Touhublogi

Metrik DIY -aktiivikaiuttimien etukankaat hilautuivat jo karvan kohti kattoa.

1640708462365.jpg


Vai pitäisikö nämä vielä raapustaa aaninen.fi -verkkokauppaan mahdollisesti ostettavaksi rakennussarjaksi?
 
Katkesi se juttu tuolla Arki ja aherrus työttömänä -ketjussa kuin kananlento. Ei ollut rehellisesti sanottuna tarkoitus markkinoida HIFI-hommia siellä, mutta sellaisena se ilmeisesti tulkittiin. Nöyränä leuka rinnassa nyt jatkan aiheesta tässä blogissani.

Tämän viikkoa olen käynyt puusavotassa aamupäivät touhuamassa, kun sain sen mokoman Stihlin ketjusahan lopulta pyörimään. Vaihdoin sen kaasuttimeen kalvot ja laitoin lopulta ne tiivisteiden kanssa oikeaan järjestykseen. Kai. Ainakin saha nyt pyörii. Saa nähdä kuinka kauan, kun joensuulaisessa pienkonehuollossa sanoivat sahan oleva lyhytikäinen kuumuneen sylinterin takia. Minulle jäi tuntuma, että yrittivät vain tyrkyttää 200 € uutta sahaa tilalle eikä kaasarin purkaminen ilmeisesti huoltajaa niin innostanut. Ostin sitten pelkät kalvot (19,90 €) ja vaihdoin ne itse.

Sen vaan tiedän ihan ilman konsultaatiota, että vaikka 024 AV Stihlini on Länsi-Saksassa valmistettu, niin se on likempänä ammattisahaa kuin 200 € hintaluokan uusi saha. Tankillisen, reilun, olen nyt aina kerralla sahannut ja aikaiset lepät on kaadettu ajouralle päin. Sitten ne on vinssattu latvoista lähemmä mönkijän kärriä ja pätkitty sitä mukaa. Lunta lie 70 cm ja suopellonpalsta on pohjaltaan vielä vetelä. Lepät roikkuu väärään suuntaan yleensä ja ne kaadetaan tunkin avulla, mutta se tunkin mokoma tahtoo aina upota siihen suovetelään lumen läpi.

Tänään lie viimeistä kertaa savotoitiin tälle talvea, kun yöllä taitaa tulla taasen lunta eikä ehken kehtaa enää enempiä. Huomenna on urakkana parin vapaa-ajan asumuksen katoilta lumien puottoa. Sekatyömiehen hommia. Tänään raapustin tuoreen käyntikortin digitaaliseen jakeluun. Paperisia tuskin tointaa enää painattaa uusia, kun entisiäkin on lie liki sata jäljellä.


1643214807517.jpg


Eräs täysin uusi markkina-aluekin on mielessä, mille tarjota palveluita. Hommiin löytyisi kalustokin jo valmiina niin ei kai se auta kuin suunnitella vähän, että mitä sitä tarjoaa. Jää nähtäväksi onko kysyntää - kukaan ei ainakaan vielä kilpaile.
 
  • Tykkää
Reaktiot: ATD
Viikko sisälsi paljon hyötyliikuntaa ja eilen illalla alkoi olla jo veto pois. Oikein urakalla kun touhuaa, niin olen todennut neljän tunnin pävätyön aika tehokkaaksi. Pitempään jos tekee, niin menee tunnit harakoille, kun on jo niin väsynyt. Varsinkin lumenpudotuksessa syke tahtoo kiriä kovemmaksi.


1643467283212.jpg



Illasta eilen vielä kalakaverin kanssa savustettiin kaupanlohta ja minä paistoin kankijahtia lisäksi Alavin kylätalon kodassa. Kahvit toki keittyi ja jälkiruuaksi oli köyhiä ritareita tulella paistettuna. Oli aika herkku lopetus arkiviikolle se.
 
Eilen keskiviikkona (?) pudottelin päivän lumia omakotitalon katolta. Sillä oli sama efetki kuin tatinkeruulla tai mato-onginnalla muinoin, ja illasta petissä nukahtaessa varmistelin jokaisellä kyljen kääntämisellä, etten tipu alas.
 
@pertsa käväisi tiistaina kuuloilla pikaiseen. Kiitos

WatSubin hinnoittelun olen saanut laskettua tässä ja tuotekin on rakennussarjana julki jo.


1644509746130.jpg


Pitää vielä se timanginen myyntipuhe noille raapustaa. Onko ideoita siihen?
 
Enemmän päänvaivaa taitaa tuottaa 525 DIY -innotolpat. Nehän ovat edelleen prototyyppikoteloissa vaikka soivatkin mainiosti. Tuotekuvia lopullisesta ulkonäöstä ei siis ole tähän hätään vielä saatavilla ja kotteloitakin pitää hetki kädistellä, että saan niille hinnat Kuviopuulta.

1644852574118.png


Kädistä otetut kuvat eivät liene niitä myyvimpiä.

Hintaa sain kuitenkin 525 DIY -rakennussarjalle laskettua ja kaiutinparin sähköiset osat ohjeineen ja tarpeineen kustantavat 750-800 €. Tunkkausta tuotteiden kanssa riittää, sillä kaikki käyttämäni kaiutinelementitkin on tarkoitus laittaa yksittäisinä myyntiin. Jakosuodinosia en erittele ja ne saa vain rakennussarjojen mukana. Kenties tarjoan palvelua kaiutinrakennussarjoihin ja kasaan tarvittaessa jakosuotimet levyilleen valmiiksi asiakkaalle ja vaihtoehtona on sitten täysin valmis tuote mittatilaustyönä.

525 DIY prototyypit on tarkoitus laittaa pientä panttimaksua vastaan yleiseen kiertoon, kun ne kulkevat näppeesti Postilla ja siten koekuuntelu on helpommin mahdollista omassa ja tutussa tilassa.
 
Kuunteleehan sitä tätäkin ja näilläkin.

1645465794794.jpg


Muistan, olikohan vuosi 2014 ja Hyvinkään messuilla pienempi huone miulla.

Veljeni Mikko oli henkisenä tukena soittelemassa levyjä ainakin ja tunkkasin mustat hevoset soimaan Akai-läjällä toiseksi päivää. Levylaareistani messuvieras arpoi tämän levyn, kun halusi kuulla sen Regan pYsillä soivan. Volat ei ollut edes kovalla, mutta vieraan korvat punoitti, kun häiriköin messupuheillani kesken musiikillisen nautinnon kertoen, kuinka törkeän huonoa tuotanto tämä RHCP:n levyllä onkaan sen musiikilliseen puoleen nähden. Mikko-veljeni siinä varovasti tökki etusormella kylkeeni, että hiljenisin, kun vieras oli niin täpinöissään.

Ei tullut kauppoja silloin. Liekö oli mustat hevoset väärän väriset?

16.1.2017 olen näemmä nämä levyt pessyt. Onkohan samalla tapahtunut kehitystä äänituotannollisesti... Kuunnellaanpa toinenkin lätty.
 
"I hope the Russians love their children too..."

1645638078012.jpg


Sen suuremmitta puheitta tämä biisi lie ajankohtainen.

Tänään muuten varasin hoitamani Alavin kylätalon Suomen Punaisen Ristin vuosiharjoitukseen Suoja 2022, missä tunnustellaan evakuoimista. Isäni suku eli ukkini tuli muinoin evakkona Pälkjärveltä eli Karjalasta on minunkin juureni. Onneksi näinkin lähelle maantieteellistä geeniperimääni olen vielä saanut asua. Helsingissä olen joskus joutunut käymään ja häiritsevintä niillä reissuilla on ollut puhetapani tarttuminen seuralaisiin. Henkisesti Karjalasta lienee siis enemmänkin sakkia, kun parin tunnin aikana kaikki puhuu mietäsietä.
 
Jos jonkun mielestä kaiuttimeni ovat suuria, niin tässä vertailukohtaa.

1646331166084.jpg


No onhan ne toki suuria, ainakin äänellisesti :)

Kuvaan eksyi myös menneiltä vuosilta minulle tärkeä levy, ja se teki tästä ehkä hieman muistopotrettimaisen räpsyn ja tärkeintä minulle on ollut ja kauan aikaa olla itseni kanssa sinut. Se on suurinta mitä pystyn tekemään.
 
Puolisoni meni viiden saunavuorolle löylyihin niin valtasin keittiön.



Olinkohan se minä kuudelta putkassa? Ja joutaisikohan tämä koronakarvoitus jo siistiä?
 
Viimeksi muokattu:
Huomasin tuossa erään ajankohtaisen värimaailman.

1647523983888.png


Ei pahat värit, ei.

Tässä tusaan juuri uutta palvelinta pystyyn ja kuituliittymäkin on tilattu ja fotonibitti kulkenee viikon sisään. Vanha aaninen.dy.fi -verkko-osoite jää entiselle palvelimelleen, mutta fyysistä sijaintia mietin vielä, kun se on 4G-netin reunalla ja siten vapaasti sijoitettavissa.
 
Ei 4G-netinreunuskaan huonolta tuntunut pitkään ADSL:n kanssa eläneelle.

1647528814072.png


Tosin onhan tässä kuidussa jo voimaa ihan eri tavalla. Ei tuolla latausnopeudella ole minulle niin merkitystä, mutta ulospäin pitäisi saada paremmin tavaraa nyt.

1647528731848.png
 
  • Tykkää
Reaktiot: MPS
Siirrän nykyisin aaninen.dy.fi -osoitteen takaa löytyvät julkimateriaalit myös uudelle palvelimelle nopeamman nettirajapinnan äärelle. Verkkonimen juuresta ei pääse suoraan kaikkea selaamaan, mutta linkkaan aina tarvittaessa sen takaa löytyviin juttuihin.



En nyt pareetakaan verkkonimeä keksinyt. Vanhat aaninen.dy.fi -linkit kyllä toimii vielä niin kauan kuin palvelimen rauta jaksaa porskuttaa. Joku käyttökatko uudelle tulee, kun siirrän sen omaan koloonsa ja virroitan UPS:n taakse.
 
Oikeastaan netin nopeuden vakaus on melkein tärkeämpi kuin huippulukemat. Ei minullakaan ole kuin 100 meganen kaapelimodeemi. Juju on siinä, että nopeus on käytännössä aina max ja speedtest piirtää täysin suoraa viivaa. Ainoa miinus on vain 10mb uppinopeus.
 
Oikeastaan netin nopeuden vakaus on melkein tärkeämpi kuin huippulukemat. Ei minullakaan ole kuin 100 meganen kaapelimodeemi. Juju on siinä, että nopeus on käytännössä aina max ja speedtest piirtää täysin suoraa viivaa. Ainoa miinus on vain 10mb uppinopeus.
No ite olen pärjännyt varsin mainiosti 4G-liittymälläkin.

Tänään kuitenkin ajattelin tuoreen palvelimen kannalta ja päädyin tilaamaan sähkökaappiin jo tulevaan kuituun sopimuksen. Puoliltapäivin vahvistin tilauksen sopimuksesta ja nyt näkkyy jo fotonibitti kulkee. 24.90 € / kk kustantaa verollisena ja portit on iloisesti auki eli julkinen IP löytyy. Ei tosin kiinteää, mutta se on tuossa neligeissä onneksi jo olemassa. Neligein reunalle jää vanhapalvelin varalle tai sitten siirrän sen taktisesti parempaan paikkaan, ettei pala samalla kuin uusi palvelin. Kuidun päätelaite oli jo mukavasti valmiina sähkökaapissa ja seinissä kulkee eetteripiuhat. Nyt on uusi palvelin olohuoneessa siliteltävänä ja sitä varten pitikin kerettiläisesti jatkaa verkkokaapeli sillaksi laitetulla vanhalla ADSL-modeemilla.
 
Ehkä paras twiikki pitkään aikaan: kävin kävelyllä aurinkoisessa, jopa keväisessä säässä. Onneksi myrskyä luvataan jo. @ATD :ltä saapunee C-kasetteja laatikollinen ensi viikolla ja Akain elektroniikkaläjäkin tulee takaisin. 525 DIY:t pääsee sen perään. Hieman niissä on kotteloimainen ääni ja pitäisi raapustaa parempia laatikoita elementtien ympärille. Impedanssikäyrästäkin näkee, että jotain pärinöitä selvästi on.

1648043229296.png


Refleksin viritystä voisi hilata ylemmäskin potkua tuomaan, mutta mutta...
 
Hyvin napsaa 15-tuumaiset Eminencet FIR-suodoin, kun olen saanut niitä vähän viilattua.

1648661808369.jpg



Ja tarkentavana tietona, että tosiaan yhdistyksen Metrik DIY pariin jouduin poraamaan etuelementteihin uudet kiinnitysreiät, kun en osannut kotteloita piirtäessä laskea oikeaa lukumäärää :) Tämä nohevuus on toki korjattu myöhemmissä tuotoksissa ja piirustuksissakin. Yksi tärkeä tekijä olisi kyllä viilata vielä sopivat holkit etuelementtien kiinnityspulttien ympärille, ettei kotteloiden etulevyistä koristeelliset reunat murtuisi kiristäessä.
 
Tuli selvän taantuman alusta huolimati tilluu, ja käpsin viemässä sen pakettiautomaattiin, että lähtee jo aamulla eteen päin.

1650479967770.png

Kylänraitilla sattui tuttuja ennen ilta-yhdeksää. Ostin jäätelön kotiomatkalle enkä tainnut edes tallata keväiseen koirankakkaan. Saakin nukkua huomenna taas pitempään. Jee

Listening to: 'Lazing On A Sunday Afternoon' from 'A Night At The Opera' by 'Queen' with JRiver Media Center 28
 
Yksi levy on noussut viime vuosina yli muiden kuuntelutilastoissa. En ymmärrä miksi, mutta hyvä levyhän se on kyllä.

1652035363640.jpg

Sekasotkua on olohuoneessa ihan vakiona nykyisin, mutta toisinaan vähemmän. Etukankaat nousi jo tovi sitten kohti kattoa ja ovat muotoineen kunniapaikoilla. Kuva on otettu subbarin päällä seisoen ilta-aureessa todellisesta kuuntelutilanteesta. Sori siitä. Subit tosin ei oo mukan toistossa ja ne pitäisi lähettää testiin.



1652035428031.jpg

Metrik DIY:t jo liki TV:ssäkin nähtyinä. C-kaseteille pitäisi keksiä hienompi säilytysratkaisu kuin pahvilaatikko. Suuresti en ole kylläkään sisustusinnoillut, vaan enemmän kierrttänyt vanhaa ja hyvää. Kesäksi hankin BT-kuulonsuojaimet kypärään, joilla taitaa korvat ja olotilakin väsyä, kun en oikein luurikuuntelusta välitä. Hö


Listening to: 'Satisfaction' from 'Self Control' by 'Laura Branigan' with JRiver Media Center 28
 
Back
Ylös