Tietokanta levyistä

PekuTheMan

Käyttäjä
Liittynyt
31.7.2006
Viestejä
74
Vanhalla foorumilla olikin juttuja jonkinlaisesta tietokoneella olevasta levyrekisteristä. Täältä löytyy valmis softa, vinkkinä niille, jotka eivät halua sellaista itse tehdä.

Em. linkin kautta löysin Musicbrainzin ilmaisen musiikkitietokannan. Paljoa en ehtinyt perehtymään tuohon, mutta pikaisella silmäyksellä konsepti vaikuttaa hyvältä. Lyhyen kokeilun perusteella haut toimivat hyvin, mutta viivakoodeissa on ilmeisesti julkaisupaikkojen suhteen eroja. Esim. Manowarin Warriors of the Worldin EAN-koodi ei ole tietokannassa sama, mitä omistamassani levyllä.

Oma tavoite on tehdä sopiva client tuolle Musicbrainzin tietokannalle joka lukee levyt sisään viivakoodinlukijan avulla (sikäli mikäli viivakoodi löytyy kannasta). ;)
 
Pingviiniuskoville suosittelen Tellicoa. Se sopii kaikenlaiseen luettelointiin. Sen avulla voi tietokannan muokata hyvin pitkälle mieleisekseen ja se osaa hakea cd-tiedot automaattisesti netistä joskaan tätä ominaisuutta en ole testannut kun olen käyttänyt vain vinyylien listaamiseen. Myös kansikuvien lisääminen onnistuu.

http://www.periapsis.org/tellico/

Ruutukaappaus omasta tietokannastani:

http://www.aikakone.org/juhani/audio/kuvat/tellico1.jpg

Tellico asentuu helposti useimpiin Linux-jakeluihin ja tulee todennäköisesti monen mukana ihan oletusarvoisestikin. Olen käyttänyt kesäkuusta 2004 (tuolloin ohjelman nimi oli Bookcase) ja ollut hyvin tyytyväinen. Tuolloin pidin satunnaista blogia ja kirjoitin aiheesta sinnekin:

http://www.aikakone.org/juhani/kaikkiruokainen2004_01.html#20040711

Juhani
 
Back
Ylös