Uralkit solid-state integrated with Pännäri pre

UralTone

Yhteistyökumppani
Liittynyt
26.6.2015
Viestejä
26
Hei kaikille!

Vihdoin evoluutiomme on siinä pisteessä, että olemme suunnitelleet Mauri Pännärin kanssa ensimmäisen puolijohdevahvistimen! Ei siis putkia vaan hieman modernimpaa tekniikkaa, toki perinteisellä lähestymistavalla: äänenlaatu ja kuuntelukokemus ratkaisee.
SOLID-STATE PRE AMP_square.jpg

SPEKSIT:

  • Integroitu hi-fi vahvistin
  • Pääteaste: Icepower 2x150W (min kuorma 4 ohm)
  • RIAA sisääntulo Pännäri kytkennällä
  • 3 x linja sisääntulo Pännäri kytkennällä
  • Ohitettava treble / bass - Pännäri äänenvärinsäätöpiiri
  • Sisääntulojen reititys releillä
  • Optionaalinen Bluetooth (vie yhden sisäänmenopaikan)
  • Myydään rakennussarjana - sarja sisältää kaikki tarvittavat osat, ohjeet ja tukea niin paljon kuin tarvitaan.
  • Rakenne on melko helposti rakennettavissa. Huolellisuutta, kolvauksen perusteiden tuntemusta ja ohjeidenlukutaitoa tarvitaan, muun oppii tekemällä.
Lisätietoja:

Kysymykset ja kommentit:
orders@uraltone.com

pannari-integrated2.jpg
(puupäädyt optiona:)
 
Hei, onko tässä etuvahvistin versiossa yhdet vai kahdet lähdöt?
 
Tuo etuvahvistin kyllä kiinnostaa. Itsellä alkaa olla nykyinen etunen vähintäänkin huoltotarpeessa, joten tuo voisi olla hyvä vaihtoehto uudeksi etuseksi. Haussa olisi lämpimään tai enintään neutraaliin soundimaailmaan kallellaan oleva, ei kirkas. Lähinnä epäilyttää, että osaanko tuota kasata... kokemusta on lähinnä yksinkertaisista jakosuotimista yms. tinaus kyllä onnistuu.
 
Hei,

Ei ole missään nimessä kirkas tai räikeä. Taajuusvaste useimmissa vahvistimissa on aikalailla suora eli fiilis kirkkaudesta tai lämmöstä tulee esim. särökomponenteista. Sen puolesta tämä on mielestäni soundillisesti hyvin neutraali ja nimenomaan ei yhtään räikeä tai korvia väsyttävä. Meidän kaikissa laitteissa painotetaan nimenomaan kuuntelukokemusta!

Omasta kokemuksesta noita ei-toivottuja ominaisuuksia on usein vahvistimissa, joissa on monimutkainen kytkentä tai digitekniikkaa.

Yksinkertaisuus on hifissä valttia ja sillä mennään tässäkin tuotteessa.

Tone piirin kun laittaa päälle niin Treble:llä saa sitten heleyttä / ilmavuutta lisää / poistettua ja Bass -säätimellä korjattua alakertaa, jos huone temppuilee tai kaiuttimissa ongelmia.

-Mikko / Uraltone
 
Niin ja tuosta kasauksen vaikeudesta. Putkivahvistinsettimme on ehkä helpompia kasata, koska komponentit on isompia, mutta kaikissa kyllä maaliin pääsee jos jaksaa noudattaa ohjeita tarkasti. Eli katotaan mikä osa / kaapeli menee ohjeissa minnekkin ja kolvataan kiinni. Kun kaikki on asennettu niin laite toimii, kunhan ohjeita on noudatettu :)
 
Hei,

Periaatteessa onnistuu kyllä. Päälevyä pitää siirtää taaksepäin ja johdottaa etupaneelin kytkimet ja potikat johdoilla. Valmista kaukosäädinpakettia ei (ainakaan vielä) ole. Noitahan saanee kyllä moduleina, mutta emme ole testanneet. Suunnitteluporukka ei ole kaipaillut omassa käytössä kaukosäätöä, mutta kyllähän noita aina välillä kysellään eli laitetaan suunnittelujonoon (joka muuten on aika pitkä eli ideoita riittää :) ).

Mikko
 
Parasta tässä on varmaan justiin se, että tämä laite on helposti päivitettävissä tulevaisuudessa. Mielessä jo vilahti villi idea minidsp 2x4 hd kitin istuttaminen tuonne koteloon :D tulisi samassa paketissa digiotot ja huonekorjaus, kuitenkin laadukkaalla analogisella pääteasteella. Kytkimelle vain valinta, haluaako käyttää minidsp:tä vaiko ihan vain analogisena etusena.
 
MiniDSP / sure tms DSP tosiaan tuonne voisi mahtua. Itse ehkä laittaisin sinne myös ohituskytkimen, jolloin systeemiä voisi käyttää myös ilman korjausta / DSP:tä.
 
Hei, Odotamme viimeisiä osatoimituksia USA:sta. Pitäisi tulla näinä päivinä. Tämän jälkeen saadaan setit kasaan. Eli toivottasti hyvin pian! Eka erä on pieni (koska koteloita tilattiin alunperin vain kohtuu erä ja uuden erän saamisessa kestää heti), joten kannattaa tilata ennakkoon jos haluaa ekasta erästä oman settinsä:)
 
Hei, onko nämä R11, R12 vastukset? Eikö ihan täsmällisiä 2.5kohm vastuksia olekaan? 20210918_183116.jpg
 
Ei ole ihan täsmällisiä 2.5K vastuksia.

E48 sarjasta alkaen löytyy 2.49kOhm ja näissähän on aina toleranssit eli mittaamalla isosta läjästä vastuksia saatat löytää tasan 2.5kOhm vastukset.

 
Tuo 2,49kOhmin vastus on toleranssiltaan 1% eli vastusarvo voi poiketa nimellisestä 24,9Ohmia, täten se 10Ohmin poikkeama on käytännössä merkityksetön. Jos kuitenkin haluaa heittäytyä neuroottiseksi toleranssien suhteen niin kannattaa tilata komponentteja runsaasti yli tarpeen ja valikoida niistä tarkimmat ja yhteensopivimmat. Vastusten toleranssit ovat yleensä kuitenkin sieltä pienimmästä päästä vrt aktiivikomponentit ja konkat.

Joskus leikkinyt ajatuksella että jos tekisi jotain "tinkimättömästi" niin esimerkiksi tässä tapauksessa "sopiva" komponentti voisi olla tämä:
https://eu.mouser.com/ProductDetail...=sGAEpiMZZMtlubZbdhIBIIRqKpD2E5VsL1hzgpPT2BM=
Paljonkohan mahtaisi tulla valmiille laitteelle hintaa :ROFLMAO:
 
Viimeksi muokattu:
Tuo on varmaankin suunniteltu niin, että tosiaan se 100ohm sinne tänne ei ole mitään merkitystä. Käsittääkseni nämä piirit on jotain ( Amerikkalaisia? )valmispohjia, joihin on täällä suunniteltu/vaihdettu hyvin soivat oparit jne. Hyvin laadukkaita komponentteja sinänsä. Ehkäpä volumen potentiometri voisi olla Alps... En tiedä millaisia nuo sarjan mukana tulevat Alphan potentiometrit ovat laadultaan.

Edit:
Volume taitaa sittenkin olla legendaarinen "Alpsin sininen" :)
 
Viimeksi muokattu:
Käsittääkseni nämä piirit on jotain ( Amerikkalaisia? )valmispohjia, joihin on täällä suunniteltu/vaihdettu hyvin soivat oparit jne. Hyvin laadukkaita komponentteja sinänsä.

En oikein usko että pännäri olisi laittanut tähän "valmiin pohjan"
 
  • Tykkää
Reaktiot: MPS
Kivaa on ollut rakennella... Mitä nyt parit komponentit tuli jälkilähetyksenä 😊 nyt tosin pieni moka on tuossa etulevyn "koristelevyssä". Painonappien reiät on liian pienet. Ei auta kun käydä ostamassa levypora ja avartaa niitä varovasti.
 
Hei, Pahoittelut, etten vastannut ajoissa tänne. Olin itse reissussa / poissa näiden asioiden ääreltä ja olen ainut meillä, jolla on tunnarit vastailla. Kannattaa laittaa sarjan rakentamista koskevat kysymykset suoraan tuonne orders@uraltone.com tai sivujen palautelomakkeen kautta. Menevät automaattisesti oikealla henkilölle ja jos hän on poissa niin muut voi niitä vastailla. Näin saa nopeat vastaukset.

Muutama korjaustarve tosiaan tuosta löytyi (pari reiän kokoa oli hiukan väärät kun osia vaihtui matkan varrella), ne on nyt korjattu seuraavia eriä varten! Pahoittelut näistä ja vaihdamme / korjaamme ne tietysti myös täällä tarvittaessa!

***

Vastusten 1% heitoilla ei tosiaan tällaisissa ole mitään merkitystä.

***

Oparikytkentöjä on tietysti tehty niin paljon, että vaikea niitä on nykyyään sanoa alusta alkaen itse keksineensä. Vaati kuitenkin paljon taitoa ja kokemusta saada kytkennät oikeasti kuulostamaan hyvältä ja musikaaliselta. Tässä mielestäni Mauri Pännäri on mestari! Hän osaa (ja jaksaa) viilata vahvistinkytkentöjä ja saa niistä todellakin kaiken mahdollisen irti.

-mikko / UralTone
 
Back
Ylös