Tuska-festarit Helsingissä

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
8 841
Kaupunki
Lahti
Avaan tälle oman ketjun festaritovereiden pyynnöstä. Pari kuvaakin tuli otettua, katson saanko ne aamulla foorumille. Porukassa olivat harrastajista tänään Tapani (Sävynsäätäjä), Jukka (isojussi) ja minä. Muitakin harrastajia varmaan oli alueella?

Ensimmäisenä seurasimme Testament:in tunnin sessiota. Vanhat äijät soittivat ammattitaidolla ja vaikuttivat nauttivan hyvästä kelistä ja runsaasta yleisöstä. Ehdottomasti hieno keikka, eikä aika käynyt pitkäksi. Karismaa piisasi.

Seuraavaksi siirryimme teltalle kuuntelemaan Insomniumia, jonka keikka meni äänentoistollisesti puuroksi. Ei paljon jäänyt kerrottavaa.

Tarot aloitti seuraavaksi isolla lavalla. Bändi oli roudannut paikalle jonkun kuorosota-kuoron, joka latisti tunnelman heti kättelyssä. Muutenkin esitys oli kuin olisi aamupuuroa syönyt. Vatsa tuli täyteen ja toivoi että annos olisi jo loppunut. Ehkä joku muu piti enemmän, mutta ero kansainvälisiin vertailukohtiin oli valtava.

Sitten nopeat piipahdukset Swallow the Sun:in ja Pain:in seteissä. Ensin mainittu soitti hiljaa, mutta sinänsä musiikki oli varsin tunnelmallista ja kuunneltavaa. Pain oli selvää industrialia ja melodisena upposi ainakin minuun hyvin. Tuota olisi kuunnellut pidempäänkin.

Viimeisenä kuuntelimme illan ehdottoman tähden eli norjalaisen Satyriconin session. Uskomaton konsertti kertakaikkiaan. Solisti kertoi että he soittavat vain kaksi keikkaa tänä vuonna, molemmat Helsingissä. Soitosta ei kuitenkaan ilmennyt harjoituksen puute, vaan bändi oli järkyttävän timmissä kunnossa. Riffit soitettiin parhaimmillaan kolmella kitaralla ja bassolla. Aivan mieletöntä tykitystä ja ainakin minulle tuli yllätyksenä, että suuri osa musiikista oli lähes rockia. Bändi nautti soittamisesta ja yleisön joukossa tunnelma oli hieno. Satyriconilta on pakko ostaa jokin myöhempi levy, toivottavasti saa vinyylinä.

Yleisön joukossa oli leppoisa tunnelma, josta heviporukka on tunnettu. Ensi vuonna taidan mennä uudelleen :)
 

SävynSäätäjä

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.3.2008
Viestejä
3 656
Kaupunki
Espoo
Hyvä avaus satyrdav... ei kun milesilta. Aika kattavasti tuossa alkuilta tulikin. Testament, joka oli toinen ennen näkemätön iso nimi (Overkillin ollessa toinen) jyräsi tosi hyvän setin omaan makuuni. Uudelta levyltä tuli todella monta kappaletta, isojussin klassikoita jäi sopivasti uupumaan. ;) Tarot saisi muuttaa nimensä Kuorot:iksi, sen verran näytti kuorosota nousseen hattuun, huhhuh. Mutta Satyricon sitten räjäytti potin. Lutakossa Satyrin poppoo jo aiemmin hypnotisoi minut, ja hienosti homma hoitui auringon paahteessa festareillakin. Puolet keikasta meni silmät kiinni nautiskellessa, rumpalin yliluonnollisesta virvelisoundista huolimatta. :)

Hetki käytiin vielä Jyrkin lähdettyä Ihsania katsomassa, mutta se oli sitä sielutonta nakutusta, suorastaan suorittamista, niin matka kävi terassin ja pitserian kautta kotiin.

Huomennna sitten heti virkeänä Blakea katsomaan, kai täältä muitakin Tuskailemassa on? Kiitokset Jyrkille ja Jukalle seurasta, nähdään pian uudestaan!
 

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
8 841
Kaupunki
Lahti
Kiitokset minunkin puolestani asiantuntevammille kanssatuskailijoille. Laittakaahan huomisen ja sunnuntain osalta myös raporttia tulemaan :)
 

SävynSäätäjä

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.3.2008
Viestejä
3 656
Kaupunki
Espoo
Jos sallitaan parin promillen postaus, niin kyllä oli kova päivä taas Tuskassa! Ensinnäkin, Sotajumala kyllä pisti kovan keikan, rumpalin olleesa suomen tasolla melkoisen kova nakuttaja! Ja Mynnihän on aina ollut melkoinen esiintyjäpupu, koko bändin ollessa kehittynyt esiintymissuuntaan enemmän.

No Hypocrisy on aina ollut suosikeitani, ei vähiten kiitos Petterin äänialalle ja sävellystaidolle, mutta jos eilen Pain tykitti, niin tänään Hypo kyykytti aivan kybällä! Ja toiseksi, Overkill oli se toinen ennennäkemätön bändi tästä Tuskasta, niin oli kyllä hurja meno vanhoila sedillä. Isojussikin tuli katsomaan pari biisiä ennen kuin vaihtoi Bloodbathiin, mutta niin vain pysyi fanaattisen yleisön mukana loppuun asti. :) Vaikka omista suosikeista tuli vain Coma ja Eliminations biisit, niin kyllä vieraammatkin toimivat aivan kympillä. Sitten kutsuikin kaljateltta ja jalkapallo kotona, niin epäpyhää kuin se onkin. Kiitokset Jukalle taas seurasta ja punaviinitankkauksesta.
 

isojussi

Hallituksen jäsen
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
17 362
Kaupunki
Hellsinki
^Jätkä ollu kännissä, mähän katsoin koko keikan Overkilliä siellä :D. Oli kyllä kova! Eilisen parhaat IMO tosiaan Overkill ja Devin. Nevermore meni sitten kaljoitellessa. Siitä olikin sitten kiva lähteä käymään vielä kaverin kolmekymppisille eli kaakkua tuli syötyä Bäkkärillä ja siitä sit vielä Prkeleeseen ryystään. Nyt vähän väsy mutta kai sitä vielä tänään jaksaa, joskin oltava kiltisti kun huomenna töitä. Tänään kuitenkin Dave lavoilla joten aika pippeli pystyssä täällä ollaan jo :).
 

SävynSäätäjä

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.3.2008
Viestejä
3 656
Kaupunki
Espoo
^ joku taitaa olla vielä vaikutuksen alaisena, ainakin kovasti yritin tuossa sanoa, että Overkilliä katsoitkin koko keikan. :D

SävynSäätäjä sanoi:
Isojussikin tuli katsomaan pari biisiä ennen kuin vaihtoi Bloodbathiin, mutta niin vain pysyi fanaattisen yleisön mukana loppuun asti. :)
 

isojussi

Hallituksen jäsen
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
17 362
Kaupunki
Hellsinki
^No ehkä vähäsen :D. Kohta taas pelipaikkoja kohti vaikka silmiä painaakin...
 

isojussi

Hallituksen jäsen
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
17 362
Kaupunki
Hellsinki
Kolmas päivä lusittu ja Prkleen ja Mäkkärin kautta kotiuduttu. RIP soimassa. Pakko sanoa että tänään ei kiinnostanut kuin se yksi asia eli Mökätetti ja olihan se kova keikka vaikkei kokonaan RIPpiä soitettukaan. Silmäkulma kastui kyllä kun Five Magics soitettiin livenä, parhautta. Ja tulihan siellä muutakin aika harvinaista kauraa kuten Angry Again, Poison Was The Cure ja Dawn Patrol. Ei voi valittaa kyllä. Ihan mukavat festarit oli kyllä ja on sääli jos nuo oikeasti siirretään maalle niinkuin tuolla puhuttiin. Kaisaniemi on aivan loistava paikka tuolle festarille mutta jos lisää jengiä pitää väkisin saada sisään niin pakko kai tuo on jonnekkin siirtää. Silti jotenkin vaan niin timanttista kun voi kävellä festarilta himaan vartissa. No kaikki hyvä loppunee aikanaa...
 

erppi

Hifiharrastaja
Liittynyt
24.9.2008
Viestejä
1 505
Kaupunki
Helsinki
^Suvilahtihan on melkein sun tulevan lukaalin ovella;-) Mutta joo Kaisaniemi oli kyllä paikkana ehdoton noin iso festari ja suoraan täysin keskustassa myöskin monet muut järjestäjät voisi ottaa mallia miten tuolla on kaikki aina tiptop järjestyksen/siisteyden puolesta...
 

M.O.

Hifiharrastaja
Liittynyt
12.10.2006
Viestejä
373
Kaupunki
Etelä-Pohjanmaa
Five Magics oli kyllä parhautta, itselläni oli iho kananlihalla sen lisäksi mysö ranskanääntämysoppaassa + sinfoniassa! Cannibal Corpse oli kuitenkin näiden kinkereiden vaikuttavin, hetkeen aikaan olekaan nähnyt + kuullut yhtä paljon suoraa turpaan vetoa kuin cc:n pitissä. No okei, Överit veti tolla sektorilla myös hyvin :D seitans, ensi vuonna uudelleen!
 

Jussi

Käyttäjä
Liittynyt
14.9.2006
Viestejä
497
Terrve!

Tuska festareilla en ole koskaan käynyt,mutta töissä olleena ja festariporukoita sen puolesta
tavanneena täytyy antaa heille positiivista palautetta: Hienoa!

Elikkäs voisi sanoa,että käytös julkisissa kulkuvälineissä on ollut jopa erinomainen;
ei juurikaan kännisekoilua,parjaamista,oksentelua ja väkivaltaisuutta!! Tänks!!

Monien muiden tapahtumien porukat eivät ole taasen tuota käytöspuoltaan hallita
maltillisesti - virkavaltaa on tarvittu - valitettavasti jopa niinkin rauhallisesta festarista
kuin Puistoblues on porukat tulleessaan olleet ns."ikäviä ihmisiä" - ei kuitenkaan valtaosin onneksi.

Ja monet muutkin pääkaupunkiseudun tahtumat ovat pahimmillaan olleet turhan "tapahtumarikkaita"
esim. taiteiden yö, vappu ja uusivuosi ym.ym.

Mutta tuskaan menevien porukoiden kanssa on heitetty kevyttä läppää ja he ovat sanoneet
jopa ,että jos paikalle saapuisi täysin erilaiseen värisävyyn pukeutuva yksilö (esim.täysvalkoisissa
kontra täysmustissa!),niin häntä ei lynkattaisi erilaisuutensa vuoksi!! Jep!

Eli kiitokset teille tuskassa kävijöille,jotka olette olleet julkisissa kuten ihmisen pitääkin - ihmisiksi!!

Jatketaan tällä linjalla ja kuunnellaan hyvää musaa!!

Jussi
 

suckho

Käyttäjä
Liittynyt
4.4.2007
Viestejä
2 670
Kaupunki
Espoo
Olipa kyllä tiukka Megadethin keikka. Jopa Mustaine vaikutti tyytyväiseltä. Saattoi olla tämän kesän paras veto. Olin koko keikan katsomassa jossain 2-5m edestä ja alussa vähän pelotti kun Wake Up Deadin (tulikohan se ekana?) soundit oli kaameeta puuroo mut ilmeisesti miksaaja otti heti homman hanskaan ja väänti nupit kohdalleen ja sit rupes sekin puoli toimimaan. Settilistahan oli tietty ihan priimaa ja Mustaine ja bändi hyvässä iskussa.. Muutamassa kohdassa vähän repesin välispiikkeihin "This next song is from _MY_ last album".. hehe, taisi tulla Davelta ihan luonnostaan, mutta niin kai se tietysti onkin :)

Myös WASP oli eilen oikein viihdyttävä vaikken ole bändiä levyiltä koskaan kuunnellutkaan, jotain yksittäisempiä hittejä vain. Hyvinhän se Blackie laulaa, naamasta ja äänestä voisi kuvitella että viskiäkin olisi joskus nautittu, mene ja tiedä..
 

Jyrki_P

Hifiharrastaja
Liittynyt
2.8.2006
Viestejä
8 841
Kaupunki
Lahti
Kiitokset raporteista, niitä on mukavaa lukea. Perjantain kokemukset herättivät minunkin kiinnostukseni taas heviä kohtaan.
 

SävynSäätäjä

Hifiharrastaja
Liittynyt
9.3.2008
Viestejä
3 656
Kaupunki
Espoo
Sunnuntai oli kyllä sitten itselle laimein. Turmion kätilöt kyllä viihdyttivät (minkä tanssitytön maailma Tupissa onkaan saanut nautittavakseen) ja Nile oli entistä kovempi. Cannibaalit olivat jotenkin hitaan ja kevyen oloisia, eikä tuo samoilla jalansijoilla lavalla laiskottelu muutenkaan tempaissut mukaansa. WASPia koetettiin mennä tarpeeksi kauas, mutta kyllä laulajan ensi rääkäisyt pakottivat vielä sielläkin tulpat laittamaan korviin. Mega-Tukkaa kuuntelin reilun biisin miettien syntyjä syviä (eli onko se peruukki vai ei, kertokaa nyt?) ja hyvissä ajoin kotiin.

Summaten, Satyricon toi ekstaasin. Kovaa porukkaa olivat myös Testament, Hypocrisy, Overkill, Nile, Survivors Zero ja Sotajumala. Kaiken kaikkiaan harvinaisen paljon nähtävää ja hyvää kuultavaa.

Kiitokset vielä Ossille ja Juusolle viime vuoden tuskapäivistä ja sitä kautta kolmen päivän lipun sponsoroinnista allekirjoittaneelle. :D

P.S Isojussi, se hyvässä kunnossa ollut Spinal Tap -mies tyhjä pullo mahan päällä pötköttelemässä oli kuulemma Roope Latvala. Artisti osaa.
 

isojussi

Hallituksen jäsen
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
17 362
Kaupunki
Hellsinki
^Ai se oli Latvala :D. Olishan se pitäny tunnistaa :).

Tosiaan mulle viikonlopun parhaat keikat olivat Megadeth, Overkill ja Devin lauantaina ja Testamentin alku perjantaina. Harmi kun se Ziltoid-spektaakkeli meni tosiaan vähän ohi kuten muutkin perjantai-illassa liiallisen nesteytyksen takia :-\.

Ja ei se WASP tosiaan jaksanu niin sytyttää vaikka ihan ok kai sekin oli.

Ensi vuonna sitten kai uudessa paikassa ja uusilla kujeilla tuskailemaan. Jospa sitä oppisi ottamaan hapantakin sitä ennen silleen asiallisesti, toivossa on ainakin hyvä elää :p.
 

utd

Käyttäjä
Liittynyt
29.12.2009
Viestejä
163
Kaupunki
Tampere
en jaksa heti tarkemmin ruotia mutta pähkinänkuoressa;

crowbar heittämällä paras.
nile, overkill ja ziltoid pirun hyviä.

satyricon oli todella väsynyt koska viimeset kolme kertaa mitä olen nähnyt ,melkein aina samat biisit setissä, plus rupee satyr oleen aika rokkikukko. huonolla tavalla.

kelitkin tais olla jees.
 

pasi

Käyttäjä
Liittynyt
1.8.2006
Viestejä
949
Kaupunki
HKI
Insojen keikka kuulosti teltassa huomattavasti paremmalta mitä ulkona, oliks teillä leiri siinä teltan edessä rinteessä missä moikkasin BJ:tä? Hitsi ois pitäny pysähtyä.

Nähdyistä Ziltoid oli kämäisyydessään hellyyttävän hyvä, Devin todella hyvä, Nile parhain. WASP veti aika rutiinilla ja Megadeth oli IMO tylsä (sori) ja kuulosti pahalta screenin viereen. Onneks taaempana toimi paremmin. Harmittaa kun tuli missattua monta hyvää esiintyjää mm. crowbar ja sotis.
 
Ylös