Totem-kaiuttimet

ressi

Käyttäjä
Liittynyt
22.12.2006
Viestejä
60
Minkälaisia kokemuksia kyseisistä kaiuttimista ihmisillä on?

Itsellä kiinostus herännyt kyseisiä kaiuttimia kohtaan hyvän äänen ja hienon ulkonäon vuoksi. Hinta on vähän suolainen, mutta eipä tarvitsisi heti olla päivittelemässä.
 
Vs: Totem Hawk

Arro on musikaalisempi.
 
Vs: Totem Hawk

Oli koetuksella pari vuotta sitten.Taisin ajella niitä liian kapeahartiaisella vahvarilla Nait 5 illä.
Rytmi puuduksissa,sellainen "kauno".
Mutta tosiaan oheislaitteet väärät-silloin.Passoa on.
 
Vs: Totem Hawk

Itseltä löytyypi tällä hetkellä moiset toistimet. Aiemmin omistin myös Arrot mutta päivityksen hinku iski ja myin Arrot ja Rellin (Q150MkII) subin pois. Päivääkään ei ole tarvinnut päätöstä katua. Toistoltaan hyvinkin pitkälle Arron kaltaiset (tietty ilmavuuden tuntu ja akustisten soittimien luonnolliset sointivärit, yms.) mutta dynamiikkaa ja basson ulottuvuutta enemmän, eli subille ei liiemmin töitä jäänyt. Elokuvatkin menettelee ihan hyvin, tosin musiikki pääasiassa kotona soi. Vahvistimena Vincent SV-236.
 
Vs: Totem Hawk

Olisko kellään kokemuksia kertoilla Rainmaker mallista, Kovasti tekis mieli ostaa moiset vaikkei varaa oikein oliskaan. :(
Itse kuulin noita tampereen messuilla vuosi tai pari sitten.
Tais olla Denonin elektroniikkaa millä soittivat, Tjaa olikohan kyseessä silloin sen kaapelihemmon demot.
No kuitenkin jättivät miellyttävän kuvan itsestään.
 
Vs: Totem Hawk

Kappas, eilen oli vaasan ykkösradiossa Hawkit tarjouksessa 1890e ja tänään
vain 3090e.
Liekö sitten muutama pari ollut kaupan reilusti edullisemmin...?
 
Vs: Totem Hawk

stts sanoi:
Kappas, eilen oli vaasan ykkösradiossa Hawkit tarjouksessa 1890e ja tänään
vain 3090e.
Liekö sitten muutama pari ollut kaupan reilusti edullisemmin...?

"Toiselta foorumilta liikkeen mainosilmoituksesta katkelma:

Nyt on loistava tilaisuus päivittää kotona olevat referenssilaitteistot kuntoon tulevan autohifikauden avuksi. Me Ykkösradiossa haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden saavuttaa huippumusikaalinen nautinto myös kotioloissa.

SIKSI NEUVOTTELIMME MAAHANTUOJALTA JALAT ALTA JA SAIMME TÄYDEN TEHDASTUEN MYYDÄ ERÄN HUIPPUANALYYTTISIÄ TOTEM ACOUSTICIN KOTIKAIUTTIMIA JÄRJETTÖMÄN EDULLISESTI!!!

...

"
 
Vs: Totem Hawk

Kiitos Hemi, tällaisesta oli siis kyse.
 
Vs: Totem Hawk

stts sanoi:
Kappas, eilen oli vaasan ykkösradiossa Hawkit tarjouksessa 1890e ja tänään
vain 3090e.
Liekö sitten muutama pari ollut kaupan reilusti edullisemmin...?
Jaaha, Näkyy muutkin tarjoukset nousseen. Tais tulla ostajia ruuhkaksi asti. :D
Kummasti laimeni Rainmaker into kun hinta nousi 400e. :mad:
 
Vs: Totem Hawk

Ei Jaggeri löydy mielenkiintoa esim. Arroihin, Staffeihin tai sitten Model 1:een?

Nuo nyt olisi vielä edullisia.

Model 1:stä kannattaa kysellä kokemuksia nimimerkiltä jpeitso.
 
Vs: Totem Hawk

No juu. :) Tuuriahan se on huonokin tuuri, että pari viikkoa oman Arro-parin investoinnin jälkeen sitä saisi (valkoista) useamman satkun edullisemmin. No mistäs näitä tietää etukäteen, eikä sikäli oikeastaan edes harmita. Sen verran muikeaa on musaa nyt kuunnella ja päivitystarve tuskin iskee piiiiitkään aikaan.
 
Vs: Totem Hawk

Lepi sanoi:
No juu. :) Tuuriahan se on huonokin tuuri, että pari viikkoa oman Arro-parin investoinnin jälkeen sitä saisi (valkoista) useamman satkun edullisemmin. No mistäs näitä tietää etukäteen, eikä sikäli oikeastaan edes harmita. Sen verran muikeaa on musaa nyt kuunnella ja päivitystarve tuskin iskee piiiiitkään aikaan.
Turha kais sitä on tuollaista jälkikäteen harmitella, nautit vaan tosiaan siitä musiikista :D
 
Vs: Totem Hawk

Vaasasta lähti viimeinen Hawk -pari mukaan viime lauantaina (21.3). Mielessä oli kaiutinpäivitys vanhojen Choruksien tilalle; ja tätä päivitystä olinkin jo pidempään pohtinut ja kaikenlaisia vaihtoehtoja vuosien varrella on tullut testailtua... Totemin kaiuttimia kuuntelin ensimmäisen kerran tampereella jokunen vuosi sitten, Arrot vakuuttivat. Maggieita oli tehnyt mieli, mutta se hotspotin koko ja tilantarve olivat ne tekijät, jotka karsivat ne pois vaihtoehdoista.

Vaasassa kaikki esillä olleet Totemit lukuunottamatta Arroja kuunneltiin läpi ja myös muutamaa muutamaa muuta mielenkiintoista vaihtoehtoa siinä samalla. Kaikenkaikkiaan Hawkit olivat mielestäni parhaimmat omaan makuuni. Dynamiikkaa, heleyttä, helppoa kuunneltavuutta, Tila tulee kivasti esille ja kaiuttimet häipyvät kokonaan. Forestissa oli keskialue hieman parempi, mutta dynamiikassa jäätiin, samoin yläpään heleydessä. Hawkit vaan olivat se minun juttuni, kaverinikin kotimatkalla (vasta) kertoi, että piti niistä myös eniten.

Liikkeessä kuunneltiin CA:n kamoilla ja toinen rundi Cyruksen setillä, jälkimmäinen pienestä koostaan huolimatta jätti paremman vaikutelman. Kotosalla on vielä käytössa H/K:n peruskauraa Pioneerin soittimella. Nyt tarvitsisikin lähteä metsästämään päivitystä tuolle vahvistinrintamalle, Creekin EVO on käynyt mielessä (kunhan sellainen sattuu sopivaan hintaan käytettyjen palstalla tulemaan vastaan). Jotain muutakin voi tänne ehdotella! Palaa kerrallaan kohdille kun lähdetään hakemaan, niin eiköhan näistä saada varsin kelpo setti...
 
Vs: Totem Hawk

Creek on hyvä vaihtoehto jos haluaa toistoon raikkautta ja selkeyttä.
Joissain tapauksissa se voi mennä hieman ylikin, mutta muilla oheisilla voi sitten pelailla sitä kohdilleen.

Itse demosin Hawkit juuri tuolla EVO -sarjan vahvistimella ja CD -soittimella, kaiutinpiuhat oli demossa samat kuin itselläni samoin välikaapeli.
Itselläni on käytössä 5350SE, jossa on hyvinkinsamaa luonnetta kuin EVO:ssa.

Omassa laitteistossani on ollut monilla äänitteillä taipumusta ylikirkkauteen ja kuivakkuuteen. Olenkin harkinnut
tuon Creekin tilalle jotain hybridiä, mutta yllättäen Schultz:n IK5 -välikaapeli kuulostaaa vieneen mietinnät jatkoajalle
ja näin vahvistinpäivitys ei tunnu juuri nyt ajankohtaiselta.
 
Vs: Totem Hawk

stts sanoi:
Model 1:stä kannattaa kysellä kokemuksia nimimerkiltä jpeitso.
Ajattelin jossain vaiheessa kirjoittaa tälle palstalle kokemuksia näistä Model ykkösistä. Itselläni kaiuttimet ovat olleet nyt muutaman kuukauden, mutta valitettavasti Creekin 5350SE ja CD53 eivät tunnu sopivan näille. Ääni on hyvin tehdyillä levyillä ihan ok, mutta joillakin levyillä aivan liian kirpeä. Toiveissa olisi löytää M1:sten pariksi jokin lämminsävyisempi vahvistin.

Omistin aiemmin Arrot noin puolen vuoden ajan ja molemmille Totemeille näyttää olevan yhteistä herkkyys käytetyille oheislaitteille. Esimerkiksi välikaapelin vaihdolla tuntuu Totemeissa olevan paljon suurempi vaikutus kuin esim. Magnepan MG12:lla. Molemmat kaiuttimet on helppo sijoittaa huoneeseen ja kummatkin täyttävät noin 25 neliöisen kuunteluhuoneen vaivatta. Tässä suhteessa M1 pesevät Arrot 6-1. Model ykköset kestävät kovempaa soittamista, eikä niillä ole ihan samanlaisia taipumuksia kuminaan kuin Arroilla. Äänikuva on M1:llä erilainen kuin Arroilla. M1:llä solisti on selvästi syvyyssuunnassa kaiuttimien keskilinjassa tai hiukan edempänä, Arroilla koko orkesteri vetäytyi ikäänkuin taka-alalle. Samoin äänikuva on M1:llä korkeampi kuin Arroilla. Oma valintani näistä on ehdottomasti M1, katsotaan jatkossa arviot uudelleen kunhan muu osa setistä saadaan sopivaksi. Eväitä hyvään ääneen on ja vieläpä kompaktissa paketissa.

<edit>Lisättäköön tähän nyt vielä, että Creekin 5350SE sopi aivan loistavasti Arrojen kanssa. Todella hyvä pari.</edit>
 
Vs: Totem Hawk

Omia ensivaikutelmiani Arroista, jotka eilen saapuivat ja kuuntelua on takana noin 6-7h (ja sisäänsoitetut olivat jo valmiiksi). Tekstissä myös pienimuotoista vertailua Triangleihini.

Ensinnäkin, ovathan nämä käsittämättömän kauniit, kuten jokainen nämä nähnyt varmasti tietää. Ja ääni on ISO, jaksaa edelleenkin hämmästyttää vaikka näitä olen aikaisemminkin kuullut. Aluksi hieman pelästyin tietynlaista tukkoisuutta, joka kuitenkin osaksi selittynee sillä, että olen jo ehtinyt tottua Trianglejen tavallista kirkkaampaan ja sanoisinko eläväisempään ääneen. Basso tuntui myös pienemmältä, mutta alkukauhistuksen kadottua helpottuneena totesin, että kyse ei ole varsinaisesta pienenemisestä vaan tarkentumisesta ja napakkuuden lisääntymisestä - tärkeimpänä kuitenkin tähän asti vaivanneen kuminan katoaminen.

Cd-soittimella on nyt pyörinyt mm. seuraavia: System Of A Down, Chic, Miles Davis, Sentenced, Maritta Kuula, Massive Attack, The White Stripes, Jukka Perko, The Prodigy, Pantera, John Lee Hooker, CMX, Dååth, Pain yms.

Tuntuu, että musiikki toistuu tasapainoisemmin kuin ennen. Myös laulaja on helpompi havaita erikseen ja se onko ääni jälkikäteen liimattu päälle. Se rouhein soundi on jäänyt toistaiseksi puuttumaan, mutta dynaamikka on parantunut melkoisesti ja toisto on yleisellä tasolla nautittavampaa, äänikuva laajempi, täyttää koko huoneen kauniisti (joka tosin ei kovin suuri ole). Huonolaatuisille äänityksille löytyy myös entistä vähemmän ymmärrystä kaiuttimien toistopuolelta, mikä on sinällään hyvä mutta toisaalta huono >:D
Musiikki myös soljuu erittäin nautittavasti, ja monia tuttujakin levyjä vain unohtuu kuuntelemaan pidempään kuin oli tarkoitus. Ainut hieman häiritsevä seikka on sellainen hankalasti nimettävä ja paikallistettava "tukkoisuus". Tämä ei kuitenkaan vielä raasta hermoja pahastikaan kun niin moni osa-alue selkeästi parantui. Ei siis ainakaan vielä kaduta tai tee mieli hakata päätä seinään (vaikka siltä tällä hetkellä kuhmuni kanssa näytänkin lyötyäni pääni pakastimen oveen).

Kuuntelua on kuitenkin sen verran vähän ja suppealla materiaalilla vasta takana, ja nekin vähät pienessä flunssassa ja korvat hieman tukossa, että mitenkään kovin vahvasti en uskalla ensikokemuksieni perusteella kirjoiteltujen asioiden takana seistä jos tositilanne tulisi vastaan :D

Ajattelin nykyisen vahvarini kykenevän noita aivan nätisti ajelemaan (Atoll IN50), mutta pitänee jossakin vaiheessa testata jollakin vähän tehokkaammalla pelillä, että mitäs Arrot perustavat lisäjerkusta. Ja pikku hiljaa pitäisi tuo "väliaikainen" cd-soitinkin vaihtaa, jokin hieman kirkassointisempi peli voisi tulla kyseeseen. Pitänee lotota viikonloppuna ;)
 
Vs: Totem Hawk

merid sanoi:
...että mitäs Arrot perustavat lisäjerkusta.


Itse aikanaan kun Arrojen kanssa elelin, huomasin että tykkäsivät virtavista vahvistimista. Botnen skarppius lisääntyi ja ylipäänsä iskut lähtivät kertakaikkiaan elävämmin tymäkämmällä päätteellä, vaikkei sointi mitenkään ujo ollut muutenkaan. Voisikin taas joskus kokeilla miten ne tolpat nykyisellä systeemillä rokkais.
 
Vs: Totem Hawk

jaggeri sanoi:
Olisko kellään kokemuksia kertoilla Rainmaker mallista, Kovasti tekis mieli ostaa moiset vaikkei varaa oikein oliskaan. :(
Itse kuulin noita tampereen messuilla vuosi tai pari sitten.

Tykkäsin noista jaggerin Rainmakereistä kovasti, kuten myös Arroista aiemmin. Onko Totem Acoustic:n kaiuttimista uusia kokemuksia?
 
Vs: Totem Hawk

Mitä onko jakkerilla muka toteemit ny?
 
Back
Ylös