Tulevan perikunnan hifi-ongelma

claude

Käyttäjä
Liittynyt
17.1.2007
Viestejä
7
Epäilemättä vastaavia ketjuja on jo lukuisia…

Vanhempani ovat olleet ilman stereoita muutaman vuoden ja nyt yllättäen janoavat musiikkilaitteistoa. Pari viimeistä systeemiä olivat molemmat Anttilasta pikaisesti noudettuja paketteja, joissa jopa äänikin oli muovinen. Jos yhtään osaan lukea tilannetta, niin kohtapuolin vanhempien olohuoneessa soi jälleen Philipsin stereosarja, jossa on dynamic bass boost.

Haluaisin auttaa, mutta enpä tiedä onko mitään tehtävissä. Olen jo vakuutellut, että hintaan 299 euroa ei saa kunnon värkkejä. Liki varmuudella tiedän, että 500 euroa on se raja, jota enemmän eivät tule maksamaan. Onko käytännössä mitään mahdollisuuksia löytää kohtalaista (erillis)laitteistoa, lähinnä kai käytettynä, jossa on koko paketti levaria myöten? Levarin ohella toinen pullonkaula on kajarit, jotka saisivat olla kooltaan suhteellisen pienet (ilman jalustoja, ei lattiamallia).

Saa lohduttaa. Vielä parempi jos osaa jotain ehdottaa.
 
En nyt tiedä auttaako tämä hirveästi, mutta itse olin samassa tilanteessa viime vuoden lopulla. Porukat halusivat hiukan parempaa äänenlaatua, mitä pilihipsin radio-cd-mankka pystyi tarjoamaan. Heilläkin oli ajatuksena laittaa joku muovipurkkisarja, mutta tiukan väännön jälkeen heidät unohtamaan ajatuksen. Omaa hommaa harmitti se, ettei oikein koskaan saanut mitään kommenttia millekkään setille, paitsi että liian kallis/ruma/iso jne. Sen verran sain pääteltyä, että budjetin piti olla alle 500 euroa, joten käytetyt olivat luonnollinen valinta.

Ostin DVDplazan kautta Yamahan RX-V650 av-vahvistimen n. 150 eurolla ja kaiuttimiksi Q-Acousticsin 1020i- demoparin MRHifiltä 190 euroon, kaapelit biltemasta ja lähteenä käytettiin sonyn perustason dvd-soitinta. Pakko myöntää, että noinkin pienellä rahallisella panostuksella saa noin 20 neliön rivariolkkariin miellyttävää ääntä, joka ei hirveästi häiritse omaa korvaa, kunhan ei yritä liikaa analysoida tai spottailla omilta tutuilta levyiltä puuttuvia sointeja/ääniä.

Eli varmaan kannattaa panostaa aika pitkälti käytettyyn. Tuo sun 500 euron budjetti voi olla aika pieni, jos siihen pitää kuulua vielä levysointinkin.
 
Tosta Audiogardeni tarjous hyllystä.
Denon PMA-500AE saat DCD-500AE CD-soittimen kaupanpäälle. Hinta: 259€
Vajaalla parilla satkulla saa kohtuu kaparit esim.Tannoy MX-1:set.
Kaapelit löytynee HH:n myyntipalstalta edullisesti
Levaria tuskin saa mahdutettua budjettiin.
 
Ostin täysin toimivan levarin 7 €:lla ja vastaavia ovat monet heittäneet roskiinkin, joten noita saattaa löytää kun pitää silmänsa auki.
 
Nallen vinkkiin jos etsii noin satasella käytetyt kajarit niin vinyylinkin saa mahtumaan mukaan, kunhan muistaa riaan.

:) v-a
 
^
Toki saa.Löytyyhän esim.Classic Audiosta useinkin
edullisia levareita,kirppareita unohtamatta.
Tosin Volta on tainnut hankkia itelleen
täälläpäin kirpputorien tämähetkisen tarjonnan.
Välikaapeliksi saa multa noutaa ilmatteeks Niinimäen metrisen Shimmerin.
En viitsi nähdä lähettämisen vaivaa.
 
Nallen ehdottamasta Denonista löytyy valmiiksi RIAA-korjain, eli levysoittimen liittäminen onnistuu ilman ylimääräisiä kikkailuja.

Jos uusia kaiuttimia miettii, niin miten olisi Audio Pro? Paavon koneesta näyttäisi saavan Ego 212 -parin hintaan 99€: linkki. Alle kahden sadan hintaluokassa tarjolla näyttäisi olevan useitakin malleja.
 
Tuntuu siltä, että wanhalle hyvälle Salora 6000:lle olisi vielä kysyntää...
Aivan pienihän se tosin ei ollut.
 
pasij 'nalle' sanoi:
Tosin Volta on tainnut hankkia itelleen täälläpäin kirpputorien tämähetkisen tarjonnan.

:D

En mä nyt pariin kuukauteen ole ehtinyt mitään kierrellä. Eli verkot vesille vaan.
 
Kaveri etsi halpoja kaiuttimia (pienikokoisia, max n. 200e). Käytiin Hifihuoneella kuuntelemassa eri vaihtoehtoja ja itse yllätyin aika täysin kuinka hyvää soundia irtosi Wharfedale 10.1 -jalustakaiuttimista. Viimeistely oli varsin mallikas ja on hyvän näköinen pönttö kun ei ole ihan peruslaatikko.
 
Mitenkäs olis edullisenpään aktiivikajarit?
Niitähän saa yllättävän asiallisia 100-200€ / pari
 
Sementti: halpa ja hyvä etuvahvistin niiden pariksi on yllättävän vaikea löytää...
 
Aktiivijärjestelmä on vaikeampi toteuttaa tuohon hintaan siihen laatuun mitä saa 500€. Denonin cd-viritinvahvistin RCD-M37(290€) sekä laadukkaat pikkukajarit pariin sataan, siinäpä kompakti ja markettisarjoja laadukkaampi paketti.
Tai palstalla myynnissä oleva Nadin CD 105€, siihen sopiva vahvistin, tosin ainakin mitä itse olen tämmöisiä kasannut niin se viritin on hyvä olla mukana, eli viritinvahvistin.

Perussarja jota suosittelen kun minulta kysytään ohjeistusta on
Sony STR-DH100 viritinvahvistin 214€
Sony DVD/CD tarpeen mukaan, esim. Sony DVP-SR100 55€
(Nuo Sonyjen hinnat verkkokauppa.comista)
Tämän jälkeen kaiuttimiin budjetin rajoissa. Esim. 200€ budjetilla kaiuttimissa voi jo kysyä minkä väriset ne saisi olla :)
 
"Onko käytännössä mitään mahdollisuuksia löytää kohtalaista (erillis)laitteistoa, lähinnä kai käytettynä, jossa on koko paketti levaria myöten? Levarin ohella toinen pullonkaula on kajarit, jotka saisivat olla kooltaan suhteellisen pienet (ilman jalustoja, ei lattiamallia)."[/]

Kyllähän viidelläsadalla jo alkuun pääsee. Tulee olla reipas ja etsiä käytettyjä laajemmalti, eli on oltava liikkumis valmis. Levysoittimen rajaisin pois. Tosin cd-sottimen sijaan voi etsiskellä viinyli peliä vastaavilla hinnoilla -vaikeempi rasti, niin ja johdot aluksi mitä saa.
Tässä pari ehdotusta.
Ajantavarat Hesassa
kajari; Monitor Audio Bronze- 230€
vahvistin; Philips 683- 130€
CD; Technis SL P490- 75€

Asadon aarteet Riihimäki
kajari OR-hifi 130e
vahvistin Sony A676, 195€
CD Technis SL.P370 85€
 
Kiitos, tässä tulikin jo useampia hyviä ideoita. Lähden ajamaan asiaa viikonloppuna ja taidan ehdottaa, että jättävät levysoittimen toistaiseksi pois.

kkoskela ehdotti viritintä, mistä tosiaan olisi iloa vanhuksille. Yksinkertaisin ratkaisu olisi sellainen, jossa vahvistimessa olisi sekä viritin että RIAA valmiina, mutta silloin vaihtoehdot jäisivät turhan vähiin.
 
claude sanoi:
kkoskela ehdotti viritintä, mistä tosiaan olisi iloa vanhuksille. Yksinkertaisin ratkaisu olisi sellainen, jossa vahvistimessa olisi sekä viritin että RIAA valmiina, mutta silloin vaihtoehdot jäisivät turhan vähiin.

Halvin mahdollinen uutena saatava viritin on ehkä Robinhoodissa(ent. tarjoustalossa) myytävä Tivoli Audio PAL -kopio, 11,90 €. Kuulokeliitännästä saa vietyä äänet stereoihin ja aux-liitännän avulla sitä voi käyttää tietokoneen tai mp3-soittimen kaiuttimena.
 
Back
Ylös