Tukholman vinyylikaupat

suckho

Käyttäjä
Liittynyt
4.4.2007
Viestejä
2 670
Kaupunki
Vantaa
Löytyykös kokemusta Tukholman vinyylitarjonnasta? Mistä kannattaisi etsiä rock/metal/punk puolen käytettyjä, miksei uusiakin, vinyyleitä? Liikkeiden nimiä ja osoitteita? Mikä lie hintataso Suomeen verrattuna, varmaan aika sama..
 
suckho sanoi:
Löytyykös kokemusta Tukholman vinyylitarjonnasta? Mistä kannattaisi etsiä rock/metal/punk puolen käytettyjä, miksei uusiakin, vinyyleitä? Liikkeiden nimiä ja osoitteita? Mikä lie hintataso Suomeen verrattuna, varmaan aika sama..

Ainakin käytettyjen osalta olettaisin että halvempi, jopa paljon halvempi. Köyhään Suomeen kun ei 50-, 60- ja 70-luvulla tuotu kuin muutama levy ja niitä rikkisoitettuja saksalaisia repress plättyjä sitten levymessuilla kierrätetään uk/jenkkioriginaalien hintaan.
 
No ehkä sitten ensi kerralla.. Luulin että on liikaa aikaa jota täytyy tappaa södermalmin levykaupoissa mutta ei sitä sitten ollutkaan vaan piti etsiytyä suoraan lentokentälle :(
 
Tukholman reissu suunnitteilla. Onko jollain tuoreita kokemuksia, missä keskustan alueella kannattaisi poiketa?
Musiikkina lähinnä pop/rock, 80-luku ja siitä eteenpäin.
Tuota recordjunkie-linkkiä jo tutkinkin ja näyttäisi tuolla Sankt Eriksgatanilla olevan useampiakin mielenkiintoisia liikkeitä.
The Golden Oldies Shop ainakin vaikutti mielenkiintoiselta ja on lähellä Nostalgiapalatsia, mutta ainakin juuri tällä hetkellä ko. liikkeen sivut ovat nurin, joten nykytilasta ei hajua.
 
Södermalmilta löytyy muutama vierailun arvoinen paikka:

- SkivHögen: Järjestäen hyväkuntoisia levyjä, hyvässä järjestyksessä ja ihan ok hinnoilla. Asiantuntevaa palvelua ja tinkivaraakin löytyy isommista ostoksista.
- Mosebacke Records: Aivan julmettu määrä levyjä. Järjestys sekasortoinen joten aikaa kannattaa varata. Sekä hinnat että levyjen kunto vaihtelee laidasta laitaan.
- Pet Sounds: Mukava ja siisti levykauppa jossa myös jonkinverran käytettyjä. Hinnat hieman kovemmat kuin edellä mainituissa.

Tilanne tarkistettu toissa kesänä joten muutokset mahdollisia...
 
Ok, kiitos. Skivhögen kiinnitti myös huomioni, mutta recordjunkkiessa on aika paljon mussutusta hinnoista.
Paha sanoa, kuinka hintatietoista porukkaa siellä on. Eikä tietysti muutama kruunu sinne tänne paljoa meinaa, jos ennen kaikkea laatu on kohdillaan.

Edit: Ja näytti olevan puljusta tuolla toisessa ketjussakin positiivisia kokemuksia: Ketju samasta aiheesta
 
Viimeksi muokattu:
Hitto kun en muista paikan nimeä mutta fiilis oli mukava ja levyjä lähti läjä mukaan itse kullekin. Kaveriporukalla oltiin liikenteessä ja sääkin suosi keväällä. Myyjä lauloi eri tahtiin biisien kanssa mutta se antoi juuri sen leppoisan tunnelman.
 
Kiitoksia vinkeistä. Mielenkiintoisia paikkoja olisi varmasti ollut moniakin ja aikaa jos olisi ollut enemmän, mutta tämä oli vain yksi ohjelmanumero muiden joukossa. Poikkesin tuolla Skiv-Högenissä ja luonnehtisin käyntiä onnistuneeksi. Liike oli vajaan vartin kävelymatkan päässä kuninkaanlinnan luota ja löytyi helposti. Itse liike oli siisti ja levyt asiallisesti järjestyksessä. Rauhassa sai pläräillä, lauantaina puolilta päivin olin kutakuinkin ainoa asiakas. Mukaan kotiin lähti kasa tuota pop/rock -osastoa, mm. Bob Dylania, Alan Parsons Projectia, Jackson Brownea, Huey Lewistä, Bruce Honrsbyä, John Fogertyä. Raskaammasta olisin kaipaillut parempaa valikoimaa, samoin musta musiikki oli lähinnä jazz- tai bluespohjaista, kun itse kaipailin soulimpaa. Hintatasoon olin tyytyväinen, ostamani levyt olivat yhtä lukuunottamatta haarukassa 35-80SEK eli päivän kurssilla 4,41-10,08€, painottuen haitarin alkupäähän ja loppuhinnasta ystävällinen omistaja laski vielä pyytämättä 10% pakettialennuksen. Kuntomerkintöjä ei ollut, mutta mukava yllätys oli, että levyt olivat kaikki hintaan katsomatta erittäin hyvässä kunnossa. Parille joutui näyttämään levyharjaa, mutta tämä on pientä, sillä kaikki soivat moitteetta eivätkä olleet yhtään käppyrällä tms. Levyt sai mukaan muoveissa ja kauppiaan käyttämä hintalappu irtosi vaivatta. Tältä pohjalta voin omalta osin suositella ko. putiikkia.
Uusia levyjä ei täällä ollut, mutta satuin vilkaisemaan yhdessä toisessa, uusien levyjen kaupassa vinyylivalikoimaa ja totesin, että samat saa Helsingistäkin, mutta kurssin takia halvemmalla. Oisko nuo olleet keskimäärin 269SEK eli päivän kurssilla 33,89€, joten saivat jäädä paikallisten harrastajien iloksi.
 
Menee hieman offtopiciksi eikä tästä varmaan tarvitse mitään sivujuonta tähän ketjuun rakentaa, mutta katson, että paikallaan on pieni huomio, mikäli aiot Tukholmaan matkustaa. Tukholma on kaupunki, jossa on paljon mukavaa nähtävää ja tekemistä, kulkemiseen on varsin toimiva metroverkko ja esim. keskustan ja Skanssenin väliä kulkee mainio vesibussiliikenne. Mutta jos olet Suomessa taksilla kulkiessasi tottunut selkeään, ikään kuin yksihintajärjestelmään, niin se taas ei tuolla toimi. Tukholmassa on puolestaan basaarisysteemi eli istutaan alas juomaan teetä ja aloitetaan pitkät ja tuskalliset neuvottelut matkan hinnasta. Jos et malta tätä tehdä, ei lyhyenkään matkan hinnalla ylärajaa ole ja homma on tällä hetkellä ihan laillista. Googlaamalla lisää ja esim: Helsingin Sanomien matkasivuilta.
 
^^Sulla oli parempi tuuri, kuin mulla viime vuonna elokuussa. Mä kiersin silloin noi kaikki (?) Sankt Eriksplanin läheisyydestä löytyvät levykaupat yhtenä lauantaiaamupäivänä ennen klo 13, eikä yksikään ollut auki. Ai miksi niin aikaisin? No kun iltapäivä ja ilta oli varattu kummitytön tyttären ristiäisiin.

Toi Skivhögen oli vaan mun reitin ulkopuolella. :-/
 
Tänään illalla lähtee laiva ja huominen koko päivä aikaa kierrellä levypuljut läpi. Skivhögenissä pitää ainakin taas käydä :)

Aiotaan käydä ehkä myös Järfällassa asti, onko sen seudun levykaupoista mitään käryä?
 
Järfälla? Mä joskus nuorena miehenä asuin siellä yhden kesän (83 tai 84). Sehän on melkein pelkkä lähiö - tai oli. Jokin isompi ruokakauppa ja jotain yksitäisiä pikkuliikkeitä. Epäilen, ettei siellä ole mitään levykauppoja. Kannattaa satsata keskustan tarjontaan.
 
Järfälla? Mä joskus nuorena miehenä asuin siellä yhden kesän (83 tai 84). Sehän on melkein pelkkä lähiö - tai oli. Jokin isompi ruokakauppa ja jotain yksitäisiä pikkuliikkeitä. Epäilen, ettei siellä ole mitään levykauppoja. Kannattaa satsata keskustan tarjontaan.
Jahans, siellä on siis tollanen Quality Outlet. Ehkä mä voin sitten rauhallisin mielin keskittyä Södermalmin puljuihin ja Järfällassa tuohon outlettiin :)
 
Kiertelin Södermalmia ja Vasastania, hyvin moni levykauppa oli lopettanut. Skiv-Högenistä poistin Rushia ja "löysin" House of Oldies -nimisen kaupan Vasastanista. Paikka pitää painaa mieleen, tarjontaa oli jatsista, bluesista, kantrista ja 60-luvulta hyvin runsaasti, pääasiassa priimakuntoista tavaraa ja alkuperäisiä painoksia. Halppislaareissa ei mitään tyypillisiä halppiksia, kuten Mattia ja Teppoa tai muuta 'Tuttu TV:stä'-sontaa. 25kr-laatikoissakin oli Coltranea, ELP:tä, Rushia, Cashia ja muita oikeita artisteja - ne eivät vain välttämättä olleet alkuperäisiä painoksia, niissä oli cut-off kulmat tai painos oli joku uusinta 90-luvun alusta.

En raaskinut kaikkia levyjä edes selata. Kaupankäyntiin soveltui vain riihikuiva kahiseva, ja mulla oli tasan 35 kruunua jäljellä käteisvaroista. Pankkiautomaattia en jaksanut alkaa metsästämään. Seuraavalla kerralla tietää sitten varautua.
 
70-luvun kadonneiden aarteiden metsästäjille oiva paikka on Nostalgipalatset, S:t Eriksgatan 101. http://www.nostalgipalatset.com/.

Ovat kyllä usein olleet mukana Hyvinkään levymessuilakin.

Täytyy myöntää että kolmen päivän Tukholman reissun kruunas tänään käynti ko liikkeessä, huh huh sitä levyjen määrää, mielestäni kunto/hinta kohdillaan ja valikoimaa oli, paljon muutakin kuin vain -70 luvun tuotantoa, viitisentoista vinyyliä lähti matkaan nopealla vilkasulla kun oli jo siinä vaiheessa pikkasen kiire mutta varmasti ensi kerralla aikaa on ainakin 2 tuntia penkoa!!
 
Tuota Nostalgia palatsia ei voi liikaa kehua. Onneksi käyvät tiuhaan Suomessa messuilla myymässä. Ja risteilyltä tuonne on helppo ajella metrolla käymään, muutaman minuutin matka keskustasta. Oma Beatles nurkkaus, muualta ei tarvitse edes penkoa..
 
Back
Ylös