Turhin hifiostoksesi ever?

Jari

Kaupallinen toimija
Liittynyt
8.9.2006
Viestejä
15 082
Kaupunki
Espoo
Turhan puoleisia hifiostoksia, anyone?

Itselläni muutamakin eri merkkinen laatuviritin tullut hankittua aikojen kuluessa ilman sen kummempaa syytä (no okei, ne on kivoja esineitä ja sopii muun laitteiston henkeen) - radiota kuunnellaan meillä kyllä edelleenkin ihan vain parista eri huoneisiin sijoitetusta Tivolista.
 
Keski- ja takakajarit. Surround nyt vaan ei oo mun juttu, laadukas stereo sen sijaan on nannaa ittellä elokuvissa.
 
Moniformaattisoitin eli CD/SACD/DVD/DVD-A -pyöritin. Kuuntelutilassa ei ole töllöä eikä moiselle sopivaa näyttöä. Tulikin myytyä pois kun ei noita DVD-A -levyjäkään oikein tullut hankittua ja setti on tukevasti stereo. Rahaa paloi ihan turhaan.

t. jjahifi
 
Aikoinaan tehty monikanavaharhailu meikäläisen budjetissa. Piti olla 5.1 vahvainta ja kaiutinta ja subbaria ja mikä oli taas lopputulos? Ei juuri mikään.. :D
 
Viritin täälläkin tulee ensimmäiseksi mieleen. Weiduka Tuner tuli Kiinan paketissa neljä vuotta sitten ja kolme viimeistä vuotta sen on ollut toimettomana pöydän alla.

Kyllähän minä radiotakin kuuntelen mielelläni, mutta täällä kotona ei vain ole sille aikaa eikä paikkaa.
 
Näitä on vähän. 5.1 AV-viritinvahvistin ehkäpä.
 
Tuosta omasta viritinhurahtelusta sen verran, että toistuvasti sen laatuvirittimen hankkimisen syy on ollut sellainen, että olen kuunnellut autossani jotain Ylen Ykkösen klassista konserttia tai livejazzkeikkaa ja todennut että onpa loistavaa, hienoa, upeata, täytyy hankkia kunnollinen viritin kotiin että voi kuunnella näitä kunnolla oikeasti. Mutta sitten kotona ei ole aikaa kuunnella, eikä se fiilis ole sama, eikä sieltä radiosta tule seuraavaan kahteen vuoteen mitään mitä edes haluaisin kuunnella :D joten viritin menee myyntiin. Kunnes taas.

Ja sitten vielä pitäis laittaa se laadukas ulkoantenni tuonne katolle... ei s_tana, ei jaksa. Mutta katsotaan nyt jos saisin pidettyä tuon nykyisen virittimen tuossa hyllyssä - olishan se halvempa kuin myydä ja ostaa niitä ketjuna :D

Tästä ketjusta vielä, ettei siis ole tarkoitus nimetä huonoja laitteita, vaan nimenomaan kertoa itselleen turhiksi osoittautuneista ostoksista.
 
Vinyylisoitin >:D Vuoden aikana on tullut soiteltua ehkä tahtiin levy/kk. Mutta trendikkääksi laitetelineen kruunuksi sen olin alunperin tarkoittanutkin :D
 
Surround -roina. Ei niistä pääse edes eroon, kun ilmaiseksi.. Ja olihan minulla joskus DAT -nauhurikin.

PS. Jos jollakin viritintään turhakkeena pitävällä on nurkissaan Akai AT-93, niin täältä saisi hyvän kodin. Viritin siis.
 
Joo, kyllä se oli kanssa tuo surround 5.0-systeemi. No ei siinä niin hirveen suurta rahallista menoa tullut, keskikajarin myin eteenpäin. Takakajarit meni tytön systeemiin. Suurin haitta oli ehkä se, että hyväkään AV-viritinvahvari ei vaan vastannut äänenlaadultaan kaksikanavasysteemiä, vaikka oli siinäkin toisaalta omat hyvät äänelliset puolensa. Elokuviin mielestäni kahdella kajarillakin saa riittävän hyvät äänet.

Ja virittimestä pitää kuunnella Koe-eläinpuisto joka lauantai, "intellektuellia" huumoria ja eilispäivän hittejä.

Joskus oli muuten sellainen tarrarullalla toimiva lp-levyn puhdistin, se oli aika turha myös.
 
Arcamin AVR-280, syrröynd-styrkkari, aivan turha meikällä. Sekä Bilteman kaiutinpiikit, jos niitä edes hifiostokseksi voi edes luonnehtia, vaihtuivat samantein superspikeihin :D
 
Kyllä soi!! (Lue: paljolti käytännöllisempi toi superspike kuin kaksiosainen bilteemapiikki)
Senkin epäilijä >:D
 
Kuulokkeet, ei minusta ole enää pitämään mitään kannuja päässäni. Viimeisen harharetkeni luurien maailmaan tein jokunen vuosi sitten ja lopputuloksena-myyntiin meni. Edellinen on hassua sinäänsä, koska harrastukseni alkutaipaleella(reilu 20-vuotta sitten) en oikeastaan juuri muilla kuunnellutkaan kuin kuulokkeilla. Näin ne ajat muuttuu vuosikymmenien saatossa.

Hörhelö
 
Kuulokesetti. Ajattelin, että ehkä voisin kuunnella musiikkia kuulokkeilla muijan ollessa paikalla. No eipä ollut niin yksinkertaista.
 
Samu sanoi:
Kuulokesetti. Ajattelin, että ehkä voisin kuunnella musiikkia kuulokkeilla muijan ollessa paikalla. No eipä ollut niin yksinkertaista.

Laitoit sitten mulle kiertämään sen turhakkeen. >:D :D Ei vaan, kai se vielä tästä alkaa. Toivossa on hyvä elää sano ...
 
alspe sanoi:
Laitoit sitten mulle kiertämään sen turhakkeen. >:D :D Ei vaan, kai se vielä tästä alkaa. Toivossa on hyvä elää sano ...

Tottakai! Mutta sullahan ei pitäisi olla mitään ongelmaa sitten, jos muija ei ole kieltänyt vielä kuulokekuuntelua. Ekat oireet on tuosta, että kun yrität istua luurit päässä, niin sun pitääkin mennä istumaan sohvalle ja keskustella jostain tosi tärkeästä. Kato sillon kun on luurit päässä, niin et ole henkisesti paikalla, vaikka istuisit kahden metrin säteellä naisesta. Saman efektin olen kokenut, kun yritän pelata videopelejä paremman puoliskon ollessa paikalla.
 
Näyttää monella se eukko olevan turhin "hifiostos" :D

Ps. Näitä kun laukoo muualla kuin kauppiasosiossa niin tulee 2000 murjaisua tänään täyteen :)
 
Back
Ylös