Tinkimätön teatteri

Mcintosh:lla näyttäis olevan uusia langattomia vahvistimia.. ;)

Aikamoinen teatteri kyllä kaverilla. Hiljaiseksi vetää.
 
Ite ihmettelen sitä, että mitä putkivahvaimet tykkää siitä kun jytistellään maanjäristysbassoa? Vaikka ne vahvarit ois miten tommosilla telineillä niin varmasti riittää värinää.
 
Alan harrastajana voisin sanoa että tuolla rahalla voisi ajaa taksilla ja shampanjatarjoilulla huippuluokan elokuvateatteriin noin 40000 vuotta. Kotona sen sijaan saman voi saavuttaa pienessä huoneessa paljon halvemmalla, esim. 10000 eurolla. Tyypillistä aitoamerikkalaista ulostetta tuossa kuvassa. En tiedä mitä seuraava teatteri maksaa, mutta akustointeineen murto-osan:

Soitin: PS3
Projektori/TV: JVC- HD-projektori
Kangas: Stewart
Dekooderi: Anthem/Meridian mm.
Päätteet: kaikki kunnolliset, ei putkia tällä kertaa, tehoa 200-1000 W/kanava. Esim. Rotel D-luokka
Kaiuttimet: Makuasia. Itse luotan Dynaudioon, mutta muitakin löytyy. Ylemmän luokan Genelec on hintalaatusuhteeltaan kova sana, eikä päätteitä tarvita.
Subbari: Velodyne
 
Tässä ei nyt varmaankaan haettu sitä kuuluisaa "hinta-laatu" suhdetta. Eikä tuollaisella 'davisin ehdottamalla setillä olisi sitä shokkiefektiä, jonka tuo alkup. setti on monelle aiheuttanut :) Sitähän tässä osittain haettiinkin :)
 
Jultsu sanoi:
Tässä ei nyt varmaankaan haettu sitä kuuluisaa "hinta-laatu" suhdetta. Eikä tuollaisella 'davisin ehdottamalla setillä olisi sitä shokkiefektiä, jonka tuo alkup. setti on monelle aiheuttanut :) Sitähän tässä osittain haettiinkin :)

Näin se varmaan on :) Minulle tuollaiset muskeliteatterit aiheuttavat luontaisen vastareaktion, sillä ainakin samaan suorituskykyyn päästään huippuluokan elokuvateattereissa, jotka ovat näköjään samaa kokoluokkaa muutenkin kuin alkuperäisessä kuvassa :D Eihän täällä näy stereonkaan osalta PA-kamojen kuvia rockiluolista... Sitä paitsi en aidosti usko tuon setin olevan äänenlaadullisesti kovin erikoinen. Eli jäljelle jää kauhea rivi elektroniikkaa, jota ei ilmeisesti ole edes käytetty mihinkään :)
 
Tervehdys Savosta!


alkutaival 7.1 järjestelmän rakentamisesta on oikeastaan jo takana. Nyt olis työnalla olhuoneen ja teatterin yhdistelmässä päivitys "nykyaikaisemmaksi".

Kokoa huoneella on suurinpiirtein 4 x 6 m ja muoto on suorakaide. oviaukko halliin yhdessä nurkassa ja ikkunaa + parvekkeenovea vastakkainen seinä - toteutus niin, että katselu / kuunteluetäisyys on luokkaa 4,5 m ikkunan jäädessä selän taa.
Talo on vanhempaa funkkista eli korkeutta on liki 3m! Materiaali seinissä on kovin betoninen.

Näyttöinä on 46" Sonyn bravia viime keväältä ja moottoroitu kangas laskeutuu tykin kaveriksi seinään pultatun LCD-ihmeen eteen tarvittaessa. tykkinä Panan PT-AE2000 jolle signaalia työntää Panasonicin uusi BluRay mallia BD30.

Vahvistimeksi on tulossa Harman Kardonin uusi AVR 655 (aiempi oli Samaisen valmistajan 347, mutta kun tuli tuo tykki hankittua ja en oikein toimivaa HDMI-jakajaa ole saanut käsiini mistään niin kerranhan se vahvistimen vaihto kirpaisee...

Subin virkaa hoitaa nimimerkin kuvastakin löytyvä Bowers & Wilkinsin PV1 - rouvan valinta ja tärkein ominaisuus oli ostohetkellä ulkonäkö, mutta soundi on varsin messevä.

Nyt tarttisin kokemuksia, olisiko kellä kokemusta / muuta vaihtoehtoa tarjota kaiutinpuolelle, joka on seuraavana päivityslistalla.
B & W:n XT sarjaa on jonkin verran tarjolla valkoisena ja Design on houkutteleva ja miljööseen sopiva eikä ääni omaan korvaan JKL Audiocenterillä olleesta XT4-parista kuunneltuna ollut ollenkaan huonompi.

Olisiko valkoista - muotokieleltään vastaavan tyylistä ja Hyvä-äänistä pääkaiutin + takakaiutin yhdistelmää? Hinta jos jää alle 4000€ niin katsotaan se positiiviseksi yllätykseksi.

Ioneita ja Prioja katselin, mutta soundi ei omaan korvaan oikein istu.
 
Back
Ylös