Trianglen kaiuttimet

Hevimees

Käyttäjä
Liittynyt
31.10.2006
Viestejä
3 723
Kaupunki
Oulu
Kun täällä on ollut eri merkeille omistettuja keskusteluketjuja, niin kokeillaanpa josko näistä Ranskan lahjoista maailmalle saataisiin keskustelua aikaiseksi :)

Ostin vanhan Esprit-malliston Altéa Esw -kaiutinparin viime vuoden loppupuolella. Näitä ajelen tällä hetkellä allekirjoituksessakin näkyvällä Arcam CD72 + HK970 -yhdistelmällä. Soundi on mukavan tarkka, tasapainoinen ja riittävän yleispätevä ainakin minun musiikkimaullani. Altéat ovat kuitenkin siinä mielessä tarkat toistimet, että etupään muutokset kuulee helposti. Onko tämä sitten hyvä, vai huono asia, riippuu katsantokannasta. Potentiaalia tuntuisi kuitenkin löytyvän vaikka mihin.

Omien pönttöjen lisäksi olen kuunnellut pitkän pätkän vielä vanhempaa Titus 202 -jalustakaiutinparia ajettuna vanhahkoilla hinnat-alkaen-NADeilla. Näihin ihastuminen oli oikeastaan ainoa syy miksi yleensäkään ostin nämä omat Altéani, sillä ostos tuli tehtyä ilman koekuuntelua.

Suunnitelmissa on jossain vaiheessa päivittää vahvistinta ja ehkä soitinta parempaan. Hyvin vinkkejä otetaan ilolla vastaan. Rajoituksena kuitenkin sen verran, että putkilaitteisiin en aio koskea, vaikka niitä usein näille suositellaankin.

Onko foorumilla muita Trianglen kaiuttimien omistajia? Ainakin kaksi Celius -parin omistajaa taitaa olla, mutta onko vielä muita? Ja jos joku on päässyt kuulemaan uuden Esprit Ex, Genése tai Magellan -sarjan kaiuttimia, niin niistäkin olisi mukava kuulla kokemuksia.

Sana on vapaa. Minä lopetan tähän, kun meidän koirilla tuntuu taas leikittävän kovasti, ja ne häiritsevät tätä kirjoittelua parhaansa mukaan :p
 
Moikka!

Kaksosen Sepolla sain taannoin kunnian kuulla kyseisen valmistajan kaiuttimia. Minä vähän "säikähdin" soundia alkuunsa, koska se oli hyvinkin selkeä ja kenties hieman keskiäänisvoittoinen, peittäen täten hieman alapäätä, mutta jahka siinä kuulostelin ja totuttauduin soundiin, niin tämä ensi "säikähdys" siirtyi sivuun.

Triangeli soittimena, tuli muuten heti mieleeni, kun niitä kaiuttimia kuulin.

Mutta juu. Todellakin selkeä - ääninen kaiutin, olematta kumminkaan riipivä vähän huonommallakaan äänitteellä. Tarkka, sekä alkusäikähdyksen jälkeen, helposti lähestyttävä soundi, mikä toimi musiikilla kuin musiikilla.

Vähän kun olis vielä enemmän esiintuloa siellä alapäässä, niin nappaisin itse ilmakitaran kouraani ja painelisin Triangeli kauppaan. :)
 
Toinen Celius parin omistaja ilmoittautuu. Minulla on kaunis pari aiemmasta Celius sarjasta. Tärkeintä on kuitenkin ääni. Aiemmin minulla oli Trinec TR 200 kaiuttimet 15 vuotta, mutta elementtien reunat tulivat tiensä päähän. Tuossa Trinec kaiuttimessa oli hyvä keskiäänialue ja kaiuttimena loistava kompromissi vuodelta 1988 (Hifi-lehti 12/88). Tuota ennen löytyi itse rakennetut BBX (Hifi vertailukauttimet 1983) ja monenlaisia PA- kaiuttimia, asuinhan ok- talossa jonne mökää ja jytää mahtui.
Trinecien jälkeen talossa kävi mm. Chorus 99i ja Magnat Wintage 450. Chorus oli jo lähellä mitä hain, mutta uusi jakosuodinkaan paremmista kondensaattoreista ei parantanut kaiutinta riittävästi. Olisin toki voinut kokeilla pienempiäkin, joka olisikin ollut järkiratkaisu, mutta tottumuksesta etsin hieman isompaa. Uskon, että tastä parisuhteesta näiden Trianglen kaiuttimien kanssa tulee vähintään yhtä pitkä. Keskiäänialue on todella hyvä ja kuten Hevimess kuvailikin; "Potentiaalia tuntuisi kuitenkin löytyvän vaikka mihin".
Kohtuu suuresta koosta huolimatta kaiutin toimii mukavasti myös n. 20. neliön betonibunkkerissa, mutta oikeutta niille tekisi huomattavasti isompikin tila.
Kun hommasin kaiuttimet, ajattelin, mitähän nyt menin tekemään. Kuunneltuani päivän olin jo lähes täysin vakuuttunut niiden tavasta toistaa. Kuunteleminen näillä on musiikiin kuunteluun kannustava, eli mitä enemmän kuuntelet-Sitä enemmän haluat kuulla.

index.php


Mikäli et ole Trianglen kaiuttimiin tutustunut, niin sinun kannattaa. Näistä joko pitää, tai suorastaan inhoaa. Tekniikalla on paljon merkitystä kuinka Triangle soi, mutta hyväkään tekniikka ei auta mikäli kautin on esitystavaltaan tottuksestasi ja preferensseistäsi poikkeava. Mikäli kuuntelet kokonaisuutta ja musiikin rakennetta, niin ne tämän merkin tuotteilla aukeaa täysin ja olet otettu.
Kaiuttimia on monessa eri sarjassa ja malliston ylemmissä sarjoissa tarjolla on sekä informatiivista, että sävyllistä paremmuutta. Kuljet siis kuin tavan Flättari, mutta nouset rappuset eri preferenssit silmällä pitäen.

Kaiuttimen yksi parhaita puolia on sen nopeus. Nopeus vastaa jokaiseen musiikin käänteeseen ja vivahteeseen, tuntuu kuin kuulisit enemmän. Bassotoisto on mielenkiintoinen. Täälläkin kuuntelijat ovat milloin haikailleet runsaamman basson pariin, kun taas toiset ovat saaneet annoksen liikaa. Mielestäni basso vastaa tallenteen ja kaluston kykyyn tuottaa sitä. Levyt joilla bassoa on, sitä myös niiltä löytyy ja päinvastoin. Kuten jo moni on varmaan tekstistä sisäistänyt, pidän näistä.

http://www.triangle-fr.com/

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Matti Lehtinen sanoi:
Vähän kun olis vielä enemmän esiintuloa siellä alapäässä, niin nappaisin itse ilmakitaran kouraani ja painelisin Triangeli kauppaan. :)

Äläpä Matti kuitenkaan ihan vielä hautaa tuota kauppareissuideaa. Lainaan Sepon kommenttia, joka kuvaa asianlaidan erittäin hyvin:

Seppo Kaksonen sanoi:
Bassotoisto on mielenkiintoinen. Täälläkin kuuntelijat ovat milloin haikailleet runsaamman basson pariin, kun taas toiset ovat saaneet annoksen liikaa. Mielestäni basso vastaa tallenteen ja kaluston kykyyn tuottaa sitä. Levyt joilla bassoa on, sitä myös niiltä löytyy ja päinvastoin.

Itsekin olen sen havainnut pienen laiterumban läpikäytyäni, että tuo bassotoisto riippuu todella kovasti käytettävästä etupäästä. Ja sanomattakin lienee selvää, että huoneakustiikka vaikuttaa todella paljon.

Mutta toki nämä ovat aina loppupeleissä makuasioita. Lisäksi Trianglen edullisin mallisto on päivittynyt (ainakin) kaksi kertaa noiden Sepon Celiuksien jälkeen. Mitä sitten tarkalleen ottaen on tapahtunut jäljellä oleville malleille vanhoihin versioihin verrattuna? Emmätiedä, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan, jos joku tietää :)
 
Minä ostin tilaisuuden tultua muutama vuosi sitten toisenkin parin. Ovat samaa ikäluokkaa kuin omani, mutta näissä toisissa on mustat etulevyt ja vaaleampi puu muiltaosin. Asuntojen hinnan nousun myötä en ole päässyt muuttamaan tilavampaan, mutta ehkäpä joskus saan molemmat parit esille. Toisen parin seuraksi olen ajatellut putkivahvistinta ja jotain muutakin eksoottista kuuntelukalustoa.
 
Itselläni on Triangle Zerius -kaiuttimet ja olen tyytyväinen. Edelliset kaiuttimet olivat Trianglen Titukset ja hyvät olivat kyllä Tituksetkin! Tavoitteena on ollut että kokeilisin kunnon vahvistimella ja cd-soittimella, miten ääni muuttuu. Pitäisi vain ensin löytyä löysää rahaa jostain. Nykyinen oheiskalusto on Yamahan rx-496rds ja yamaha cdx-593 cd-soitin eli hyvin keskinkertaista peruskamaa, eikä varmasti sellaista mikä saisi tuon kaiuttimen loistoonsa..

ps.
Triangle Zerius ($1095/pair; reviewed by Sam Tellig, Vol.25 No.3, March 2002) tuollainen tieto löytyi Sterophilen nettisivuilta. Jos jollakin on tuo lehti ja viitsii skannata tuon arvostelun niin olen kiitollinen.
 
Kuvakollaasi, olkaa hyvät :)

Toiseksi uusin versio Altéa -kaiuttimesta:

2411529.jpg


Liitinpaneeli. Nuo naparuuvit ovat sikäli ilkeät, että niihin mahtuu ainoastaan hillittömän iso harukka. Ruuvin halkaisija on 8,3mm.

2411531.jpg


Passoelementti:

2411543.jpg


Ja vielä kuva sisäosista:

2411537.jpg


Sisäiseen johdotukseen käytetty kaapeli on Trianglen omaa, mutta käsittääkseni ihan tuikitavallista 2,5mm2:n kuparikaapelia.
 
Kivoja kuvia Hevimees! Minkälainen vaffi sulle on tulossa, joko paljastat vai tiiätkö itekkään vielä?

Vitsi kun ois isompi tila niin hakisin Seggiksen mööpelit kotia (onkohan ne enää ees tarjolla)... Jotenkin ihastuin noihin Triangleihin Seggiksen luona ja visiitti Sepon luona vielä vahvisti tuntemuksia. On ne niin ihkut. Ja kyllä nuista bassoja irtos miun makuun ihan tarpeeks molemmissa paikoissa.
 
Ovat kyllä hienot kaiuttimet mielestäni, Tai sitten on vaan osattu ottaa näyttävät kuvat. :D
Harmi kun en ole ikinä päässyt kuulemaan..
 
Onko sulla pasi minkä kokoinen tila? Oma olkkari taitaa olla 4m x 6m, tosin se on sitten kahdesta kohtaa auki. Bassotoiston toimivuus on täysin riippuvainen sijoittelusta ja muista romuista, eli olen saanut erilaisilla sijoituksilla aikaiseksi hillitöntä pörinää ja bassoköyhää toistoa. Ne Celiukset saattavat olla vielä hieman haastavammat tilan suhteen, kun niistä pitäisi tulla vielä enemmän bassoa ulos. Vaan eipä sillä, kyllä mullekin kelpais isompi ja järkevän mallinen kuuntelutila :)

Sitä olen kyllä ihmetellyt, kun ne seggaemanin Celiukset eivät ole menneet kaupaksi. Niissähän on aito puuviilu ja kaikkea :) Soundworksin käytettyjen listalla on myös ollut yks pari iät ja ajat.

Uuden vahvistimen kanssa päätin tehdä turvallisen valinnan, eli etuseksi tulee moneen kertaan hyväksi havaittu Audio Analogue Bellini. Päätteen virkaa saa toistaiseksi hoitaa Rotel RB-930AX, mutta kunhan rahatilanne sallii, niin saatan kokeilla jotain hieman eksoottisempaakin. Tähän mennessä kokemukset kuitenkin viittaavat siihen suuntaan, että etunen on noista se tärkeämpi palikka, joten uskon Rotelin hoitavan homman varsin maniniosti. Asia selviää kuitenkin tuossa viikonlopulla, kun saan uudet lelut kotiin.
 
Minähän tulin järkiini, enkä sitten myykään celiuksiani.Tosin kukaan ei ollut kiinnostunutkaan niistä :D
Parempi niin, olisi pitänyt laittaa aihamoinen tuhno lovvoo lissää, että paremmat olisin saanut.
 
Seggaeman sanoi:
Minähän tulin järkiini, enkä sitten myykään celiuksiani.

Olen minä kieltämättä sitäkin ihmetellyt, että minkä hemmetin vuoksi sinä niistä muka haluaisit luopua? Tietty jos oikein sattuu olemaan varoissaan, niin Celiuksien korvaajaksi sopisi vaikka Genèse Quartet tai Lyrr :D
 
Meinasin hommata laajakaistat, mutta en sittenkään. olen niin koukussa tohon triangleen, jo kolmannet
menossa.Joskus jos on rahaa niin aion rakentaa toisen pienimuotoisen setin laajakaistoja hyväksikäyttäen.
 
Hevimees heitti hienoja purkukuvia. Minulla oli kerran kummallinen ongelma ykkösparin diskantissa, luulin käämien palaneen. Maahantuontia ei tuolloin ollut ja olin todella huolestunut. Otin diskantin irti ja avasin varovasti. Käämit olivat ehjät, mutta mangneetista oli irronnut pieni murunen joka jäkitti urassa. Puhdistin uran ja hyvin toimii.

Tämän kuvan jälkeen näitä Celiuksia ei kukaan ostaisi, mutta eihän nämä myynnissä olekaan.
index.php


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Tuohan menee hyvin myynti-ilmoituksen kuvasta Seppo :) Mie ostasin jos ois mesta paikka.

Tää miun olkkari on 3,6m x 3,5m ja huonekorkeutta yli neljän metrin. Kuoppaa jossain 50hzssä ja korostumaa 80hz tietämillä, vaikeeta on ollu. Kaikki vaan kumisoo, hilkulla oli ProAc Responce SC 1sten osto, mutta nekin kumisi. Ainoa kombo jonka oon täällä saanu toimii on noi Audio Physicit suljettuna ja AG:n possu. Niillä sain pahimman korostuman subin ja kajareiden jakiksen kohdalle. Ei näillä kuuhun lennetä mut kyllä näillä rokettirollia päästelee menemään. Verhoa löytyy, mutta silottaa mukavasti autotalliheviäänitysten ah-niin-mainioita peltisoundeja yms. Ei käy korvaan, ei. Ja toi Seggikseltä ostettu ASL putkivahvari on kyllä kans mainio vehje, hävitti trankkuvehkeiden höttöä soundista ja sopii mulle kyllä muutenkin kun nyrkki silimään... paitti nopeutta kyllä sais olla hitusen enempi.

Hyvältä kuulostaa Hevimees siun suunnitelma vahvareiden suhteen. Mie oon vähän salaa haaveillu paremmasta tilasta, Celiuksista ja pikkualmarrosta tai RWA:sta. Toi RWA vaikuttaa niin mielenkiintoselta... Toisaalta RWA:n kanssa WLM Diva Monitorit saattais istua tähän tilaankin jos kunnolla säätäis.
 
No löytyipä harvinaisen ajankohtainen aihe omaa settiäni koskien tällä kertaa.
Myin juuri Amphionini ja maanantaina käyn hakemassa Triangle Zerius 202 -kaiuttimet.
Melkeinpä kyllä naurattaa, että millainen heräteostos sitä tulikaan taas tehtyä. En nimittäin ole kyseisiä puhujia ikinä kuullutkaan - mutta pienehkö koko, Stereophilen suosittelut ja muut kuulemani Trianglet huomioiden tuli päätös noiden hankkimisesta siltikin tehtyä. Ja hintakin oli erittäin sopiva ;)

Innolla kyllä odotan, että millaista ääntä nuo ulos pukkaavat kun vahvistimena on Atoll IN50 ja cd-soitin on ok-tasoa. Odotukset ovat kyllä kovat. Kuuntelutilana on n. 3,5m * 6m betoninen kerrostalohuone, mutta uskoisin noiden siltikin sopivan. Uskossa on nimittäin hyvää elää, kuten lapamatokin sanoi.

Kiinnostaisi myös larsmo sinun kokemuksesi kyseisistä kaiuttimista, eikä se Stereophilen juttukaan haitaksi ole jos sen jostakin onnistuit kaivamaan.

Kunhan olen Trianglejani jonkin aikaa saanut kuunneltua, kirjoittelen lisää.
 
Siekö ne ostit, no voi perskula! Just viestittelin noiden myyjän kanssa noista molemmista Triangleista ja oisin heräteostona kans ostanut noi Zeriukset ihan vaan kokeillakseni, eilinen meni surffatessa netistä arvosteluja yms noiden tiimoilta. Hinta oli kyllä todellakin kohdallaan. Harmi kun noi Antalit on mulle liian isot ja väärän väriset. Oliks noi Zeriukset minkälaisella pinnalla?
 
Mites muuten noissa Trianglen kajareissa menee noi refleksiputket, missä malleissa on keskiselle oma putki taaksepäin ja missä on pelkkä etuputki?
 
Merid, älä sitten säihkähdä ensitahteja. Triangle on, kuten muutkin kaiuttimet, tarkka etupään suhteen. Atoll on kova vahvistin, mutta mikäli ylemmät keskiäänet käyvät sietämättömäksi, voit kokeilla rauhoittaa niitä piuhoilla, tai tekniikalla.
 
pasi sanoi:
Mites muuten noissa Trianglen kajareissa menee noi refleksiputket, missä malleissa on keskiselle oma putki taaksepäin ja missä on pelkkä etuputki?

Villi arvaus: kaikissa lattiamalleissa on myös takaputki.
 
Back
Ylös