Tivoli model one

katteja

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
10
Heips,

Onko kellään kokemuksia Tivoli model onesta, onko normaalia että radio kohisee/suhisee vaikka volume on käännetty kokonaan pois?
Tähän ei tuo muutosta oli sitten valittuna FM/AM/AUX.

Tuon kohinan voi havaita muutamankin metrin päästä ja hiljaa kuunnellessa on kyllä häiritsevä :mad:.

Onko tuolle mitään tehtävissä? Onko radio rikki vai onko se ominaista tuolle (ei kyllä luulisi).
 
Ei mulla suhise jos volume on nollissa, eli en usko, että on normaalia.
 
Muistelinkin että naapuripalstalla on asiasta käyty keskustelua:
http://www.hifimaailma.fi/foorumi/viewtopic.php?t=11993&highlight=tivoli

Lainaan keskustelun tähän, jotta se löytyisi helpommin:

luuteri sanoi:
Tarkoituksena olisi löytää hyvä radio. Kokeiltu on Tivoli One ja Tangent Duo, mutta molemmissa oli varsin häiritsevänä piirteenä kohina joka kuului liian selvästi jos radiota yritti kuunnella todella hiljaisella voimakkuudella. Mikä näissä muuten loistavissa radioissa oikein on tuon kohinan kanssa? 20 markkaa maksanut mankka ei kohise lainkaan.

Olisiko ehdotuksia? Tivoli One oli muuten aivan loistava, mutta se kohina...

Vastaus:

hmfidelity sanoi:
Tivolin kohinasta sen verran, että se on poistettavissa. Ostin itse pari kuukautta sitten Model Onen vanhemmilleni ja totesin kohinan kohtuullisen häiritseväksi. Kävin Hifihuoneella testaamassa jotakuinkin seitsemän vastaavaa yksilöä ja kaikissa tuntui olevan kohinaa. Joissakin enemmän, toisissa vähemmän. Lähetin sitten viestiä Tivoliaudiolle firman Suomen sivuilta ja tässä lainaus vastauspostista:

> "Model Oneen on tarkoituksella jätetty vähän kohinaa, koska sen
> subjektiivinen äänenlaatu saadaan tällä tavoin elävämmäksi -
> paremmaksi.
>
> Laitteen ollessa vaikkapa hyllyssä, ei kohinasta tule mainittavaa
> ongelmaa. Ainoastaan silloin, jos laite on kuunneltaessa
> välittömästi kasvojen edessä ja ympäristö on hyvin hiljainen,
> saattaa asia harmittaa. Kuten sanottu kuitenkin, voimme helposti
> muokata laitteestasi lähes täydellisen hiljaisen, jos niin haluat."


ja "Teemme muutoksen veloituksetta, jos asiakas haluaa sen teettää.".

Kyse on muistaakseni ihan yksinkertaisesta komponentista, jolla vain luodaan keinotekoinen maapiste.
Ite en tuota muutosta lähtenyt tekemään, koska radion nykyisille omistajille äänenlaatu on riittävä. Siis yhteydenotto maahantuojalle, jos kohina häiritsee.


luuteri sanoi:
Käytin radion maahantuojalla ja tosiaan kohina oli poissa. Tai no, lähes poissa, sanoivat ettei kaikkea kohinaa ole mahdolista poistaa ilman että äänenlaatu kärsii. Joka tapauksessa kohina ei ole enää oikeastaan havaittavaa, saati häiritsevää.
 
Mutsilla oli kohiseva One joskus.
Maahantuoja huolsi sen ihan asiallisesti.
Ei tarvinnut edes postikuluja maksaa.
Oma laitteeni on toiminut ongelmitta.
 
Itsekin ostin Model Onen käytettynä ja kiinnitin heti huomiota kohinaan. Omistan myös PAL-mallin, joka ei samalla tavalla kohissut.

Radio huollettiin maahantuojalla maksutta (postit molempiin suuntiin) ja radio oli minulla takaisin noin viikon sisällä lähettämisestä. Kaiken kaikkiaan jäi hyvä fiilis korjauksesta.

En tiedä, miten olisi kohdeltu, mikäli takuu ei olisi ollut voimassa...? Onko tämä siis ominaisuus vai virhe tuotteessa?
 
Moi, Onkos kellään ehdotusta paremmaksi antenniksi model Oneen ?
 
^Oma Model Oneni alkoi aikoinaan rahisemaan samalla tavalla asemaa vaihtaessa. Muutama rivakka viritysnupin edestakainen kääntäminen ratkaisi tuolloin ongelman.

Huomasin muuten Model Onen kohinan silloin kun radio oli yöpöydällä aivan korvan vieressä. Varsinaisesti häiritsevä se ei ollut silloinkaan ja nyt kun sijoituspaikkana on keittiön pöytä, ei kohinaa huomaa lainkaan. Kokemukseni vastaavat siis ketjussa aiemmin lainattua maahantuojan lausuntoa.

Sen verran vielä, että Model One on omissa korvissani erityisen hyvä fuusio-musiikin toistaja. Jaco-tyyppiset bassokuviot tuntuvat osuvan juuri laitteen parhaalle toistoalueelle.
 
bobi sanoi:
Moi, Onkos kellään ehdotusta paremmaksi antenniksi model Oneen ?
Kuori 70-80cm antennijohtoa jossa Tivoliin sopiva F-liitin, maasukka säilytetään omana vastakkaissuuntaisena johtimena.
http://cbharraste.info/puoliaaltodipoli.html

Hyvin kuuluu koko FM-alue, antenni ikkunaan pystyyn teipattuna. Työhuone on sen verran
haastava ympäristö että tivolin sisäisellä antennilla ei kuulu oikein mitään.

Omassa Model One krohisee viritettäessä eikä oikein pidä asemaa kohdallaan. Onko muilla vastaavia kokemuksia ja mikä on korjaustoimenpide?
Pyöritä viritinnuppia muutama kerta alueen laidasta laitaan, toimenpiteen pitäisi poistaa skeidat säätökonkasta ja rasvatkin voi levitä tasaisemmin.
 
Minun Model 1 piti kanssa ärsyttävää sirinää, joka korjaantui vaihtamalla virransyötön suorasta verkkosähköstä muuntajan (Biltema) kautta tulevaan. Googlasin ja tämä sirinä johtuu halvasta sisäänrakennetusta muuntajasta, jonka häiriönpoistossa on toivomisen varaa.
 
Minullakin toisessa Tivoli Audio One:ssa oli tuo viritysongelma. Kaivoin sen esille varastosta ja StarTrekkiä katsellessa pyörittelin viritysnuppia laidasta laitaan ainakin 20 minuuttia. Kiitos neuvosta ja kas nyt se pelaa.
 
Vääntelinpä sitten minäkin viritysnupia, ja kato perhana, rutina on poissa!
En voi vielä uskoa todeksi, jatkan kuuntelua.
 
Sukulaisella oli Tivoli One radiossaan kuuluvuus ongelmia yms. Valmistaja maksoi takuukorjauksen valtuutetussa huollossa, vaikka radio oli jo yli kolme vuotta vanha. Osasyynä näin hyvään palveluun oli, että radiota oli varsinaisena takuuaikana korjattu jo kerran. Huolto vaihtoi radioon sen koneiston uuteen. Nyt radio toimi niin hyvin kuin sen pitääkin toimia. Kiitos Tivolille ja valtuutetulle huollolle!
 
Itse korjasin yhden model onen niin että aukaisin laitteen ja ruutasin sen viritin osan kunnolla elektroniikanpuhdistusspraylla, sitä saa pyöritettyä purettuna paljon paremmin kun "vaihteisto" puuttui välistä, kuntoon tuli..
(Yllättävän halvan oloinen sisältä)

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
 
Vanhemmilla on ihan niitä ensimmäisiä suomessa myytyjä model oneja käytössä mökillä. Hyvin on toiminut ja ääni on heidän käyttöönsä hyvä. Huomasin että modernimpi versio tästä on kohtuuhintaan verkkiksessä:
http://www.verkkokauppa.com/fi/prod...etworks-FM-Stereo-poytaradio-lisakaiuttimella

Onko tuossa rakentamisen laatu, virittimen herkkyys ja äänenelaatu edelleen hyvää tasoa vai onko se mennyt alaspäin kuten model one:n kohdalla on uusimmissa painoksissa kuulemma tapahtunut? Löytyykö käyttökokemuksia, pitääkö esim. pikavalinnat sähkökatkojen aikana? Onko helppokäyttöinen ULA?
 
Minun Model 1 piti kanssa ärsyttävää sirinää, joka korjaantui vaihtamalla virransyötön suorasta verkkosähköstä muuntajan (Biltema) kautta tulevaan. Googlasin ja tämä sirinä johtuu halvasta sisäänrakennetusta muuntajasta, jonka häiriönpoistossa on toivomisen varaa.

Hurina äityi pahemmaksi. Takuu oli onneksi vielä voimassa. Huollossa vaihtoivat powerikortin. Nyt ei enää pörise. Vaikka huolto näyttäisi pelaavan, ei kyllä Tivolin nykyinen laatu vakuuta.
 
Back
Ylös