Todella mielenkiintoinen uusi teknologia

blackwell

Käyttäjä
Liittynyt
29.1.2009
Viestejä
137
Kaupunki
Helsinki
Hei äänentoiston ystävät,

ohessa on linkki todella mielenkiintoiseen englanninkieliseen luentoon "hypersonic sound" teknologiasta, jolla voidaan kohdistaa ääntä ja rajata se täysin hallittuun keilaan valokeilan tapaan. http://www.ted.com/index.php/talks/woody_norris_invents_amazing_things.html
Analogiana käytetään valonlähteiden evoluutiota. Muinainen hehkulamppu säteilee valoa kaikkiin suuntiin. Heijastimilla valoa voidaan suunnata jo tarkemmin, mutta lasersäde on vielä tarkemmin rajattu valokeila. Samaan tapaan tällä teknologialla ääntä ei kuulu ollenkaan poistuttaessa äänikeilasta, joka tässä esitellyssä prototyypissä lienee puolen metrin tai metrin luokkaa.

Teknologia perustuu ultraäänen käyttöön luoden ilmaan keilan, jossa ääni kuuluu hyödyntäen ultraäänellä ilmaan aikaansaatua epälineaarisuutta, jos oikein ymmärsin. Kyseinen kapine ei tosin pääse alle 2000Hz ääniin, mutta tämä Woody Norrisin luento on vuodelta 2004, ja tekniikka on varmasti kehittynyt siitä edelleen.

Ja vähän offtopickina tällä foorumilla, Ted.com:ista löytyy todella paljon mielenkiintoisia luentoja eri tieteen ja taiteen aloilta alojensa huippuosaajilta. http://www.ted.com/index.php/talks Kannattaa tutustua!
 
Arvaas mitä tällä on tehty viime vuosien taistelukentillä jenkkien vehkeillä?

Suunnattu erittäin voimakas 1 Hz pulssi on kuulemma tappava tai hulluksi tekevä,
tehosta riippuen.. :mad:
Suuntavaisto kuulemma vähintään katoaa.
 
No niin, teknologia kaikkinensa on luonnollisesti kirous ja siunaus, pronssikauden teräaseista lähtien.
 
Back
Ylös