Tietokone setti

  • Keskustelun aloittaja UhVo
  • Aloituspäivämäärä

UhVo

Käyttäjä
Liittynyt
26.7.2007
Viestejä
61
Kaupunki
Nurmijärvi
Onnistuuko 2 ch järjestelmä niin että ostan vain päätteen ja käytän tietokoneen äänikorttia (Esi juli@) etusena, kunnes on rahaa ostaa se oikea etunenkin ?
 
Kaveri käytti juuri noin Hifi-lehden rakennussarja-päätettä ja hyvin toimi.
 
Ok, miten pääte sitten kiinni äänikorttiin ? Ihan normaalisti vaan rca:lla vai ?
 
Ja kannattaapi sitten muistaa käynnistää pääte vasta sen jälkeen kun käyttöjärjestelmä on latautunut (varsinkin jos on windows koneessa), kun windows (tai joku muu ohjelma) saattaa silloin tällöin päättää tempoa kaikki volyymit tappiin asti :)
 
Kysytään nyt vielä mielipide täältä vaikka päätös on jo melkein tehty. (omat vehkeet oli varastettu [B&W 705 ja hk:n viritinvahvari 3550, kaiuttimien sarjanumero 0016721] sillä välin kun olin ulkomailla.) Eli kannattaako hommata uusien kaiuttimien seuraksi integroitu vai pelkkä pääte ? Pelkän päätteen kanssa etusena toimisi tietokone jossa Esi Juli@ äänikortti.

1. Vaihtoehto
Sijoittaa tonni päätteeseen (joku rotel 1080 tai vastaava ?) ja 1000-2000 e kaiuttimiin ja (käytettyjä katellaan)
2. Vaihtoehto
Ostaa integroitu käytettynä n. 1000e hintaluokassa ja sitten 1-2 kaiuttimiin
 
Selkeä.

Kysytään tämä nyt vielä uudelleen tässä

Eli kannattaako hommata uusien kaiuttimien seuraksi integroitu vai pelkkä pääte ? Pelkän päätteen kanssa etusena toimisi tietokone jossa Esi Juli@ äänikortti.

1. Vaihtoehto
Sijoittaa tonni päätteeseen (joku rotel 1080 tai vastaava ?) ja 1000-2000 e kaiuttimiin ja (käytettyjä katellaan)
2. Vaihtoehto
Ostaa integroitu käytettynä n. 1000e hintaluokassa ja sitten 1-2 kaiuttimiin
 
No meikäläinen miettis ihan käytännön hommia tässä tapauksessa, koska periaatehan on jo selvä, elikkäs pärjäät pelkällä päätteelläkin, mutta:

1. Onko tietsikka aina päällä, elikkäs haluatko joskus soittaa vaikka erilliseltä cd-soittimelta musiikkia, tietsikan ollessa sammuksissa?

2. Äänenvoimakkuus. Onko sulla kaukosäädin tietsikalle, vai haluatko aina muuttaa voluumia ilman kaukosäädintä esim. tietsikan hiirellä?

Siinä nyt muutama juttu, ihan käytännön puolesta ajateltuna, elikkäs miten tykkäät järjestelmän helposta käytettävyydestä?
 
Kolmas vaihtoehto olisi hankkia integroitu, jossa on main in -liitäntä. Tällöin voisit käyttää sitä joko pelkkänä päätteenä, tai integroituna vahvarina.

Toistan vielä samoja asioita mitä Matti jo tuossa sanoi, eli mieti ihan käytännön asioita. Pärjäät kyllä pelkällä päätteelläkin, ja tavallaan se olisikin tinkimättömämpi ratkaisu. Mikäli integroidun muille ominaisuuksille on kuitenkin joskus käyttöä, niin sitten kannattaisi ehkä ostaa sellainen.
 
...useammat inputit, kaukosäädin, eikä ole niin herkkä kaatumaan tai jumittumaan kuin wintoosa!

Eikä kannata unohtaa tuota Jultsun aikaisemmin mainitsemaa mahdollista wintoosan omituisuutta.
 
Mahdollisina ylläriboonuksina integroidusta saattaa löytyä myös kuulokeliitäntä ja sävysäätimet. Todellista haitekkiä edustavilta merkeiltä jopa D/A-muunnin :)
 
Back
Ylös