TV-/laitetasoja

alspe

Käyttäjä
Liittynyt
13.3.2007
Viestejä
15 028
Kaupunki
Tampere
Laittakaapas ehdotuksia monikäyttöisistä laitetelineistä. Nyt ei puhuta Kadraspiresta tai sellaisista johon taulutv:tä ei saa ja johdot paistavat rumasti takaa. Eikä äänellistä vaikutusta tarvitse kovin paljon huomioida. :D

Itsellä on nykyään Askon Multiplan (vanha setti) joka sinänsä on ihan hyvä. Saa neljä laitetta omiin koloihin + tv päälle. Ongelma on, että se on liian syvä (vie tilaa) ja laitekolot on ihan matalalla (= saa kontata kun vaihtaa levyä).

Vaatimuksia olisi, että laitteta mahtuu useampi. Osa (viritin, dvd) voi olla ovien takanakin. TV vähintään 42":lle sopivuus. Erillinen seinäteline taulutv:lle ei kiinnosta. Tyhmä idea kaikenkaikkiaan tv seinällä, pienentää sen käytännön kokoakin. Laite osat saisivat siis olla korkeammalla kuin lattiarajassa, jopa siinä metrin korkeudella.

Yksi mukava vaihtoehto on tavan lipasto/kaappi jonka päälle laittaa laitteet(lp, cd, vahvari) + tv ja loput kaapin ovien taakse.
 
Joo, ei huono aihe. Minullakin olisi hakusessa jonkinlainen normaali tv-taso, mutta vain 120 leveänä maksimissaan. Ei tarvitse olla kauhean syväkään. Telkkarin ajattelin kyllä pistää seinälle, on poissa tieltä ja lapsen ulottuvilta, ei tule piirrettyä ruutuun eikä kaadettua sitä. Ei se todellista kuvakokoa paljoa pienennä jos se on 15 senttiä taaempana kuin aikaisemmin. Lisäksi korkeuden saa valita aika surutta välittämättä tv-tason korkeudesta. Yleensä jää vaan ne johdot rumasti.
 
alspe sanoi:
Laittakaapas ehdotuksia monikäyttöisistä laitetelineistä. Nyt ei puhuta Kadraspiresta tai sellaisista johon taulutv:tä ei saa ja johdot paistavat rumasti takaa. Eikä äänellistä vaikutusta tarvitse kovin paljon huomioida. :D

Miksi ei puhuta Quadraspirestä?

qk_cherry2_new.jpg
 
alspe sanoi:
Yhtälailla tuossa saa kontata kun vaihtaa levyä jos koneet on ovien takana.

Mä jäin käsitykseen, että Quadraspire oli poissuljettu nimenomaan sen takia ettei siihen saisi TV:tä tai kaapelit näkyisi rumasti. Voihan ton alle laittaa vaikka Leca-harkot :D

Mikä on laitteiden minimikorkeus lattiasta että vältyt konttaamiselta?
 
Miten olisi, jos tuollaisen rakentaisi itse? Saa melko varmasti juuri sellaisen kun tarvitsee. Ellei sitten työn jälki ole heikkoa ja onnistu itse pilaamaan tason. ;)

Kannattaa myös kysyä, jos joltain puusepältä saisi sopivaan hintaan tason. Tai ammattikouluilta...
 
Puuseppo saattaa olla minunkin ratkaisuni. Itse en kyllä tee... ;)
 
Hassua, minäkin olin tänään puuseppään yhteyksissä. 40 mm koivuliimalevy on vaan melko kallista, eli hintaahan tulee tuollekin jos kunnollisen tekee.
 
Joku tällainen senkki ollut mielessä vaihtoehtona. Tason päälle cd, lp ja vahvari. Mutta en millään haluaisi porailla tv:tä varten seinätelinettä. Täytyisi olla siis sellainen, että tv mahtuu esim. keskimmäisen laitteen "taakse" samalle tasolle. Tai sitten kyseisellä senkillä cd-soitin keskimmäiseen lokeroon.
 
Tämä ei varmaankaan ole vastaus varsinaiseen kyssäriin, mutta itse pidän yksinkertaisista (ja halvoista) toteutuksista. Tuollaista olin joskus hommaamassa kolmea kappaletta itselle vierekkäin, ennenkuin löysin Ikeasta halvemman varastohyllyratkaisun. http://www.on24.fi/kaapit_lipastot_hyllyt/hyllyt_vitriinit/10516

Ja tuo on tehty nimenomaan hifimittoihin. Onhan se yksinkertaisen näköinen ja sitä näköjään saa vain pyökkinä, mutta funktionalisuus kunniaan. Reijät tuohon takalevyyn varmaan joutuisi itse väkertämään jos siihen hifiä lykkäisi. Eikähän tuo ihan halpa ole tuommoiseksi pieneksi avohyllyksi.
 
Pohjalaanen Mackfinnin tulkinta tv-tasosta voisi olla tällainen. Olen duunissa käpistellyt tätä Taika-tasosarjaa, eikä se yhtään hullummalta tunnu. Laitepaikat on oikein mitoitettu ja johdotukset saa tehtyä tason takaosassa piilossa. Saa kustomoitua ja laiteltua ovia ja laatikoita melko vapaasti. Viilu siinä on melko ohut (ylläri), mutta muuten ihan tukevaa tekoa. Koti-ideasta ainakin saa tällä hetkellä, en tiedä saako muualta. Katteet on kohdillaan, kandee tingata.

http://www.mackfinn.fi/kodinkalusteet/taika/galleria/index.html

EDIT. värejä on tammi, pähkinä, wenge ja valkea.
 
isojussi sanoi:
On kyl järkyttävä hinta palasta rautaa :mad:. No Alspella on varaa insinöörismiehenä vai mikä se oli ;)...

[OFFTOPIC]
No hei entäs tää:
keel.gif

LP 12 Keel sisärunko - Uusi massiivialum. työst. sisärunko sis. varsilevyn&Linn varsikiinn. - 3150eur
[/OFFTOPIC]
 
pasi sanoi:
[OFFTOPIC]
No hei entäs tää:
keel.gif

LP 12 Keel sisärunko - Uusi massiivialum. työst. sisärunko sis. varsilevyn&Linn varsikiinn. - 3150eur
[/OFFTOPIC]
No osaahan ne tuostakin hyvät katteet ottaa, musikaalinen suunnitteku maksaa >:D :p ???.
 
Juu ei kyllä makseta 380 euroa parista raudan palasta. Sen verran helppoa hommaa on Migitys, että onnistuu kun vaan laittaa "neulan" kohdilleen. ;)
 
Itsellä on myös taso hakusessa. Tuo on ihan ok, laitteet mahtuu koloihin eikä lasit estä ilman kiertoa. Pienempiin vaihtoehtoihin ei paljoa a-luokkalaisia tungeta...
 
Back
Ylös