Thomannin kuulokevahvistimet

Nasper

Käyttäjä
Liittynyt
6.1.2008
Viestejä
2
Hei,
sattuuko kellään olemaan kokemuksia Thomannin tarjoamista kuulokevahvistimista?
En ainakaan nopean selauksen jälkeen löytänyt vastaavaa aihetta juuri Thomannin tarjoamista kuulokevahvistimista.
http://www.thomann.de/fi/kuulokevahvistimet.html

Hyvää/huonoa?
Itselläni on AKG K-701 luurit ja pitäisi saada noista enemmän irti, ne ovat tällä hetkellä kytkettynä tietokoneeseen (x-fi fatal1ty).
En juurikaan tajua noiden kuulokevahvistimien eroja, mutta katselin seuraavia:

SAMSON S-PHONE
BEHRINGER HA4700 POWERPLAY PRO-XL
SAMSON C-QUE8

Mitä mieltä olette noista ja olisiko tuolla parempia vaihtoehtoja AKG k-701 luuria ajatellen?

Entäs millaisella piuhalla kannattaisi liittää kuulokevahvistin koneen äänikorttii?
Tässä olen internettiä selaillut niin varsinkin nämä piuhat jakavat mielipiteitä. Sekä jos joku voisi valottaa mitä eroa on shielded ja not shielded piuhoilla käytännössä.
shielded
Not shielded

Ja jos joku kysyy niin käyttö on Elokuvat, musiikki (classinen, pop,) sekä tietokonepelit (fps).
Enkä kaipaa tietoja tai ehdotuksia muista kuulokevahvistimista kuin mitä thomannilla on tarjota :)
 
Itsellä ei ole kokemusta Thomannin myymistä vahvistimista, mutta nuo kaikki joita olet tuohon luetellut, ovat suunniteltu useammille kuulokkeille, josset meinaa koko perheen kanssa counter strikea pelata et tarvitse tuollaista. Millenium HP1 voisi olla ihan hyvä, ainakin se on halpa. Toimituskuluineen noin 70€.

Shielded tarkoittaa suojattua ja not shielded ei suojattua kaapelia, joku kaapelit paremmin tunteva voi valaista enemmän. Käytännöstä en tiedä, luonnollisesti suojatussa piuhassa _ei_pitäisi_ olla niin paljon häiriöitä.
 
Budjetti?

K701:lle sopivia vahvareita:

Heed Canamp (omia kokemuksia on ja hyvälle kuulostaa K701:n kanssa)
Putkivahvarit (esim. Little-Dot tai Darkvoice, laita hakuun eBaysta)
Meier Audion vahvarit (Headfive oli ihan ok, muttei pärjää Heedille)

Kannattaa kuunnella noita K701 tarkoin ja miettiä ovatko ne riittävän miellyttävät omalle korvalle ja sen jälkeen alkaa hankkimaan niille kunnon vahvaria. AKG:t on hyvät luurit, mutta niiden oheiskalustoon joutuu panostamaan ja tekemään hiukan tutkimusta että mikä sopii niille ja mikä ei.

Ai niin, ja noilla luureilla on sitten todella pitkä sisäänajoaika. Basso vapautuu kunnolla vasta paljon myöhemmin.
 
Seba sanoi:
Budjetti?

Kannattaa kuunnella noita K701 tarkoin ja miettiä ovatko ne riittävän miellyttävät omalle korvalle ja sen jälkeen alkaa hankkimaan niille kunnon vahvaria. AKG:t on hyvät luurit, mutta niiden oheiskalustoon joutuu panostamaan ja tekemään hiukan tutkimusta että mikä sopii niille ja mikä ei.

Ai niin, ja noilla luureilla on sitten todella pitkä sisäänajoaika. Basso vapautuu kunnolla vasta paljon myöhemmin.

Joo no siis luurithan mulla on jo eli niiden puolesta homma on kuosissa. Antaa mielestäni vaan vähän turhan vähän potkua toi x-fi fatal1ty etupaneli. Tuntuu et ei sais kaikkii ylä-ääniä sekä ala-ääniä irti noista. Sekä jotenki tunkkasen olonen. Budjetti n. 200e kuulokevahvistimelle.

Jaksaako toi Millenium HP1 muka ajaa noita :eek:
Ei se kyl pahan hintanen ois voishan tollasta tietty testaa ja palauttaa mikäli ei tuu parannusta. Mut, pitää miettii tilannetta.
 
200e:lla Meier Audiolta Corda Arietta. On hieman paranneltu versio Headfivelta ja ilmeisesti tossa hintaluokassa aika lyömätön.

Ja sekin vielä Cordan eduksi, että Jan Meier on todella mukava ja luotettava kauppakumppani. Saat maksettua vahvarin EU-maksuna saksalaiselle tilille ja tulleista ei tarvitse murehtia.

http://www.meier-audio.homepage.t-online.de/
 
Mun mielestä se oli toisin päin. Arietta on kai ihan hitusen viielämpi ääneltään, mutta virtapuoleen ja johonkin muuhun oli koskettu. Headfivesta kuuluu jonkin verran ääntä volume nollilla, mutta Arietassa sekin on korjattu.

Ja onhan tohon 200e budjettiin vielä Little-Dotin MKIII tai tuleva MKII. Erinomaista palvelua olen tähän mennessä sieltäkin saanut sähköpostilla David-nimiseltä kaverilta.
 
Seba,

Kyllä sun muisti oli parempi. Kävin lunttaamassa Jan Meierin oman postauksen Head-Fi:stä.
Yes, the enclosure of the ARIETTA is the same as that of the HEADFIVE. This simply helped to reduce production costs.

No, the amps are not the same. The ARIETTA has a better powersupply and a slightly updated amplification circuitry. It thereby shows a little bit more detail and has a tighter bass. In my opinion it is a better amp than the HEADFIVE although differences are not very large.

HaedFive on muuten TÄYSIN hiljainen kun volume on nollilla. Sama volumepotikkahan niissä molemmissa on. Tosin yksittäisiä ongelmia voi jossain yksilössä olla.
 
Vai olikohan se mun yksilö sellainen, että kun virrat oli pois niin silloin sieltä kuului ihan hiljaa jotain ääntä.

Joka tapauksessa jos haluaa 200e hintaluokassa vahvarin, jota voi käyttää niin Gradoilla, Beyereilla, AKG:lla kuin Senkuillakin niin Little-Dot MKIII:ssa on se hyvä puoli että siinä on säädettävä gaini. Mm. Meierilla se on vasta Cantatessa (ja Movessa myös). Sitten ilmeisesti hyvä vahvari on Head-fi:llä kehutut iBasso D1 ja Pico, mutta noi on enemmän suunnattu kannettavaksi mukana (mikään ei tietenkään estä noita käyttämästä pelkästään kotona pöydällä)
 
Thomannilla myydään lähinnä ammattiaudiota (ja semi-pro), jolle tyypillisiä piirteitä ns. hifilaitteisiin verrattuna ovat mm. keskittyminen olennaiseen ja järkevä hintataso (usein siis paljon halvempia!), balansoidut linjaliitännät ja tukevat liitännät (1/4" plugit ja XLR; ei RCA tai 1/8" plugeja), usein melko karu ulkonäkö ja kotikäyttöön hankala form factor: siis joko 19" räkkilaite tai sitten kummallinen boksi jossa on liittimiä ja nappuloita vähän joka sivulla (EMU 0404..).

Kuulokevahvistinten osalta tyypillistä on iso teho ja useat liitännät, molemmat ehkä vähän tarpeettomia featureita kotikäytössä.
 
Kaverit tuossa vähän aikaa sitten tilasivat jotain bändikamaa Thomannilta, niin samaan syssyyn ostin sellaisen 45€ Millenium kuulokevahvarin itselleni väliaikais vahvistimeksi. Ei siitä mitään pahaa sanottavaa ole, ääni ainakin on jossei nyt paljon niin ainaki parempi kuin M-Audion USB Audiophilen kuulokelähdöstä. Kirkkaampi (Senn-hd650) ja hieman enemmän "botnea" äänessä. Hinta-laatusuhde siis hyvä. Varsinkin kun en niitä 20€ postimaksuja maksanut.

Ainoa huonopuoli on virtakatkaisimen puuttuminen, ja heppoinen alkup. muuntaja, itsellä vaihdettu hieman järeampään reguloituun 12V muuntajaan.
 
Back
Ylös