Tyhmiä kysymyksiä

cokekola

Käyttäjä
Liittynyt
18.12.2012
Viestejä
79
Ajattelin perustaa tällaisen ketjun, kun en kehtaa muualla kysyä:

Miten subbarin yleensä varmistutaan, että subbarin vaihe on sama kuin muiden skobejen? Subbarissahan on yleensä aktiivivahvistin ja vaiheeseen vaikuttavia kompponentteja. Vaikka vaihe ei varsinaisesti kääntyisikään, niin kai jonkinlainen "vaiheviive" tai ainakin "amplitudien siirtyminen" alkaa olla todennäköistä, kun toistoketju pitenee. Eikö tällä ole merkitystä, jos pyritään hifi-toistoon?

(Olen varmaan ansainnut "vuoden typerys" -palkinnon jo tammikuussa. Aina täytyy pyrkiä parhauteen, edes jossain!)
 
Sopis tähän ketjuun hyvin:

https://foorumi.hifiharrastajat.org...keiden-kysymysten-ketju&p=1358738#post1358738

Analogisignaalissa ei sinänsä niin tule viivettä johdinmäärää kasvattamalla vaan suotoja lisäämällä. Toki se on kompromissi se vaihe nolla/vastakkainen. Osassa subipäätteistä on viivekin, mutta sen toteuttaminen analogisesti on hieman hankalaa. Ennemminkin kannattaa pelata subbarin huonesijoituksella ja myös kaiuttimien sijoituksella. Akustiiikka osiossa on lisää tietoa huoneen peruskäyttäytymisestä.
 

Ei oikein sovi, kun mun kysymys ei ole tärkeä, vaan ainoastaan tyhmä.

Analogisignaalissa ei sinänsä niin tule viivettä johdinmäärää kasvattamalla vaan suotoja lisäämällä. Toki se on kompromissi se vaihe nolla/vastakkainen. Osassa subipäätteistä on viivekin, mutta sen toteuttaminen analogisesti on hieman hankalaa. Ennemminkin kannattaa pelata subbarin huonesijoituksella ja myös kaiuttimien sijoituksella. Akustiiikka osiossa on lisää tietoa huoneen peruskäyttäytymisestä.

Ymmärrän kyllä, että johdot eivät vaihesiirtymää aiheuta. Mutta pysyykö vaihesiirtymä ja -vääristymä muuten aisoissa subbareissa?
 
Subbarin "vaiheyhteensopivuutta" heikentää myös subbarin sijoittelu. Vaikka mitään suodoista johtuvia vääristymiä tai viiveitä ei olisi, niin esimerkiksi subbarin sijoitus metrin verran kauemmas kuin pääkajarit tarkoittaa vajaan 1/4 aallonpituuden eroa 80Hz taajuudella. Eron korjaamiseksi pitääkin joko vängätä vaihetta tai viivästää ääntä.

t. jjahifi
 
No niin..heitetäämpä mahdollisesti tyhmä kysymys..(pikkukohmelo päällä:D),voiko integroidun 2-kanavan vahvistimen liittää Yamaha 667-pre out-liitäntään?? jos joku vastaa niin jatketaan lisää tyhmillä kysymyksillä:D
 
okei..tuli vaan tässä 3 päivän pääsiäiskoomassa villi ajatus että käyttäis tuota integroitua 2-kanava toistoon(levari,cd..) ja surround -vahvaria elokuviin ja peleihin..

tyhmä kysymys nro2: mites noi kaiutin-piuhat..joutuuko niitä irrotteleen vahvareitten välillä..miten ne pitäis liittää vai toimiiko ne kuten nytkin kun tuon integroidun vaan liittää noihin pre-out liitäntöihin?

(..sekavaa,sekavaa koittakaa säädä jotakin selevää:))
 
Kaiutin liitetään siihen vahvistimeen joka kanavaa vahvistaa.

Siispä, jos nyt ymmärsin oikein, haluat vahvistaa kaksikanavaisellasi pääkanavia (L,R)? Tällöin irrotat L- ja R -kanaviesi kaiuttimet tyystin 667'n liittimistä ja kytket ne kaksikanavaisesi liittimiin.

Mikäs tämä kaksikanavainen oikein on?
 
Siis ei mulla ole(vielä..) kaksikanavaista,näitä integroituja tässä vähän tsiikaillu jos joskus päätän sellaisen hankkia..(sen takia tässä vähän kyselenkin..tyhmiä!)haluaisin kumminkin pitää tuon surround-vahvarin jossa kaiuttimet on kiinni mutta tuo kaapeleitten irroittelu laitteiden välillä on vähän niin ja näin..ahdasta puuhaa! Mites toi bi-wiring? kun kajareissa on tuo liitäntä,onnistusko tällä tapaa?
 
^ Yksiin kaiuttimiin ei voi yhdellä kertaa kytkeä kahta vahvistinta*. Mutta kun pidät 'kaksikanavaisesi' päällekytkettynä myös monikanavakuuntelussa, kaikki toimii niinkuin pitääkin. Kannattaa yrittää hankkia sellainen kaksikanavainen jossa on HT-bypass (eli valittavissa oleva suora tulo kotiteatterisignaalille), tällöin ei tule sekaannuksia voimakkuudensäätöhommeleissa HT-käytössä.


* aktiivi- ja biamp-kuviot on erikseen, mutt tässähän ei ole nyt kyse sellaisesta.
 
Viimeksi muokattu:
Häh ? Tottakai voi kytkeä 2 päätettä/kaiutin.
Esim. mulla oli 4 x Denon päätettä kahdelle B&W 801 :lle

Ja oli kuten kysyjällä, ajoit päätteillä eri signaalia kaiuttimille samaan aikaan, samoihin kaiutinterminaaleihin?:D Ssinulla taisi vain olla bi-amppauksesta kyse, mitä kysyjä ei tarkoittanut, vaan kysyjä tarkoitti ihan kahden vahvistinlähdön rinnankytkentää...
 
Tyhmä kysymys! Saako iMacista tai ylipäätään Omena koneista USB liittimen kautta äänen Dacille??
 
Saa, ainakin minä saan :)

No niin minäkin, piti vaan laittaa Dacci päälle jotta omena löysi sen :D on nää aika laitteita :shocked: ja tää olikin fiksumpi laite kun edellinen Acerin läppäri missä joutu säätään aikalaillakin että sai toimiin mieleisesti. Kyllä mä päivä päivältä tykkään enempi Omena koneesta, puhelin on ollu jo useampia vuosia mutta nyt tää iMac 27" muutaman päivän :)
 
Miksi kuuntelen (melkein) joka päivä Eva Cassidyn kappaleen "I know you by heart"? Tyhmä kysymys, vastaus selittyy kuuntelemalla.:cool:
 
Miksi jonnekin rokkikonserttiin rahdataan parhaimmillaan/pahimmillaan kymmenillä rekoilla äänenkovennuslaitteita, ja sitten itse tapahtumassa osallistujilla on/heille jaetaan korvatulppia (jotka suodattavat osan toistosta pois), jotta heidän kuuloelimensä eivät lopullisesti vaurioituisi? Onko tässä MITÄÄN ns. järkeä? (Paitsi ehkä järjestäjän kannalta taloudellisesti.) Yhteiskunta (aivan oikein) suojelee jäseniään joillakin elämänalueilla pikkutarkasti (esim. elintarvikkeiden ulkomyynti ja vastaava), mutta tässä tuntuisi asia olevan ehkä toisin, vai?
 
Viimeksi muokattu:
Tere,
Musical Fidelity M6i:n manuaali väittää, että siihen voi liittää kaksi kaiutinparia!? Millä ilveellä (liitännät): R + -, L + ??
 
Tere,
Musical Fidelity M6i:n manuaali väittää, että siihen voi liittää kaksi kaiutinparia!? Millä ilveellä (liitännät): R + -, L + ??

Manuaalista: Speaker outputs 2 pairs 4mm banana plug/binding posts

Eli kaksi paria kiinnitysnapoja muttei kahta paria kaiuttimia (2 napaa per kaiutin kun tarvinnee)
 
Back
Ylös