Tunnista levysoitin vol.2

sihvis

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
16.8.2006
Viestejä
12 053
Kaupunki
Kouvola
Kuukauden odottelun jälkeen levysoittimen rottelo on täällä, aiemmin arvioitu 40kg on hiukan yläkanttiin, eiköhän paino jääne tuonne 20-30kg:n väliin näin kantamistuntumalta.
Vinkkinä on nyt ensin tämmöinen kollaasi jottei menisi liian helpoksi, rakennelman perusosat varmaankin palstan asiantuntijat keksivät pikapikaa, mutta kokonaisuus on sen verran harvinainen, että jos tämän oikein tyypittää niin sitten on pitänyt jo käyttää moista.
Eli veikkauksia kiitos, minä menen siistimään olohuonetta pakkausjätteestä = kuplamuovia, pahvia ja superlonpatja.

index.php
 

Liitteet

 • vinkki1.jpg
  vinkki1.jpg
  61,2 KB · Katsottu: 874
Jotain KABia tuossa on myöskin...


edit: ei ehkä kuitenkaan KAB. Joku SL-1200-pohjainen pro-vääntöhän tuo siis on...
 
Voe perhana ja minä ajattelin että ne vinkki ykkösen "selvätkin" vihjeet vaatisi jo hiukan pähkäilyä, polttaa jo, ehkäpä vinkki 2 auttaa tarkennuksessa.

index.phpTuo superlonpatja pitänee hävittää osissa, muuten taloyhtiön roskis on heti täynnä ja se ei ole hyvä se.
 

Liitteet

 • vinkki_2.jpg
  vinkki_2.jpg
  18,5 KB · Katsottu: 820
Mallas tuolla blogissani osui jo niin lähelle että paljastetaanpa arvoitus.
index.php

index.php

index.php
 

Liitteet

 • teknari_1.jpg
  teknari_1.jpg
  22,1 KB · Katsottu: 753
 • teknari_2.jpg
  teknari_2.jpg
  29,8 KB · Katsottu: 765
 • teknari_3.jpg
  teknari_3.jpg
  45,7 KB · Katsottu: 2 108
Ja kokonaispotretti:
index.php
 

Liitteet

 • teknari_4.jpg
  teknari_4.jpg
  29,6 KB · Katsottu: 770
sihvis sanoi:
Mallas tuolla blogissani osui jo niin lähelle että paljastetaanpa arvoitus.

Technics SP-10 siis, mistä on kotoisin? Onko ollut radiokäytössä kun on tuommoinen plintti?

Juhani
 
Toi ei kuitenkaan ole ihan stanu SP10, huomaa tuossa kello seitsemän ja kahdeksan kieppeillä nuo detaljit...
 
Siis nuo detaljit eikö ole just radiosoittoa varten, eli ku haetaan kappaleen alku, ja sitten jos on 33 nopeuksinen levy, kierretään sormella tuosta 33 merkistä (kello 8 lähempi) tuonne (kello 7) start merkkiin. Ja tuon matkan tarvii tuo kiihdyttääkseen oikeaan nopeuteen. ja merkin kohdalla kytkee signaalin käyttöön.
Meneekö mun ajatus oikein???
 
Ja kyseessä on siis:
Technics SL-1000MK2P joka koostuu:
SP-10MK2P pyörittimestä
EPA-100MK2Boron äänivarresta
oma vahvistin sekä RIAA
SH-10S monitorointi-kaiutin: 9cm laajakaista
SH-10C ohjausyksikkö jossa ylipäästösuodin, stereo/mono kytkin, jarrun vapautin ja pari muuta
neulavalaisin ajastuksella (sammuu siis itsestään)
mitat ovat 60cm(leveys)-55cm(syvyys)-103cm(korkeus omilla jaloillaan)

Lisäksi mukaan tuli NOS Shure SC-39ED rasia ja vaihtoneula.
Takaosan "viemäriliittymä" on Ylen teknikon tekemä liityntä Canonin studiopöytäliittymään, toisessa päässä on sitten normaalit RCA:t, Ylen teknikko on tehnyt tuon siksi ettei amatööriomistajan tarvitisisi suotta mennä laitetta roplaamaan.

Laite on tilattu Ylelle vuonna 1987, toimitettu 1988, tarkka malli on, jos sain oikein selvää, YLE-4 ja sarjanumero on 7, eli tilaustyö, myyjän mukaan hankintahinta oli 80000mk. Toimi Ylellä varasoittimena eli tunteja on laitteella vähän. Edellisellä omistajalla, joka hankki soittimen Yleltä noin 10v sitten, soitin jäi kakkossoittimeksi vahvan hellasärön ja tilanpuutteen takia ja on viimeiset reilu 3 vuotta ollut käyttämättä.
Ja nyt se on täällä ja jos hyvin käy niin en enää koskaan osta levysoitinta.

---
Päivän soittelun jälkeen, kuulostaa ******** hyvältä, ainoat sanomisen aiheet voisivat olla se että start-stop nappula jää joskus pohjaan ja vaatii pienen nykäisyn palautuakseen ylös ja äänivarren akselissa on hieman löysyyttä pituussuuntaan, sen verran että sen tuntee kun kevyesti nykii ja pieni "kloklo"-ääni sieltä kuuluu. Pitänee jossain välissä huollattaa äänivarsi jossakin.
---
Alunperin minulla oli idea että teen tälle uuden sievemmän rungon vanerista. Nyt olo on semmoinen että tuskin teen, tuo nyt on vain alkuperäisasussaan niin vakuuttava.
 
sihvis sanoi:
Alunperin minulla oli idea että teen tälle uuden sievemmän rungon vanerista. Nyt olo on semmoinen että tuskin teen, tuo nyt on vain alkuperäisasussaan niin vakuuttava.

Ja ennenkaikkea: se on autenttinen 99.9% originaali YLE-soitin.
 
sihvis sanoi:
Alunperin minulla oli idea että teen tälle uuden sievemmän rungon vanerista. Nyt olo on semmoinen että tuskin teen, tuo nyt on vain alkuperäisasussaan niin vakuuttava.

Älä tosiaankaan tee! Muutosten teko tuohon olisi kyllä melkein vandalismia (olkoonkin että itse irroitin Garrardin YLE:n plintistä mutta siinä ei sentään ollut muuta kuin laatikko ja äänivarsi).

Juhani
 
Voi helvett* kun on hieno. En lähtisi tosiaankaan muuttamaan yhtään mitään tuosta kokonaisuudesta. Saako tulla kuuntelemaan?
 
Aivan pakko kysyä, mutta vastatahn ei ole pakko, eli oliko arvokas? Hieno peli.
 
Sanotaan näin; Iso se on, mutta ei ole lelu. Saksanmaalla on noita SP-10 koneistoja ja minullakin on käynyt mielessä. Tuo nyt on jo niin kokonaisvaltainen paketti, että huh, huh.

Pitäisiköhän meidän Sihvis kuunnella täällä vain noita seedeelevyjä ensi viikonloppuna :D. Millainen dynamikka tuosta irtoaa Shuren neulalla. Läpikuultavuutta, fokustoitumista, yms taitaa löytyä ihan riittävästi.
 
No ni, aamuteet näppiksellä. Sun syy Sihvis kun noin törkeän hienon näköisestä kieputtimesta kuvan laitoit! Joo ei muuta kuin onnittelut ja muiden lailla vetoan: älä tee tuohon mitään muutoksia, huonommaksi vain menisi ja pilaisi tyylin.
 
Back
Ylös