TNT-Audio inDiscreet phonoetunen

mkutvonen

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
4 229
Kaupunki
Orimattila
Joka on seurannut "DIY-kuulumisia" on varmasti lukenut jo projektistani. Päätin siis väsätä TNT-audion sivuilla julkaistun inDiscreet-phonoasteen. No, nyt se sitten soi tuossa taustalla puolentoista viikon pakertamisen tuloksena. Virtalähde on vielä kesken, joten virtalähteen virkaa toimittavat 4kpl 9V:n paristoa.

Ääni? No, entinen "referenssi" on päivitelty NAD PP2, josta muokkaamalla sai siedettävän. Lisäksi setissä on käväissyt nimim. Sindeepin Lehmann Black Cube 2006. Ensimmäiseen verrattuna ääni on puhtaampi, erottelevampi ja dynaamisempi. Muutenkin sointitasapaino on huomattavasti luonnollisempi, kuin NAD:issä. Paskojen levyjen määrä väheni päivityksen myötä. NAD:in pahin ongelma oli suttuinen ja terävä (=säröinen) diskantti. Tästä ongelmasta inDiscreet ei kärsi, ainakaan merkittävissä määrin. Parempiakin varmasti on, mutta tämä on jo aika hyvä. Tausta on todella hiljainen, ja antotaso yllättäen NAD:iä korkeampi.

Yhdistelmällä Tecnodec/RB250+tecnoweight/SuperOM 20/inDiscreet saa aikaan yllättävän syvältä murisevia bassoja, diskantti on puhdas, joskaan ei "putkikuulas". Ja bassot todella ovat nopeat ja murisevat.

Erittelen vielä tarkemmin, jahka nyt kerkiän. Nyt keskityn riemuitsemaan onnistunutta kapistusta.

edit.: Unohtu rasia tuosta laitelistauksesta...
 
Kaps. Hiljaista on. No, voin nyt kertoa hieman tarkemmin tuon kapistuksen ominaisuuksista.

Soundi on hyvä. Ääneltään vahvistin on todella dynaaminen, muttei luonnottomalla tavalla. Oikeastaan mikään tärkeä asia ei jää toisen varjoon. Tuo kyllä valitettavasti edelleenkin esim. tuon Ortofonin OM20:sen huonot puolet esille. Tarkkuutta tässä kyllä riittää, ja stereokuvaakin. Toimii myös HOMC-rasioiden kanssa yhteen, kokeiltu mm. Benz Wood H2 ja Sumiko BP2. Vahvistin ei oikeastaan juurikaan tee itseään tykö, vaan päästää rasian ja pyörittimen/varren tekemän työn vaivattomasti lävitseen.

Parhaiten kuvailevia sanoja ovat oikeastaan dynaamisuus ja vaivattomuus. Bassot ulottuvat parhaimmillaan hämmästyttävän alas, eikä nopeudenkaan puolesta ole juuri huomautettavaa. Jalka taputtaa tahtia huomattavasti useammin, kuin NAD:in tai CD-soittimen kanssa. Ja hiljainen tämä on! Sitä ihmettelee vieläkin. Huomattavasti tuota edellistä pienempikohinainen, vaikka vahvistus on liki kaksinkertainen!

No, nyt sitten vielä MC-etuastetta tekemään! Tällä kertaa oma pikadesign...
 
Back
Ylös