Tietokoneelle äänikorttia

Jecc

Käyttäjä
Liittynyt
21.11.2007
Viestejä
2
Moro,

Ostin parisen viikkoa sitten Sennheiserin HD 595 kuulokkeet. Kuuntelen musiikkia vain tietokoneelta, äänikorttina Creativen Soundblaster Audigy 2zs, mikä ei mielestäni ole kovin huippu musiikinkuunteluun. Tosiaan, mikä parantaisi äänenlaatua? Kenties uusi äänikortti vai jokin kuulokevahvistin? Olen hieman pihalla näistä :) Hintaa saisi olla parisen sataa.
 
http://www.thomann.de/fi/esi_juliat.htm
Tota olen ite meinannut kuhan veronpalautukset tulee. Loppurahoilla voisi saada käytetty kuulokevahvaria taikka levyjä kaveriksi. Toisaalta parilla huntilla saa varmaan ihan pätevää äänikorttiakin jo, ja siihen sitten kuulokevahvari myöhemmin kaveriksi.
 
Hmm, tyhmä kysymys. Miten kuulokkeet saa kiinni tuollaiseen äänikorttiin? Liittimet näyttävät olevan erilaiset kuin peruskorteissa?
 
Tuossa ei näytä olevan suoraan kuulokeliittimiä, joten tarvinnee kuulokevahvistimen tai esivahvistimen kuulokelähdöllä siihen väliin.
 
M-Audio USB Audiophile. Isä kuuntelee sen kautta HD-650:llä ja itse aiemmin HD-600:lla ja hintaansa nähden tosi hyvä. Laadukas coax-lähtökin löytyy.
 
Tietääkö joku että vaikutaako resamplaus (44,1kHz -> 48kHz) myös äänikortin optiseen lähtöön? Resamplaakohan Terratecin kortit, esim. TerraTec SoundSystem Aureon Dual USB.
 
Tuosta TerraTec:sta ei tosiaan paljoa löytynyt valmistajan sivuilta?

Lähtökohtahan on kumminkin se, että jos käytät Windows - pohjaista käyttöjärjestelmää lähteenä, niin sen audio - ajurit resamplaavat.

Kun hommaat semmoisen äänikortin, jonka omat ajurit ohittavat nämä Windows - käyttöjärjestelmän omat ajurit, niin silloin audiopuoli on itse äänikortin varassa. Näin kun mietin, niin ymmärtäisin tuon TerraTec:in spekseistä, että saat 44,1Khz - puhtaana ulos koneesta ja tuon kortin läpi seuraavaan etappiin?

Tämä on siis ihan vain omaa mutua, joten korjatkaa, jos väärin funtsin.

Matti.
 
Matti, käyn nyt varmaan ensi viikolla noutamassa Ruoholahdesta tuon äänikortin, kun ei se kallis ole. Jos ei toimi, niin kokeilen tuota ebayn muunninta.
 
rajani sanoi:
Matti, käyn nyt varmaan ensi viikolla noutamassa Ruoholahdesta tuon äänikortin, kun ei se kallis ole. Jos ei toimi, niin kokeilen tuota ebayn muunninta.

Näinhän se selviää. Toivottavasti toimii ok. :)
 
Jos ainoana tarkoituksena on saada äänibittejä ulos tietokoneesta optisena, voin suositella Hercules Gamesurround Fortissimo IV -nimistä äänikorttia. Hintaa noin 40 euroa ja ainakin itselläni toiminut erittäin hyvin. Nykyään optinen liitäntä on vailla käyttöä, koska kunnollinen DAC on vielä hankkimatta. Ennen 2-kanavaan siirtymistä kortista lähti optisena ääni av-viritinvahvistimelle.
 
Ulkoisena noita vaihtoehtoja on vaan vähemmän, kun kone sattuu olemaan läppäri.
 
Eikö sentään järkevintä ole ratkaista resamplaamattoman ulos saaminen yksinkertaisesti esimerkiksi 'USB TO SPDIF & OPTICAL Interface' mokkulalla. Meinaan vaan että miksi ihmeessä hankkia täydellisempi äänikortti, jos tarkoitus on vain saada digiä ulos (joko optisena tai rca-liittimistä) ?

Olen käsittänyt että USB-väylään liittäminen ohittaa aina wintoosan mahdollisesti tekemät muutokset ja koneen oman äänikortin.

Itselläni on käytössä varsin monipuolinen äänikortti, varsinainen musiikkilaite, E-MU 0404USB. (Siinä on potikoita tasonsäätöihin moneen tarpeeseen, ulkoinen virtalähde(mahdollistaa käytön mm. erillisena DACina), monenmoista liitäntää. On digi in ja out, optical ja rca. Voi laittaa vaikka sähkökitaran kiinni. Midiliitäntä on myös ja phantom-virtaa mikille. Tällä hetkellä laitteessa on mittamikki balansoidussa liitännässä. En pysty luettelemaan kaikkea, mutta edellä löytyy linkkiä.)
 
Kysyin Terratecin tuesta tuota asiaa ja vastauksena tuli:
"Thank you for your interest in our products. The Aureon Dual USB resamples all signals to 48khz and there is no way to
change this, so the digital out is also resampled to 48khz."
 
Back
Ylös