Ulkoinen äänikortti

Rahtinorsu

Käyttäjä
Liittynyt
2.8.2009
Viestejä
6
Terve

Olen hieman lueskellut tätä digitaalisen hifin aluetta ja heräsin siihen, että kuuntelen valtaosan musiikista kannettavalla tietokoneella ja sen emolevyyn integroidulla perusäänikortilla. Jos haluaisin paremman äänen ulos läppäristä, niin ilmeisesti kannattaisi hankkia ulkoinen äänikortti. Settinä on passiivinen esivahvistin normi rca-sisääntuloloilla, pari geneleccejä ja bk:n xxls400. Mitä vaihtoehtoja olisi ulkoiseksi äänikortiksi? En tarvitse mitään sen erikoisempia ominaisuuksia ts. en halua maksaa turhasta.

Sitten täällä on puhuttu kaiken maailman daceista ja da-muunnoksista? Liittyykö nämä asiaan? Selvennys tähän tietokoneäänen hyödyntämmiseen olisi yleiselläkin tasolla tervetullut...
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
Kannattanee ehkä etsiskellä jonkinlaista usb-daccia puhdasverisen äänikortin sijasta, jos et siis tarvitse mikrofoniliitäntöjä tai linjatuloa koneeseen päin. Erilaisia vaihtoehtoja näyttää olevan netti pullollaan nykyaikana, mielipiteitä ja kokemuksia vielä enemmän. Muutama vaihtoehto: Beresford (vai olikos siinä usb), Audio-gd compass, Nuforcelta näytti olevan tulossa joku usb-dac syksyn mittaan. Näissä kaikissa kyseessä on siis tosiaankin usb-äänikortti, joka muuttaa digisignaalin analogiseksi, dac =digital-to-analog converter. Toki osa noista tekee paljon muutakin. Ja onhan noita jonkinlaisia ihan perus-tietokonemerkeilläkin, esim Creative. Tuosta sitten esivahvistimeen vain.
 

rajani

Käyttäjä
Liittynyt
18.2.2007
Viestejä
12 789
Kaupunki
Lahti
Käytän itsekin yllä mainittua ulkoista DAC:ia tietokoneen äänien saamiseksi ulos. Toinen vaihtoehto on katsella vaikkapa ammattikäyttöön tarkoitettuja äänikortteja, M-Audio Transit, Emu 0404 USB jne. Olin varsinkin jälkimmäisestä kiinnostunut, mutta nyt on tullut muutamia kommentteja että ääni voi olla hifikäyttöön varsin vaatimaton tai innostamaton, kun sehän on vain neutraaliääninen ammattityökalu.

Yksi ongelma edullisemmissa (<80 €) äänikorteissa on niin sanottu pakkoresamplaus, eli cd-laatuinen 44.1 kHz ääni resamplataan väkisin aina 48 kHz eikä sitä välttämättä saa kytkettyä pois. Valmistajilta voi kysyä ennen kortin ostamista että onko siinä ko. toteutus ja saako sen kytkettyä pois.
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
rajani sanoi:
Emu 0404 USB jne. Olin varsinkin jälkimmäisestä kiinnostunut, mutta nyt on tullut muutamia kommentteja että ääni voi olla hifikäyttöön varsin vaatimaton tai innostamaton, kun sehän on vain neutraaliääninen ammattityökalu.

Itse esitin tuon suhteen jotain kritiikkiä. Toisto on neutraali ilman kummempia värittymiä ja erittäin erotteleva eli heikkolaatuinen materiaali kuulostaa tasan tarkkaan niin heikolta kuin se on. Ehkä olin omissa arvioissani hieman yliampuva etenkin kun otetaan huomioon tuon kortin hintaluokka (ja muut plussat esim kuulokevahvistin). En itse osaa tuohon hintaan parempaakaan laitetta suositella. Emussa on kuitenkin tällä hetkellä markkinoiden parhaimpiin muuntimiin kuuluva da-piiri ja ulostulon oparit ovat samat kuin Benchmark DAC:ssa, joka ei ole hassumpi suoritus kun laitteen hinta on pari hunttia ja sisältää muutakin kuin muuntimen...

Ps. Olen myymässä omaa vielä muoveissa olevaa modattua 0404:sta (löytyy myyntipalstalta jos kiinnostaa). Ostin tilalle 5 kertaa kalliimman putkidacin...
 

Tomppee

Käyttäjä
Liittynyt
4.7.2010
Viestejä
90
Kaupunki
Keski-Suomi
Minullakin ulkoinen äänikortti han(r)kinnassa.

Käytössä kotona kannettava kone, jossa äänikortti ei mikään korvia hivelevä. Kokeilin liittää koneen Nad:in stereovahvistimeen (plugilla).
Tuloksena: koneen volume täysillä vahvistimesta napit kaakossa ja ääni tuhisee Amphionin 510:stä.
Normaalisti kuunneltaessa en ole koskaan käyttänyt yli 1/4 volumea. Ajattelen naapureita kun asustelen kerrostalossa :D

Halua olisi hommata äänikortti joka toimisi minun 2.1 stereojärjestelmässä. Äänenlaatu on tärkein hankinta ominaisuus. Tulee musiikin kuunteluun pelkästään.

Ei tarvitse mitään 5.1 tai monia liitäntä ominaisuuksia, mutta taitavat olla kalliimmissa versioissa kuitenkin?

Itse en ole tutustunut kyseisiin laitteisiin ollenkaan, joten kaikki info tervetullutta.

Hinnoista en osaa myöskään sanoa, mutta jos 100-200€ olisi niin se sopisi kukkarolle.
 

maKe|

Käyttäjä
Liittynyt
13.12.2009
Viestejä
62
Musiland Monitor 02US, ehdottomasti.


eBaysta halvimillaan $125, eli n. ~95€ + kulut. 24/192 asynkronoitu usb siirto, PCM1793 DAC, sisäänrakennettu kuulokevahvistin kahdella luuri ulostulolla (matala/korkea impedanssi), 230V käyttöjännite, coax ulostulo jos haluaa vain käyttää transportterina tulevaisuudessa paremmalle dacille. Win7 32/64bit tuki ja Visva/XP myös.


Mulla ollut jo reilun vuoden kyseinen purkki ja vasta nytten hiljattain lisäsin CA:n Dacmagicin tuon lisäksi. Pelkkä Dacmagic omalla usb sisäänmenolla oli aika vaisu esitys, mutta vetämällä musilandista koksu Dacmagicille rupesi meno maittamaan jo erilailla. Ei niinkään parempi, mutta erilaisempi. Kaverini piti pelkkää Musilandia parempana kuin Musiland + Dacmagic komboa ja päätti hommata itelleen kyseisen purkin.

Mukavan simppeli käyttää. Plug n Pray, ajurit sisään ja kovaa käyttöä. Pystyy upsamplaamaan aina 192khz asti, mutta sisäänrakennettu ASIO supporti bitperfectina Foobarin kautta kuullostaa ylivoimaisesti parhaimmalta.


E: Kaverilla melko samanlainen setti kuin sulla: H/K 980, Amphion Helium 510, Diy schulz piuhat. Mukavasti muuttu vähän lämpösempään suuntaan soundi Musilandin kanssa.
 

Exhorder

Käyttäjä
Liittynyt
13.12.2010
Viestejä
3 310
Minkä hintaluokan ulkoinen usb äänikortti alkaa olemana laadukas ja mistä se kannattaa ostaa?
 

elviz

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.2.2007
Viestejä
5 627
Kaupunki
Tappara
Jos "äänikorteiksi" lasketaan myös laitteet joilla ei voi nauhoittaa ääntä, mutta vaan soittaa, niin minulta ääni menee ehdottomasti Sabaj D5:lle, joka on erinomainen laite. Maksaa 400-500e.
 

Exhorder

Käyttäjä
Liittynyt
13.12.2010
Viestejä
3 310
Ajattelin lähinnä alle 150e maksavia kortteja. Ei tartte äänittää eikä tartte olla monikanavaääntä.
 

Grazy Horse

inactive user
Liittynyt
20.2.2013
Viestejä
4 124
Jos kuitenkin päättää muutaman satkun satsata erilliseen DAC:iin niin uskallan kompata elviz:in ehdotusta. Minulla ei ole kovin mittavaa kokemusta erillisistä dac:eistä, mutta tuo Sabaj D5 on kokonaisuudessaan (ääni, käytettävyys, liitännät) paras mitä itselläni on ollut/on. Rytmikäs ja varsinkin resoluutio, ainakin meikäläisen mittapuulla :), todella hyvä.
 

Exhorder

Käyttäjä
Liittynyt
13.12.2010
Viestejä
3 310
Niin ja usb äänikortissa pitää olla kuulokeliitäntä millä vahvistimeen sitten kiinni.
 

elviz

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.2.2007
Viestejä
5 627
Kaupunki
Tappara
Sabajista löytyisi kuulokeliitäntä ja sitten vielä erikseen RCA ja XLR liitännätkin. Mutta jos se on liian hintava, niin onhan noita vaikka minkä hintaisia:


Äänestä ei mitään hajua, mutta teknisesti vaikuttaa olevan ihan pätevä:

Loxjie D10: 130 euron tienoilla hinta. Minusta aika omituisen näköinen vehje.

https://www.audiophonics.fr/en/dac-...s9038q2m-32bit-768khz-dsd512-red-p-13830.html


Jos tavoitteena on, että kuulokeliitännästä suoraan kiinni vahviin, niin mites sitten ihan semmoinen USB dongle äänikortti?

MEIZU Hifi Pro USB-C: Teknisesti paras portable USB audio...ehkä. $45

https://www.audiosciencereview.com/...hifi-pro-usb-c-phone-dongle-dac-review.10423/


Täältä voi selailla äänikortteja erilaisilla kriteereillä:

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?pages/Audio_DAC_Performance_Index/
 
Viimeksi muokattu:

JHM

Käyttäjä
Liittynyt
1.2.2016
Viestejä
753
Jos chi-fi kiinnostaa, niin onhan niitä: Topping, SMSL, E1DA jne
 

Exhorder

Käyttäjä
Liittynyt
13.12.2010
Viestejä
3 310
Dragonfly black voisi kanssa olla yksi ihan jees vaihtoehto?
 

Exhorder

Käyttäjä
Liittynyt
13.12.2010
Viestejä
3 310
Meni ilmeisesti rikki tämä n. 7 euron usb äänikortti jonka huuto.netistä ostin. Pakko ostaa saman hintainen, koska ei ole nyt varaa paasata satasta uuteen äänikorttiin. Kestiköhän tuo nyt vähän yli kuukauden vain. Pitää ostaa kalliimpi usb äänikortti myöshemmin, kun saa autonkin eka korjattua ja sen vakuutukset makseltua.
 

Cathi777

Hallituksen jäsen
Liittynyt
8.5.2011
Viestejä
7 724
Kaupunki
Kuusankoski
Meni ilmeisesti rikki tämä n. 7 euron usb äänikortti jonka huuto.netistä ostin. Pakko ostaa saman hintainen, koska ei ole nyt varaa paasata satasta uuteen äänikorttiin. Kestiköhän tuo nyt vähän yli kuukauden vain. Pitää ostaa kalliimpi usb äänikortti myöshemmin, kun saa autonkin eka korjattua ja sen vakuutukset makseltua.

Tuolla olisi muuten tarjolla edullisesti Echon äänikortteja. Oikein asiallisia pelejä.


https://muusikoiden.net/tori/ilmoitus/1566950
 
Ylös