Tuntemattoman sotilaan Finlandia

kuzma

Hifiharrastaja
Liittynyt
21.12.2006
Viestejä
5 422
Kaupunki
Kuopio
Tietääkö kukaan, mikä levytys Sibeliuksen Finlandiasta soi Edwin Laineen 1955 ohjaaman Tuntemattoman sotilaan taustalla? Se levytys nostaa joka kerta niskakarvat pystyyn, toisin kuin ne uudemmat pullasorsaversiot, joita minulla on levyllä :(.

Yritin jo googlata, ei löytynyt.
 
En tiedä vastausta mutta vierailu hyvinvarustettuun kirjastoon saattaisi auttaa. Teos Suomen kansallisfilmografia 5: 1953-1956 - vuosien 1953-1956 suomalaiset kokoillan elokuvat löytynee useimmista hyvinvarustetuista kirjastoista. Tiedot elokuvista ovat aivan ällisyttävän tarkat joten en hämmästyisi vaikka musiikin alkuperäkin mainittaisiin.

Juhani
 
Kiitos vinkistä, näyttäisi löytyvän paikallisen kunnallismonumentin käsikirjastosta, ei siis lainattavissa. Eväsleivät ja termari mukaan ja lukemaan :D.
 
Jos saat selville niin jaksaisitkos sitten infota tähän ketjuun tutkimustesi lopputuloksen meille muillekin? Kyl tämmöiset pikantit yksityiskohdat kiinnostavat ainakin meikäläistä...
 
Mikä ettei. Kunhan nyt pääsen sinne kirjastoon ensin, viime lainauksesta taitaa olla aikaa pari vuotta. Enempi tulee ostettua vanhoja kirjoja Antikasta, kuin lainattua uusia (minulla on 70-luvulle jämähtänyt maku myös kirjojen suhteen :D). Kirjaston vanhojen kirjojen valikoima on vähän mitä on, eipä viitsi resuisua arkistokappaleita jonottaa.
 
Jep... Ajattelin että tuolla Sonnisella pääsisi yhtään eteenpäin kuukkeloinnissa mutta vesiperää tuntuu tulevan...
 
Kun oikein pinnistän rakoilevaa muistiani niin muistelen joskus jostakin lukeneeni että kyseessä on vartavasten tätä elokuvaa varten tehty studioäänitys. YL:n kuorolaisista koottiin ryhmä hoitamaan lauluosuutta. Kuitenkin nauhoitusvaiheessa ilmeni jotakin vaikeutta saada laulun sanoja "istumaan" ja ratkaisuksi tuli, että kuoro vain hyräilee tai hymisee soiton päällä. Siis ilman sanoja. Vielä muistelen sellaistakin, että tuossa kuorossa lauloi (tai siis hyräili) mukana elokuvassa Rokkaa näytellyt Reino Tolvanen, joka oli silloin YL:n toiminnassa mukana.
 
Ohoh, sittenpä sitä äänitettä ei taidakaan saada ostettua mistään kaupasta. Eipä mikään ihme että se äänite on tunnelmaltaan vertaansa vailla. Pitäisikö tehdä 80-lukuiset ja äänittää telkkarista kasettimankalle ilman mitään välijohtoja :D.

Mutta aion silti käydä vielä kirjastossa tutkimassa Hinkkasen mainitsemaa opusta, kunhan nyt ehdin.
 
kuzma sanoi:
Pitäisikö tehdä 80-lukuiset ja äänittää telkkarista kasettimankalle ilman mitään välijohtoja :D.

Tai sitten 00 - lukuiset, elikkäs ostaa Dvd - julkaisu kaupasta ja erottaa tietsikalla oikea äänitiedosto levyltä ja kopioida se ceedeeärrälle? :)
 
Matti Lehtinen sanoi:
Tai sitten 00 - lukuiset, elikkäs ostaa Dvd - julkaisu kaupasta ja erottaa tietsikalla oikea äänitiedosto levyltä ja kopioida se ceedeeärrälle? :)

No en nyt rupea sen takia ostamaan uutta tietokonetta, vanhassa ei nimittäin ole polttavaa asemaa ;).
 
Tuolla lähteenä mainittu teos kannattaa Kuzman vilkaista samalla kirjastokäynnillä:
- Anu Juva: Valkokangas soi! Kirja elokuvamusiikista
 
Suomen kansallisfilmografia vitosessa sanottiin, että Sibeliuksen Finlandian esitti sinfoniaorkesteri, mutta senhän minä tiesin jo itsekin. Ja onhan siinä elokuvassa muistaakseni Wagneriakin, esittäjänä sinfoniaorkesteri, ja sitä ei mainita kirjassa ollenkaan. Eipä ollut tuosta kirjasta apua. Silti ihan hyvä kirja 35€ hintaiseksi, minä mihinkään kirjastoon jaksanut lähteä istumaaan :D.

Tuota toista yllä mainittua kirjaa en ole etsinyt.
 
Back
Ylös