Tuplajohdotus, kaiuttimissa ei kahta paria liitäntöjä?

Palayer

Käyttäjä
Liittynyt
14.12.2009
Viestejä
13
Hei,

kuinka voin toteuttaa kaiuttimien tuplajohdotuksen kun kaiuttimissa ei ole kuin yksi pari liitäntöjä? AV-vahvistin ja stereovahvistin pitäsi kytkeä erikseen ja mielellään niin, että joka kerta ei tarvitse piuhoja vaihdella. Voiko piuhat kenties yhdistää matkalla, suoraan tai jonkin rasian kautta?

Kiitos.

-J
 
Umm, eiks AV-vahvarissasi ole pre-out lähtöä etukanaville?
Kauniissa maailmassa kytkisit AV:n pre-outit ja kaiuttimet stereo-vahvariin.
 
Eli haluat ajaa samaa signaalia kahdella eri vahvistimella samaan aikaan saman kaiuttimen eri elementeille = tuplavahvistus
Kun taas samalta vahvistimelta kahdet eri kaapelit saman kaiuttimen keskiäänelle ja disulle = tuplajohdotus

Suosittelen jotain valintakytkimellä varustettua purkkia kaiutinjohtojen väliin ettei tyttöystävä tai kaveri vahingossa polta toista vahvistinta, kun kytkee ne yhtäaikaa päälle. Toinen vaihtoehto on murkun ilmoittama tapa.
 
Idea on siis kuunnella leffat AV:lla ja musat kuuntelen stereolla ja pääkanavina käyttäisin noita Dynaudion Contour 1.4:sia jossa vain yhdet liitinparit. Toivottavasti selvitti?

AV-vahvarissa on pre-outit, mutta stereossa ei ole processor loop/HT toimintoa, ilmeisesti? Bow Wazoo XL vahvistin on kyseessä ja sen ohjekirjassa (onneton tapaus) on maininta ulkoisesta surroundlaitteesta, mutta processor loop/ht periaatteen mukaan en saanut sitä kyllä toimimaan. Joudun säätämään volumea molemmista erikseen ja Bowissa joutuu kääntäämään volumen melko tappiin. Jos joku osaa tuosta Bowista varmuudella kertoa mitä manuaalin sepostus surroundlaitteesta tarkoittanee? Kiitos.

-J
 
Palayer sanoi:
Joudun säätämään volumea molemmista erikseen ja Bowissa joutuu kääntäämään volumen melko tappiin.

Juuri tuolla tavalla jotkut ovat käyttäneet jopa putkivahvistimia av-laitteen perässä (kun HT-inputtia ei ole), joten ainoa muistettava asia on kääntää volumet pois kun lopettaa leffojen katselun.
 
rajani sanoi:
Juuri tuolla tavalla jotkut ovat käyttäneet jopa putkivahvistimia av-laitteen perässä (kun HT-inputtia ei ole), joten ainoa muistettava asia on kääntää volumet pois kun lopettaa leffojen katselun.

Ok, täytynee harkita tämän tavan käyttöä. Onko tuohon tuplajohdotukseen mitään fiksua ratkaisua? Kiitti.

-J
 
Palayer sanoi:
Onko tuohon tuplajohdotukseen mitään fiksua ratkaisua? Kiitti.

Muistaakseni joku ClasOhlson/Biltema tms. myi laitetta nimeltä Kaiuttimien vaihtokytkin, joten sellaista voisi yrittää etsiä. Se oli alunperin tarkoitettu siihen että useammat kaiuttimet saisi samaan vahvistimeen kiinni, mutta toimii se myös toisin päinkin. Sellaisen voi tehdä nopeasti myös itse.

Tässä pari ketjua samasta aiheesta:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?55299
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?45280

Myös aihetta läheltä liippaavista ehdotuksista voi ottaa hyviä ideoita:
https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?61128
 
Kiitos paljon avusta. Enköhän noilla pääse jo johonkin tulokseen.

-J
 
Back
Ylös