TIDAL - High Fidelity Music Streaming

Tersi

Moderaattori
Hifiharrastaja
Liittynyt
18.7.2010
Viestejä
1 659
Kaupunki
Turku
TIDAL - High Fidelity Music Streaming

Tidal on tuloillaan oleva ja ilmeisesti jenkeissä ja uk:ssa jo julkaistu musiikin striimauspalvelu, kuten spotify:kin.
Erona on, että Tidal palvelussa musiikki on häviämätöntä.

Itse en ole vielä koittanut palvelua, mutta haluaisin kuunnella kokemuksia, jos joku on tätä jo esim proxyjen kautta kokeillut. Lisäksi kiinnostaa olenko ainoa, joka odotan tätä palvelua.
 
Tidal on käytännössä sama kuin WIMP, mutta eri markkina-alueelle. Vastaavia on toki jo muitankin, kuten esim. Qobus, mutta se taitaa olla hieman heikossa hapessa.
 
ˆˆFYI TIDAL on jenkkilään ja britteihin lanseerattu WiMP HiFi.
Jälkimmäinen ollut käytössä jo jonkin aikaa ja hyväksi havaittu streamauspalvelu.

-matti

Edit: hidas...
 
Jos nyt oikein olen ymmärtänyt, niin Tidal on saman porukan tekele kuin Wimp?
Olen myös ymmärtänyt että Wimp olisi enemmän "beta"-versio koko touhulle ja Tidalin olisi tarkoitus laajeta nopealla aikataululla laajalti eri maihin ja se tulisi tarjoamaan samalla myös laadukasta musiikkivideota, sekä enemmän tietoa eri artisteista ja musiikista sisäisen "digilehden" muodossa.
Ainakin itse odotan innolla Tidalin julkaisua.
 
Minä olen nyt parisen viikkoa käyttänyt Tidalia. Osaan verrata vain Spotifyhin, johon verrattuna ohjelmat ovat vielä hieman heikompia. Toisaalta äänenlaatu on cd-tasoista ja myös kuulostaa siltä.
 
^virallisestihan Tidal ei ole vielä rantautunut Suomeen. Sama tilanne kuin Deezer Elite -palvelussakin. Eli odotellaan, jotta pääsee tekemään vertailua.
 
^virallisestihan Tidal ei ole vielä rantautunut Suomeen. Sama tilanne kuin Deezer Elite -palvelussakin. Eli odotellaan, jotta pääsee tekemään vertailua.

Onko Deezer Elite vielä käytössä missään muualla kuin jenkeissä? Se on ehkä se itseäni eniten kiinnostava vaihtoehto.
 
Olen ollut molempien palveluiden käyttäjä (siis Deezer sekä Wimp/Tidal) ja kun oli muuta asiaa asiakaspalveluiden kanssa hoidettavana, tiedustelin noiden lossless-streamien tulosta tänne.
Eikä siis kummastakaan palvelusta osattu kertoa vielä tarkempia aikatauluja palveluiden rantautumisesta Suomeen.
Odotellaan siis.

Onkos muuten Tidalin katalooki erilainen kuin Wimpin?
 
Löytyykö Tidalista esim Metallica ja Led Zeppelin? Wimpistä levyt kyllä löytyy, mut biisilistat on harmaana, eikä toimi.
 
Taas kerran paljastuu musiikki- ja äänentoistobisneksen likainen puoli. Tidailla on tälläinen testi jolla voi verrata muutamalla näytteellä pakatun ja pakkaamattoman äänenlaadun eroa. Eikö olekin iso ero. Jopa minä kuulen eron, koska pakatun version äänenlaatua on keinotekoisesti heikennetty equttamalla basson ja diskantin tasoa pari desibeliä. Kuva pakatun version taajuusvasteesta löytyy tuolta.
 
^Sääli että sortuvat tuonlaiseen asiakkaittensa aliarviointiin.
 
Äsken streamasin ensimmäistä kertaa häviötöntä kaupallista musiikkia netistä. Linn on tehnyt Tidalin kanssa sisäänheittodiilin: 0€/2kk. Mutta karkeloihin mukaan päästäkseen on ilmoitettava tuleva maksumuoto. Eli 20€/kk alkaa rullaamaan automaattisesti jollei ole tarkkana. 240€/vuosi on paljon rahaa ja systeemin pitää toimia ja tarjonnan olla erittäin kattava jotta tuollainen summa kannattaa oikeasti maksaa.
 
^Hieman säästää jos pikku kikkailulla rekisteröityy jenkki ip:n kautta Tidaliin. Silloin selviää 20:llä taalalla kuukaudessa (n.15€). Linn ds -ketjussa puitiin tätä.
 
^^No kyllä tuo nyt hintansa väärti on helposti. Eihän se nyt ole kuussa kuin yhden levyn hinta ja niitä on tarjolla tuolla aika paljon enemmän.
 
^Hieman säästää jos pikku kikkailulla rekisteröityy jenkki ip:n kautta Tidaliin. Silloin selviää 20:llä taalalla kuukaudessa (n.15€). Linn ds -ketjussa puitiin tätä.

Lähes lähdin tuohon kikkailuun jenkki Tidalin saamiseksi (ruotsin wimp on n.22€/kk), mutta sitten tajusin, että noin en saisi Tidalia työpaikan koneelle (jolle en saa asentaa mitään plugareita tms). Tuo 20€/kk on tosiaan pieni raha lähes kenelle vain äänenlaatua arvostavalla, ainakaan ei pystyisi enää spottariin palaamaan vaikka se puolet halvempi onkin.
 
Tidalissa näyttäisi olevan hieman suppeampi suomipop tarjonta, ainakin siis tuossa jenkkiversiossa. Sikäli wimpissä pysyminen voi joillekin olla parempi vaihtoehto. Asia korjaantunee kun tulee suomiversio Tidalista yleiseen jakeluun. Tosin hintakin taitaa olla sitten muutaman euron korkeampi kuin tuo jenkki.
 
^ Suomi versio ollut jo ulkona monta päivää. Minä liityin perjantaina ja Suomi oli valikossa. (19,90e/kk kun Linnin ilmaisjakso päättyy)
 
Tarkennus: Eikä ole, tuo koskee toistaiseksi vain " partnereita", tuossa tapauksessa Linn on maksanut etuoikeudesta. Merkkisitoutumattomat saavat odotella vielä tovin.
 
Back
Ylös