelia kaipaa apua.

Dene

Käyttäjä
Liittynyt
23.10.2006
Viestejä
5
Toivottavasti termit ovat oikeita. Eli kaipaan siis usb-väyläistä äänikorttia joissa olisi kuulokeliitäntä mahdollisuus ja saisin myös näiden lisäksi äänen vahvistimelleni. Laite tulisi imacin ja H/K:n vahvistimen väliin (+ ne kuulokkee) ja toivoisin saavani merkittävää parannusta imacin oman äänikortin surkeisiin analogi converttereihin. Myös johtojen nyplääminen kyllästyttää, eli laitteesta pitäisi olla valittavissa minne ääni ohjataan, napilla, piuhan irroitus ei ole enään vaihtoehto. Onko hakemaani laitetta olemassa? Mielellään vielä noin 200e hintaluokassa.

Lisäys: Olen juuri hankkimassa H/K:n 970 cd-soitinta joka toimii myös ulkopuolisille laitteille DAC:na joten voisi piisata jos usb-vermeeltä saisi äänet eteenpäin digitaalisena.
 
Meier-Audio Porta Corda mkIII USB olisi sopinut muuten, mutta siinä ei ole kahta lähtöä. Optiona on tietenkin kierrättää kuulokkeiden signaali tarvittaessa vahvistimen kautta ja piuhojen irrottaminenkin jää vaihtoehdoksi. Kahlasin syksyllä läpi USB kuulokevahvistimia ja 200€ luokassa Porta Corda saattaa olla niitä ainoita vaihtoehtoja yhdestä outputista huolimatta.

http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/

EDIT: en lukenut kysymystä tarpeeksi huolella. Noihin tarpeisiin USB-äänikortti digilähdöllä voi olla paras vaihtoehto.
 
http://www.m-audio.com/products/en_us/Transit-main.html"]M-Audion Transit[/url] voisi olla yks vaihtoehto, siihen sitten lisäksi kytkimellä kuuloke/vahvistin-vaihtoehto. Alle satkulla irronnee (pelkkä kortti muistaakseni n. 80e Suomessa). Ei ehkä ihan se mitä haet, mutta mielestäni varteenotettava vaihtoehto. Itselläni on tuon jatkona Meier-Audion HA1-II kuulokevaffi tietokonekäytössä ja sama vehje toimii iBookin ja vahvistimen välissä. TOSlinkkiä en ole kokeillut.
 
Lasse Ukkonen sanoi:
Meier-Audio Porta Corda mkIII USB olisi sopinut muuten, mutta siinä ei ole kahta lähtöä. Optiona on tietenkin kierrättää kuulokkeiden signaali tarvittaessa vahvistimen kautta ja piuhojen irrottaminenkin jää vaihtoehdoksi. Kahlasin syksyllä läpi USB kuulokevahvistimia ja 200€ luokassa Porta Corda saattaa olla niitä ainoita vaihtoehtoja yhdestä outputista huolimatta.

http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/

Minua rupesi kiinnostaa hankkia tuo läppärin seuraksi. Onko sinulla tai jollain muulla kyseinen laite? Jos on niin voisitteko kertoa kokemuksistanne?
 
jmj sanoi:
Minua rupesi kiinnostaa hankkia tuo läppärin seuraksi. Onko sinulla tai jollain muulla kyseinen laite? Jos on niin voisitteko kertoa kokemuksistanne?

Jeps, minulla on tuo läppärin ja Etymotic ER6i kuulokkeiden välissä. Olen ollut erittäin tyytyväinen. En ole ehtinyt tekemään kunnon vertailua, mutta ääni tuntui parantuvan melko paljon. ER6:sten bassotoistoa pidetään usein liian maltillisena ja suoraan kytkettynä olen valmis allekirjoittamaan tuon. Porta Corda tuntui tuovan selvän parannuksen bassotoistoon ja nosti näin ER6:set pykälää korkeammalle tasolle. Lisäksi äänentason säätämisestä tuli kertaluokkaa helpompaa. Helppokäyttöinen kuin mikä: piuha usb-porttiin ja homma on sillä selvä (winampit sun muut softat voi joutua sulkemaan ja käynnistämään uudelleen). Koko on sen verran näppärä, että Porta Cordaa voisi helposti kuljettaa läppärin mukana (itselläni on ollut tähän asti vain telakkaan kytkettynä).

Minkään MP3 soittimen kanssa en ole ehtinyt Porta Cordaa kokeilla, mutta voisi tuoda MP3 soittimenkin kanssa parannusta bassotoistoon. Mikäli kannettavaa soitinta pitää reilummassa taskussa tai laukussa, niin Porta Corda kulkee hyvin mukana ja toimii pattereilla silloin kun ei ota virtaa USB-portista.
 
Lasse Ukkonen sanoi:

Käyttääkö tuo jotain käyttiksen mukana tulevaa yleistä ajuria? Pitäisi nimittain saada toimimaan myös 64 bittisen windowsin ja linuxin kanssa. ASIO tukee ei varmaan suoraan löydy?
 
jmj sanoi:
Käyttääkö tuo jotain käyttiksen mukana tulevaa yleistä ajuria?

Ei mitään hajua. En ole koskaan joutunut ottamaan selvää miten pnp usb laitteet toimivat.
 
Ainakin mulla toi DIY USB-äänikortti/luurivahvain käyttää jotain Geneerisiä win XP:n ajureita, luulisin että nuo muutkin.
 
jiisimula sanoi:
Ainakin mulla toi DIY USB-äänikortti/luurivahvain käyttää jotain Geneerisiä win XP:n ajureita, luulisin että nuo muutkin.

Minulla on käytössä Head-fissä suosittu http://www.myexposition.com/diy/usbdac/overview.html"]DIY AlienDAC[/url]. Sen ytimenä on TIn PCM2702-piiri, jota voi käyttää suoraan XPn yleisajureilla, tai ASIO-ajureilla. Itse käytän tuon sivun ASIO4ALLia.
 
Eikös nuo oletusarvoisesti Windowsissa käytetyt ajurit tee jotain ihme muunnoksia siihen audiosignaaliin. Siis jopa ennen kuin sitä tyrkätään usb-porttiin. Ainakin minä olen viisaampien (kai niitäkin on) viesteistä ymmärtänyt. Ja nämä muunnokset eivät säilytä alkuperäistä signaalia.

Sitten on olemassa niitä ajureita, jotka eivät näitä muunnoksia tee. Edelleen tämäkin on muilta kuultua (legendaako?).
 
Silmäauki, kyllä legendassa on perää. Windowsin "normaalit" WDM-ajurit käyttää windowsin mikseriä, joka saattaa tehdä arvaamattomuuksiaan väliin. Jos ei muuta niin esim. vaimentamalla digitaalisesti(kuinkas muutenkaan) signaalia, ja tämä taas suoraan rajoittaa käytettävissä olevaa dynamiikkaa.

Asio-ajureita käytettäessä windowsin omat mikserikötöstykset tulee käytännössä ohitetuksi, monen vähän paremman äänikortin ajureissa myös mainitaan(mainostetaan) asiasta. Kernel-streaming on myös yksi tapa toistaa suoraan äänikortille, mutta tämän toiminnasta minulla ei ole sen tarkempaa tietoa, mutta kuitenkin musiikintoistoon yhtä suositeltava toimiessaan kuin asiokin.

Noiden USB-äänikorttien geneeristen ajureiden toiminta on myös itselle täysi arvoitus. Googlettelin eilissäpäivinä nopeasti asiasta, mutta mitään suoraviivaista vastausta en hetikään löytänyt. Siis sen suhteen voiko niitä käytettäessä ohittaa windowsin tuuba-mikserin. Yen:n vastauksesta päätellen, jos siis asiota voi käyttää, kyllä.
 
finax sanoi:
Tuo toimii suoraan vain Windowsin omilla ajureilla,mutta saa toimimaan myös ASIO4ALL-ajureilla,kuten jutussakin on mainittu.

Vääntäisikö joku rautalangasta: jos haluan Porta Cordaan nuo Asio-ajurit, niin toimiiko ja mitä pitää tehdä?
 
Elvytelläämpäs tätä vähän..eli mikä usb-dac kannattaisi hankkia, jos ajatuksena olisi läppäriltä (ei kovin uudelta) soitella flaccejä. Dacin kytkisin ihan stereovahvistimeen. Ajatuksena ei ole Benchmarkin hintainen laite. Pitikin ostamani tuolla myyntipalstalla ollut dacci, mutta ehti jo mennä (Stereo-Link 1300). Pitäisi jokatapauksessa hommata tuohon läppäriin isompi kovalevy (usb), niin samaan konkurssiin sen hyödyntäisi musiikkikäyttöönkin sitten. Mikäs kovalevy sitä tänä päivänä kantsisi hommata ulkoisena? Tilaa sais olla joku 500 gigaa (kai riittää hetkeksi?)..
 
oliver sanoi:
Mikäs kovalevy sitä tänä päivänä kantsisi hommata ulkoisena? Tilaa sais olla joku 500 gigaa (kai riittää hetkeksi?)..

Moro.

USB-DAC hommaan en ota kantaa, kun en tiedä niistä mitään, mutta kovalevyksi kehoittaisin välttämään ainakin merkkiä nimeltä: Maxtor. Jos tällä merkillä edes ulkoisia kovoja on tarjolla?

Western Digital, Seagate, Samsung.. Siinä on mulle tuttuja, sekä turvallisia kovalevyjen valmistajia. Seagate taitaa tarjota noista pisintä takuuta. Sisäisissä kovoissa olen itse suosinut Samsungia, koska ne on olleet hiljasempia, kuin Seagatet. Western Digital on myöskin luotettava merkki, mutta itselläni ei heiltä ole kovoja ollut, omissa koneissani.

No joo. Eipä tästä varmaan paljoa apua ollut, mutta Maxtorin kovoa en kyllä osta enään ikinä. Kerran uskalsin ostaa, vaikka olin jo kuullut huhut siellä esson baarissa. Eipä se vuottakaan kestänyt..

Duuni kaveri oli kerran verkkokaupan huollon jonossa, hajonnut Maxtorin kovo kourassaan. Hän katsoi notta hänen edellään olevalla kaverilla oli saman merkin kovo kourassa ja myöskin hänen takana olleellaan. :D

Hän mainitsi tyypeille hommasta ja saivat pienet naurut kyllä keskenään aikaan..

Semmoista..

Matti.
 
Tosta Maxtorista olen kanssa jotain negaa kuullut aikoinaan..
 
Eli sellaista daccia näin tarkennukseksi kaipaisin, missä on usb sisäänmeno ja perästä tulee kahdella rca-piuhalla äänet putkivahvistimelle? Tuossa Trendsin dacissa ei näyttänyt olevan noita rca-lähtöjä. Itse asiassa en tajunnut oikein mikä sen idea on. Mikä mahtaisi olla noista Matti musiikkikäyttöä ajatellen hiljaisin? Heitäs joku esimerkiksi vaikka, niin voi sellaisen sitten hakea, jos on edullinen? :)

Minkälaista ääntä tuo ALIEN DAC tuottaa?
 
Back
Ylös