TV äänet - optinen vs arc

Xinot

Käyttäjä
Liittynyt
8.1.2008
Viestejä
124
Kaupunki
Valkeakoski
Kertokaahan viisaammat saako arc:n kautta (arc - optinen muunnoksella jopa) ulkoiselle dac:lle tai vahvistimelle muutakin kuin tuon 48khz jonka TV:n optinen ulostulo tarjoaa lähteestä riippumatta? Kahta kanavaa siis ajellaan. 🤔 Vai kannattaako unohtaa koko asia?
 

Grazy Horse

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.2.2013
Viestejä
3 877
Täytyy todeta, että en tiedä.

Luulostelua; itsellä stereo setti ja joskus näitä asioita selvitellyt ja kokeillut. En niinkään HDMI ARC mutta yleensä tvn tai bluraysoittimen digioutista ulkoiseen dacciin ja sieltä stereo-vahvistimelle. Tarkoituksena siis oli lähinnä saada Bluray PCM 2.0 24/96 raita kuulostelua sellaisenaan (joita muutamissa konserttitaltioinneissa on). Se ainakin tuli selväksi, että TVssä ja Bluraysoittimissa optinen ja coax lähdöt on rajoitettu (tekijäoikeussyistä?) 48 khz:iin.

Ainut tapa oli ripata bluray levy kovalevylle (1:1 pakkaamaton) ja soittaa sitä blurayn kautta; tällöin estot eivät ole voimassa ja dac näyttää 24/96.

Toinen oppimani asia oli se, että onnistuin saamaan ihan identtisen kuuloisen äänen tvn optisen kautta vs. bluray soittimen coaxin kautta. Aluksi luulin, että tv sössii välissä pahasti mutta minulla oli vain ääni asetukset väärin. Joku dynamiikan rajoittaja päällä. Toki jos otan tuon bluray tallenteen tvn kautta, tv rajoittaa sen (syystä tai toisesta) taas 48khz:iin. Mutta en huomaa eroa jos dacista vaihtelen lähdettä (bluray vs tv). Bluray leffojen äänen dynamiikka ihan yhtä hyvä.

Pitkä sekava selostus, mutta toivottavasti oli apua. Lopuksi,... unohtaisin koko asian, eli se 48 khz on ihan fine, jos sulla siis itseni kaltaista mietintää takana :)
 

Xinot

Käyttäjä
Liittynyt
8.1.2008
Viestejä
124
Kaupunki
Valkeakoski
Ajatustasolla lähinnä pohdiskelin asiaa juurikin tuosta syystä että TV:n optinen ulostulo on lukittu tuohon 48khz. Ajattelin että onko tätä mahdollista kiertää tällaisella järjestelyllä, eli jos televisioon kytkettynä esim. Shield tai muu laite, niin saisiko hdmi liitäntöjen kautta kierrätettyä äänisignaalin dac:n optiseen liitäntään niin että kaikkien laitteiden äänet saisi toistettua parhaalla mahdollisella laadulla yhden inputin kautta. 😄 Eipä tuon 48khz optisen kanssa ongelmaa ole mutta... 😂
 
Ylös