Testiääniä netistä, kaiuttimien tai systeemin testaukseen.

leeren

Käyttäjä
Liittynyt
15.11.2008
Viestejä
1 120
Aina ei ole sopivaa testi-cd:tä käsillä, kun tarvitsee kokeilla puoltaako kaiuttimet, toistuuko kaikki äänialueet, tai ihan vain metsästettäessä huonemoodeja, tai testattaessa subbaria, jolloin on tarpeen koostaa oma lajitelma sopivia testiääniä muistitikulle, mp3-soittimeen tai polttaa cd:lle. Ajattelin koostaa tällaisen listan, kun näitä aina toisinaan joku tarvitsee.

Subwoofereille erilaisia testitaajuksia (c) Stompaudio
Kaiuttimien vaiheen tarkistus (c) Empeg sound
Vasemman ja oikea kanavan tarkistaminen ja erilaisia taajuusaluepyyhkäisyjä (c) Testsounds.com
Bink Audio Test CD (ilmainen ja hyvä testi-cd) (c) Michael Knowles

Kaikilla sivuilla on ohjeet miten tallennetaan (yleensä hiiren oikea nappula+save as). Jotkut tiedostot ovat pakattu (zip), niitä varten tarvitset uudehkon windowsin tai jonkun unzip-ohjelman (tämä tuskin on ongelma kenellekään). Cd:n poltto-ohjelmat taitavat olla kaikki jo niin kehittyneitä, että tarjoavat jonkunlaisen wizard-toiminnon audio-cd:n tai image-tiedoston polttamiseen. Jos en ole oikeassa, ainkin Nero-polttosoftalla pitäisi onnistua ja sitä voi trialina kokeilla muutamia päiviä.

Lista on auki, eli jos tulee jotain helmiä vastaan, niin antaa palaa vain ja lisätään listalle. Minun puolestani voi lätkäistä tiedotteeksi, jos katsotaan tarpeelliseksi.
 
Ylös