The Famous British Collectable Records Labels

Tawe

Hallituksen jäsen
Hifiharrastaja
Liittynyt
12.9.2006
Viestejä
15 683
Kaupunki
Kuopio
Venäläinen levykeräilijä Yuri Grishin on julkaissut tällaisen hienon kirja-sarjan. Samainen äijä ylläpitää myös hienoa www.collectable-records.ru -sivustoa.

island_front_sm.jpg
front_sm.jpg
charisma_front_sm.jpg
vertigo_front_sm.jpg


Yurin signeeraamat kirjat ovat siis:

Island Records 1962-1977 (itsellä Number Y-359-G of a limited of 1000, First edition, 2006, 352 sivua)
- Käsittelee sarjat ILP 900 (Mono), ILPS 9000, ILSP 9100, ILSP 9200, ILSP 9300, ILPS 9400, HELP, IWP(S), ISLD; ICD IDP ja Chrysalis CHR.
- mukana myös mm. Denis Blackman -haastattelu ja mielenkiintoinen "The cutting prossess" by Denis Blackman -artikkeli

Harvest Records 1969-1980 (itsellä Number Y-422-G of a limited of 1000, First edition, 2007, 352 sivua)
- Käsittelee Columbia (green/gold, black/blue, black/silver), Parlophone (black/gold, black/yellow, black/silver), Gramophone (maroon/gold), Regal Zonophone, Purple Records ja Sovereign yhtiöiden levyjä sekä varsinaisen Harvest Labelin sarjat SHVL, SHSP, SHSM, SHDW, SHSS, SHPF, SHTC, Q4SHVL ja SHTW.
- Pete Brown -haastattelu

The Famous Charisma Label 1969-1986 (itsellä Number Y-593-G of a limited of 1000, First edition, 2008, 352 sivua)
- Käsittelee Stable Records, B&C Records, Pegasus Records ja Mooncrest Records yhtiöiden tuotantoa sekä The Famous Charisma Labelin mm. sarjat CAS, CDS, CLASS, CS ja PRE Records
- Martin Cockerham, Tony Bridge, George Peckman, John Dent ja Keith Christmas -haastattelut

Vertigo Label 1969-1980 featuring Barry Winton ((itsellä Number Y-652-G of a limited of 1000, First edition, 2009, 352 sivua)
- Käsittelee varsinaisen aiheen lisäksi myös hieman muiden maiden Vertigo julkaisuja (Saksa, Italia, Hollanti, Ranska, Skandinavia, USA, Kanada, Afrikka, Japani, Asia, Australia ja Uusi Seelanti.
- Denis Blackman, Barry Winton, ja Eugene Grishin -haastattelut

tulossa ensi vuonna viides kirja:

The History Of British Recording Industry - Decca, EMI, Philips, Pye, Oriole, CBS, RCA
- Pakko hankkia!

Kirjat käsittelevät siis pääsääntöisti ko. levymerkkien englantilaisia ensipainoksia (yleensä vain 1st pressing, joskus 2nd, 3rd), löytyy kuvat ja kuvaukset etiketeistä, stamperit ja matrix numerot, tietoa logoista, masteroinneista, löytyy mahtava galleria kansikuvista, tietoa kansien painopaikoista, jopa sisäpussit on laskettu mukaan ja löytyypä lopusta vielä ns. Price Guide -osio jossa annettu hintasuositukset Near Mint -kuntoisen levyn mukaan - ovat hyvin maltillisia! Nämä kirjat ovat paljon enemmän kuin pelkkiä tylsiä discografia luetteloja tai kataloogeja, näissä luettavaa ja opittavaa paljon. Nämä ovat erittäin mielenkiintoisia teoksia kaiken kaikkiaan.

026.jpg
016.jpg

030.jpg
032.jpg


Kirjasta on aika helppo identifioida mikä levy löytyy itseltä hyllystä. Totesin tuossa muun muassa, että mun pari ekaa King Crimsonia ovat kolmatta painosta, Starless And Bible Black on ensiprässi, mutta alkuperäinen sisäpussi uupuu. Pari hyllystä löytyvää Mountainin brittiprässiä ovat 1st ja 2dn (Price Guiden suositus on paljon matalampi kuin mitä suomalaiset kiskurit näistä pyytää!). Roxy Musicin For Your Pleasure ja Stranded ovat 1st pressing, mutta debyytti on jotain niin käsittämätöntä (kaikin puolin kuin 1st, mutta matrix numberissa ei mitään järkeä), että pitää laittaa siitä ihan Yuri Grishinille itselle emailia... Kyllä näille kirjoille paljon käyttöä riittää kun omaakin hyllyä läpi käy.

Kirja on varsin hyödyllinen myös netin välityksellä levyjään ostavalle harrastajalle kun voi pyytää myyjältä vaikka sähköpostitse tarkat tunnistamistiedot ko. prässistä niin ei tarvitse ostaa sikaa säkissä jos on 1st pressing -levyjä hakemassa. Toinen juttu, mistä olen maininnut aikaisemminkin on se, että Suomessa myydään paljon jos jonkin moista ensiprässiä, joka sitten paljastuukin joksin ihan muuksi - kirjan avulla on helppo tarkistaa tällaisetkin jutut näiden brittimerkkien osalta.

Harvest-kirjan mukana tuli A4-kokoinen lappu, jossa korjattu 13 virheellistä kohtaa, jotka jäänyt kiireessä huomaamatta. Luulen, että noita löytyy enemmänkin, mutta itse sellaista epäillessä, on helppo laittaa Yurille emailia ja tarkistaa asia. Muuten kirjoista ei ole moitteen sanaa. Tai, olisihan se hienoa jos nämä olisi ns. kovakantisia, mutta ovat nämä liimaselkäniteetkin ihan laadulla toteutettuja. Paperin laatua on hyvää, paksuhkoa ja kiiltävää.

Kirja-sarjan virallinen dealer on porilainen SoundHawkRecords. Hinta sieltä kautta on 80€/kpl. Black And White Records myy hintaan 99.99€/kpl. Edullisimmin saa kai suoraan Yurilta itseltään. Itse hankin kirjat Porista jossa myös jo varaus viidennestä kirjasta sisällä.

[red]HIGHLY RECOMMENDED[/red] pakkohankinta jokaiselle vinyylifriikille!
 
The History Of British Recording Industry - Decca, EMI, Philips, Pye, Oriole, CBS, RCA
- Pakko hankkia!


Tiedätkö alkaako tuo viides kirja ihan juurilta, vai yhtä käsittämättömästi vuodesta 196x? En pääse valitettavasti Yurin venäläiselle sivuille tarkistamaan asiaa, koska elän itse neuvostoliitossa. Vai pitäisikö sanoa nykymalliin kiinassa, mutta selailuani on ilkeästi rajoitettu joka tapauksessa.
 
Kuzma, Yurin sivuillakaan ei tuosta vielä varsinaista mainintaa. Neljännen kirjan, eli Vertigon yhteydessä oli vaan mainos tuosta Decca, RCA jne. kirjasta, mutta ei siinäkään vuosia mainittu vielä... kannessa oli kyllä hyviä levyjä... kirjaan ne kunhan taas pääsen kotiin joskus.

Btw, tuota ensimmäistä kirjaa (Island) on kuulemma (SoundHawkRecorsin) jäljellä (Yurilla) muutamia kymmeniä, mutta muita on kai sitten enempi.
 
^ Minua kiinnostaisi tuo viitososa ihan suunnattomasti, jos se alkaa vaikkapa (edes) vinyylilevyjen alkuajoista ja sisältää muutakin kuin 196x- indielevyjä. Siis suomeksi sanottuna klassista, oopperaa yms. historiallisempaa kamaa.
 
Olin noista kuullut aikaisemminkin mutta jotenkin on aina jäänyt hankkimatta. Nyt laitoin kaikki tilaukseen joskin Island-voluumin saatavuus taitaa tosiaan olla jo epävarma.

Juhani

"Harvoin kadumme tehtyjä ostoksia. Paljon useammin harmittavat ne jotka jäivät tekemättä."
 
Hinkkanen sanoi:
"Harvoin kadumme tehtyjä ostoksia. Paljon useammin harmittavat ne jotka jäivät tekemättä."

Sama on kaiken tekemisen kanssa, tekemättömät asiat harmittavat paljon enemmän.

Niin, ja nuo kirjat on kyllä pakkohankinta.

--
 
Mä varmaan kadun joskus tulevaisuudessa. Vaan just nyt mä en usko saavani tuosta vastaavaa iloa ja hyötyä.

Ovat silti varmasti arvokkaita (sisällöllisesti) levyjen keräilijöille.
 
Kuzma, siinä mainoksessa näkyvät vanhimmat levyt ovat The Dave Brubeck Quartet: Brubeck Time (Philips 1954) ja Cliff Richard: Cliff Sings (Columbia 1959). Sitten on The Rolling Stones: Let It Bleed (Decca 1969) jne., klassista ei lainkaan, ei ainakaan kannessa... ei varmaan täysin vastaa toiveitasi tämäkään opus.
 
Jaapa jaa, taitaa olla vähän vaillinainen "historia", jos se käsittelee vain kevyttä musiikkia. Eikä siinä ole Crazy Cavania kuitenkaan. Harmi.
 
kuzma sanoi:
Jaapa jaa, taitaa olla vähän vaillinainen "historia", jos se käsittelee vain kevyttä musiikkia. Eikä siinä ole Crazy Cavania kuitenkaan. Harmi.

Muistelen että aika hyvä vastaava kirjasarja oli myös klassisista äänitteistä mutta en pikaisella etsimisellä paikantanut linkkiä. Postaan sen tänne kun vastaan tulee.

Juhani
 
On tää kallis harrastus! Ei riitä että pitää ostaa hirvittävän kalliita vehkeitä ja levyihin menee omaisuus - noiden päälle vielä kirjat! Voi piru minkä taas teit Tawe, noita opuksia tekis niiiiiin mieli....
 
Joo, tämä on upea kirja! Muistan nähneeni juttua eka painoksesta aikoinaan... Hmm, pitäisi varmaan hommata...
 
Voisi kiteyttää, että kallis mutta hankala maksaa. Ihan mielenkiintoisen oloinen kirja, mutta minua hieman hämmentää sisällysluettelossa olevat kaksi erillistä mainintaa Philipsistä. Entäpä muut levymerkit, onko ne hoidettu ns. vasemmalla kädellä?
 
kuzma sanoi:
Voisi kiteyttää, että kallis mutta hankala maksaa. Ihan mielenkiintoisen oloinen kirja, mutta minua hieman hämmentää sisällysluettelossa olevat kaksi erillistä mainintaa Philipsistä. Entäpä muut levymerkit, onko ne hoidettu ns. vasemmalla kädellä?

En osaa sanoa näkemättä itse kirjaa mutta sisällysluettelosta päätellen (jos oikein ymmärsin) niille on omistettu sivut 201-484 joten eiköhän oikeaakin kättä ole käytetty. Ostaisin kyllä tuon ihan näilläkin tiedoilla jos olisi vielä irtorahaa mutta kun sitouduin noihin Tawen esittelemiin niin täytyy yrittää joskus toiste. Toivottavasti painos ei lopu sitä ennen...

Juhani
 
Todennäköisesti on käytetty myös oikeaa kättä. Mutta jos tekijä on hollantilainen, hilipsi-painotus on jotenkin (pelottava) itsestäänselvyys :D.

No, kuvien perusteella tuossa kirjassa on esitelty ainakin eri levymerkkien eri aikojen etiketit. Se on hyvä juttu, mutta oleellista olisi, että siinä olisi myös ajoitus levymerkeittäin julkaisunumeron perusteella. Ts. minä vuosina käytettiin mitäkin julkaisunumerosarjaa (esim. Columbia 33CX..., Columbia SAX...), onko tehty uusintajulkaisuja täysin samalla numerolla, miten ne erottaa toisistaan jne. jne.
 
^ 'Oikeat' Phillips levyt oli hyviä, shittiä tuli sitten kevyen musiikin gentressä.
 
Back
Ylös