Tietokoneelta kuunneltaessa musiikki"pumppaa"

hakuja

Käyttäjä
Liittynyt
18.10.2007
Viestejä
3
Tervehdys kaikille!

Ongelmana on se,kun kuuntelen tietokoneelta musiikkia,niin ääni pumppaa.Eli kun tulee musiikissa hiljaisempaa soitantaa,niin ääni kovenee ja taas kun rämähtää ääni hiljenee huomattavasti.Hiljenemisen jälkeen ääni taas kovenee pikku hiljaa normaaliksi.Johtuuko tämä 1.Ääni kortista 2.Media soittimesta vai jostain muusta esim.joku täppi päällä soittimessa ? Käytän Winmppia ja itunesia.Äänikorttina on joku 5.1.Oli kiinni jo,kun koneen ostin.
Jos joku osais vähän auttaa tällästä aloittelijaa.Kiitos etukäteen.
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
Kerrohan käyttöjärjestelmäsi. Riippuen äänikortista jokin rajoite voi olla kyseessä. Vistassa on sisäänrakennettu ominaisuus (joka pitää kytkeä erikseen päälle), mutta se normalisoi äänentasot eli jarruttaa ne huiput jolloin ääni tosiaan rasittavasti pumppaa.
 

Gretch

Käyttäjä
Liittynyt
2.9.2007
Viestejä
10 849
alapanelin (taskbar) oikeassa reunassa pitäisi olla pieni kaiuttimen kuva. Klikkaa oikealla napilla. Valitse "playback devices" varmaan suomeksi toistolaitteet tms.

Valitse näkymästä äänikorttisi ja ota "properties" taitaa olla ominaisuudet? Katso "enhancements" välilehti, en osaa sanoa suomeksi "efektit" "parannukset" ?

Onko loudness equalization päällä. Kuka tietää miten ovat suomentaneet tuon. Äänentasaus? Ylipäätään jos siellä on rukseja niin ota kaikke turhat efektit pois päältä.
 
Ylös