Tulevia musiikkiohjelmia televisiossa

  • Keskustelun aloittaja salla
  • Aloituspäivämäärä
Tänään Tv2:lla lainattu suoraan ylen ohjelmaoppaasta

YLE 80 Live: Robbie Williams Leedsissä

TV2 23:00 - 01:00

Suora lähetys loppuunmyydystä mammuttikonsertista Roundhay Parkin avarista maisemista Pohjois-Englannista. Maailman parhaaksi viihdyttäjäksi mainitun Robbien uran suurin maailmankiertue Close Encounters on vauhdissa. Ohjelma kuuluu YLE 80 v. -ohjelmistoon 9.9.
 
YLE FST:ltä tulee tiistaina mielenkiintoinen sarja Jazzin vuosisata. 12 osaisesta sarjasta on jäljellä enää kaksi jaksoa.
Osa 11/12: 1956-1960. Muutoksen merkit ovat ilmassa: lähiöt, suuret ikäluokat, televisio, Elvis ja rock. Miles Davis on yksi uuden jazzin keulakuvista. Mm. Sonny Rollins ja Sarah Vaughan nousevat tietoisuuteen. 60-lukua kohden mentäessä kaksi saksofonistia, John Coltrane ja Ornette Coleman herättävät kysymyksen; onko tämä yhä jazzia? Tuotanto: CS Associates/ABC, USA ja BBC, Englanti. Osittain MV. FST/Ohjelmahankinta.
 
Mua ei oikein tuo Paul Rogers Queenin solistina innosta, taitaa äijä olla vielä heterokin, p*rkele!
 
Petri "Tawe" Tuovinen sanoi:
Mua ei oikein tuo Paul Rogers Queenin solistina innosta, taitaa äijä olla vielä heterokin, p*rkele!


Olkoot vaikka sampikala, kyllä äijällä ääntä löytyy!!!!
 
Täytyypä koittaa pitää nämä Teeman teemat muistissa. Yleensä en telkkaria paljon katsele, mutta Teema on aikaisemminkin osoittanut kyntensä. Jos urheilun unohtaa, niin Teema taitaa olla paras syy telkkarin tarpeelle.

Salla, kiitos vinkistä.
 
Arto sanoi:
Olkoot vaikka sampikala, kyllä äijällä ääntä löytyy!!!!

Löytyy löytyy, mutta ois menny johonkin toiseen bändiin vääntämään!!! Senkin hetero sampikala!
 
Melkein tulee mieleen, että kuka piru on Paul Rogers - mutta vaan melkein. :D

Sampikalat ovat ymmärtääkseni kaikki heteroja - kuten muutkin kalat. :D
 
Nostetaanpa ylös tätäkin

tänä iltana (27.12.2006)
Yle Live: Springsteenin Seeger-konsertti


TV2 23:20 - 00:15

(We Shall Overcome: The Seeger Sessions) 56-vuotiaan rock-legendan ja eloisan Seeger Sessions Bandin kunnianosoitus folk-musiikin suuriin nimiin kuuluvalle Pete Seegerille. Rennon tunteikas konsertti kuvattiin pienessä englantilaisessa kirkossa toukokuussa. Tuotanto: BBC.

http://www.yle.fi/etusivu/ohjelmaopas/ohjelma.php?co=tv2&time=2320&l=f&mode=www

Uudenvuoden aattona

Yle teema klo 10-13.15
Queen

Paketin aloittaa dokumentti Rockin klassikkolevy, joka kertoo Queenin marraskuussa 1975 julkaistun A Night at the Opera -levyn synnystä ja valtavasta merkityksestä. Tämän jälkeen nähdään liki 20 vuotta vanha konserttiklassikko Budapestistä ja keväällä 2005 taltioitu mammuttikonsertti, jossa vokalistina on Free ja Bad Company -yhtyeistä tuttu Paul Rogers.


Lopuksi yle tv2 ylelive ohjelmia http://www.yle.fi/live/index.htm
 
silmaauki sanoi:
Melkein tulee mieleen, että kuka piru on Paul Rogers - mutta vaan melkein. :D

Sampikalat ovat ymmärtääkseni kaikki heteroja - kuten muutkin kalat. :D


Muttei perskala..

All Right Now, oh babe, it's all right now - Paul Rogers?.
Tuota biisiä tuli soiteltua tosi kovasti joskus hiukka nuorempana.
Siis bändin kanssa. No, ei siitä ny niin kauaa ole! 33 1/3 vuotta.

Ettäs tulikin tuo tikipoksi kotiin just sopivasti. Toki olen ohjelmoinut Queenit sinne.. Pittääpäs kattoa toi eka heti ja varmistaa seuraavien ohjelmoinnit. Jotta kovalevyltä, nääs.. Kyl on helppoo.

Ossi
 
id5430-t4-1.jpg


Katsoinkin boksin kovalevyltä aivan fantastisen Murray Lernerin dokumentin Miles Davisista. Se on tullut 29/12 otsikolla Ateljee, Sähköinen Miles Davis.

Superhyvä!! Lukuisia, lukuisia haastatteluja huippusoittajilta. Hienoja spotteja keikoilta. Miles Davisin uran suuri käänne sähköiseksi selvitettiin niin syitä, kuin tapahtumien kehitystä kuvaten. Eri soittajat kuvaavat seikkaperäisesti, miten sähköiset soittimet tulivat ja miten he mm. Fender Rhodes -pianoon alussa suhtautuivat. Samalla näkyy, miten jazzväki ei sulattanut Milesin innostusta rockista ottamiinsa sähköisiin vempeleisiin. Valtava menestys lisäsi vielä kateutta. Dokkarissa on myös muutama hapan kommentti Milesista.. (mutta Miles aloitti nyrkkeilyharrastuksen..)

Dokumentti sisälsi mm. kokonaan Davisin kuuluisan 38 minuuttisen Isle of Wight soitannan 600 000 ihmisen edessä. Mukana mm. Danny deJohnette, Chick Corea, Airto Moreira, Keith Jarrett ym.

Otos myös Joni Mitchellistä, joka joutuu pitämään ryhdikkään ja rohkean puhuttelun festivaaliyleisölle, joka heittää kamaa ja herjaa erilaisen musiikin esittäjää. Jonilta myös pari haastattelun pätkää - erittäin valaisevaa ja mielenkiintoista sellaista! Mm. Carlos S ja Chick C puhuvat paljon pidempään.

Lopuksi pyydettiin Carlos Santanaa, Airto Moreiraa ja Herbie Hancockia erikseen improvisoimaan muistokappale Milesille. Hulppeata! Airto soitti ilmasoittimilla ja marakaseilla upean jamin..

Tämän olisin suonut teidän kaikkien näkevän!!
Onnenpekka, kun olin huomannut ohjelmoida sen. En henno tätä hukata. Pitää hankkia pitkä USB kaapeli, siirtää se koneelle ja yrittää polttaa se DVD-levylle.

Ossi

HEI!!! - UUSINTA TULEE 31.12. klo 14.25 Teemalta. MUISTA TALLENTAA TAI KATSOA!!!

http://www.yle.fi/teema/dokumentit/ateljee/id5430.html
 
Minua muuten ihmetyttää miksi Don Ellisin nimeä ei koskaan mainita näissä fuusiotouhuissa. Esim. hänen albumillaan Electric Bath (1968) oli jo mukana samat elementit kuin Miles Davisilla vasta vuotta paria myöhemmin. Rock-elementtejä, monimutkaisia tahtilajeja, wah wahin ja muiden sähköisten efektien käyttö trumpetissa. Samalla levy-yhtiöllä (Columbialla) olivat kummatkin tuohon aikaan. Miksi Milesistä tuli tähti, ehkä vieläkin lahjakkaamasta ja kokeilevammasta Don Ellisistä ei? Kysyn vaan.
Don Ellis soitti muuten aiemmin George Russellin kokoonpanoissa. Mielenkiintoinen juttu sikäli, että George Russell oli tämä alkuperäinen modaalisen jazzin kokeilija. Ja taas kerran ennen Milesia.
 
Toisinkuulija sanoi:
Katsoinkin boksin kovalevyltä aivan fantastisen Murray Lernerin dokumentin Miles Davisista. Se on tullut 29/12 otsikolla Ateljee, Sähköinen Miles Davis.
... ...
Ossi

HEI!!! - UUSINTA TULEE 31.12. klo 14.25 Teemalta. MUISTA TALLENTAA TAI KATSOA!!!

parasta Toisinkuulijaa pitkästä aikaa. Ja hyvä että TK jaksoi kaivaa tuon uusinnan ajan ! Itse olin laiska.

En pitänyt dokumenttia superhyvänä , hyvänä toki.

Dokumentit henkilöistä ja etenkin legendoista , jotka ovat siirtyneet "ajasta aikaan" , ovat jotenkin hieman vaivaannuttavia.

Tuossakin ne suitsutusjaksot ajoittain saivat ajattelemaan tyyliiin , että mitähän Miles itse olisi sanonut.

Ehkäpä uusinnan katsojille silti haluan valaa uskoa dokumentin katseluun sinne loppupuolelle asti.

Alkuun haastattelujaksot ja lyhyet musiikkipätkät ( , joista osa varsin hämyisiä videotaltiointeja ) tulevat sitä tahtia peräperää , että vaikutelma jäi hieman sekavaksi.

Onneksi alkupuolen erilaiset tiedonjyväset ja pikkudetaljit pitivät otteessaan ,
niin että loppuohjelman paremmat musiikkiosuudetkin sain kuulla ja nähdä.

Suosittelen myös.

Yst.t. R I F

EDIT: jvaahtera -> maailma , ml. ja etenkin showbiz on epäreilu ?
 
Tawe sanoi:
Mua ei oikein tuo Paul Rogers Queenin solistina innosta, taitaa äijä olla vielä heterokin, p*rkele!

Mitä helvettiä.., Rogers Queenin solistina... ööh.., no kerpele.., jos Queeni alkaa kerran heräilemään nii eipä kyllä Paulia parempaa/sopivampaa solistia ihan heti tule mielee... Tawe on (taas ;)) ihan turhaan pessimistinen... :D No mut sori.., meni vähä aiheen viereen... :$ En juuri koskaan muista seurata noita telkkuohjelmia... tuppaa olemaa parempaa(?) tekemistä... :)
 
Eikös tänään tule School of Rock? Toivottavasti, mua alkaa pikku hiljaa v*tuttaa että lupauduinkin tänne Maaningalle kykkimään...
 
Tawe sanoi:
Eikös tänään tule School of Rock? Toivottavasti, mua alkaa pikku hiljaa v*tuttaa että lupauduinkin tänne Maaningalle kykkimään...

Ei taida tulla School of Rock. Ainakaan telkku.fi sivustolla en nähnyt ko. elokuvaa mainittavan (peruskanavat). En sitten tiedä noista maksu- ja ruotsinkielisistä kanavoista. Sekoitit varmaan tuohon Kauas pudonneet: Rosa Meriläinen ja Anneli Ranta -dokumenttiin.

Sen sijaan MTV3 esittää Juice Leskisen Elävänä Helsingissä -keikan. Yöällä -kun olette tuutimassa -tulee sitten joku Madonnan live-korsetti.
 
Back
Ylös