Thorensin maadoitusongelma

jussipaita64

Käyttäjä
Liittynyt
27.1.2009
Viestejä
133
Taisin joskus aiemman täällä osiossa pähkäillä Thorens TD 145 -pyörittimen maadoitusongelmaa. Thorens on siis hurissut voimakkaasti ja välillä kadottanut toisen kanavan. En muistanut sitä että noissa vanhoissa soittimissahan on tuo maadoitus kytketty levysoittimen omaan runkoon.

Ongelma ratkesi sillä että The Analog Dept-sivustolla oli ohje Thorensin maadoittamiseksi perinteisesti erillisellä maadoitus johdolla vahvistimen levysoitin esiasteen maadoitusruuviin. Pientä kolvausta , mutta jos joku on saman toimenpiteen tarpeessa niin tuolta ohjeet:

http://www.theanalogdept.com/images...Thorens/svc_man145_160_165web/Page05 copy.gif

Nyt toimii, ja hurinat ovat poissa. Tiedä sitten olisiko kaikilla äänirasioilla sama tilanne. Mutta ainakin Grado Prestige Black tykkää tuosta maadoituksesta.
 
Hieno homma! Dualin 721-mallin soittimen kohdalla oli juuri päinvastoin. Soittimessa ei edes ollut erillistä maajohtoa alunperin. Mikäli jälkiasennetun maakapelin kytki RIAA-vahvistimeen, oli hurina taattu.
 
Lainaan tätä ketjua.

Thorens TD 150 on pyörimässä. Mutta pitää sellaista matalataajuista hurinaa. Asensin siihen vanhan Linn Basik LV V äänivarren. Rasiana Denon dl110. Thorensin kaapeloinnin maadoituksineen purin pois. Linn Basikin kaapeleissa on oma maadoitusjohto. Nyt näyttää siltä, että tuolla maadoituksella ei tunnu olevan vaikutusta lainkaan. Toinen pää on kiinni rungossa ja toinen phonoetusen (Clearaudio nano) maadoituksessa. Hurina lakkaa kun kosketan sormilla samanaikaisesti Thorensin metalliosia ja vahvistinta tai phonoetusta.

Mistä lähtis etsimään ratkaisua?
 
^ mittaapa ihan ekaksi onko siinä Linnin maajohdossa yhteys kunnossa päästä päähän.
 
Threadjackin: onko mkI vai mkII, ja oliko orkkisvipu tämä, aka kugelarm,olikos se ny TP13A viralliselta nimeltään?

TD150Gewichtneu.jpg
 
Yleismittari pitäis kuulua perusvarustuksiin mutta kun ei... Tuosta maadoitusjohdosta ilmeisesti kiikastaa. Linnin kaapelit ovat melko alkuperäiset 8)

Yritetään lainata mittari naapurin sähkäriltä.
 
Ok. Se on puheitten mukaan ihan sitä itteään. Mut toi kuvassa näkyvä on karuhkosta ulkoasustaan huolimatta erittäin asiallinen vipu tohon soittimeen.

Toivottavasti tämä on tuttu?

http://www.theanalogdept.com/susp_tim_bailey.htm

Kannattaa ensi tilassa suorittaa tässä kuvailtu huolto jos ei vielä ole tehtynä. Uusia hihnojakin pääkaupunkiseudulta löytyi ihan hyllytavarana viimeks kysyttäessä.

Pastean tähän vielä sen tässä kohtaa ehkä oleellisimman lauseen:

"If you are fitting a new arm, then you also have to arrange the lead so that it is long enough to allow free suspension movement and yet placed so that it doesn't get in the way of the movement, as well."
 
Ja tässä vielä kuva yksilöstä.
 

Liitteet

  • td150.jpg
    td150.jpg
    23,9 KB · Katsottu: 103
Olettaisin että perusjutut on tehtynä. 8)

Komia on!

Onkos nopeuden vaihto toiminut tossa moitteetta? Siinä tuntuu välillä olevan säätämistä noissa että saa 45 toimimaan kunnolla.
 
miksin sanoi:
Olettaisin että perusjutut on tehtynä. 8)

Komia on!

Onkos nopeuden vaihto toiminut tossa moitteetta? Siinä tuntuu välillä olevan säätämistä noissa että saa 45 toimimaan kunnolla.

Toimii teknisesti hyvin. Entisessä TD165:ssa hypähti hihna paikalta aina kun vaihtoi 45 nopeuteen. Tässä tuo jousitun on aivan mainio juttu. Ennen sai kulkea hiippaillen soittimen edessä. Nyt tuota ongelmaa ei ole. Neula pysyy urassa.

En ole vielä ehtinyt perehtymään soittimen säätämiseen. Demoninkin asensin tuolla denonin omalla sapluunalla. Linnin äänivarresta ei ole muuta kuin positiivista kerrottavaa. Tuntuu pelittävän hyvin yhteen.

Ainoastaan tuo maadoitusongelma vähän nyppii.
 
^
Koitan lopettaa maadoitusongelmaketjun jackauksen tähän, mut ihan ensi tilassa tee tuossa Baileyn mainiossa oppaassa kuvailtu säätö ja huolto.
Saa meinaan suun messingille.
 
No niin,

Vedin tee-se-itse menetelmällä uuden kuparijohtimen maajohdoksi rungon ja RIAA:n välille ja loppui hurinat.
 
Back
Ylös