TOP 5

japanin keisari

Käyttäjä
Liittynyt
3.5.2007
Viestejä
796
Helppo kysymys.
Mitkä 5 äänitettä löytää useimmiten tiensä lautaselle/kelkkaan.
Vois laittaa myös pisteet 1-5 musiikki/soundi.
Minä ainakin kaipaisin vinkkejä levyjen hankintaan genressä soul/funk.

JJ Cale Grasshopper 5/5 Hienoa musiikkia,sopii myös äänirasiansäätöön(helposti ässävikainen)vinyyli
Metallica Black 5/3 Musiikki likimain parasta genressään,soundit kuitenkin liian yläpäävoittoiset,vinyyli
AC-DC High way to hell Parhaita rokkilevyjä ikinä 5/5 vinyyli
Nits Alankomaat Subbarien säätöön ykköslevy,etenkin track2 5/5 CD
Alice Cooper Welcome to my nightmare 5/5 Musiikkia ajalta jolloin limitterit ja kompurat olivat haaveunia vain vinyyli.
 
Tapojeni mukaisesti en voi pysyä säännöissä, koska kaksi levyä kilpailee siitä viitostilasta. Laitoin siis kuusi levyä.

Aparis: Despite The Fire-Fighters' Efforts 5/5 Tätä on vähän vaikea kuvailla mutta jotain new age-neo funk-ambient jazz -meininkiä on Stockhausenin veljeksillä ja Jo Thonesilla menossa. Sisältää rummut, synan, trumpetin, sopraanosaksofonin ja sämplejä/ääniä sekä muuta kolinaa.

Dream Theater: Image And Words 5/5 Mahtavaa progemetallia. Välillä menee ehkä hivenen liian imeläksi, mutta rankemmat ja muut loistavat kohdat paikkaavat kaikki heikkoudet.

James Brown: Godfather - The Best Of 5/4 James Brown on James Brown.

Sade: Diamond Life 5/4 Elitistipoppia jota on haukuttu hieman kliiniseksikin, mutta meikä tykkää.

Opeth: My Arms, Your Hearse 5/4 Aika uskomatonta proge death-metallia. Löytyy örinää ja puhdasta laulua, herkkiä kohtia ja brutaalia menoa, sekä akustista kitaraa ja jopa black-metal tyylistä riffittelyä. Jos soundit olisi hieman paremmat, olisi tämä levy aivan täysi kymppi kaikinpuolin.

Chick Corea Elektric Band II: Paint The World 5/5 En tästä kyllä keksi oikein mitään. Hyvää fuusiojatsia paino sanalla jazz. Joskus hieman nyppii Eric Marienthalin maneerit fonin kanssa, mutta ne on pieniä ryppyjä ne.
 
Nopeasti tulee mieleen ainakin kolme all round -levyä jotka toimivat oikestaan melkein millä tahansa fiiliksellä ja missä tahansa tilanteessa, alakulossa ja ilossa, taustamusiikkina ja keskittyneen kuuntelun kohteena: (ei paremmuusjärjestystä)

J.J.Cale: Grasshopper (joo, uppoo mullekin!)
Santana: Caravanserai
Marianne Faithfull: Broken English

Nää on kyl kaikki 5/5, mitään moitittavaa en keksi. Calessa tosiaan ollaan joissain kohtaa vähän ässän suhahtamisen rajoilla ja ehkä ylitetäänkin raja. Mutta ei mua haittaa. Mutta olisko nää nyt sitten niitä levyjä autiolle saarelle, en tiedä. Voishan sinne ottaa esimerkiksi Clashin "Sandinistan" juuri siksi että se on niin sekavan sekoboltsi ja siitä löytyy yksittäisiä biisejä ties mistä genreistä. Sitä ei ihan vähällä kuuntele tyhjiin. Mutta kun se ei ole sillä tavalla yhtenäinen kokonaisuus kuin nuo kolme edellistä levyä niin ei se toimi kuitenkaan niin monella fiiliksellä kuin nuo, ei se mikään rentoutuslevy ole muutamista reggaebiiseistä huolimatta.
 
op sanoi:
Dream Theater: Image And Words 5/5 Mahtavaa progemetallia. Välillä menee ehkä hivenen liian imeläksi, mutta rankemmat ja muut loistavat kohdat paikkaavat kaikki heikkoudet.

Sen verran puutun tähän, että soundillisesti levy ei mielestäni ole lähellekään 5:sta. Todella muovinen rumpusoundi.

Kirjoitan oman setin myöhemmin.
 
Painottunut kummasti tuonne 60-luvulle tämä lista

The Beatles: Rubber Soul
The Beatles: Revolver
The Who: Who's Next
John Mayall's Bluesbreakers With Eric Clapton - Harmi että "thrill has been gone" Claptonilta jo pitkään...
The Kinks: Village Green Preservation Society

Soundipoliittisesti kaikki levyt toimivat kokonaisuuksina, jos eivät olekaan haifaita. Kaikki vinyyleinä ja mielellään originaalipresseinä :)

-Reko
 
Tylsä populaarinen lista mutta makuaan ei pidä hävetä! :D

Sentenced: Down
Rammstein: Mutter
C.O.F: Nymphetamine
Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus: Tilinteon Hetki
The Offspring: Greatest Hits

Pari uutta jotka ovat myös pyörineet paljon, mutta pyörineekö vielä ensi vuonna?
Amorphis: Silent Waters
Serj Tankian: Elect The Dead
The 69 Eyes: Angels

Pisteyttää en uskalla.

edit: typot
 
Sen verran puutun tähän, että soundillisesti levy ei mielestäni ole lähellekään 5:sta. Todella muovinen rumpusoundi.

Itseasiassa olin antaa DT:lle nelosen mutta päädyin kuitenki viitoseen hyvän ja suht tasapainoisen yleissoundin takia. Nelonen olisi tullut pikemminkin hieman ohkaisesta soundista. Itse en kyllä sanoisi rumpuja kovin muovisiksi, tosin virvelille on kyllä tehty jotain hieman kummallista, liekkö lisätty lisää läsähdystä samplen muodossa tukemaan alkuperäistä ääntä. Ja ovathan ne rummut myös hieman kevyehkön kuuloiset.

Toisaalta jos ajatellaan metallia niin kenelläpä ne hyvät soundit ylipäätään olisi, sillä toisella puolella on paskankuuloiset suttusoundit sekä huonosti nauhoitetut rummut ja toisella puolella on taas kliiniset telaketjunkuuloiset kliketikliketi (vrt Pantera) paukkeet. Ja metallin seassa jazz-tyylisesti nauhoitetut luonnollisen akustisen kuuloiset rummut taas ei oikein toimi... Suo siellä, vetelä täällä.
 
Ei kovin helppoa nostaa vain viittä varmaa, mutta tässä reilun viitosen arvosanoja:

Kraftwerk: Autobahn. Ensimmäinen LP:ni, maalaileva, pitkä teos, joka puolustaa paikkaansa Kraftwerkin muun tuotannon seassa kuuntelumusiikkina ja lenkkimusana iPodissa.

Culture: Humble African. Reggaeta kuluu kyllä aika paljon Bob Marleysta Grounation-levyihin, mutta ehkä tämä, "because of the Babylon and the situation."

Bach: Kantaten mit Corno da Caccia ((Lobe den Herrn, BWV 143; War Gott nicht mit Uns diese Zeit, BWV 14; Jauchzet Gott in allen Landen, BWV 51). Suosikkini klassiselta osastolta, tunnelmallista ja puhuttelevaa.

System of a Down: Mezmerize. Saa melkein nauramaan aina kun kuuntelen.

Apocalyptica: Seemann (Nina Hagenin kanssa). Rammstein on myös suosikkejani, mutta tämä versio on vain niin paljon parempi kuin alkuperäinen.


Terv. Vesa
 
ttr sanoi:
Tylsä popuularinen lista mutta makuaan ei pidä hävetä! :D
Makuaan ei pidä hävetä,niinpä.
Voishan sitä joskus listata kaapissa olevat TOP 5 jotka otetaan esille kun talossa ei ole muita henkilöitä.
 
Jopas iski hankalan. Lista voisi olla kuitenkin tämän suuntainen kuitenkin jos hieman yrittellöö:

1. Mr. Bungle - Disco Volante
2. Pekka Pohjola - Kätkävaaran Lohikäärme
3. Sleepytime Gorilla Museum - Grand Opening and Closing
4. Vesa-Matti Loiri - Eino Leino 1
5. John Coltrane - Love Supreme

Musiikillisesti kaikki ovat parasta A-luokkaa, mutta soundeista en tiedä kun ei tule niitä niin kuunneltua kun nuo laittaa pyörimään. :D

Kuunnelluinta kappaletta jos haettaisiin olisi se selvästi joko Loirin Lapin kesä tai Tulkaa kotiin kumpainenkin ovat aivan uskomattomia tunnelma pläjäyksiä.
 
Vaikeaa, vaikeaa mutta ohessa jonkinlainen lista, täysin ilmeinen ja kliseinen mutta ei voi mitään:

Johnny Cash - American Recordings III
CCR - Green River
Deep Purple - Machine Head
Led Zeppelin - Led Zeppelin I
John Coltrane - Blue Train

Nämä viisi tulivat etsimättä mieleen. CCR, Purple ja Zeppelin ovat olleet suosikkeja vuosikymmenien ajan, Coltrane on viime vuosien suosikki, ensin kirjaston CD-levynä ja nyt omana vinyylinä. Olisin mieluimmin listanut sata suosikkia kuin viisi niin olisi ollut mielenkiintoisempaa, ehkä joku päivä teenkin sen. Olisi pitänyt mainita Beatles, Kinks, Who, Brinsley Schwarz, Man, Miles Davis, Chuck Berry, Carl Perkins, Clash, Quicksilver Messenger Service, Sibelius, Bob Dylan, Tuomari Nurmio ja ties mitä.

Juhani
 
Onpas jäänyt harvinaisen lyhykäiseksi tää topikki. Lyödään sitten vähän omaa listaa kehiin:

Devil Doll - Queen of Pain Toden näköisesti paras levy koskaan, ikinä! Seksikästä, vihaista ja katkeraa! Samantyylisistä levyistä otetaan vinkkejä kiitollisena vastaan.

Nekromantix - Demons are a girls best friend Tykkään levyn soundeista ihan kympillä! Lähestulkoon taidetta. Tämän levyn jälkeen nekroilta ei olekaan tullut muuta kuin keskinkertaisuuksia.

Monster Magnet - Powertrip Maailman parhaan bändin paras levy! Kitaravalleja ja loistavia huuruisia lyriikoita! "...I was talking to Jesus through a hole in the floor...."

Jack off Jill - Clear hearts grey flowers Aikas uusi tuttavuus minulle, mutta niin loistavaa. Angstia ja vihaa löytyy vähintää samalla lailla kuin vanhassa Kornissa. Ja hiukan kieroutuneita lyriikoita. (ei tosin niin kieroja kuin näiden ekalla levyllä) Harmi vain kun bändi lopetti tämän levyn jälkeen.

System of a Down - Toxicity Tämä ei ole kyllä lähiaikoina juurikaan soittimeen eksynyt, mutta täytyy kai tehdä asialle jotain. Ehdottomasti systemin paras levy ja ehkä yksi parhaimpia rock-levyjä ikinä! Pari uusinta systemiä ovatkin sitten sellaista tekotaiteellista (ei nyt p***aa, mutta ) jotain.

Ja jotkin bonusmaininnat ilman sen kummempaa selittelyä:

Foggy mountain rockers - angel heart
Monster Magnet - God says no
Mani Spinx -post modern panic attack
 
Vai Top 5? :)

Niinpä..

Täältä pesee siis:

1. Led Zeppelin - Remasters 2cd. Vitut äänityksistä, tämän levyn jokainen biisi on klassikko! Laskin joskus koko Zeppelinin tuotannosta itselleni parhaat biisit ja tältä levyltä puuttuu "vain" noin 13kpl, heidän parhaitaan. Voi kunpa nekin olisivat mahtuneet..

2. Black Sabbath - Paranoid. Pistän tämän Black Sabbath:in eteen, koska tässä on The - Biisit. :)

3. Hmm.. Simon&Garfunkel - The Essentials kokoelma. Tyypit vain ovat luoneet semmoisia biisejä, mitkä eivät jätä ketään kylmiksi, tällä kokoelmalla ne ovat..

4. Pantera - Cowboys From Hell. Jumalauta!!!

5. Insane Clown Posse - The Great Milenko. :D Kuunnelkaa, niin tiedätte, miks en keksiny muuta tähän. :)

Matti.
 
Pahapaha. Koitetaanpas sitten räpystellä jotain pitkäaikaisia suosikkeja hieman, jotka vierailevat lautasella usein. Eli juuri nyt tuntuu tältä (ja varaan oikeuden muuttaa mieltäni ihan jatkuvalla syötöllä :D)

1. Roky Erickson - The evil one (tarvis hommata tämä vinyylinä..)

2. Clash - London calling LP

3. Tuomari Nurmio ja köyhien ystävät – Kohdusta hautaan LP

4. Dave Brubeck - Take five (sama täällä)

5. Opeth - Ghost reveries LP
 
japanin keisari sanoi:
Voishan sitä joskus listata kaapissa olevat TOP 5 jotka otetaan esille kun talossa ei ole muita henkilöitä.

tää on paljon helpompi!
1 Marilyn Manson: Antichrist Svperstar
2 Jimi Tenor: Higher Planes
3 Imatran Voima: Welfare State of Mind
4 Slipknot: Vol. 3: The Subliminal Verses
5 System of a down: Mezmerize&Hypnotize (nämä on pakko olla yhdessä, eikö?)

Noita siis soitellaan sopivan hetken tullen sopivassa mielentilassa, riippuen mielentilasta...
 
1. Megadeth - Rust In Peace (rässilegendan paras levy, soolojen ilotulitusta parhaimmillaan taisteluparina Dave vs. Marty)
2. Led Zeppelin - II (minusta paras Zeppelin albumi, olisi tähän tietysti voinut tosin valita jonkun muunkin alkupään lätyn, kaikki ne on hyviä)
3. Opeth - Still Life (progressiivisen death-metallin kuninkailta olisi voinut valita tämän tai minkä tahansa lätyn tästä eteenpäin)
4. Metallica - Master Of Puppets (ei tarvinne selityksiä)
5. Dream Theater - Images & Words (driimteatterin paras levy kokonaisuutena ajalta jolloin homma ei mennyt vielä liialliseksi tilutteluksi)

Listalta puuttuu ilmiselvät klassikot Sabbathilta ja Purplelta ja monta muuta helmeä, mutta kaikkia ei voi mukaan mahduttaa kun viisi vaan saa valita :-\. Tällä kertaa valittiin nämä, ensi kerralla listalta voi löytyä ihan eri levyt ;)...

Jukka
 
Tässä omat 5 kovaa settiä, tunkua olisisi paljonkin, mutta johonkin täytyy rajata.

*Beatles: Revolver

*Neil Young: Weld (live) on muuten kova >:D

*Led zeppelin: How the west was won

*Miles Davis: live at blackhawk, complete

*Johnny Cash: American records III
 
John Fogerty - Premonition. Livelevy, jossa soitetaan CCR hittejä
Amy Winehouse - Back to black. Tuli hankittua uutena ja on kuultu aika monesti
Tommy Emmanuel - Endless road. Mahdottoman hyvä kitaristi, josta tulee hyvälle tuulelle. Muutkin levyt hyviä.
Vesa-Matti Loiri - Kirkkokonsertti. Kaikin puolin hieno levy vaikka Vesku on minulle jotenkin ristiriitainen persoona.
System of a Down - Mezmerize ja Hypnotize vuorottelevat. Vanhemmat levyt eivät kolahtaneet ollenkaan. Pitää antaa Toxicitylle vielä toinen mahdollisuus Ingraverin hehkutuksen perusteella.
Metallica - Master of Puppets. Hyvän musiikin tekeminen ei ole helppoa, mutta Metallica sen osaa.

Bonuksena vähän kotimaista klassista:
Rauno Tikkanen (klarinetti), Kalevi Kiviniemi (urut) - God bless the child. Klarinetti + urut on hienon kuuloinen yhdistelmä. Mukavia sävellyksiä valittu mukaan levylle
Saint-Saëns Violin Concerto 3 - Kontorow, Tapiola Sinfonietta. Harmaan ja tylsän näköinen kansikuva mutta levy eksyy usein levylautaselle.
Olli Mustonen - Preludes and fugues Bach + Schostakovich. Kaikkiaan kaksi tuplalevyä, jossa Mustonen vähän omalaatuisella tyylillään soittaa flyygelillä vuorotellen Bachin "wohltemperierte klavier" ja Schostakovichin vastaavan vuorotellen säveltäjien välillä. Äänitetty Kauniaisten uudessa paviljongissa. Minusta hyvä äänitys vaikka siinä on aika iso annos kaikua.
 
thomas_s sanoi:
Pitää antaa Toxicitylle vielä toinen mahdollisuus Ingraverin hehkutuksen perusteella.

Jollei tule varsinkaan biisillä nro.13 fiiliksiä, niin sittenhän niitä ei tule. :)
 
Viimeiset puoli vuotta useimmiten seuraavat levyt ovat soineet:
Jethro Tull - Live bursting out (vinyyli)
Black Sabbath - Sabbath bloody sabbath (cd)
Lotta - It's about the feeling (cd)
Rush - Permanent waves (cd)
Iron Maiden - Seventh son of a seventh son (vinyyli)

Puolen vuoden päästä tilanne voi olla taas toinen?
 
Back
Ylös