Touhublogi

hoffa

Sepittäjä
Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
11.2.2007
Viestejä
6 885
Kaupunki
Joensuu
Yksi levy on noussut viime vuosina yli muiden kuuntelutilastoissa. En ymmärrä miksi, mutta hyvä levyhän se on kyllä.

1652035363640.png

Sekasotkua on olohuoneessa ihan vakiona nykyisin, mutta toisinaan vähemmän. Etukankaat nousi jo tovi sitten kohti kattoa ja ovat muotoineen kunniapaikoilla. Kuva on otettu subbarin päällä seisoen ilta-aureessa todellisesta kuuntelutilanteesta. Sori siitä. Subit tosin ei oo mukan toistossa ja ne pitäisi lähettää testiin.1652035428031.png

Metrik DIY:t jo liki TV:ssäkin nähtyinä. C-kaseteille pitäisi keksiä hienompi säilytysratkaisu kuin pahvilaatikko. Suuresti en ole kylläkään sisustusinnoillut, vaan enemmän kierrttänyt vanhaa ja hyvää. Kesäksi hankin BT-kuulonsuojaimet kypärään, joilla taitaa korvat ja olotilakin väsyä, kun en oikein luurikuuntelusta välitä. Hö


Listening to: 'Satisfaction' from 'Self Control' by 'Laura Branigan' with JRiver Media Center 28
 

hoffa

Sepittäjä
Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
11.2.2007
Viestejä
6 885
Kaupunki
Joensuu
Niin se on vaan hurahtanut! Aika nimittäin. Niistä tosin ei ole kuin varovainen tulevaisuuden lupsaus ajatuksena eli uutena kaiutinmallina.

Itse asiaankin. Onko sinun silmääsi camo-Metrik paree? Onhan siinä toki DSP-tekniikan hyödylliset vivut vaikka bassopiikkejä tiltata sinne monttuihin päin. Ainakin siis Metrik DIY:issä.

1654104955950.png


Vai olisiko luomut kauniimpi ajatus? Passiivina parasta, mitä olen tuntenut alakarvoissani ja moni on niitä myös kehunut.

1654104990284.png


Syyllinen aikasi haaskaukseen löytyy kuvista myös, ja kerron toki sen asiankin. Maanantaina tuli tälle Touhublogille 8 vuotta täyteen eli kaikkea sitä onkin pitänyt tapahtua. Onnitteluni ja osanotot samalla.Listening to: 'Stairway to Heaven' from 'Led Zeppelin IV' by 'Led Zeppelin' with JRiver Media Center 28


J.H. 1.6.2022
 

hoffa

Sepittäjä
Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
11.2.2007
Viestejä
6 885
Kaupunki
Joensuu
Piti tuossa päivettoneet ottaa, kun taisikin vähän väsyä kertyä viime yöltä laavulla ollessa. Unohtui ostaa Punamoottoriin bensaa mukaan, mutta kolmisen tuntia liirausta oli ihan tarpeeksi eikä tarvinnut soutaakaan. Lämpötila painui reilusti alle 10 asteen ja piti vähän kääriytyä välillä makuupussiin, kun jätin sen rohkeasti auki yläosasta. Ötököistä ei ollut riesaa vielä.

1654356974778.png

Jossain oli illalla aarrekin, mutta ei käyty etsimässä.
 

hoffa

Sepittäjä
Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
11.2.2007
Viestejä
6 885
Kaupunki
Joensuu
Nostin kummastakin LiteSubista volaa 5 dB. Nyt jytkää. Hui
 

hoffa

Sepittäjä
Kaupallinen toimija
Hifiharrastaja
Liittynyt
11.2.2007
Viestejä
6 885
Kaupunki
Joensuu
Muutamia mittaustekniikalla todettavia asioita on tässä kertynyt mielen päälle. Kalusto niiden tarkistukseen löytyy olohuoneestamme ja mittausohjelmaksi käy Room EQ Wizard mainiosti. Myös analogisignaalia kuljettavien välikaapeleiden pieniä eroja voisi kokeilla tutkia, mutta se on listalla vähämerkityksempänä asiana.

1655625696672.png


Mittauskombinaatiosta 3. eli Akai CD-73:n analogiantojen suorituskykyä en pysty vertaamaan itse asiassa SHD:n kanssa, koska ne pitää SHD:llä mitatata. Vertailua voisin kylläkin tehdä ESI Audion U24 XL äänikorttiin ja mahdollisesti tutkia onko näissä kombinaatioissa kaapeleiden kesken eroja. Niihin vaikuttaa eniten ääntä tuottavan laitteen antoimpedanssi sekä ääntä vastaan ottavan laitteen ottoimpedanssi sekä näiden yhteensopivuus.

Jos intoani riittää, niin C-kasetille taltioidun mittasignaalin tutkiminen voisi olla paikallaan myös. Katsellaan, kuinka sitä jaksaa äänettä vinkusignaaleja suoltaa.

Tärkein tutkittava on nykyinen tilanne SHD:n ulostulovoimakkuuksien toiminta, että vieläkö ne pehmentävät kuultua ääntä ja se kyllä viimeksi näkyi impulssivasteessakin. Laiteohjelmistohan on kehittynyt jo aika monta kertaa ja kerroin asian tiedoksi myös miniDSP:n kehitystiimille. Digitaalisignaalin voimakkuustason vertailuksi mittaan myös U-DIO8:n AES/EBU ulostulon, että tiedän mihin verrata SHD:n digitaalista ulostuloa.
 
Ylös