testi nro.5.) jupon salaisuudet. mitä ystävän laulut levyllä tapahtuu ???

behrelec31

Käyttäjä
Liittynyt
29.7.2009
Viestejä
5 540
Kaupunki
Vihti.
no tervehdys kaikille hifistä kiinnostuneille tasapuolisesti !


tässä olisi uusi testi nro.5
eli loistavan taiteilijan VESA-MATTI-LOIRIN tulkintaa Junnu Vainiosta.

levyltä - "Ystävän Laulut".

biisi jota nyt olisi tarkoitus purkaa yhdestä kohtaa -CD LEVYLTÄ on
nro. 9 - kun mä rupesin ryyppäämään.

eli kohta jossa vesku, nainen ja joku muu puhuvat toisillensa musiikin taustalla tältä levyltä.

"""nyt etsitään yhdessä käydyn keskustelun puuttuvat salaisuudet!!!""".


mitä jupo tulee mahdollisesti sanomaan veskulle ja mitä muuta ?


eli biisi alkaa kohdasta 1.29-1.33 jossa vesku selkeästi päättää laulunsa näin.

ON KOKEMUSTA JONKA JAKAISIN.

mitä 1:33- 1:56 taustalla olevat vesku, nainen ja joku muu puhuvat bubissa/ravintolassa ?
mä jaan näiden henkilöiden puheet/keskustelut tällaisiin ranskalaisiin viivoihin, johon saa sitten lisätä puheen sisältöä sen mukaan kun tarttuu sanat muistiin.

aloittaja on kohdassa 1. on nainen. helpotan sen verran että laitan pariin kohtaan pari maamerkkiä jonka ympäriltä hahmottuu koko tarina.
pisteiden kohdalta puuttuu siis tekstiä kuten esim. tuosta klick :in edestä. mutta myös kaikista tyhjistä kohdista jotka on numeroitu.



-1) NAINEN

-2)NAINEN

-3)VESKU ....... "klick"

-4)NAINEN

-5)VESKU

-6)NAINEN

-7)NAINEN

-8)NAINEN ... .. ..... .. .... ..... ..... ..... .... rampe ? nyt

-9)NAINEN

-10)VESKU

-11)NAINEN

-12)? ...... ...... ..... t

-13)VESKU sano, sano


-------------------------------------------

Eli mitä kyseiset henkilöt puhuvat toisilleensa ? nämä kohdat on jaettu 13:sta osaan jossa jokaisen puhutun puheen jälkeen on hetken hiljaista. jolloin teksti/humalaisten puhepörinä katkee(pätkii). toivottavasti sentään liiemmi ei meillä. heh.

eli mitä taustalla tapahtuu?
lähtekää mukaan leikkiin ! huomautan että itse en kuule mitään esim. mitä rampe sananjälkeen ja nyt sanan välillä tapahtuu. mutta jos on joku joka kuulee sen niin kiitoksia siitä.

nyt rohkeasti metsästämään salaisuuksia
KAIKKI MUKAAN!!!


terv: behrelec31
 
Hassu sattuma. Kuuntelin tänään aamulla töihin tullessani junassa Ipodilla kyseistä biisiä ja mietin, että mitähän tuossa puhutaan. Taidan kotimatkalla zoomailla höpinät tarkemmin.
 
hienoa jansku. ei muuta kuin tutkimaan salaisuuksia. on hienoa että eilisen (sunnuntain)iltapäivän jälkeen kun jätin tämän testin tänne kaikille tutkittavaksi. on näköjään jo 173 ihmistä käynyt vilkaisemassa sitä se on aika paljon se.

rohkeasti kaikki vaan purkaamaan salattua koodia jos tämä levy sinulta vaan löytyy. vaikka pala palalta. kyllä se selviää mitä taustalla tapahtuu kun joku lähtee purkamaan lankaa edes jostain päästä.


odotellaan.





ystävällisen terveisin behrelec31
 
no mä helpotan hiukan tämän testin lähtöä liikkeelle.
eli mä laitan jokaisen puhujan ensimmäiset kaksi kirjainta näkyviin. katsotaan sitten tuleeko mitään mahdollisia arvauksia tai jopa tarinaa . ja puhuuko vesku naisenkaa säästä, autoista, hifistä, tai hienoista viineistä, tai rampesta ;) ???

ei sitä voi tietää ennenkuin avaa korvat kuulemaan :)

------------------------------------------------------------

-1) NAINEN ot

-2)NAINEN ot

-3)VESKU ot..... "klick"

-4)NAINEN ei

-5)VESKU mi

-6)NAINEN ju

-7)NAINEN jo

-8)NAINEN sit .. ..... .. .... ..... ..... ..... .... rampe ? nyt

-9)NAINEN et

-10)VESKU ei

-11)NAINEN sa

-12)? ol.... ...... ..... t

-13)VESKU sano, sano sa


-------------------------------------------


koodi on avattu. mitä siinä sanotaan ?


terv. behrelec31
 
lähes tiistai päivä taas kulumassa umpeen ja ei yhden yhtäkään arvaustakaan keltään.
voi voeh :-\

kai se on taas lisättävä helpotusta. no mä pistän seuraavat kaksi kirjainta lisää joten hahmottuuko sitten ?

------------------------------------------------------------

-1) NAINEN otet

-2)NAINEN otet

-3)VESKU otet... "klick"

-4)NAINEN ei me

-5)VESKU mitä

-6)NAINEN jupo

-7)NAINEN joko

-8)NAINEN sit sä ..... .. .... ..... ..... ..... .... rampe ? nyt

-9)NAINEN etkä

-10)VESKU ei ei

-11)NAINEN sano

-12)? olet.. ...... ..... t

-13)VESKU sano, sano sano


-------------------------------------------

neljä ensimmäistä palapelin palaa puhujien aloituksista on nyt esillä. kuka kuulee loput ?



terv. behrelec31
 
behrelec31 sanoi:
lähes tiistai päivä taas kulumassa umpeen ja ei yhden yhtäkään arvaustakaan keltään.
voi voeh :-\

Voisikohan johtua siitä, että tämäntyyppinen epäolennaisten taustaäänien bongailu ei ole useimpien mielestä harrastuksen kuuminta hottia. Ihan vaan musiikkia kuunnellaan. Sinänsä on mielestäni oikein ja tärkeääkin, että äänitteen pienetkin yksityiskohdat kuuluvat, mutta en kyllä jaksa alkaa tällaisia taustaääniä erikseen bongailemaan. Tuo levy kyllä hyllystä löytyy.
 
Itse voisin vaikka koettaa bongaillakin, mutta toistaiseksi mitään kohteina olleista levyistä ei ole hyllystä löytynyt, ja kirjastostakin noiden löytyminen on vähän niin ja näin, eli oma bongailuni voi tapahtua viikkojen kuluessa, ei muutaman päivän sisällä.
 
Vaikka soundibongariksi tunnustaudunkin niin tällaiset keskustelujen urkkimiset ei nappaa. Oisko tämä enempi off topiccia ?
 
no tervehdys rakkaat ystäväni.

tää testi on sitä varten ajateltu että, se mahdollistaa halun testata kuuloaan. jos ei mitää kuule siltä testiltä sen osalta, niin sen voi ihan kivasti jättää unholaan ja keskittyä vaikkapa sittemmi musiikin kuunteluun. mutta jos omaa leikkimielistä asenneta eikä aseta ennakko ehtoja tämän eteen. niin varmasti oppii kuulemaan syvällisiäkin eroja että ymmärrystä toisten hifiharrastajien eroihin nähden. sillä suhteita jokainen harrastaja loogisestikkin vertaa toisiinsa että oppimaansa. varsinkin nuorimmat meistä haluavat ymmärrystä musiikin luonteesta/rakenteesta/syvyydestä/tarkkuudesta/ja laitteistoista. jne..... jos ei kukaan anna mitään konkreettista vaihtoehtoa, niin miten voit oppialisää jos aina pitäisi vain seurata alan lehtien hypetyksiä uusista tuotteista?

kuulemallahan sitä oppii.eikö juu. olen kyllä valitettavasti tietoinen että monella todella kovan linjan harrastajalla tämäkin levy löytyy. liekö sitten vaikeata tunnustaa sitä itselle että ei erota mitään puhetta kovin tarkkaan, vai eikö kiinnosta vai onko joku muu mahdollinen syy. niin ei siitä sen enempää. musiikihan voi olla painopisteessä painavimmassa asiassa sen suhteen toki eikä äänikuva bongailu . eli ei se ole huono juttu mitenkään. kukin tavallaan.

tämä testi on nyt tämmöinen ja katsotaan äänikuvaa siten kuin se on sinne taltioitu. vain veikkaamalla voit voittaaa....ööööö. eiku vain kuulemalla voit ymmärtää.....
vai miten se nyt meni. nyt meni sormi suuhun ?

on totta että tää testi on ehkä liian nopea odotusten kannalta minun suhteen. mutta odotankin että joku kuulisi edes yhden ainoan sanan vaikkapa veskun huulilta ja lisäisi sen sitten tuohon testikenttään. joku muu henkilö voi toki sitten jatkaa siitä eteenpäin. niin se sitten pikkuhiljaa rakentuisi kokonaiseksi palapeliksi. ei saa olla liian rankka itselle jos ei kuule kaikkea. en minäkään kaikkea tietenkään kuule. mutta pidetään korvat kuulolla eiköstä juu....

ei olla rakkaat ýstäväiseni kaikkea uutta kohtaan happamia. vaan katsotaan ja kuunnellaan muidenkin harrastajien näkökulmia jotka rakentavat yhteisöä kasaan.

hifi on harrastus toimintaa johon luontevasti kuuluu myös sen musiikin tulkinnnan ymmärryksen ja sanojen tuomista päivän valoon. voihan niinkin olla että joku kuulee veskun laulavan vaikkapa rannanjärvestä ja isontalon heikistä kyseisellä albumilla. mutta ei sitä myönnä muille. tullkinnat kun ei ole vielä tuotu päivän valoon.


näyttö kun on aina se joka kertoo jotain oppiman luonteesta.

ei kait tästä nyt sen enempää puolustettavaa ole. rohkeasti vaan testiin kaikki mukaan. ja sanoja esiin jos jotain löytyy. niin sitten avot. pisteet kotiin. papukaija merkki ja kymmenen pistettä.




ystävällisin terveisin. behrelec31
 
pieni korjaus. muisti pätkii ajoittain. isontalon antti ja rannanjärvihän oli vertailun oikeat nimet.
 
Mun mielestä tällä ei ole mitään tekemistä hifiharrastuksen tai ainakaan oman hifiharrastukseni kanssa. Kuulon voi (ja olenkin) mittauttanut ihan jossain muualla. Musiikista ja sen toistamisesta kiinnostuneille tällä ei ole yhtään mitään virkaa, ei kehitä omaa ymmärrystä aiheesta tai edes aiheuta mielihyvää, kuin korkeintaan kotonaan niitä muutamaa testilevyä pyörittäville harrastajan arkkityypille.

Ihan mukava, että toiset jaksaa ottaa haastetta vastaan, mutta samaa mieltä Pirkan kanssa siitä notta ihan OT asiaa taitaapi olla..
 
Ihan mukava, että toiset jaksaa ottaa haastetta vastaan, mutta samaa mieltä Pirkan kanssa siitä notta ihan OT asiaa taitaapi olla..


kunnioitan sinun mielipidettäsi. joten tämä ei ole siis sinua varten.
oikein mielyttävää päivänjatkoa sinulle mika.k

terv. behrelec31
 
Tervehdys!

Vaikken tuota ko. levyä vielä ole bongailu mielessä kuunnellutkaan, haluaisin Herrojen pirkka ja Mika K lukevan tämän ´Näin minä harrastan' -alueen kuvauksen. Kukin tyylillään ja mistä ikinä kiksinsä saa. ;)

Minustakin on joskus mielenkiintoista vertailla laitteiden ominaisuuksia keskenään, vaikka sitten ei-musiikillisten risahdusten ja huokausten avulla, joita levyntekijät ovat levyilleen jättäneet. Joka laitteisto tuottaa kuulijalleen omanlaisensa esityksen. Tällainen vertailu on yksi tapa havainnoida eroja.

Terv, Remara
 
Musiikista kiinnostuneet hifistiystävämme kuuntelevat ratsioissa Hugh Masekelan Hope levyltä biisiä 12 eli Stimela (The Coal Train). Epätietoinen Itä-Suomesta ihmettelee, onko tämä huugin piisi kovinkin radikaalisti enemmän musiikkia kuin tuo Loiri-hommeli - tai ylipäänsä musiikkia ollenkaan. Niin ne vaan musiikintoisto-ominaisuudet tuntuvat paljastuvan, vaikka äijä juttelee Namibiasta lehmänkellon kalkuttaessa.
 
Remara sanoi:
Vaikken tuota ko. levyä vielä ole bongailu mielessä kuunnellutkaan, haluaisin Herrojen pirkka ja Mika K lukevan tämän ´Näin minä harrastan' -alueen kuvauksen. Kukin tyylillään ja mistä ikinä kiksinsä saa. ;)
No enkös minä juuri niin kirjoittanutkin? Ainakin omalla ruudulla viestissäni näkyy mm. ilmaukset "Mun mielestäni" ja "Ihan mukava, että"..

Kimmoston ihmettelyyn, minusta Loirin musassa ei ole juurikaan mitään vikaa, tai siinä Huugissa. Kyse ei ole siitä onko tämä nyt musiikkia vaiko ei. Eikä siinä, että haluaa tehdä vertailua, joskus sekin voi olla harrastuksen suola. En vain ymmärrä mikä tarkoitus on tällä kyselyllä jollain levyllä tai sen osassa olevalla pienellä palasella ja sen hakemisella erotettuna kokonaisuudesta? Noh voi siitä tietty huomata onko laitteiston taso niin metsässä, ettei erota metsää puilta. Mutta edelleen minun mielestäni menee aika hakoteille nimenomaan sen syvällisen ymmärryksen kanssa :)
 
Mika K sanoi:
... samaa mieltä Pirkan kanssa siitä notta ihan OT asiaa taitaapi olla..
Tähän tarkoitin tuota aikeisempaa.

Kai yksi HH:n tarkoitus on tuoda harrastajat eri puolilta yhteen ja tämä foorumi toimii siinä välineenä mitä parhaiten. Miksei tällainen kuuntelukokeilu olisi harrastamista, siinä missä jonkun klasari teoksen eri versioiden arviointi harrastajien kesken?

Kyllä minunkin laitteistoni on musiikinkuuntelua varten hankittu. Kuitenkin silloin tällöin testaillaan erottelukykyä tietyillä kappaleilla, samoin kuin dynamiikan välityskykyä tai bassojen ulottuvuutta. Kaikki tuo liittyy HifiHarrastamiseen, minulla ainakin.

Terv, Remara, Sawosta
 
Täällä näköjään monia vain alkaa harmittamaan, koska ei kuule omista romuistaa yhtään mitään. >:D. Jahka olen saanut sisään ajettua uudet pönttöni, niin kuuntelempa piruuttani, että saako mun rotteloilla noista sanoista tolkkua. Eikös nyt ole niin, että jos on seurattavuus kunnossa, kaiken maailman koherenssi paikallaan, niin tuon tehtävän pitäisi olla helppo >:D
 
Hämmennänpä keskustelua vielä kolmanteen suuntaan. Artasta (mittausohjelma) löytyy pari puheen toistosta kertovaa analyysiä; Speech transmission index ja Rapid speech transmission index. Jos STI/RASTI=0.0, on puheen toistuminen umpisurkeaa, ja vastaavasti 1.0 on täydellistä. Johonkin tutkimukseen tuokin juttu perustunee. Tasapainosta, resoluutiosta ja niiden painottumisesta puheen ymmärrettävyyden kannalta tärkeille alueille tuossa on varmasti kysymys. Mun olkkarisetti saa kummastakin 0.82 sekä naisten että miesten puheelle. Tönkkösuuntaava tai lähempää kuunneltava setti kuittaisi varmaan isommat pojot.

Ihan ajatusleikkinä, musiikin toiston (tutkimuksiin perustuva) analysointi ja arvosanan tulostus 0-1 asteikolla olisi varmasti mielipiteitä kirvoittava. Hyödyllisyys olisi kokonaan toinen juttu.

Huugista vielä sen verran että Stimelan kuuleminen hymyilyttänee tulevaisuudessakin. Voin soitella vastapainoksi ohjelmallisesti generoituja säveliä ja sointuja - lyhyitä ja pitkiä, jotta muillakin olisi mukavaa :D
 
Hmm ei mua kyllä harmita, vaan lähinnä huvittaa. Tai noh oikeastaan ihan vähän kyllä harmittaakin, kun en vain näitä asioita vastaavalla tavalla ymmärrä. Ja tietty se mikä on minusta hassua on lähinnä se, että nämä pitää aina aloittajan laittaa muotoon "testi" "selvitä suuri salaisuus" ja sitten het perään hieman päteä "noh jos minä hieman nyt helpotan" jne vaikka edellisissäkin omasta mielestään niin selkeissä tapauksissa oli aloittaja vähintään yhtä kaffe och bulla, kuin kaikki muutkin.

Ehkä yllämainittu seikka saattaa olla osittain näiden reaktioideni taustalla? Ja voin kyllä sen auliisti myöntää :) Ei siinä mitään, kuten olen ennenkin todennut - Kaikki ovat yhdenvertaisia uskossaan eli jatkakaa vain minun puolestani ja älkää välittäkö näistä minun höpinöistäni. Minä taas koitan jatkossa olla puuttumatta näihin, kun en varsinaista kontribuutiota aiheeseen kykene osoittamaan :D

Tuo Kimmoston indeksiasia on siitä huolimatta melkoisen mielenkiintoinen, ei ole itselle tullut ennen vastaan.
 
no tere nyt taas kaikki hifistit !

kai tää testi on liian vaikeata. huokaus ???

no minä helpotan taas hiukan eli mä laitan nyt puhujien loppu lauseisiin kaksi viimeistä kirjainta näkyviin kuperalta äänikuvalta. ja kaikki näkyvät kysymys merkit ovat kirjainten osoittamia paikkoja ja ne siis pitäisi täyttää puhuttu lause/asia. ehkä tää nyt auttaa hahmottamaan/erottamaan puhujat toisistaansa ?


salainen koodi avautuu ja matka jatkuu hifin ihmeelliseen maailmmoon........


------------------------------------------------------------

-1) NAINEN otet??? ?yt

-2)NAINEN otet??? ?? ??????? ja

-3)VESKU otet??? "klick"

-4)NAINEN ei me ?????? ??po

-5)VESKU mitä ???? ????? ?????yy

-6)NAINEN jupo ?ys

-7)NAINEN joko ???? ?????? ?ua

-8)NAINEN sit sä ????? ?? ???? ????? ????? ????? ??tä rampe ? nyt

-9)NAINEN etkä ??? ??aa

-10)VESKU ei ei ?? ???? ?? ?? ??? snii ?? ???? ????? ja

-11)NAINEN sano???? ??is

-12)? olet?? ?????? ???in t

-13)VESKU sano, sano sano ??????? ?? ?? ??en k


-------------------------------------------


tsemppiä kaikille !
 
Back
Ylös