Tripath TA2024 minivahvistin

  • Keskustelun aloittaja J-P
  • Aloituspäivämäärä

J-P

Käyttäjä
Liittynyt
17.9.2009
Viestejä
5
Eli ajatuksena olisi ostaa tuollainen tripath Ta-2024 perustuva minivahvistin ohjaamaan hifitalon AW6 kaiutinparia.

Tekeeköhän tuollaisella mitään?

http://cgi.ebay.de/Class-T-Amp-Inte..._HomeAudioHiFi_Amplifiers?hash=item414c2f73d9

Tuollainen laite siis kyseessä, kyseiseen piiriin perustuvia vahvistimia on kehuttu ainakin hyviksi, miten siis toimisi halpa kiinakopio? Onkohan eroa niin paljon että kannattaisi maksaa esin tuohon laitteeseen verrattuna noin 130e hintaero ( 175e vs 40e.)

http://www.wd-speaker.com/tuottet_TA_10.html



Ja sitten se kysymys, aiheuttaako ongelmia jos kytken samat kaiuttimet sekä 5.1 Av päätteeseen että tuohon piskuiseen stereopäätteeseen. Tilanteesta riippuen kaiuttimet siis toimivat kotiteatterin etukaiuttimina, tai vaihtoehtoisesti musiikilla stereona. Vaaditaanko esim kytkimet/diodit estämään virran pääsy sammuksissa olevaan laitteeseen?

Kysymys 2, auttaisiko tuon laitteen toimintaa se jos lisäisi suurehkot, pienellä ESR:llä varustetut konkat laitteen virransyöttöön, esim 10000uf konkat.
 
Älä missään tapauksessa kytke kahta vahvistinta niin, että ne voivat olla samaan aikaan kytkettynä kaiuttimiisi.
Tuloksena on takuuvarmasti jomman kumman hajoaminen.
Kokemusta on.
 
Hajottamiseen ei tarvita kuin että kaveri tai tyttöystävä kytkee sähköt päälle molempiin vahvistimiin sillä aikaa kun käännät selkäsi. Joku vaihtokytkin ennemmin väliin.
 
Ja vaikkei niitä kytkisi yhtäaikaa päälle, niin pois päältä oleva vaikuttaa päällä olevaan vahvistimeen epämääräisellä tavalla.

Ei näin. ;)
 
kysymys olikin millä tuon voin estää. Eli vaihtoehtona on vain mekaaninen vaihtokytkin jossa vain toiset nastat voivat kerrallaan olla kytkettynä. (ON/ON tai ON/OFF/ON )? Paljonko virran/jännitteenkestoa tuohon pitäisi varata? 250vac 10A?

Kommentteja edelleenkin saa esittää kyseisistä kamppeista.
 
Olisko se vaan helpompaa, jos sä laitat sen av-vahvistimen pääkanavien pre-outin tuon stereovahvistimen johonkin ottoihin? Silloin toki on kahden volumepotikan loukussa, mutta enpä usko sen olevan suurempi paha.

Mutta jos sä jotain kytkinboksia ajattelit, niin just noin se kait pitää mennä. Eli kytkimen pitää olla break-before-make -tyyppiä.
 
Minkälaisia kaiuttimia tuolla mahtaa ajaa? Jos vaikka ostaisi jotkut passiivimonitorit työpöydälle ja tuollaisen siihen eteen?
 
Minulla on ollut tuollainen vahvistin. Soittelin sillä jordaneita konuskotelossa ja myös chorus 662 oli johtojen päässä. Hyvin toimi molemmat.

Myös muita kaiuttimia sillä kokeilin. En niissäkään mitään ongelmia havainnut, Tehot ei tietenkään riitä luukutukseen, mutta kerrostalon 20 neliöiseen olkkariin ääntä tuli riittävästi.
 
J-P sanoi:
kyseiseen piiriin perustuvia vahvistimia on kehuttu ainakin hyviksi, miten siis toimisi halpa kiinakopio? Onkohan eroa niin paljon että kannattaisi maksaa esin tuohon laitteeseen verrattuna noin 130e hintaero ( 175e vs 40e.)

Ihan hyvä laite.
Ei siinä "aidossa" Trends TA-10:ssäkään mitään luxus komponentteja ole käytetty.
Suurin ero on air-core kelat, mutta nekin ovat joidenkin mielestä huonoja.
 
hifidiy sanoi:
Ihan hyvä laite.
Ei siinä "aidossa" Trends TA-10:ssäkään mitään luxus komponentteja ole käytetty.
Suurin ero on air-core kelat, mutta nekin ovat joidenkin mielestä huonoja.

Eipä nuo ilmasydänkelat oikein hakkurivahvistimen lähtöön soveltuvat ole.
 
Back
Ylös