** Tiedotteet foorumin käyttäjille **

Tilanne
Keskustelu on suljettu.

vaakko

Käyttäjä
Liittynyt
21.7.2006
Viestejä
9 143
Kaupunki
Vantaa
Tässä ketjussa ilmoitetaan jokaista käyttäjää koskevista asioista eli viestit kannattaa lukea tarkkaan.
 
Uusi keskustelufoorumi koostuu neljästä eri alueesta:

1. Yleinen alue, joka on avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille.

2. Jäsenalue, joka on tällä hetkellä avoin kaikille rekisteröityneille käyttäjille, mutta yhdistyksen rekisteröinnin & jäsenhankinnan aloittamisen jälkeen siirtyy pelkästään yhdistyksen jäsenten käyttöön.

3. Hallitusalue, joka on avoin ainoastaan yhdistyksen hallituksen jäsenille.

4. Ylläpitoalue, joka on avoin ainoastaan moderaattoreille.

Reskisteröitymättömät käyttäjät (vieraat) eivät näe mitään keskusteluja.
 
Vanhalla keskustelupalstalla suuri osa harrastajista esiintyi omalla nimellään ja ylläpito toivoisi linjan jatkuvan myös tällä uudella palstalla. Oman nimen voi vaihtaa nimimerkikseen tai laittaa allekirjoitukseen (kuten esim. minulla).

Oman nimen käyttäminen ei kuitenkaan ole pakollista ja monella on varmasti myös pätevät syyt pelkällä nimimerkillä esiintymiseen, joten jokainen toimii kuten parhaaksi näkee.
 
Vanhan keskustelupalstan viestit siirretään tähän uuteen keskustelupalstaan, kunhan löydetään oikea henkilö (kevyttä ohjelmointiosaamista tarvitaan) auttamaan siirrossa. Siirrosta on kerrottu tarkemmin "Vanhojen viestien siirtäminen"-ketjussa.
 
Allekirjoitukseen voi myös laittaa esim. oman laitelistauksen. Laita listaus tai muut kirjoituksesi mieluiten yhdelle tai max kahdelle riville, jolloin allekirjoitukset eivät vie liikaa tilaa/huomiota itse asialta eli viestien sisällöltä.
 
Linkkien tekeminen

Linkit syntyvät automaattisesti kun vain kirjoittaa koko osoitteen tekstin sekaan. Pitkät linkit on kuitenkin hyvä muokata foorumin ulkoasun/asettelun säilymisen vuoksi lyhyemmiksi. Alla esimerkki:

Koodi:
[url=https://www.hifiharrastajat.org/forum]Foorumi[/url]

Joka näyttää viestissä tältä:

Foorumi
 
Eräs valveutunut harrastaja pyysi minua laittamaan muistutuksen tänne foorumille siitä, että jokaisen keskustelijan kannattaa miettiä, mitä tietoja itsestään mm. tännekin keskustelupalstalle kirjoittaa. Uhat ovat hieman kaukaa haettuja, mutta tarkat osoitetiedot, milloin olet tai et ole kotona, jne. ovat sellaista tietoa, jonka perusteella on helppo ajoittaa hifilaitteiden "hankintakeikka" juuri sinun kotiisi.

Näitä asioita ei välttämättä tule aina ajatelleeksi, joten pieni muistutus on varmaan paikallaan. Jos haluat poistaa jotain aiemmin kirjoittamaasi yksityisyyttäsi vaarantavaa tekstiä, niin ota yhteys ylläpitoon esim. yksityisviestillä.
 
Nyt kun yhditystoiminta ja jäsenhankinta ovat käynnistyneet, niin yhdistyksen jäsenet tuntee huikean hienosta "Hifiharrastaja"-käyttäjätasosta. Jäsenten oikeudet ovat tässä vaiheessa samat kuin "Rekisteröitynyt käyttäjä"-tasolla.
 
Foorumilta moderaattorien toimesta poistetuille viestiketjuille on perustettu oma alue foorumille. Siten jos moderoinnin takia menetät jotain arvokasta asiapitoista tekstiä, voit pyytää tämän osittaista palautusta ylläpidolta.

Vastaavasti moderaattorit pystyvät nyt tarkistamaan poistetuista viestiketjuista aiemmat häiriköinnit palstalla.
 
Artikkelien julkaisutoiminta on saatu vihdoin käyntiin! Foorumin yleiselle alueelle on perustettu Artikkelit-osio, johon kaikki artikkelit sijoitetaan ja siellä tapahtuu myös artikkelien kommentointi. Nykyinen Artikkelien kommentit -osio poistetaan kunhan siellä kommentoidut artikkelit saadaan lisättyä Artikkelit-osioon ja kommentit siirrettyä.

Nyt kaikki tutkimaan oma pöytälaatikko ja pistämään jutut muidenkin nähtäväksi!

PS. Ja nyt tuo osio on laitettu kaikkien näkyville kun ei aiemmin vielä ollut (kämmi...) :)
 
Halllitus on kokouksessaan 11.9.2007 päättänyt keskustelupalstan muuttamisesta suraavasti 1.10.2007 alkaen:

Yleinen alue (avoin kaikille lukea ja rekisteröityneille kirjoittaa)
- Harrastuksen alkutaipaleella
- Hifi
- Musiikki
- Kuulokkeet
- Vinyyli
- Tinkimätön äänentoisto
- DIY
- Off topic
- Myydään - ostetaan

Jäsenalue (lukuoikeus rekisteröityineillä ja kirjoitusoikeus vain jäsenillä)
- Ylläpito
- Artikkelit
- Artikkelien kommentit
- Jäsentapahtumat

Lisäksi foorumille on avattu:

Yhteistyökumppaneiden alue (avoin kaikille lukea ja rekisteröityneille kirjoittaa, osion varanneilla kauppiailla mahdollisuus avata lukittuja tiedotusaiheita ja mainostaa vapaasti omia tuotteitaan ja palveluitaan).

(Oikeus muutoksiin pidätetään)

Hifiharrastajat ry
Hallitus
 
Yhdistykseen liittyneille jäsenmaksunsa maksaneille jäsenille on nyt avattu oma kategoria jäsenalueelle blogeja varten. Ei muuta kuin reippaasti kirjoittamaan omia ajatuksia hifistä ja maailman menosta!
 
Tiedoksi foorumin käyttäjille käyttöoikeusmuutoksesta: Foorumin jäsenalueella "Jäsentapahtumat" osioon kirjoittaminen on rajattu vain Hifiharrastajat ry jäsenille.
 
Tiedoksi:

Hifiharrastajat ry hallituksen päätöksellä foorumin rakennetta kehitetään.

Säännöille tehty oma alueensa jotta ne ovat paremmin näkyvissä käyttäjille.

Yleiselle alueelle tuli kaksi uutta osoita:

Autohifi
Digitaalinen hifi

Muutoksen myötä joitakin vanhoja viestejä on siirretty uusille alueille.
 
Terve,

tiedoksi vain vaikka suurin osa foorumikäyttäjistä koko asiaa tuskin noteeraakaan, että Hifiharrastajat.org etusivu on päivityksen alla ja näyttää tällä hetkellä hieman hätäisesti kyhätyltä. Ylläpito virittelelee ulkoasua entisen kaltaiseksi ja lisätään mahdollisimman staattista sisältöä sivulle sitä mukaa kun katsotaan tarpeelliseksi.

Samalla on tietysti hyvä tilaisuus toivoa jotain erityistä tuosta etusivun tarjonnasta. Jos joku haluaa tehdä Joomla Templatena äärimmäisen hienon ja tyylikkään Hifiharrastajat.org teeman niin ota yhteyttä, muuten joudutaan tyytymään vanhaan ja hyväksi havaittuun.
 
Hifiharrastajat.org foorumin 'Artikkelit' - osio on avattu kaiken kansan kirjoitettavaksi. Tällä halutaan ensisijaisesti lisää pureskeltua ja pitkäikäistä sisältöä foorumille, joten eikun kaikki halukkaat kirjoittamaan.

Valmis artikkelipohja ja lisäohjeita ilmestynee lähiaikoina, josta on helppo lähteä kirjoittamaan omaansa.

Aluemoderaattoreina on tällä hetkellä Janne ja jjahifi, joiden kautta voi pyytää mitä tahansa korjauksia jälkeenpäin.
 
Ylläpito löysi foorumin asetuksista kohdan, joka lisää kuvaliitteet suoraan esikatselukuviksi viestin loppuun. Toivottavasti tämä helpottaa kuvien katselua.

- vaakko
 
Myynti- ja ostopalstan liitetiedostot on asetettu näkyväksi kaikelle kansalle eli myös rekisteröitymättömille käyttäjille kotimaasta riippumatta. Tämä oletettavasti on parempi ratkaisu kuin että kuvat eivät näy ilman rekisteröintiä, mutta huomioikaa tämä kun kuvia foorumille liitätte.
 
Ylläpito selkiytti foorumin käyttöoikeuksia eilen illalla. Lähinnä poistettiin joitain ylimääräisiä kirjoitusoikeuksia rekisteröityneiltä käyttäjiltä ja yhteistyökumppaneilta jäsenaluetta koskien. Jos huomaatte että jokin ei toimikaan niinkuin on ajateltu, niin laittakaa viestiä ylläpidolle.
 
Hallituksen päätöksen mukaisesti Tinkimätön äänentoisto-keskustelualue on nimetty uudelleen ja alueen kuvaus ja säännöt päivitetty. Muutoksella pyritään saamaan selkeämmin ymmärrettäväksi ko. alueen tarkoitus.
 
Tilanne
Keskustelu on suljettu.
Back
Ylös