Tietokonepohjaiset setit

  • Keskustelun aloittaja JWB
  • Aloituspäivämäärä

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
En löytänyt vastaavaa threadia, joten päätin avata uuden. Nyt kun Spotifyt yms. nettipalvelut yleistyvät ja musiikkikauppa on ainakin osittain siirtymässä latauspohjaiseksi ja ihmiset tekevät kilpaa varmuuskopioita kovalevyille niin arvelin tiedustella, että kuinka monella löytyy tietokone pääasiallisena jos ei jopa ainoana äänilähteenä hifisetissä.
Itsellä on tällä hetkellä pc:n rinnalla cd-soitin ja lp-soitin, mutta todettava se on, että leijonanosa musiikista tulee kuunneltua tietokoneelta foobarilla, Spotifylla ja nettiradioita käyttäen dacin läpi. Minkälaisiin ratkaisuihin harrastajat ovat päätyneet. Suunnittelen seuraavaksi äänilähde osastolla päivitystä ja mietin, että lähtisinkö täysin tietokonelinjalle, jossa saisi sitten dacilla etsittyä sopivaa soundia. LP-soitin saisi tietty pysyä tuossa setissä ajoittaista fiilistelyä silmälläpitäen. CD-soittimelle olisi käyttöä toisessa huoneessa, jossa se puolison käytössä olisi kuulemma mukavampi kuin tietokone. Vanha läppäri alkaa puhallella ja raksutella turhan kovaäänisesti, joten tässä on pikkuhiljaa silmäilty uutta konetta. Onko hh-väellä kokemuksia näistä uusista all-in-one PC-malleista esim. http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=44209 . iMac on tietysti vastaava ollut jo kauan, mutta hinta on hiukka suolainen, eikä taida olla vielä blu-ray:ta Maceissa silloin tällöin tapahtuvaa leffa/musiikkivideokäyttöä varten. Eniten oikeastaan kiinnostaa noiden koneiden jäähdytys ja mahdollinen siitä johtuva äänekkyys hifi-käytössä.

Tuollaiselle 22" näytölle saisi jo sommiteltua suht hienon käyttöliittymän kansitaiteineen yms. metatietoineen. Macin iTunes olisi tietty myös hieno, mutta kyllä foobarillakin näyttää jo melko tyylikkäitä kokonaisuuksia saavan käyttöön. Jakakaahan kokemuksia tietokoneen ympärille rakennetuista seteistä.
 

Puuhis

Käyttäjä
Liittynyt
8.12.2008
Viestejä
985
Joo ite kanssa kuuntelen pc:n kautta mutta en hopeakiekkoja ....
Äänikortti on mikä on,mulla hyvä mutta ääni aivan eri kun laitan levyn soittimeen.
PISTE. PC ei korvaa ikinä ? oikeata oikeeta cd-toistinta.
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
^niin eipä sillä tietokoneella tosiaan tulisi kiekkoja kuunneltuakaan vaan niistä otettuja flacceja. Ajoittain olisi toki helppo heittää uusi kiekko sisään tai kaverin usb-tikku koneeseen ja kuunnella sisältö samantien. Tuollainen all-in-one laite vain säästäisi mukavasti tilaa ja helpottaisi piuhojen vetoja. Äänikorteissa ja daceissa on varmasti yhtä paljon mahdollisuuksia vaikuttaa soundiin kuin cd-soitinten valikoimassakin. Tietokoneelta signaalin ulosotossahan alkaa olla mahdollisuuksia melko lailla. Äänikortista analogisesti, usb:stä tai sp/diffistä dacciin, uskoisin, että noilla saisi jo melko paljon kokeiltavaa parasta etsittäessä. Puhumattakaan sitten lähdemateriaalista, joka voi olla resoluutioltaan moninkerroin tarkempaa kuin cd. Tarkennetaan nyt, että täälläkin kuunnellaan edelleen cd-lähtöistä materiaalia enimmäkseen.
 

pirkka

Käyttäjä
Liittynyt
23.7.2006
Viestejä
13 845
Kaupunki
Järvenpää
CD pyöritin on vielä tuossa sellaisena reliktinä eilispäivästä jäljellä ja toisinaan oikein tulee laitettua jokin uusi CD sinne ennen kovolle rippausta . Toisaalta se CD soitin hanskaa DVD-audion ja SACD:n niin niitä kuuntelen joskus. 99% ajasta striimaa puhdas digitaalinen signaali NASsilta squisboxiin. 750 Gt näkyy olevan tavaraa musahakemistossa...

Niin se spotify palvelee kännykässä ja duunissa...
 

MATRUUSI

Käyttäjä
Liittynyt
19.2.2009
Viestejä
283
Kaupunki
Porvoo
Siirtymässä hiljalleen, vastikään tuli hankittua käytetty Mac Mini tätä varten.
Näyttönä olohuoneen telkkari, langaton hiiri ja näppis ja tietysti Macin kaukosäädin.
Itse Mini TV-senkin lasioven takana...eli "piilossa", ja viereen/alle mahtuu hyvin vielä ulkoinen kovalevy.
Käytössä Mini on hiljainen, kuuntelupaikalta en ole käyntiääniä huomannut...siis kovalevyltä soittaessa, CD koneisto äänekäs niinkuin kaikki tietokoneet?

Seuraavaksi pitäisi hankkia DAC ja ripata loput levyt.

Muutaman päivän kokemuksella voi vain todeta että onhan tämä helppoa, ja varmasti tulevaisuutta.
Frontrow & Macin kaukari näppärä yhdistelmä, ja äänenvoimakkuutta näyttäisi saavan tarpeeksi säädettyä ettei vahvistimen kaukari tarvitse kaivaa laatikosta.


Monilevysoitin jää vielä DVD käyttöön kunnes korvataan Blueray -soittimella jossain vaiheessa.

..tosin hyllyssä odottaa LP -soitin pientä huoltoa/päivitystä ja sitä "fiilistelyä".
 

holpoti

Hifiharrastaja
Liittynyt
20.12.2006
Viestejä
1 951
Kaupunki
Espoo
Huomasin tossa, että kaikki kilkkeet striimaus settiin oli olemassa.
Vanhahko primaren p30 5.1 prosessori etunen hoitaa dacin virkaa, pc-pohjainen Pelikone/digiboxi itunesilla musiikki kirjastona ja iphone ohjaimena. Ihan hyvin hoituu musiikin kuuntelu näilläkin. Ei pärjää äänenlaadussa CD:lle eikä vinyylille, mutta taustamusiikinkuunteluun oiva väline!
 

jparvio

Hifiharrastaja
Liittynyt
23.2.2008
Viestejä
5 682
Kaupunki
Rauma ja Pudasjärvi
Täällä on Mac mini äänilähteenä / PS3 videolähteenä.

Macin äänikortti on ohitettu bel canton USB link24/96:lla, joka suoltaa bel canton dacille äänet halutussa muodossa. CD on ääneltään vähän erilainen (parempiko?), mutta saanut kuitenkin väistyä eläkkeelle. iPod touch ohjaa iTunesin soittolistoja ja plasmasta voi tarvittaessa katsoa vaikkapa Macin kuvaa.

Leffat katsotaan PS3:lla + Pioneerin 50" fullHD - plasmalla. Äänet TV:stä ja pleikkarista (PCM 2.0) kuidulla em. bc:n daciin.

Kaikkien äänilähteiden keskuksena / järjestelmän etusena toimii siis bel canton dac3. Käytettävyys koko hässäkällä on erinomainen (kaikki, myös PS3:n ohjaus, hoituu Logitechin Harmony onella).
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
Mac Mini siis lienee suht äänetön vekotin, ja tuollahan toki toimisi kovalevyltä/verkkokovolta musat ja videot, mutta blu-ray vielä puuttuu. Minulla oli jonkin aikaa setissä käytössä Asuksen miniläppäri EEEPC kytkettynä Samsungin 26" LCD:hen ja tuokaan ei ylimääräisiä ääniä päästellyt ja sinänsä ihan hyvä pieni ja hiljainen ratkaisu oli, optinen asema puuttui toki. Jouduin vain hellasärön takia siirtämään tuon telkun olohuoneeseen ja ottamaan vanhan läppärin hifisettiin, siinä tosiaan ajoittain häiritsee puhaltimen ja kovalevyn ääntely.
Edelleen mielenkiinnolla odottelen kokemuksia noista all-in-one-koneista.
 

MATRUUSI

Käyttäjä
Liittynyt
19.2.2009
Viestejä
283
Kaupunki
Porvoo
Vaihtoehto olisi tietysti rakentaa ns. Media PC johonkin pieneen boxiin...silloin saisi varmasti vaatimasi Blueray soittimen. Tosin PCllä ei taideta koskaan päästä Macin helppouteen/huolettomuuteen.
(Ja onnistuuko tälläinen kasaaminen ja asentaminen tavalliseslta kuolevaiselta elinaikanaan?)

Esim:
Mac minin liittäminen telkkariin (HDMI), langaton näppis, langaton hiiri (jo asennettu), wlan verkon luominen (hankin Airport Expressin samalla) ja Minin liittäminen langattomaan verkkkoon ja verkon salaus.
Yht. n 5minuuttia ilman yhtään kirosanaa, henkimaailman säätöä tai sydämmen tykytystä ;).
Kaikki meni ns. heittämällä. Käyttöohjeita luin 5 riviä langattoman näppiksen asentamisesta.

HUOM! En ole koskaan omistanut Mac konetta mutta jonkun verrran käyttänyt koulussa (15 vuotta sitten) ja kavereiden koneita (Itunes) n. 3 kertaa vuodessa. Teknillisesti olen ehkä keskivertolahjakas.

Mielestäni tämä sanoo kaiken. Varmaan propellipäät haluaa enemmän säätömahdollisuuksia ja vannovat toisten ohjelmien/koneitten nimeen mutta minulle tärkeintä on helppous ja varmatoimivuus.
Siinä asiassa olen vastikään tullut Mac-uskoon, että jokin tietokoneseen liittyvä voi olla näin helppoa :D
 

Patu

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 670
Kaupunki
Helsinki
Itsellä on toiminut jo vuosien ajan PC pääasiallisena lähteenä. Signaturessa näkyy nykyinen laiteketju. Homma vain yksinkertaisesti toimii!

Itsellä ei mitään verkkosysteemejä ole vielä viritelty tänne, koska istun kuitenkin koneella sen verran että kun biisiä haluaa vaihtaa onnistuu se hiirenklikkauksella. Jos kuitenkin sohvalta haluaa PC:tä komentaa onnistuu se iPod Touchilla ja VNC:llä tai vaihtoehtoisesti foobar2000 -kaukosäätimellä. PC:ltä soittelen musiikkeja. Käyttiksenä WinXP ja soittimena foobar2000. Foobar2000 on konffattu nätin näköiseksi (kiitos Foonight-teeman) ja sen avulla musakirjaston käyttö on helppoa kuin lapsen lyönti. Foonight-teeman herkkuihin kuuluu myös automaattinen lyriikoiden haku ja Bio-ikkuna josta näkyy bändin last.fm:stä haetut tiedot. No foobaria nyt voi kukin muokata lähes minkä näköiseksi ikinä haluaa, joten ei siitä sen enempää.

PC:ltä ääni lähtee M2Tech HiFace USB to S/PDIF converterin kautta Blue Jeans Cablen hintalaatusuhteeltaan loistavaa koaksiaalikaapelia pitkin Audio GD:n DAC19Mk3 DA-muuntimeen. DA-muuntimessa on kätevästi kahdet ulostulot joten toisista veto Transparentin Music Linkeillä Bel Cantoon ja siit kajarisetille äänet. Toisista ulostuloista ääni QED Qunex 2:sta pitkin Lehmann BCL kuulokevahvariin. DA-muunnin toimii kaiutinpuolella ja kuulokepuolella todella hyvin. Ihmettelin itsekin kuinka se sopiikin molempiin niin mainiosti. Ei ole vähään aikaan tarvinnut mitään päivitellä. Tietokone varmaan seuraavaksi päivitysvuorossa. Windows 7 ja vähän uutta rautaa ja lisätilaa musiikeille.

Foobar näyttää tältä:

http://img689.imageshack.us/my.php?image=02052010135600.png

Tosiaan tietokone on tullut jäädäkseen.
 

Kojak Jr.

Käyttäjä
Liittynyt
28.7.2008
Viestejä
135
Asrockilla on varsin päteviä HTPC-myllyjä kilpailukykyiseen hintaan: http://www.asrock.com/nettop/index.asp
Verkkokauppa.com ainakin myy Suomessa.

Testien perusteella oiva vehjes HTPC-käyttöön, hiljainen, virtapihi ja Nvidia IONin ansiosta videohommat hanskassa.
Äänethän nyt voi jo melekeen joka möhkyrästä vetästä diginä minne haluaa.
http://www.extremeoverclocking.com/reviews/systems/ASRock_ION_330HT-BD_12.html
http://www.tweaktown.com/reviews/2792/asrock_ion_330_bd_nettop_affordable_overclockable_and_1080p_hd/index11.html
http://www.slashgear.com/asrock-ion-330-bd-nettop-review-3154410/
 

Kojak Jr.

Käyttäjä
Liittynyt
28.7.2008
Viestejä
135
Muillakin valmistajilla on noita Atomin 330 Dual Core + Nvidia ION pohjaisia purkkeja, mutta Asrockin kapine antaa mielestäni eniten vastinetta rahalle. Tokihan tuo ei prossun ja näyttiksen puolesta mikään hillitön tehomylly ole (jos jotain vakavampaa kuvan/äänen editointia tai pelailua haluaapi), mutta Nvidia ION on suunniteltu nimenomaan HTPC käyttöä ajatellen. Turha maksaa supertehokkaasta prossusta ja näyttiksestä, jos niille ei todellisuudessa ole käyttöä.

Itse vähän karsastan noita one-box-wondereita, joku osa kun kyrvähtää niin menee vaihtoon koko värkki.
Toki esim. iMacit ovat varmasti päteviä vehkeitä.
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
Patu sanoi:
Jos kuitenkin sohvalta haluaa PC:tä komentaa onnistuu se iPod Touchilla ja VNC:llä tai vaihtoehtoisesti foobar2000 -kaukosäätimellä. PC:ltä soittelen musiikkeja. Käyttiksenä WinXP ja soittimena foobar2000. Foobar2000 on konffattu nätin näköiseksi (kiitos Foonight-teeman) ja sen avulla musakirjaston käyttö on helppoa kuin lapsen lyönti.

Minkälainen näyttö sinulla on, jostain syystä foonightin ELplaylist ei anna vaihtaa fonttikokoa, joten ainakaan läppärin ruudulta ei näe lukea mitään jos sohvalla istuu. Tietty toisella koneella etätyöpöytänä tai jotenkin vastaavasti, mutta helppo olisi vain hiirtä heilutella.
 

Lumia

Käyttäjä
Liittynyt
9.11.2006
Viestejä
2 942
Mulla on musiikit Mac Minillä ja ohjailen Itunesia Iphonella. Nyt olen aloittanut projektin rippaamalla musiikki- ja elokuvadvd:tä Buffalon nassille, josta niitä voi katsoa Frontrowlla ja kauko-ohjata Iphonella. Kuva kulkee kummassakin tapauksessa Ministä HDMI-kaapelia pitkin Samsungin 40 tuumaiseen telkkuun ja ääni optista pitkin Naimin da-muuntimeen/vahvistimeen. Kuvaa ei tosin mihinkään tarvitse musiikkia kuunnellessa, koska käyttöliittymä on jo Iphonessa. Tila ei Mac Minissä olisi riittänyt kummallekin, musiikille ja leffoille.

Lisäksi mulla on softa nimeltä Simplify Media pyörimässä Minissä ja vastaava Iphonessa, jolloin voin työmatkoilla striimata kaiken Minin sisältämän musiikin Iphoneen. Tämä tietysti edellyttää Minin jatkuvaa päälläoloa, mutta sitä en ole kokenut ongelmaksi johtuen koneen energiapiheydestä. Simplify Media mahdollistaa musiikin kuuntelun kavereiden päällä olevilta koneilta sekä Iphonessa, että Minillä. Välillä sitten viestitelläänkin, että "kuunteles tää uus levy minkä just lainasin kirjastosta/ostin".

Tästä huolimatta kuuntelen myös vinyylejä, kun aikaa on enempi, mutta cd-levyjen kuuntelu on jäänyt aika vähiin vaikka omistankin hyvän cd-soittimen.
 

Patu

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 670
Kaupunki
Helsinki
JWB sanoi:
Minkälainen näyttö sinulla on, jostain syystä foonightin ELplaylist ei anna vaihtaa fonttikokoa, joten ainakaan läppärin ruudulta ei näe lukea mitään jos sohvalla istuu. Tietty toisella koneella etätyöpöytänä tai jotenkin vastaavasti, mutta helppo olisi vain hiirtä heilutella.

iPodissa on näyttö. Siitä voi zoomailla juuri sen kokoiseksi kun haluaa. :) En siis telkkaria yleensä käytä kaukosäätäessä. Tosin kyllä tuosta 42" ruudultakin pystyy ohjailemaan. On minulla parikin erilaista ohjelmaa ipodille (Airmouse ja joku logitech) jotka tekevät siitä hiiren, jota voi sitten käyttää sohvalta käsin.

VNC:n kautta iPodin ruudulle siis aukeaa tietokoneen ruutu. Onhan se aika haastavaa aluksi scrollailla tuota pientä näyttöä, mutta kyllä se aika sujuvaksi muuttuu kun tottuu. Ja tuo foobarin kaukosäädin mistä puhuin on selainpohjainen ratkaisu ja vaatii foobariin httpcontrol lisäosan. Sille voi sitten tehdä juuri sellaiset skinit kun haluaa. Itse latailin hydrogenaudiosta aika siistit skinit tuohon ja kyllähän tuota käy
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
Patu sanoi:
iPodissa on näyttö. Siitä voi zoomailla juuri sen kokoiseksi kun haluaa. :) En siis telkkaria yleensä käytä kaukosäätäessä.

Ja tuo foobarin kaukosäädin mistä puhuin on selainpohjainen ratkaisu ja vaatii foobariin httpcontrol lisäosan. Sille voi sitten tehdä juuri sellaiset skinit kun haluaa. Itse latailin hydrogenaudiosta aika siistit skinit tuohon ja kyllähän tuota käy

Minä kun nimenomaan haluaisin näytölle suht isona album artit ja ehkä lyriikat riittävän isolla fontilla jos uutta tietokonetta tuohon säätää. Foonightia käytettäessä en keksi mistä playlistin fontteja saisi suurennettua. Squeezebox muuten hoitaisi hienosti pelkän musapuolen, mutta kirjaston hallinta ja album artin näyttö on siinä vielä hiukka hankalaa. Selkeässä käyttöliittymässä saisi olla muutama helppo nappi, joilla ohjaillaan toistoa ja pääsee selaamaan kirjastoa, iTunesissa homma taitaisi toimia, mutta vaatisi tiedostomuunnokset ja tehoja koneeseen. Näinkö se on iMaciin säästettävä roposet kuitenkin vai lieneekö jollakulla tiedossa xp:lle sopivaa softaa.
 

Patu

Hifiharrastaja
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
3 670
Kaupunki
Helsinki
JWB sanoi:
Minä kun nimenomaan haluaisin näytölle suht isona album artit ja ehkä lyriikat riittävän isolla fontilla jos uutta tietokonetta tuohon säätää. Foonightia käytettäessä en keksi mistä playlistin fontteja saisi suurennettua. Squeezebox muuten hoitaisi hienosti pelkän musapuolen, mutta kirjaston hallinta ja album artin näyttö on siinä vielä hiukka hankalaa. Selkeässä käyttöliittymässä saisi olla muutama helppo nappi, joilla ohjaillaan toistoa ja pääsee selaamaan kirjastoa, iTunesissa homma taitaisi toimia, mutta vaatisi tiedostomuunnokset ja tehoja koneeseen. Näinkö se on iMaciin säästettävä roposet kuitenkin vai lieneekö jollakulla tiedossa xp:lle sopivaa softaa.

Playlistin fontteja pääsee säätämään kun painaa oikealla napilla playlistin päältä --> settings --> field definition. Tosin jos noita fontteja kasvattaa niin sitten pitää vähän säädellä muitakin asetuksia että ne istuvat tuohon. Mutta kokeile jos sieltä onnistuisit säätelemään. Onnistuin ainakin kasvattamaan playlistin fonttia tuolta.
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
^ok, kiitos neuvosta. Menee vain turhan hankalaksi kun pitää tulkita kaikki eri kentät tuolta ja kokeilla mikä mihinkin vaikuttaa miten. Isommalta näytöltä tuo foonight toimisi varmaan hienosti noin perusasetuksinkin, mutta nyt taidan tyytyä käyttämään ihan foobarin perusversiota kun se toimii näppärästi sohvalta käsin.
 

Aleksi M

Käyttäjä
Liittynyt
9.8.2006
Viestejä
1 089
Tästä koneelta ne musiikit pääasiassa kuunnellaan. Ei oo tuolla cd-soittimella ollut paljon käyttöä viimeisen vuoden aikana. Välillä tullut pyöriteltyä ajatusta, että vaihtaisi tuon soittimen johonkin parempaan da-muuntimeen. Toisaalta eipä tuolla soittimen myynnistä saadulla rahalla oikein kummoista taida saada, niin ei ole sitten raaskinut sitä poiskaan myydä.
 

JWB

Käyttäjä
Liittynyt
23.2.2009
Viestejä
542
JWB sanoi:
^ok, kiitos neuvosta. Menee vain turhan hankalaksi kun pitää tulkita kaikki eri kentät tuolta ja kokeilla mikä mihinkin vaikuttaa miten. Isommalta näytöltä tuo foonight toimisi varmaan hienosti noin perusasetuksinkin, mutta nyt taidan tyytyä käyttämään ihan foobarin perusversiota kun se toimii näppärästi sohvalta käsin.

No ei siinä ollutkaan kuin parin minuutin homma kun laittoi fontit sopivaksi. Nyt on foonight hyvä, voi vetää vaikka karaoket kun lyriikat pyörii tahdistetusti.
 
Ylös