Tietokone äänilähteenä, osa 2 (Onko cd:n siirto kovalevylle helppoa..)

K J Manner

Käyttäjä
Liittynyt
20.10.2006
Viestejä
2 086
Jatketaanpa juttua uudestaan. Koneeni on tyhjä nyt jopa ohjelmista, joita tarvitsee, ja huomasin unohtaneeni paljon. Myös ohjeitten etsiminen pitkästä jutusta tuntui vaivalloiselta. Toivottavasti tästä ketjusta tulee selkeämpi. Edellinen on tässä: https://foorumi.hifiharrastajat.org/showthread.php?42157

------------------------------------------------------------------------

Exact Audio Copy, ilmainen ohjelma. http://www.exactaudiocopy.org/ Asensin englanninkielisen ohjelman.

Toiseksi Accurate Rip, ilmainen. Yllättäin ohje näyttää nyt lyhykäisyydessään tältä:

Follow these steps to install AccurateRip onto your system:
1. Install an AccurateRip compatible program, currently either dBpoweramp or Exact Audio Copy,
Information: Offline AccurateRip database is no longer created / maintained.

http://www.accuraterip.com/software.htm

Tämä tarkoittanee että se on integroitu EACiin?

Tässä olevia ohjeita viimeksi noudatin alkuun päästäkseni: http://www.hydrogenaudio.org/forums/index.php?showtopic=30959 (Omiksi kokemuksikseni tuli kuitenkin monia eriäviä asetuksia, jotta rippaus luonnistuisi sujuvasti (ja tietenkin kuitenkin 100% oikein). Miten saan asetukset nyt kuntoon, siitä myöhemmin.) Ihmetyttää että FLAC ohjelmakin siellä on ladattavien joukossa. En muista tästä mitään edellisestä kerrasta. Eikö EAC osaa ihan itse FLAC tiedostoksi laittaa?

Koitan nyt saman tien saada levyn ripattua koneelle ja hakea sujuvia säätöjä.

----------------------------------------------------------------------

Näyttää siltä, että EAC on kehittynyt. Se vain tarvitsee ladata ja sitten pääsee hommiin. (Soitto-ohjelma toki erikseen.) Kokeilen parhaillaan burst-modea kun tätä kirjoitan. Ohje edellä (hydrogenaudio) sanoo näin: Secure Mode (after "detect read features" option is used, with appropriate settings) **It is also reasonable to use Burst Mode if you always use Shift-F6 (Test & Copy). It has been argued that this is more secure then secure mode and its tends to be faster. Burst mode alone (without Test & Copy) is not secure!
 
Ensimmäinen cd meni Test & Copy toiminnolla reilussa kahdeksassa minuutissa valmiiksi. Burst-moodi kuitenkin antoi tällaisen raportin vain, että kaikki on OK. Nyt muistankin että tarkemmat tiedot saa secure-moodilla. Tuossa nyt jää epäilykseen, että onko ilmoituksen "OK" ja "ei virheitä" kuitenkaan aivan täydellinen.
index.php


Liitekuva "External Compression Tab" on yksi ihmettelyn aihe. Viimeksi kun tätä tein, muistan kopioineeni tuon ohjeen sinisen rivin tuonne valikkoon. Nyt en sitä tehnyt, pitäisikö? Oletuksena siinä oli nyt täysin sama alku, mutta loppuosa näkyy tuossa kuvassa.

Kolmas liitekuva "Gap Detection Tab" on yhtälailla mysteeri. No ei viimeksikään näistä mitään tarvinnut ymmärtää, kunhan kokeili erilaisia asetuksia! :D Pitäisikö kokeilla Method A:ta? Oletuksena se näytti B:tä. Ja toinen kohta sitten, secure vai accurate?

Neljännessä kuvassa on sitten ilmeisesti cd-asemaani liittyviä asetuksia. Niistäkään en ymmärrä. Taisin hatusta heittää viimeksi tuohon jonkin luvun ja nyt sen jätin tuolleen kuin kuvassa.

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Vaihdoin secure moodiin, kuva:
index.php


Sitten rippaus kävi hitaaksi ja alkoi tulla virheenkorjausta sekä sync erroria, toinen kuva.

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta mielestäni tuo "Drive caches audio data" heikentää rippauksen varmuutta. Kokeilepa ottaa se pois päältä, että auttaisiko.

Ja secure-tila on luonnostaan burstia hitaampi, eli siinä ei ole mitään ihmeellistä.
 
Hevimees sanoi:
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta mielestäni tuo "Drive caches audio data" heikentää rippauksen varmuutta. Kokeilepa ottaa se pois päältä, että auttaisiko.

Tällaista minäkin muistan viime kerran kokeiluista. Tai että se hidasti. Tässä nyt olen kokeillut jo monenlaista, mutta en ole löytänyt yhtä sujuvaa kuin viimeksi vielä. Silloin sain toimimaan securellakin nopeasti ja hyvin. Täytyy kai ruveta kahlaamaan tuota vanhaa ketjua kohta, jos ei löydy. Tämä ohjelmakin on kyllä muuttunut tällä välin.

No joo, nyt näyttää sujuvan jo reiluun kymmeneen minuuttiin levy. Taidan ruveta laittamaan niitä vaan sisään, kun tähän mennessä olen katkaissut aina ja muutellut asetuksia. Laitan sitten myöhemmin parhaista löytämistäni asetuksista juttua.

edit. Äh, no menihän se jopa alle kymmeneen minuuttiin, mutta ei siitä mitään tullut. 'Copy Aborted' on raportissa joka raidalla. ???
 
On se ihme ohjelma. Minulla uuteen versioon (0.99pb3) päivittäminen nopeutti kopiointia huomattavasti. Secure-tilassa mennään keskimäärin 25-kertaisella nopeudella. Ohjelman automaattisesti määrittämät asetukset ovat käytössä, itse en ole niihin koskenut.
 
Täytyypä aloittaa alusta. Configuration Wizard (EACin ensimmäisessä valikossa) ilmeisesti asettaa uusiksi asetukset. Se kysyy jossain vaiheessa että oletko kokenut vai aloittelija. Pitäisi varmaan kokeilla mitä se tarjoaa aloittelijalle.

Pre-Betaahan täällä tarjotaan: http://www.exactaudiocopy.de/en/index.php/resources/download/ V0.99 prebeta 3 eli sama on käytössä.

edit. Ei vaan skulaa, vaikka valitsin aloittelijan. :(

index.php


Annan tuon kuitenkin mennä loppuun ja katson tuloksen.

Toinen kuva samasta myöhemmin. Copy OK näyttäisi kuitenkin. :)

index.php


Lopuksi raportti näyttää tältä:

index.php


Heh sehän talletti ne aaltoääninä. FLACit hukassa. :D

index.php


Taisin unohtaa Wizardin kysymyksistä yhden rastin.[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Ei se vaan toiminut, vaikka valitsin FLACin. Ei synny FLACia vaan WAVia. Nyt laitan rastin ruutuun olen expertti. Katsotaan.

index.php


index.php
--------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ei toimi, muuttui tosi hitaaksi. Eikä FLACia synny lainkaan.

index.php

[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Oivoi :( Kannattaisiko kokeilla vanhempaa versiota, jos se kerran toimi paremmin? Tai siirtyä suosiolla burst-modeen Test & Copyllä.
 
Ei mitään burstia nyt kun viimeksikin tämä toimi! ;) Muuttelin nyt asetuksia taas suoraan valikoista ja kokeilen. Nyt taitaa jo FLACia tulla. Piippailee tuttuun malliin joka kappaleen lopuksi ja nuo sync erroritkin hävisivät. 8) Mitähän oikein muutin, nyt en osaa sanoa, mutta kohta kun tuo levy on valmis niin pääsen katsomaan.

index.php


Jees!! Aikaa kului 9.22. Hihii.

index.php


Track quality on 100% lukuunottamatta kahta viimeistä raitaa:

index.php


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Hevimees sanoi:
On se ihme ohjelma. Minulla uuteen versioon (0.99pb3) päivittäminen nopeutti kopiointia huomattavasti. Secure-tilassa mennään keskimäärin 25-kertaisella nopeudella. Ohjelman automaattisesti määrittämät asetukset ovat käytössä, itse en ole niihin koskenut.

Tarkennus: tuo 25-kertainen nopeus johon minun asema pääsi kun hetki sitten kokeilin, tapahtui nimenomaan WAV-tiedostoksi ripatessa. En mene vannomaan kuinka käy, kun sekaan heitetään pakkausta ämpäriksi tai flaciksi.
 
Kröhm. En tiedä miten järkevästi tämä liittyy tähän threadiin, mutta: itse pidän Linuxin käyttämistä parhaana vaihtoehtona jos haluaa tehdä itselleen pitkäaikaisen ja ongelmattoman varaston äänitteistä. Varaston, jonka avulla voi käyttää tietokonetta äänilähteenä.

No joo, taustani on varmasti osa mielipidettäni. (Unixin sukuisten järjestelmien ohjelmointia vuodesta 1985... :D) Mielestäni Linux variaatioineen on paljon helpompi kuin Windows. Jos moinen tuntuuu ikävältä, niin sitten suosittelen Applen tuotteita...

t. jjahifi
 
Tuon kymmenen minuutin ajankäytön kanssa voi jo elää.

Asetukset menivät niin, että tosiaan ensin annoin Configuration Wizardin hoitaa hommaa ja vastailin kysymyksiin. Tämän jälkeen menin valikkoon Drive Options -> Extraction Method ja otin rastin pois ruudusta Drive caches audio data. Sitten lehdelle Drive, josta poistin rastin kohdasta Big Indian. Ja siinä koko juttu! Hevimeehen vinkki oletusasetuksista oli kuitenkin noinkin hyvä.

index.phpjjahifi sanoi:
Jos moinen tuntuuu ikävältä,

Ihan kivahan se on että muutamassa tunnissa saa homman pelaamaan ilmaisohjelmalla oli järjestelmä mikä tahansa. Ei silti ruveta puhumaan enempää Linux-Windows-Apple helpommuuksista tässä, eihän. Meinaan pelkään että tuolta jostain tulee taas se perinteinen järjestelmien väittely. Mutta tokihan tähän sopii hyvin vastaavat vinkit muille koneille. Kuinka se toimii ja millä ohjelmilla jne.


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Kyllä se vain kuntoon tuli! Alle seitsemän minuuttia kerrotuin asetuksin.

index.phpRaportti näyttää tältä:

Exact Audio Copy V0.99 prebeta 3 from 28. July 2007

EAC extraction logfile from 24. October 2007, 0:25

Anssi Tikanmäki / Juha

Used drive : HL-DT-STCD-RW GCE-8526B Adapter: 0 ID: 0

Read mode : Secure
Utilize accurate stream : Yes
Defeat audio cache : No
Make use of C2 pointers : Yes

Combined read/write offset correction : 0
Overread into Lead-In and Lead-Out : No
Fill up missing offset samples with silence : Yes
Delete leading and trailing silent blocks : No
Null samples used in CRC calculations : No
Used interface : Native Win32 interface for Win NT & 2000
Gap handling : Not detected, thus appended to previous track

Used output format : User Defined Encoder
Selected bitrate : 768 kBit/s
Quality : High
Add ID3 tag : No
Command line compressor : C:\Program Files\Exact Audio Copy\FLAC\FLAC.EXE
Additional command line options : -6 -V -T "ARTIST=%a" -T "TITLE=%t" -T "ALBUM=%g" -T "DATE=%y" -T "TRACKNUMBER=%n" -T "GENRE=%m" -T "COMMENT=%e" %s -o %d


TOC of the extracted CD

Track | Start | Length | Start sector | End sector
---------------------------------------------------------
1 | 0:00.00 | 2:41.42 | 0 | 12116
2 | 2:41.42 | 2:33.18 | 12117 | 23609
3 | 5:14.60 | 1:52.47 | 23610 | 32056
4 | 7:07.32 | 2:54.60 | 32057 | 45166
5 | 10:02.17 | 1:50.15 | 45167 | 53431
6 | 11:52.32 | 2:04.73 | 53432 | 62804
7 | 13:57.30 | 1:38.47 | 62805 | 70201
8 | 15:36.02 | 3:10.38 | 70202 | 84489
9 | 18:46.40 | 2:20.22 | 84490 | 95011
10 | 21:06.62 | 4:38.28 | 95012 | 115889
11 | 25:45.15 | 2:00.15 | 115890 | 124904
12 | 27:45.30 | 3:11.47 | 124905 | 139276
13 | 30:57.02 | 3:43.20 | 139277 | 156021
14 | 34:40.22 | 1:58.03 | 156022 | 164874
15 | 36:38.25 | 1:15.50 | 164875 | 170549
16 | 37:54.00 | 1:01.00 | 170550 | 175124
17 | 38:55.00 | 2:57.15 | 175125 | 188414
18 | 41:52.15 | 4:30.32 | 188415 | 208696
19 | 46:22.47 | 2:41.30 | 208697 | 220801
20 | 49:04.02 | 3:43.15 | 220802 | 237541


Track 1

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 01 - Track01.wav

Peak level 94.0 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 7780966B
Copy CRC 7780966B
Copy OK

Track 2

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 02 - Track02.wav

Peak level 56.6 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 7305531C
Copy CRC 7305531C
Copy OK

Track 3

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 03 - Track03.wav

Peak level 55.6 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 0A3DFE47
Copy CRC 0A3DFE47
Copy OK

Track 4

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 04 - Track04.wav

Peak level 92.8 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 318B1AF8
Copy CRC 318B1AF8
Copy OK

Track 5

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 05 - Track05.wav

Peak level 68.1 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 88E224BA
Copy CRC 88E224BA
Copy OK

Track 6

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 06 - Track06.wav

Peak level 72.0 %
Track quality 99.8 %
Test CRC CDFB84F8
Copy CRC CDFB84F8
Copy OK

Track 7

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 07 - Track07.wav

Peak level 73.8 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 0EBBF7E4
Copy CRC 0EBBF7E4
Copy OK

Track 8

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 08 - Track08.wav

Peak level 85.7 %
Track quality 100.0 %
Test CRC B59A4756
Copy CRC B59A4756
Copy OK

Track 9

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 09 - Track09.wav

Peak level 85.1 %
Track quality 100.0 %
Test CRC E2242927
Copy CRC E2242927
Copy OK

Track 10

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 10 - Track10.wav

Peak level 92.2 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 59A10E66
Copy CRC 59A10E66
Copy OK

Track 11

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 11 - Track11.wav

Peak level 72.4 %
Track quality 99.8 %
Test CRC E160339A
Copy CRC E160339A
Copy OK

Track 12

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 12 - Track12.wav

Peak level 95.4 %
Track quality 100.0 %
Test CRC B254C830
Copy CRC B254C830
Copy OK

Track 13

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 13 - Track13.wav

Peak level 98.8 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 3B2C4D75
Copy CRC 3B2C4D75
Copy OK

Track 14

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 14 - Track14.wav

Peak level 48.8 %
Track quality 100.0 %
Test CRC FA4813E8
Copy CRC FA4813E8
Copy OK

Track 15

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 15 - Track15.wav

Peak level 54.0 %
Track quality 100.0 %
Test CRC C3503568
Copy CRC C3503568
Copy OK

Track 16

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 16 - Track16.wav

Peak level 73.7 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 9AD20D48
Copy CRC 9AD20D48
Copy OK

Track 17

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 17 - Track17.wav

Peak level 94.6 %
Track quality 100.0 %
Test CRC E46F2E74
Copy CRC E46F2E74
Copy OK

Track 18

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 18 - Track18.wav

Peak level 98.8 %
Track quality 100.0 %
Test CRC FF7F5CCA
Copy CRC FF7F5CCA
Copy OK

Track 19

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 19 - Track19.wav

Peak level 98.8 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 31F71BAC
Copy CRC 31F71BAC
Copy OK

Track 20

Filename D:\FLAC\Anssi Tikanmäki\Anssi Tikanmäki - Juha - 20 - Track20.wav

Peak level 90.6 %
Track quality 100.0 %
Test CRC FCB7D2DD
Copy CRC FCB7D2DD
Copy OK

No errors occurred

End of status report

---------------------------------------------------------------------------------

Edellisen levyn kaksi viimeistä kappaletta vielä tässä. Kokeilin pari kertaa nämä raidat uusiksi samoin tuloksin. Muistan aiemmin kun tuli virheitä, myös nuo CRC koodit olivat silloin erilaiset test ja copyn välillä ja uusinta auttoi yleensä korjaamaan tuloksen. Mitä näistä tiedoista voi nähdä? Peak level on ainoa, jonka luulen ymmärtäväni. Siinähän lienee kyse vain voluumin tasosta suhteessa CD:n maksimiin.

Track 10

Filename D:\FLAC\Joni Mitchell\Joni Mitchell - Mingus - 10 - Track10.wav

Peak level 17.5 %
Track quality 94.5 %
Test CRC D20698C2
Copy CRC D20698C2
Copy OK

Track 11

Filename D:\FLAC\Joni Mitchell\Joni Mitchell - Mingus - 11 - Track11.wav

Peak level 59.4 %
Track quality 99.9 %
Test CRC DB63929F
Copy CRC DB63929F
Copy OK

No errors occurred

End of status report


[ylläpito on poistanut liitteen]
 
Hevimees sanoi:
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta mielestäni tuo "Drive caches audio data" heikentää rippauksen varmuutta. Kokeilepa ottaa se pois päältä, että auttaisiko.

Täppä pitää laittaa asemasta riippuen oikeaan asentoon. Jos asema cachettaa niin pitää olla päällä, että EAC toimii oikein mm. virheen sattuessa. Muuten EAC saattaa lukea virheellisen kohdan kolme kertaa peräkkäin puskurista ja toteaa virheenkorjauksen onnistuneen..

http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm

Tuo dBpoweramp Music Converter voi olla helpompi käyttää ja tukee suoraan AccurateRippiä. Mp3-koodaaja toimii maksutta vain 30 päivää, mutta flac-rippaukseen taitaa riittää rekisteröimätönkin versio.
 
Pertti Kosunen sanoi:
Täppä pitää laittaa asemasta riippuen oikeaan asentoon. Jos asema cachettaa niin pitää olla päällä, että EAC toimii oikein mm. virheen sattuessa. Muuten EAC saattaa lukea virheellisen kohdan kolme kertaa peräkkäin puskurista ja toteaa virheenkorjauksen onnistuneen..

http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm

Tuo dBpoweramp Music Converter voi olla helpompi käyttää ja tukee suoraan AccurateRippiä. Mp3-koodaaja toimii maksutta vain 30 päivää, mutta flac-rippaukseen taitaa riittää rekisteröimätönkin versio.

EAC toimii myös suoraan AccurateRipin kanssa. Mutta mietin vain, mistä tietää cachettaako asema?

Minulla on tilanne sellainen, etten ilman burst-moodia ole pärjännyt. Nimittäin vaikka useimmin secure-moodi toimiikin, säännöllisesti tulee myös eteen virheitä. Tyypillisin on ollut että levyn keskivaiheilla yksi raita jää kokonaan muuntamatta FLACiksi (sync-error -> copy aborted). Ei niissä yleensä auta raidan uusinta, vaan vain burstin käyttö.

Lisäksi olen huomannut että burst-toiminto drive-valinnoissa näyttää aivan pätevältä, koska myös sillä toimii AccurateRip (silloin kun levyn tiedot löytyvät tietokannasta) ja koska muutenkin raportin tiedot näyttävät lopulta samoilta. Puhumatta rippaamisen sujuvuudesta ja nopeudesta.

Tässä pari raporttia burstia käyttäen, otin vain yhden raidan kummastakin tähän näytille:


-----------------------------------------------------------------------------------------

Exact Audio Copy V0.99 prebeta 3 from 28. July 2007

EAC extraction logfile from 28. October 2007, 11:46

I.K. Dairo M.B.E. & His Blue Spots / Ashiko

Used drive : HL-DT-STCD-RW GCE-8526B Adapter: 0 ID: 0

Read mode : Burst

Read offset correction : 6
Overread into Lead-In and Lead-Out : Yes
Fill up missing offset samples with silence : Yes
Delete leading and trailing silent blocks : No
Null samples used in CRC calculations : No
Used interface : Native Win32 interface for Win NT & 2000
Gap handling : Not detected, thus appended to previous track

Used output format : User Defined Encoder
Selected bitrate : 768 kBit/s
Quality : High
Add ID3 tag : No
Command line compressor : C:\Program Files\Exact Audio Copy\FLAC\FLAC.EXE
Additional command line options : -6 -V -T "ARTIST=%a" -T "TITLE=%t" -T "ALBUM=%g" -T "DATE=%y" -T "TRACKNUMBER=%n" -T "GENRE=%m" -T "COMMENT=%e" %s -o %d


TOC of the extracted CD

Track | Start | Length | Start sector | End sector
---------------------------------------------------------
1 | 0:00.00 | 5:57.37 | 0 | 26811
2 | 5:57.37 | 8:43.40 | 26812 | 66076
3 | 14:41.02 | 8:13.55 | 66077 | 103106
4 | 22:54.57 | 4:18.58 | 103107 | 122514
5 | 27:13.40 | 6:39.05 | 122515 | 152444
6 | 33:52.45 | 10:25.57 | 152445 | 199376
7 | 44:18.27 | 6:20.40 | 199377 | 227916
8 | 50:38.67 | 6:19.73 | 227917 | 256414


Track 8

Filename D:\FLAC\I.K. DAIRO\I.K. Dairo M.B.E. & His Blue Spots - Ashiko - 08 - Track08.wav

Peak level 78.3 %
Test CRC EF35AC94
Copy CRC EF35AC94
Track not present in AccurateRip database
Copy OK


None of the tracks are present in the AccurateRip database

No errors occurred

End of status report

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Exact Audio Copy V0.99 prebeta 3 from 28. July 2007

EAC extraction logfile from 24. October 2007, 21:39

Jukka Perko Virtuosi di Kuhmo / Kaanaanmaa

Used drive : HL-DT-STCD-RW GCE-8526B Adapter: 0 ID: 0

Read mode : Burst

Read offset correction : 6
Overread into Lead-In and Lead-Out : Yes
Fill up missing offset samples with silence : Yes
Delete leading and trailing silent blocks : No
Null samples used in CRC calculations : No
Used interface : Native Win32 interface for Win NT & 2000
Gap handling : Not detected, thus appended to previous track

Used output format : User Defined Encoder
Selected bitrate : 768 kBit/s
Quality : High
Add ID3 tag : No
Command line compressor : C:\Program Files\Exact Audio Copy\FLAC\FLAC.EXE
Additional command line options : -6 -V -T "ARTIST=%a" -T "TITLE=%t" -T "ALBUM=%g" -T "DATE=%y" -T "TRACKNUMBER=%n" -T "GENRE=%m" -T "COMMENT=%e" %s -o %d


TOC of the extracted CD

Track | Start | Length | Start sector | End sector
---------------------------------------------------------
1 | 0:00.00 | 7:28.20 | 0 | 33619
2 | 7:28.20 | 5:44.20 | 33620 | 59439
3 | 13:12.40 | 4:33.22 | 59440 | 79936
4 | 17:45.62 | 6:30.28 | 79937 | 109214
5 | 24:16.15 | 5:36.65 | 109215 | 134479
6 | 29:53.05 | 5:34.40 | 134480 | 159569
7 | 35:27.45 | 6:52.47 | 159570 | 190516
8 | 42:20.17 | 6:43.40 | 190517 | 220781
9 | 49:03.57 | 6:07.63 | 220782 | 248369


Track 5

Filename G:\datalevyn\Jukka Perko\Jukka Perko Virtuosi di Kuhmo - Kaanaanmaa - 05 - Track05.wav

Peak level 97.0 %
Test CRC F094DF04
Copy CRC F094DF04
Accurately ripped (confidence 1) [181DD7AD]
Copy OK


All tracks accurately ripped

No errors occurred

End of status report
 
Ja toiseksi käy myös toisinpäin tuon burstin ja securen suhteen: Rippaus burstilla tuottaa kyllä "copy ok" tuloksen, mutta paikoin on "timing problem". Sana kuulostaa hifismissä pahalta, mutta mistäköhän on todella kyse? Jospa se on korjannut ne kuitenkin tai kyse on vain jostain eriäväisyydestä muussa kuin musiikissa. Onko se syy uusia nuo raidat vai ei? Seuraavassa uusin sitten securella nuo albumin kaksi raitaa. Timing problem oli aivan kappaleen alussa - olisi tietenkin pitänyt kuunnella ne vertaillen - mutta onko asiasta muilla kokemusta?


Kingston Wall / Kingston Wall III (TriLogy)

Used drive : HL-DT-STCD-RW GCE-8526B Adapter: 0 ID: 0

Read mode : Burst

Read offset correction : 6
Overread into Lead-In and Lead-Out : Yes
Fill up missing offset samples with silence : Yes
Delete leading and trailing silent blocks : No
Null samples used in CRC calculations : No
Used interface : Native Win32 interface for Win NT & 2000
Gap handling : Not detected, thus appended to previous track

Used output format : User Defined Encoder
Selected bitrate : 768 kBit/s
Quality : High
Add ID3 tag : No
Command line compressor : C:\Program Files\Exact Audio Copy\FLAC\FLAC.EXE
Additional command line options : -6 -V -T "ARTIST=%a" -T "TITLE=%t" -T "ALBUM=%g" -T "DATE=%y" -T "TRACKNUMBER=%n" -T "GENRE=%m" -T "COMMENT=%e" %s -o %d


TOC of the extracted CD

Track | Start | Length | Start sector | End sector
---------------------------------------------------------
1 | 0:00.00 | 3:46.32 | 0 | 16981
2 | 3:46.32 | 3:46.73 | 16982 | 34004
3 | 7:33.30 | 4:56.42 | 34005 | 56246
4 | 12:29.72 | 1:06.60 | 56247 | 61256
5 | 13:36.57 | 3:24.53 | 61257 | 76609
6 | 17:01.35 | 2:56.50 | 76610 | 89859
7 | 19:58.10 | 1:21.10 | 89860 | 95944
8 | 21:19.20 | 5:12.40 | 95945 | 119384
9 | 26:31.60 | 4:24.67 | 119385 | 139251
10 | 30:56.52 | 9:03.57 | 139252 | 180033
11 | 40:00.34 | 6:22.23 | 180034 | 208706
12 | 46:22.57 | 7:11.20 | 208707 | 241051
13 | 53:34.02 | 18:01.53 | 241052 | 322179


Track 1

Filename G:\datalevyn\Kingston Wall\Kingston Wall - Kingston Wall III (TriLogy) - 01 - Track01.wav

Timing problem 0:01:54

Peak level 99.2 %
Test CRC 60E058AC
Copy CRC 60E058AC
Track not present in AccurateRip database
Copy finishedTrack 8

Filename G:\datalevyn\Kingston Wall\Kingston Wall - Kingston Wall III (TriLogy) - 08 - Track08.wav

Timing problem 0:02:36

Peak level 100.0 %
Test CRC C820EED0
Copy CRC C820EED0
Track not present in AccurateRip database
Copy finishedNone of the tracks are present in the AccurateRip database

No errors occurred

End of status report

------------------------------------------------------------

Exact Audio Copy V0.99 prebeta 3 from 28. July 2007

EAC extraction logfile from 28. October 2007, 12:38

Kingston Wall / Kingston Wall III (TriLogy)

Used drive : HL-DT-STCD-RW GCE-8526B Adapter: 0 ID: 0

Read mode : Secure
Utilize accurate stream : Yes
Defeat audio cache : No
Make use of C2 pointers : Yes

Read offset correction : 6
Overread into Lead-In and Lead-Out : Yes
Fill up missing offset samples with silence : Yes
Delete leading and trailing silent blocks : No
Null samples used in CRC calculations : No
Used interface : Native Win32 interface for Win NT & 2000
Gap handling : Not detected, thus appended to previous track

Used output format : User Defined Encoder
Selected bitrate : 768 kBit/s
Quality : High
Add ID3 tag : No
Command line compressor : C:\Program Files\Exact Audio Copy\FLAC\FLAC.EXE
Additional command line options : -6 -V -T "ARTIST=%a" -T "TITLE=%t" -T "ALBUM=%g" -T "DATE=%y" -T "TRACKNUMBER=%n" -T "GENRE=%m" -T "COMMENT=%e" %s -o %d


TOC of the extracted CD

Track | Start | Length | Start sector | End sector
---------------------------------------------------------
1 | 0:00.00 | 3:46.32 | 0 | 16981
2 | 3:46.32 | 3:46.73 | 16982 | 34004
3 | 7:33.30 | 4:56.42 | 34005 | 56246
4 | 12:29.72 | 1:06.60 | 56247 | 61256
5 | 13:36.57 | 3:24.53 | 61257 | 76609
6 | 17:01.35 | 2:56.50 | 76610 | 89859
7 | 19:58.10 | 1:21.10 | 89860 | 95944
8 | 21:19.20 | 5:12.40 | 95945 | 119384
9 | 26:31.60 | 4:24.67 | 119385 | 139251
10 | 30:56.52 | 9:03.57 | 139252 | 180033
11 | 40:00.34 | 6:22.23 | 180034 | 208706
12 | 46:22.57 | 7:11.20 | 208707 | 241051
13 | 53:34.02 | 18:01.53 | 241052 | 322179


Track 1

Filename G:\datalevyn\Kingston Wall\Kingston Wall - Kingston Wall III (TriLogy) - 01 - Track01.wav

Peak level 99.2 %
Track quality 100.0 %
Test CRC 60E058AC
Copy CRC 60E058AC
Track not present in AccurateRip database
Copy OK

Track 8

Filename G:\datalevyn\Kingston Wall\Kingston Wall - Kingston Wall III (TriLogy) - 08 - Track08.wav

Peak level 100.0 %
Track quality 100.0 %
Test CRC C820EED0
Copy CRC C820EED0
Track not present in AccurateRip database
Copy OK


None of the tracks are present in the AccurateRip database

No errors occurred

End of status report
 
Jos AccurateRip sanoo ok niin homma on kunnossa.

Timing problem ei pitäisi haitata muuten kuin että rippaus hidastuu (luetaan liian nopeasti -> tulee virhe -> luetaan kohta uudestaan hitaammin).

Tuo dbpoweramp rippaa tietääkseni myös burstilla ja jos AccurateRip tulos ei täsmää niin siirtyy vasta tarkempaan modeen.

Uudehkojen asemien cache-tunnistus pitäisi olla melko luotettava EAC:in omalla testillä ja yleisimpien asemien tiedot löytyy valmiina EAC:ista.

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=EAC_Drive_Configuration

Tuolla on aseman konffauksesta lisätietoja.
 
Pertti Kosunen sanoi:
Jos AccurateRip sanoo ok niin homma on kunnossa.

Jep. Näin on kuitenkin harvoin, koska suurimpaa osaa levyistä ei löydy tietokannasta ja lisäksi versioita on useita.

Pertti Kosunen sanoi:
Tuo dbpoweramp rippaa tietääkseni myös burstilla ja jos AccurateRip tulos ei täsmää niin siirtyy vasta tarkempaan modeen.

Kuulostaa paremmalta ohjelmalta.

Pertti Kosunen sanoi:
Uudehkojen asemien cache-tunnistus pitäisi olla melko luotettava EAC:in omalla testillä ja yleisimpien asemien tiedot löytyy valmiina EAC:ista.

http://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=EAC_Drive_Configuration

Tuolla on aseman konffauksesta lisätietoja.

Linkki olikin hyödyllinen. Minulla on ollut rasti pois ruudusta ihan väärin, vaikka asemani cachettaa. Käsitin vielä aiemmasta ohjeestasi toisinpäin. Pitää olla päällä = rasti ruudussa.

Pertti Kosunen sanoi:
Täppä pitää laittaa asemasta riippuen oikeaan asentoon. Jos asema cachettaa niin pitää olla päällä, että EAC toimii oikein mm. virheen sattuessa. Muuten EAC saattaa lukea virheellisen kohdan kolme kertaa peräkkäin puskurista ja toteaa virheenkorjauksen onnistuneen..
 
K J Manner sanoi:
Kuulostaa paremmalta ohjelmalta.

http://www.dbpoweramp.com/dmc.htm

Testasin pikaisesti ja helpolta vaikuttaa, codecit asentuu myös helposti. Tuo näyttää pakkaavan suoraan lennosta .flac:ina levylle eli ei .wav kautta niinkuin EAC.

Miinuksena tuo ei tee .m3u playlistejä automaattisesti (eikä edes manuaalisesti).

Koodi:
[IFCOMP][IFVALUE]album artist,[album artist],Various Artists[]\[album]\[IFMULTI]Disc [disc]\[][track] [artist] - [title][][IF!COMP][IFVALUE]album artist,[album artist],[artist][]\[album]\[IFMULTI]Disc [disc]\[][track] - [title][]

Tuolla rimpsulla menee ripit "Artisti\Levy\01 - Biisi" mukaan.
 
Back
Ylös